Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Од кој успех сме се заситиле? :)
Ни цртичка од "У" немаме.
Било како, досега цела сезона е epic fail за нас, од секој аспект.
epic fail ne e soodveten zbor.
eve da objasnam zamisli da si nekoj pojak klub na balkanot vo fudbal, ne znam eve hajduk... i si igras so osjek, rieka derbi so dinamo...
i idi nekoj go zema klubot i ti praj kvanten skok vo liga na sampioni.
i to ekvivalent na nasata situacija bi bilo hajduk direk da bidi vo grupa so real, barsa, city, psz, baren, liverpul, i da recime milan.
i da recis brat ne e to to, epic fail e da gubis od real i baern, ti si hajduk 100 godini tradicija.
greski se napraja, fakt...
ojdovme bez trener, bez centralen defanzivec, se precenija so kartite so cenata i uste 100 raboti...
glaven fail bea tie utakmici so vardar, i tuka treba da se klaj glaven akcent...

@barak_obama
Fail комплетно, оти комплетно сегде ја згрешивме. Не е само лш кај шо досега не успеавме да изненадиме никој, него и самиот кажа, промашивме секаде. Промашено тренерско решение, промашена политиката со картите, промашени дел од играчките засилување, не успеавме да се ослободиме од вишоците, промашена маркетинг политиката и најголем FAIL трите утакмици со вардар. Едноставно не гледам ништо позитивно во досегашниот дел од сезоната.

@barak_obama
Fail комплетно, оти комплетно сегде ја згрешивме. Не е само лш кај шо досега не успеавме да изненадиме никој, него и самиот кажа, промашивме секаде. Промашено тренерско решение, промашена политиката со картите, промашени дел од играчките засилување, не успеавме да се ослободиме од вишоците, промашена маркетинг политиката и најголем FAIL трите утакмици со вардар. Едноставно не гледам ништо позитивно во досегашниот дел од сезоната.
Pozitivno se smena trenerskoto duo ,dojde Fitiljot I se napraj zatopluvanjeto vo salata plus igrame so zeleni dresoj [emoji1787] tuku znaj nekoj posle ko ke vkrstime so drugata grupa kaj Alkaloid kako odi ovaa sezona se prefrluvaat bodoj samo dvokruzen sistem posle doma nadvor oti vaka idi poveke bodoj da prenesi Alkaloid a kaj nas nie isto so 1961 samo tie prednost od gol razlika ic ama ic ne mie jasno so ke se desava posle regularniot del

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

@favorito
ne e fail, samo otidovme next level...
vardar prv pat igrase 98 liga na sampioni
posle 15 godini igranje i kontinuitet napraj rezultati,so cela drzava zad nego
i 70-etite koga koga prv pat pelister vleze sojuzna prva liga gi izgubi site utakmici i otpadna
gi igrale pola utakmici vo shekernata vo hala
posto nemale sala
praev muabet so cekot od germanija so go snimase dokumetarecot za pelister lembo na fb,
poznat rakometen novinar, ima ideno poveke pati vo mkd.
pred sezona vika site ke gi izgubite, jas se karam so nego, vika nemate sansa...
itn itn... :)
ps. gradot opasno se iseluva, ne sme pomislile i na toa, ke dojdi vreme luge da nema...
za edna utakmica od segde ke dojdi, imame fanatici, ama za vo sreda vo noemvri malo morgen...

@barak_obama
Клубот си има континуиран раст несомнено. Јас не сакам да го споредвам со тоа што било пред Еурофарм да го превземи. И банално е да споредуваме ништо со нешто. Вардар е брат во страшна надолна линија како клуб, ние сметаме дека сме нагорна...и што се случи??? Тука лежи најголемиот пораз на клубот оваа сезона. Можи да ни биди криво и за неколку утакмици во лш шо не сме напраиле поќе, но ете, нека биди update играњето во лш на клубот. Но овие порази од вардар се непростливи и големо назад! Голема стагнација и голем минус е и неразвивањето организациски на клубот. Среќа имаме уште едно полувреме оваа сезона кај шо можиме да ги попрајме работите. Досега е чист промашај.
За иселувањето на градот имам друга теорија, да има иселување но има и населување. Несомнено поголем е бројот на иселени, но уште поголемо влијание врз животот во Битола има и промената на структурата на самото население.

@barak_obama
ардар е брат во страшна надолна линија како клуб, ние сметаме дека сме нагорна...и што се случи...... Вардар го допре дното и сега се искачува скала по скала а не три и повеќе скали. Колку што разбрав од нивната прес конференција ,во план им е да играат во ЛЕ.Затоа бидете спокојни плашете се од Алкалоид.

Ќе ја посереја на крајот, ко дојде факинг Бутел да ни дава отпор без Мајиќ кој ојде во Тиквеш шта речи коју порук послат [emoji85]

Ќе ја посереја на крајот, ко дојде факинг Бутел да ни дава отпор без Мајиќ кој ојде во Тиквеш шта речи коју порук послат [emoji85]

Denes izigraa kolku da se odraboti utakmicata bez mnogu zalagane,najvazno bese da ne se povtedi nekoj

Јас не знам шо му е финтата со Бранче шо терат ??
Не ги разбирам, инает се тера или ? Благе везе нема Бранче, се рече дека е привремено решение за некоја утакмица.... преку цел месец се напрај, веќе 3-4 утакмици си ги води во лигата и 2 во лш, ако терат со Бранче до крај, оди клизачи сезоната, кај Алкалоид од петни жили ќе играт на победа.
Јасно ни е на сите дека Бранче исто има голем удел со доаѓањето на Фитиљо, кој 80% од времето беа заедно низ Битола дури идеше Фитиљо од Германија, ама некој работи не се мерат исто на кантар....
Сигурно не се сите тренери зафатени во светот....

Јас не знам шо му е финтата со Бранче шо терат ??
Не ги разбирам, инает се тера или ? Благе везе нема Бранче, се рече дека е привремено решение за некоја утакмица.... преку цел месец се напрај, веќе 3-4 утакмици си ги води во лигата и 2 во лш, ако терат со Бранче до крај, оди клизачи сезоната, кај Алкалоид од петни жили ќе играт на победа.
Јасно ни е на сите дека Бранче исто има голем удел со доаѓањето на Фитиљо, кој 80% од времето беа заедно низ Битола дури идеше Фитиљо од Германија, ама некој работи не се мерат исто на кантар....
Сигурно не се сите тренери зафатени во светот....
Vo momentot nema dobar sloboden trener ili tie so se slobodni se preskapi, ne treba da se brza so nov trener da se donesi kolku da se popolni mestoto, vidovme so se sluci so babici i lesjaci.
Da da gi ostavime lugeto da si ja terat rabotata i da ne ja tupime mnogu okolu treneror.
I za kraj Brance mnogu podobro ja vodi ekipata od negovite predhodnici.

Pozitivno se smena trenerskoto duo ,dojde Fitiljot I se napraj zatopluvanjeto vo salata plus igrame so zeleni dresoj [emoji1787] tuku znaj nekoj posle ko ke vkrstime so drugata grupa kaj Alkaloid kako odi ovaa sezona se prefrluvaat bodoj samo dvokruzen sistem posle doma nadvor oti vaka idi poveke bodoj da prenesi Alkaloid a kaj nas nie isto so 1961 samo tie prednost od gol razlika ic ama ic ne mie jasno so ke se desava posle regularniot del

Ко ланската сезона е, истиот систем.
Се прај плеј оф група, 8 екипи, по 4 најдобри екипи од двете групи од регуларен дел.
Нови 14 кола. дома-гости, двокружно.
Алкалоид и на Симев екипата пренесват по 3 бода, како прво пласирани во групите од регуларен дел, второпласираните по 2 бода, третопласираните по 1 бод, другите почнуват без бодој.
Автоматски споено мислење:

Vo momentot nema dobar sloboden trener ili tie so se slobodni se preskapi, ne treba da se brza so nov trener da se donesi kolku da se popolni mestoto, vidovme so se sluci so babici i lesjaci.
Da da gi ostavime lugeto da si ja terat rabotata i da ne ja tupime mnogu okolu treneror.
I za kraj Brance mnogu podobro ja vodi ekipata od negovite predhodnici.
Не знаев дека ЛЕСЈАК ТРЕНЕР СТАНА(Л) ??

Ко ланската сезона е, истиот систем.
Се прај плеј оф група, 8 екипи, по 4 најдобри екипи од двете групи од регуларен дел.
Нови 14 кола. дома-гости, двокружно.
Алкалоид и на Симев екипата пренесват по 3 бода, како прво пласирани во групите од регуларен дел, второпласираните по 2 бода, третопласираните по 1 бод, другите почнуват без бодој.
Автоматски споено мислење:

Не знаев дека ЛЕСЈАК ТРЕНЕР СТАНА(Л) ??
Како шо изгледат веќе е сигурно Пелистер и Алкалоид ке водат битка за ЛШ а Охрид и екипата на симев за трето место.

Pozitivno se smena trenerskoto duo
Тоа се знаеше уште првиот ден кога дојде Бранко за директор одма беше јасно дека ќе му работи зад грб на Јович и уште на клупа седеше и делеше совети. Јович и Шундо требаше да бидат само преодно решение лани голема грешка со нив се напрај. Гледај ги само изјавите сега на Бранко "се почуствива тоа што го трениравме една недела" како до сега да не се тренирало. Бранко е ракот на екипата тој е чист профитер "легенда" на РК ПЕЛИСТЕР стана од ко влезе ЕУРОФАРМ пред то неќеше ни во сала да влези. Со искуство во мулти есен дојде да води тим во ЛШ.

Тоа се знаеше уште првиот ден кога дојде Бранко за директор одма беше јасно дека ќе му работи зад грб на Јович и уште на клупа седеше и делеше совети. Јович и Шундо требаше да бидат само преодно решение лани голема грешка со нив се напрај. Гледај ги само изјавите сега на Бранко "се почуствива тоа што го трениравме една недела" како до сега да не се тренирало. Бранко е ракот на екипата тој е чист профитер "легенда" на РК ПЕЛИСТЕР стана од ко влезе ЕУРОФАРМ пред то неќеше ни во сала да влези. Со искуство во мулти есен дојде да води тим во ЛШ.

Kako mu legna mestoto to cudo edno a edino deteto od repka so go donese za dvojkata kako sportski direktor ,tuku sega dve funkcii raboti I sportski I trener a edna plata zema ili kako odi nikoj nisto nema kazano od klubot za trener so planiraat ama so Fitiljot ako go donese Purinot mislam nema sansi da bidi smenet ke ostani do kraj ke mu se pikni potkoza na site so treba opasen e Brance so rece od nigde nikade kafic ke otvoral ne znam taka bil dojden vo Bitola prvo go smena Dimitar posle Jovic sega mislam deka gazdite ke bidat na red ama ako mu e ubo neka teraat mozi taka treba da bidi ima nesto dogovreno so nie ne znajme no vremeto ke pokazi da sme zdravi I zivi

P.S.Osven so go izbrkaa ekonomot Milence vcera citam si zaminal I Kiko fizeotarapevtot a tie dvata bea najgolemite rabotnici vo klubot a letoto zamina I Zarkov nekoj cudni raboti I zad zavesata se desavaat na sreden klub kako so ne se pretsyavuva ne mozi i ne smee ovie raboti da ni se slucuvaat ,smrdi rabotata korni aj za Purinot baraat mozi salam trener ama za Pinki so dvojkata so ima kriminalni rezultati e nonsense sega uste Faruk da go probaat I da bidi komplet slikata

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom