Фан клуб - РК Вардар

hmmm... lichno preferirav lev bek i vo nikoj sluchaj 20 godishen... ali ok. DOBRO NI DOJDE! Nema zbor deka se raboti za golem talent, iako po moj vkus iskreno ne e. Momentalno igra pod svoeto nivo na prvenstvovo vo Bosna, da ne recham losho, no se nadevam deka do septemvri kje se sredi i kje go imame vo top forma. Nego za nekoi 15 minuti igra 1/4 finale pa mozhe da go gledame...

Fino u sekoj sluchaj... A golmanot MIjatovich kje bide sigurno ili???

Го немам гледано, ај некој од овие што пратат повеќе нека каже нешто за дечково. И да го пише некој уште еднаш тимот

Одличен потег според мене, конечно добра вест денеска. Остана уште голман солиден да се земе.

Го немам гледано, ај некој од овие што пратат повеќе нека каже нешто за дечково. И да го пише некој уште еднаш тимот

Нема проблем колега.

Голман:Чаневски, Даскаловски, Милиќ, (Мијатовиќ?)

Леви крила: Недановски, Ојлески, Марковиќ, Дибиров

Десни крила: Јовчевски, Раковиќ, Брумен

Леви бекови: Абутовиќ, Кукоски, Драгаш, Лазаров, Растворцев

Централни бекови: Карачиќ, Прибак

Десни бекови: Петриќ, Терзиќ, Душебаев

Пикери: Стоилов, Тоскиќ, Чипурин

Тренер: Зоран Кастратовиќ

Шеф на кујна: Андон Бошковски - Доне дебелиот

Кондиционен тренер: Роко Сифреди

Феудалец и стопан на селото: Сергеј Самсоненко.

Започнува нашиот поход :sneaky:

http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=19099

Колку само е моќна сликава :D
vardar%20trening4.jpg

Едвај чекам да го гледам тимов како гази :)

Perspektiven mlad igrach (ali navistina, ova ne e floskula), netipichen desen bek so 180 i kusur cm. Minative dve sezoni mu bea prvi vo ASOBAL, prethodno igrashe vo juniorskata liga a zaedno so reprezentacijata bea evropski shampioni, mislam deka lani (ili pred tri godini), ali ne se sekjavam dobro. Golem rabotnik. Minative dve godini pokraj zadolzhitelnite treninzi ima i dopolnitelno raboteno so trenerot Mariano Martinez ex desen bek na Ciudad Real so slichna konstitucija shto ochigledno dade rezeultat vo vtorata godina vo Aragon. Najjdobar strelec i najdobar desen bek vo ligata.

Prednosti i glavni odika vo igrata mu se brziot i efikasen probiv kon 6m, kako i atraktivnite shutovite vo pad pri faul. Dobro sorabotuva so krilata i pivotot, asistira. Mnogu dobar procent od 7m. Praktichno spored nekoi vekje zastareni rakometni paradigmi bi rekle deka e centralen na pozicija na desen bek. Negativno, spored mene, e shto ne e igrach koj bi mozhel da probie zona. Vo sluchaj na 6-0 igra mnogu potehsko se snaogja, i kje morame da barame rabivanje na odbranata od levite bekovi Lazarov, Rastrvorcev i ostanatite. I tuka lichno jas sum skeptichen i preferirav zatoa ushte eden dobar lev bek da dobieme, ali toa e toa.

Vo sekoj sluchaj seushte e mlad dechkoto, vo podoem, ali preizvikanosta si go pravi svoeto, iako ovoj zasluzhuva da dobiva vnimanie bez razlika na slavnoto ime.

Mislam deka napravivme dobar poteg so angazhiranjeto, ali kje beshe ushte podobro da zemevme ushte eden lev bek. Toa e mojot vpechatok, bidejkji da se potpirash na 20 godishen igrach kako najdobar bek e golem pritisok za nego i mnogu kocka za cel tim.

Ali zhivi bili pa videli...
edvaj chekam da pochene sezonavo vo EHFCL

Зашто најавија дека ќе праат селекција на тимот кој ќе остане кој ќе биде продаден или ќе иде на позајмица, за 3-4 дена од коа ќе се знаат тие работи ќе го постирам финалниот состав уште еднаш.

По мене одлично тимче направивме :) овие може да жарат и палат ако се уиграат како што треба. Екипата како состав е супер и солидна за во ЛШ. Нема веќе што да додадам после толку добри анализи така да подготовките и после првите утакмици ќе видиме.

Незнам зашто али како по правило обавезно има еден што после ќе го пцуеме и колнеме што ќе биде промашена инвестиција. :D Се надевам нема да биде случај оваа сезона или барем нема да биде некој од најбитните.

Да видиме уште да се реши прашањето на голман зашто ова со Мијатовиќ некако ептен се оддолжи... така да смрди некој чорап таму.

П.С. незнам како, нека се пренесе на некој модератор или кој може да менува име на тема и такви чуда, нека го смени имево на темава од Фан клуб - Р. К. Вардар Про во само Фан клуб - Р. К. Вардар бидејќи се пререгистрираа во акционерско друштво пред некоја недела и наставката Про е исфрлена од името на тимот.

Сварно и јас од кгоа сакам да пишам да се смени тоа ПРО, пошо тоа беше така ставено само за да се разликуваат од МРК Вардар и да можат да играат и двете екипи во Супер лигата, дај некој кој може нека го порпави тоа, многу грдо е, гледам и овие новниариве дел уште го корситат тоа ПРО во текстовите.

А не ми е јасно што има на Струмица да им позајмуваат играчи? На тимот што играше против нас годинава? Ако Драгаш не го рачунаат во составот, ондак што не го шутнаа???
Не ја гледам поентата да биде позајмуван... Или ќе го имаш блиску и ќе го тренираш да го гаѓа голот (силината на шутот му е топовска, ама има проблем со гаѓање на голот) или шут карта...
Нека направат втор тим и таму нека играат...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom