Фан клуб - РК Вардар

Каков пикер,ок сме на таа позиција,мора да се донесат квалитетни бекови посебно десен бек и замена за Хориха.

Ако влезат сериозни пари ќе се земат класа играчи, во спротивно екипата ќе биде слична или минимално посилна од оваа. Да бидеме шампиони годинава, мислам дека ќе има некоја бомба, сепак ЛШ си влече играчи.

Убаво што ме потсети @Vardarecc да проверам, на последното Европско покрај Стојковиќ има само уште пет пикери од 2003 генерација или помлади што воопшто настапиле.

Јустус Фишер кој е убедливо најталентиран од таа генерација и веќе е еден од најдобрите пикери во светот, втор е Ведесбол од Фарски Острови кој игра за Савехоф, трет е Мандерс од Холандија кој беше само статиста и првенството го заврши без постигнат гол и четврти и петти се Ромеи и Сонтачи од Италија, првиот постигнал само еден гол на цело првенство, вториот ниту еден.

Значи од сите овие, освен Фишер за ниту еден друг пикер не може да се каже дека е подобар од Стојковиќ.

Не ми е намерата да го кревам Марко во облаци и да тврдам дека ќе биде пикер од светска класа, не мора ни овој податок многу да значи, пикерите обично многу покасно напредуваат за разлика од другите позиции, само муабетот ми е дека треба и ние да сме свесни за неговиот потенцијал кој воошто не е за потценување и доколку имаме шанса да го потпишеме не трeба никако да ја испуштиме.

Стојковиќ и те како би ни дошол како кец на десетка, секоја чест со должна почит кон Атанасовски, меѓутоа со Мечка, Јанковски и Стојковиќ ќе сме обезбедени на пикерска во два правци за наредни години, дечкото е одличен, после Мечка е најдобра домашна опција на пикер, Пеше е веќе стар плус не игра два правци…

Дискусијава за квалитетот и потенцијалот на Стојковиќ ме наврати во времето кога го потпишавме Рожеиро (Самба). Бразилец, последна опција во Кил кој ретко влегуваше во статистика со минути, не пак со голови. Слично со Криштопанс, правејќи паралела со потенцијалот на Митровиќ спомна еден член неколку страни претходно која цепаница беше Кришто кога дојде. Знаеме во што се претворија и двајцата во Вардар, а НЗС за тоа беше Ел Команданте Раул. Муабетот ми е, ќе биде ли Чупко на висина на задачата тренерска да ги воздигне Митровиќ и евентуално Стојковиќ од неспорен потенцијал и извесен квалитет во класа играчи?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom