Фан клуб - РК Вардар

Текстот не беше напишан од мене но апсолутно се сложувам дека тој што го пишал има право на такво нешто , неможе обични фанови на Вардар да ги споредуваш со вистинските искрени навивачи ..

Тоа е така во цел свет , навивачките групи одат секаде за клубот и дома и гости по 1.000 км , не зборам тука за хулигани и пијаници туку за нормални навивачи ..

Ок сега Комити не се тоа што беа , реално цела држава беше катастрофа и сите нав.групи скоро пропаднаа , но неможе да не ги поштуваш Комити или општо навивачите на било кој клуб ..
Навивачката група е секогаш со клубот , дали си ги зел за пример Торцида , Делије или фанатиците од Наполи се знае што претставуваат тие за клубот , и сега некој обичен фан што идел и на Вардар и на Металург да ми кажува мене кои сте вие бла бла бла ..
Ја сум идел 30 саати пат ( во два правци )гостувања за Вардар и сега он мене ми кажува приказни , незнам како да ти објаснам и веројатно никогаш нема да сфатите дека тие навивачи одвоиле глас , нерви , пари за да бидат со клубот ..

Точно Комити не се совршени , во овој момент далеку сме од сите нав групи во Европа , но сепак неможе да кажете еј кој к*р се тие Комити , баш поради тие Комити во минатото Вардар е познат во Европа по пеколот во сала , и ако не се Комити во сала атмосферата не е ни 30 % , ке треба спикерот да ве моли да викате :)
Се надевам со Кил ке биде пеколна атмосфера , а без Комити тоа е невозможно , а за тоа што Комити биле по 100 души во групите не сум јас крив !

Последно уредено:
Текстот не беше напишан од мене но апсолутно се сложувам дека тој што го пишал има право на такво нешто , неможе обични фанови на Вардар да ги споредуваш со вистинските искрени навивачи ..

Тоа е така во цел свет , навивачките групи одат секаде за клубот и дома и гости по 1.000 км , не зборам тука за хулигани и пијаници туку за нормални навивачи ..

Ок сега Комити не се тоа што беа , реално цела држава беше катастрофа и сите нав.групи скоро пропаднаа , но неможе да не ги поштуваш Комити или општо навивачите на било кој клуб ..
Навивачката група е секогаш со клубот , дали си ги зел за пример Торцида , Делије или фанатиците од Наполи се знае што претставуваат тие за клубот , и сега некој обичен фан што идел и на Вардар и на Металург да ми кажува мене кои сте вие бла бла бла ..
Ја сум идел 30 саати пат ( во два правци )гостувања за Вардар и сега он мене ми кажува приказни , незнам како да ти објаснам и веројатно никогаш нема да сфатите дека тие навивачи одвоиле глас , нерви , пари за да бидат со клубот ..

Точно Комити не се совршени , во овој момент далеку сме од сите нав групи во Европа , но сепак неможе да кажете еј кој к*р се тие Комити , баш поради тие Комити во минатото Вардар е познат во Европа по пеколот во сала , и ако не се Комити во сала атмосферата не е ни 30 % , ке треба спикерот да ве моли да викате :)
Се надевам со Кил ке биде пеколна атмосфера , а без Комити тоа е невозможно !

Па тоа го зборам и јас бе Кирца, атмосферата во сала е таа што е поради тоа што вие не сте на ниво и не сте присутни и затоа според мене е смешно да го вперувате прстот кон другите кои одат на неутралните трибини само поради вашиот неуспех.

Дали ти текнува само на атмосферата во Борис со ПСЖ, Барса, Фленс, Хамбург? Почетокот во Јане кога ја имавте цела трибина позади гол?
Се ежам кога пишувам за тоа, тоа беше прав пекол, тоа беше темпото кое требаше да го задржите пошо Вардар го заслужуваше тоа на терен а вие се распаднавте.
И не сте единствени кои имаат проблеми со управа или држава у светот па пак тие групи опстојуваат и го бодрат својот клуб на највисоко ниво.

Да не го заборавам случајот со Фленс за реваншот во Јане каде овој тим се бореше за ф4 и вие одлучивте да не бидете на трибини. (мислам дека беше за овој меч, корегирај ме ако грешам)

Пoминa времетo кoгa ги прaвевме oвие муaбети. Вo мoментoв Кoмити не пoстoиме кaкo oргaнизирaнa групa. Oд тие штo уште сме нa трибинa, гoлем дел не се ни зaмaрaaт сo рaкoмет, a и вo минaтoтo биле глaвни кoнтрaши декa не требa дa се нaвивa нa рк вaрдaр. Тoлку генерaции се сменијa вo Кoмити, тoлку луѓе се иселијa oд држaвaвa, пoрaснaa и веќе не нaвивaaт, се oженијa, рaбoтaт зa викенди, штo нa трибинa немa ни пет луѓе штo oделе вo времетo кoгa сум пoчнaл дa oдaм нa зaпaд. Луѓе штo се треселе зa рк вaрдaр уште oд пред 20 гoдини, мoже се брoјaт нa прсти (збoрувaм зa oние штo кoнстaнтнo гo следеле клубoт, не сaмo прo привремени успеси) oд еднa рaкa. Гoлем дел oд oние штo биле вo Кoмити низ гoдиниве имaaт сезoнски. Групaтa не пoстoи, дa имa дoбрa oргaнoзaцијa верувaм декa без прoблем би се пoлнелa трибинaтa пoзaди гoл.
И јaс немaм кaртa инaку, ќе се нaдевaм декa ќе имa нaвивaње пa ќе влеземе нa нaшa трибинa. Не се бунaм кaкo претхoдни гoдини, бидејќи зa рaзликa oд фк вaрдaр кoј гo следaм пoредoвнo, нa рк сум бил њдвaј 5-6 пaти гoдинaвa. Немa пoтребa ниту пaк oснoвa дa се бaрa винa или дa се плукa пo oние кoи дoшле дa бидaт видени или дa гледaaт врвен рaкoмет. Пoрaнo имaше oснoвa, сегa веќе не.

"Текстот" за кој се отвори цела дискусија не е напишан од Комити и не е споделен од страна на Комити (официјалниот профил на групата[кој и да го води моментално]), туку претпоставувам од некои дечки од подгрупа Кисела Вода оти таму прво го видов.
А Комити да бевме моќна група немаше ниту да има потреба да ги повикуваме обичните фанови да останат дома и да им отстапат место на навивачите пошто секако никој немаше да остане надвор од трибина, ама тоа е што е.

Па тоа го зборам и јас бе Кирца, атмосферата во сала е таа што е поради тоа што вие не сте на ниво и не сте присутни и затоа според мене е смешно да го вперувате прстот кон другите кои одат на неутралните трибини само поради вашиот неуспех.

Дали ти текнува само на атмосферата во Борис со ПСЖ, Барса, Фленс, Хамбург? Почетокот во Јане кога ја имавте цела трибина позади гол?
Се ежам кога пишувам за тоа, тоа беше прав пекол, тоа беше темпото кое требаше да го задржите пошо Вардар го заслужуваше тоа на терен а вие се распаднавте.
И не сте единствени кои имаат проблеми со управа или држава у светот па пак тие групи опстојуваат и го бодрат својот клуб на највисоко ниво.

Да не го заборавам случајот со Фленс за реваншот во Јане каде овој тим се бореше за ф4 и вие одлучивте да не бидете на трибини. (мислам дека беше за овој меч, корегирај ме ако грешам)
Се сложувам , тоа во Борис и до негде првата сезона во Јане не се опишува , со Фленсбург првата во Борис никад нема да ја заборавам , без разлика што не се пласиравме тоа беше лудило .. 700 души стиснати навивање 60 мин со срце и душа шта речи прав пекол :)
За лани одредени поединци од Комити ја спукаа со управата и глупост беше на таков важен меч Комити да не бидат на трибина без разлика кој бил виновен во ситуацијата .
Во Комити и во сите групи факт е дека некој сакал да профитира од пари , но тоа се поединци и неможе да се обвинува цела група ..
Исто кога го удрија Дибиров , го осудувам потегот на поединецот но неможе цела група да ја кривиш ради еден идиот ..
Култура и менталитет се ствара кај секој човек посебно , во секоја група имали идиоти и тоа е ..
Тоа што се распаднавме сигурно дека управата не ни е крива , иако имаат огромни утки ..
Ме разочараа лани за прославата , јас предложив кај некои Комити да се издејствува да биде пречекот навечер во 20 часот и цел плоштад да го "запалиме"со бакли да биде фешта но управата се реши во 13 часот работен термин и тоа во пеколно време ..
Утки има и во двете страни , штета не се погодивме кога Вардар е најак тогаш Комити паднаа ...

Последно уредено:
Кој е на чело на Комити сега?
Кога прв пат почнуваш да пратиш спорт и кога веќе си се одлучиш да глумиш експерт на поле "ФК/РК Вардар и се околу нив", би ти препорачал прво да се распрашаш некои поупатени или да изгуглаш пред да се резилиш на темава.

Кој е на чело на Комити сега?
Џонтра Волта, уствари затоа го избриша профилот за да се посвети 24/7 на групата, кореографии песни ова она.

Не ми е јасно што се буните за текстот што е напишан? Како прво текстот не е став на Комити, туку е став на некој поединец. Навивачката група си има свои официјални профили каде што се објавуваат ставовите. Иако ова е дело на поединец за некои работи потполно се сложувам. Тој што оди и на Металург и на Вардар и сеедно му е кој ќе иде на Ф4 само да е македонски клуб, ич не му треба на Вардар.

Тој што оди за да биде виден и доаѓа во кошула и ти сере зошто си станал не може да гледа исто така не му треба на Вардар. Ниту оние што појма немаат кој е Вардар и не знаат 5 играчи да набројат освен Столе, ама битно се на утакмица пошо лапнале гратис. Сала/стадион не е за да седиш ко муле со пуканки пред тебе и уста да не отвориш. За таквите подалеку од Вардар/Јане/Градски. За таквите постои телевизор. Пре би 50 Комити отколку 5000 што ќе дремат како да се во театар. Поготово на утакмица каде што е потребна пеколна атмосфера.

Слика од човекот?
31280050_10216135199801556_1762557112585551872_n.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom