Фан клуб - РК Вардар

И тоа ми е тешко за верување. Ама можно е. Знам, еднаш пишуваше во еден германски медиум дека подобри играчи во буднес зимаат на 130,000-150,000 годишно. А во sport.fr, пред некој месец читав дека во франција просечна плата е 7,000 месечно. Така што, можно е да ти се точни бројкиве, ама некако високо ми е за играч од негов калибар. Посебно со оглед на тоа што мислам дека на Киро првиот договор со Нант му беше 15,000 месечно.

Оваа година Михо да донесе нешо на десен бек ако не сакаме да ја ризикуваме титулата. Без десен бек ќе биде тешко. Ќе биде најважно да не потфрлиме на натпреварите за титула, а следната сезона веќе ќе имаме пореспектабилен тим за во ЛШ. Веќе е потпишан Кудуз, кој со Шеваљевиќ и ако остане Дисингер ќе праат квалитетна тројка на лев бек, леви крила ќе бидат Дибиров и Димитриоски (мада овој не ми некоја квалитетна замена за Тимур) десни крила Георгиевски и Ѓукиќ, пикери не мора да купуваме ( Столе, Глеб и Валчак се топ, со тоа што мора многу повеќе да се смета на Валчак пошо е доста модерен и паметен пикер.Средина Јотиќ и да му се донесе помош ( уште подобро ако може да се донесе класа као Зарабец, ама ќе видиме такви желби колку се реални.) Доаѓаме до најдефицитарната позиција десен бек која мора да биде приоритет пак ќе кажам уште сега.Без неа (кој сакаш носи и за тренер) нишо не може да се напраи.И да, на позиција голман мора да се засилиме. Ако се прашувам јас, мора да донесеме некое квалитетно име со искуство во ЛШ, и да одлучувам јас би го оставил Кизиќ со Кантегрел. Се на се имаме одлична основа за создавање на респектабилен и квалитетен состав, само Михо мора да одигра доста паметно на тие дефицитарните позиции кои мора да бидат пополнети со квалитет.

Оваа година Михо да донесе нешо на десен бек ако не сакаме да ја ризикуваме титулата. Без десен бек ќе биде тешко.
Обично кај нас преоден рок е крај на февруари, а мислам дека за ЛШ е средина на овој месец некаде. Така е обично. Ама мислам дека отиде тој воз, нема да се донесе ништо ново.

Сега прашав,Тале не е под 6000
Па добро, Мандалинич 8000 евра месечно, по 15 гола на утакмица, Тале можда зема 6000, ама зато по 15 технички грешки прави на утакмица..:D

Обично кај нас преоден рок е крај на февруари, а мислам дека за ЛШ е средина на овој месец некаде. Така е обично. Ама мислам дека отиде тој воз, нема да се донесе ништо ново.
Za liga šampioni me zabole stapot, muabetot mi e za domašno prvenstvo za natprevarite za titula da ne gi igrame bez desen bek. Ke bide teško vo takva situacija.

Го изгледав целиот натпревар со ПИК и мислам дека Вардар играше супер. Со оглед на тоа што располага и тренерот кој не може да ги мотивира нешто повеќе, ова беше добро. Криво ми е што изгубија затоа што скоро цел натпревар водеа. Момент и топка беше во прашање целиот натпревар. Имаше некои клучни моменти кои можеа да бидат пресудни во корист на Вардар, контрата при 15-12, уште една контра за +4 во второ пеналите два неискористени во второ. И тука се изгуби утакмицата. Имавме топ акции преку пикер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom