Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Но не се залетувајте момци, Раниери сеуште не е назначен, не значи дека ке биде тој следниот тренер на Рома. Она што е официјално до овој момент е тоа дека Спалети си даде оставка и таа беше прифатена од страна на клубот. Спалети направи со ова голем потег за клубот бидејќи ако беше избркан од страна на клубот ќе требаше да му се плати оштета, а вака самиот си даде оставка и не го оптеретува финансиски клубот - навистина голем потег од негова страна, потег на голем човек.
А еве еден интересен текс од Фудбал Италија, за тоа кој е вистинскиот виновник за пропаѓањето на клубот.
http://www.football-italia.net/blogs/si55.html

Јас повеќе би сакал Раниери да го замени Спалети одколку било кој друг од Италија. Раниери е роден римјанин, а има и играно за Рома, а има и водено големи клубови надвор од Италија, да не заборавиме дека Раниери беше тренер на Челзи и го однесе во Лигата на шампиони кога клубот не беше превземен од Абрамович и не беше финансиски толку моќен. Ако не се лажам и Роберто Манчини нема ангажман, но тој е многу полошо решение од Раниери.

Јас повеќе би сакал Раниери да го замени Спалети одколку било кој друг од Италија. Раниери е роден римјанин, а има и играно за Рома, а има и водено големи клубови надвор од Италија, да не заборавиме дека Раниери беше тренер на Челзи и го однесе во Лигата на шампиони кога клубот не беше превземен од Абрамович и не беше финансиски толку моќен. Ако не се лажам и Роберто Манчини нема ангажман, но тој е многу полошо решение од Раниери.
За Раниери и јас го наначив тоа како плус оти е роден Римјанин, и оти има играно за Рома. За друго не знам како би било доколу постане тренер. А инаку Манчини да нема ангажман од никого и тој е слободен, а исто се спомнува и името на Валтер Мацари.

За Раниери и јас го наначив тоа како плус оти е роден Римјанин, и оти има играно за Рома. За друго не знам како би било доколу постане тренер. А инаку Манчини да нема ангажман од никого и тој е слободен, а исто се спомнува и името на Валтер Мацари.

Сепак по мене од тројцата, Раниери би бил најдобар избор

Раниери е дупка,нема авторитет и квалитети според мене!Мазари е класа подобар!!!Спалети беше ОК ама искрено он не е крив за слабите игри на клубот

лелеле не ми се верува!!! Раниери тренер на Рома??? Спалети не ја оправи работата е сега ќе го стават познатиот "Тинкермен"(или како го викаа), па Спалети не е крив за ваквата очајна ситуација во Рома, се знае кое крив, тоа е глупавата Росела која полека полека ќе го докрајчи клубот и уништи, зошто ја прифатија понудата за оставка на Спалети??? па нормално, тој зимаше некаде околу 3мил по сезона а сега Раниери или некој сличен на него ќе зимаат 800 илјади евра:toe:
на Спалети му посакувам се најдобро, после дон Фабио тој ќе ми остане како најдобар тренер на Рома и се покажа како фер личност со тоа што си даде оставка за да нашата Росела не потроши уште некој милион за исплаќање на преостанатиот договор

ciao-luciano.jpg

Не сакам да се правам стручен како Панчев али Раниери не е ни за во Лече да оставиме времето да покаже

Спалети не беше крив за неуспесите на Рома. Крива беше Росела што го однесе тимот во пропаст. Останува само да видиме како ќе се покаже Раниери на местото на Спалети. Се би прифатил само да оди Рома нагоре.
Forza Roma!:рома3:
Ciao Luciano e Grazie!

Ај со среќа нека ви е тренерот и господ нека ви е напомош.

Не сум некој голем обожавател на Спалети ама сепак мислам дека не е тој кривиот за вашиот неуспех туку парите на клубот. Рома е клуб кој очекува многу а дава малку пари (едноставно не оди).
Ако е нешто добро кај раниери тогаш е тоа шо можи да состави тим за ефтини пари и да го крени доволно да не освои ништо. Ако сакате пласман во ЛШ мислам дека ќе можи да го исполни то а повеќе ... теееешко

Абе Раниери не е вака лош тренер, само нема среќна звезда чуекот, очекувајте дека ке бидете при врвот, но не очекувајте титула никаква :smir:

roma potpisa so bogdan lobont:jaj: mislam deka ima braneto seria a no sepak ne mu gi znam kvalitetite
a ova za ranieri dobar e covekot mislam deka ke smeni formacija nesto mozebi ke donese nekoj mlad igrac za bespari normalno bidejki sensi nema ni za toaletna hartija:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom