Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Земан и неговата напаѓачка тактика.
Поголемиот дел виновник е токму Земан, премногу обрнува внимание на нападот т.е. опсесија му е,а премалку време на одбраната....
Сите знаеме дека во Италија имаш јака одбрана се поголеми се шансите да ја освоиш титулата,но сепак секој си има свои принципи преку кои се води/мотивира и сл.
Земан би требало малку да обрни внимание на одбраната на моменти делува заспано и поради тие причини падна првиот и вториот гол,особено вториот гол.
Поголеми ми се надежите дека Рома ќе биде поуспешна оваа година,заразлика од минатата... глава горе и следната утакмица ПОБЕДА!

разочаран сум. но знам дека ќе се подобриме. и да сеуште тврдам дека фалат 2-3 играчи за да се комплетира тимот. очекувам да се вратат играчите од шокот и да продолжат да победуваат

Пирис мислев дека има проблем да се опушти на првата утакмица, но тој веќе три утакмици незнае кај се наоѓа на теренот и игра лошо, за наредната Тадеи десен бек, а на зимо нека го донасаат Сантон или оној Јунг(не сум го гледал, али според она што сум слушнал добар бил) .. а и тие ни се можностите, да купиме некој од Јунг или Сантон ..

Алесандро Флорензи го продолжува договор со Рома, тој моментално зима бедни 30 000 евра годишно, а договорот му истекува во Јуни 2013 година .. со новиот договор кој ќе важи до 2016 тој ќе зима пола милион годишно, ваков романиста заслужува добра плата, по три меча одиграни веќе постигна два гола !!

за во Јануари се спремаат понуди за Давиде Сантон и централниот бек на Твенте Даглас кој договорот му истекува во Јуни 2013 година ..

дали некој друг го забележа македонското знаме на мечот со болоња? :) http://asromamk.com/прв-пораз-на-олимпико/ на видеото околу 0:29 горе
ауу човече, а јас барам некое ситно знаменце, а оно огромно македонско знаме, стварно немам појма како дошло на Курва Суд, мора да дознаеме за кого станува збор .. само да не станува збор за оние знамиња кои фановите си ги прават, ма да убаво се гледа дека е нашето знаме :cautious:

за дуелот со Кајари, прва работа, немаме победа во Сардинија 12 години, друга работа отпатувавме без Тоти,Освалдо и Де Роси ... значи нападот Ламела,Дестро и Нико Лопез:cautious: .. незнам што да мислам, тешко до победа, плус оној Конти синот на Бруно Конти има дадено 10 гола против нас, секогаш не отпишува, добро е што оној Косу им го нема, како и да е многу тешка утакмица, замислете Пјанич ќе биде капитен, значи составот олеле мајко :tapp:

Натпреварот требаше да се игра без публика али Челино ги покани навивачите да дојдат. Локалните власти дадоа зелено светло да се откаже натпреварот.

Рома може да ја добие службено.

“We are astounded by the situation and lodging an appeal is not a choice, but rather our duty,” explained Giallorossi director general Franco Baldini.

“We are the damaged party in this affair. We had organised everything for this match, including flights and hotels.
“Cellino’s statement provoked inevitable consequences and the Prefecture told me the news overnight.
“This match did not go ahead because of Cellino’s behaviour, so the responsibility is clear. A 3-0 defeat for Cagliari is the direct consequence of that.
“You cannot just adopt the rules when they suit you. It was embarrassing for us to explain what had happened to the squad, especially our young foreign players… They’d never heard anything like it.
“Roma do not just need to look after their own interests and those of their fans, but also protect the sacrosanct right to respect rules in competitions. They cannot be bent to suit subjective needs.”
--- надополнето: 23 септември 2012 во 15:01 ---
незнам што ќе биде, ама ова е голем аматеризам и непрофесионалност, кажано е дека ќе се игра без публика а тој претседателот ги вика фановите кои купиле карта, како да не е свесен од опасноста :tapp:
еве го стадионот
xp5y8h.jpg

^Монтажен стадион е овај, летово го поставија. :LOL:

Пари давај ми не одам на овај со уште 5000 други.

ама ете претседателот на Кајари напрви збрка, ги повика фановите кои платиле, а официјално е донесена одлука да не публика .. доколку има закон ова несериозност треба да се казни, јас лично се нервирам што чекав 7 дена да гледам фудбал, ама нема логика да ја презакажуваат, требаше да се игра без публика се знаеше тоа, Рома направи трошоци и сега треба службено да ја добие
--- надополнето: 23 септември 2012 во 17:40 ---
овие Кајари колку се глупи бее :) нека ни дадат 3 бода па деф таму :cool:
http://www.football-italia.net/25345/cagliari-craziness

Што се случува со нивниот стадион Sant'Elia ? Имаше некои гласини дека на газдата не му било дозволено да гради нов стадион, па намерно неговата екипа ќе играла надвор од Каљари ? Или пак им се реновира домашниот.

Што се случува со нивниот стадион Sant'Elia ? Имаше некои гласини дека на газдата не му било дозволено да гради нов стадион, па намерно неговата екипа ќе играла надвор од Каљари ? Или пак им се реновира домашниот.
мислам дека им се реновира, затоа и лани последните кола ги играа во Трст :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom