Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Steta za denes so Milan ..1 sutnaja na gol gol dadoja :( Malen se gleda deka e pravo zasiluvanje bas to so ni falese..gilardi izigra mnogu dobra utakmica ..falat nijansi ali Momentalno sme 3ti ..nekoj pred pocetok da ni ponudese siguren sum site so 2 race ke prifatevme..me bolat samo 1-2 poraz kaj so igravme bez napagac ..da go imavme Malen of start podrugo ke bese ..da sme megu prvite 4 I so e mozno podaleku vo LE top ke e

Многу повеќе заслуживме од 1 бод синоќа..Но кога нема да искористиш и не заминеш на полувреме со 2:0 а примаш во второ гол па изедначуваш и овој бод не е така лош..
Милан беше дојден да се одбрани и да фати некоја контра,прекин за да постигне гол..
Рома и Гасперини од друга страна многу храбро влегоја ,пофалби за мистерот како ги изменаџира последниве натпревари нарочито со Штутгарт..Вчера и на доста млади играчи им даде шанса..со еден збор мудоња !!!!
Мален можда се изнапромаши но вчера влегуваше во шанси колку што Ферги и Артем заедно цела полу сезона не влегле.Головите ќе дојдат ,ќе го биде Мален..
Гиларди е играчот што мене најмногу ми прави мерак..Детето многу напреднува..Цврст,пргав,позиционирање,навремено реагирање прави да се надеваме на некој нов Неста,Малдини во нашите редови..Рано е за таква споредба но Рома и Гасперини се погодни за тоа..
Каков Драгушин какви љангарана во одбрана сме камен ете го и Зиолковски кој е вистински потенцијал нека гриза децата покрај Манчо,Хермосо и Н'дика кој последниов нема концентрација и одмор после Афкон..
Ме загрижува повредата на Коне се надевам нема да биде повеќе од месец..Ете шанса за Ајнауи..
Лево крило лев вингер лев бек што сакаат нека донесат веќе да може Весли да игра десно..
Можно е Караско да биде земен кој и самиот сака но клубот тамошен го кочи..
Во четврток ајде да ја завршиме и таа работа да бидеме меѓу топ 8 и да избегнеме додатен натпревар па следниот месец фокусот да ни биде Серија А..

Милан игра слично како ние со Мурињо, се браниш али некогаш и полушанса ти е доволно да постигнеш гол. Со тоа што Милан има поквалитетни играчи од тие Мурињо што ги имаше на располагање во Рома.
Штета што не дадовме гол во прво на толку шанси, али гледам голем напредок во однос на првата со Милан, кога од како ни дадоа гол имаа милион шанси да дадат втор, овој пат 90мин напаѓавме без да им дадеме простор да направат шанса. Вака ако продолжиме да играме против сите екипи ќе проработи нападот и полесно ќе ги добиваме утакмиците со тоа и ќе се зголемат шансите за пласман во ЛШ.
Очигледно е дека фали лево крило, мислевме Мален таму ќе игра, ама човекот да ти испадна идеален шпиц за тактиката и формацијата на Гасперини... ќе видиме за овие 5-6 дена дали ќе најдат лево крило и дали Тсимикас ќе го заменат со некој подобар лев бек, па Весли да го гледаме десно ..

Следна со Панатинајкос, каде треба да се победи, има мали шанси и со нерешено да поминеме во првите 8, па потоа Удине на гости, каде очекувам веќе не само победа, туку да биде убедлива.. за Коне денес ќе се знае колку ќе одсуствува, исто и Дибала добил удар, неизвесен ќе биде за со грците, можда и подобро и д да го одмара..

Морам да го пофалам Гиларди вчера, одигра одлично, цело време му давам предност на Жилковски, деќа ќе биде подобар, ама Гиларди последните 3-4 утакмици искина.. Ндичка вчера најслаб !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom