Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Ako upravata malce prati,cindric e pred potpis vo dinamo, 4ca sredni bekoj se so iskustvo mozi da se ukradi nekoj kvaliteten

Ne e zavrsen preodniot prozorec, nie komentirame nebare do nekni bese preonot rok, pa ne zedoja sreden bek ili desen bek, ima vreme za igraci da se donesat ama problemot e so ostanaa malku kvalitetni ili premnogu skapi. Ete ako go donesat Radivoevek na desno krilo pak ke se hejta oti krilo ni treba organizator na igrata, pogore citav deka i na desni krilo treba da se donesi igrac oti Kuzmnovski i Atanasievic bile mladi, krajot ne ni se naoga so zelbite
Преодниот рок трај до Февруари.( за нашето првенство)
Во ЛШ треба да ја пријавиш финалната листа на играчи пред почеток на натпрерувањето, значи некаде до 12.09.
До септември ако се чека, сигурно ќе нема шо да пријавиме, оти речиси сите сериозни играчи дотогаш ќе имаат клуб.
Да не се повторвам шо ќе значи околу припремите, ако дојди некој нов играч подоцна.

Не е никакво претервање со желбите.
Ако прајш европска екипа ја прајш на сите позиции, нема крпење.
Ако веќе крпиме, тогаш треба да купиме играч шо најпојќе ни треба, квалитет.

Кога веќе арчиме и пополнуваме дупки на секоја позиција, по 3ца да сме имале ко шо викаш, тогаш и лево крило треба да се има на лагер.
Не зборам за инает за Цветан и Петар, мило ми е за дечките шо стигнаа до прв тим.
Ама, за сериозни утакмици на оваа позиција треба играч шо има искуство во ЛШ, шо нема да му се сечи рачето ко ќе излези од мал агол пред Волф, Паличка, Грин, Ландин, Миклер итн.
Манасков е добра и отворена опција шо е на пазарот и клуб со сериозни амбиции треба да ја има на мукает, нормално, ако е се во ред со повредите кај него.
На толку мал пааар ко нашиот имаш вакво крило на лагер, .
Ако веќе нема кеш и треба да штедиме, односно требаше да штедиме за да собериме пари за среден и десен бек, тогаш немаше потреба ниту од Калифа,најмалку од Богдан.
Ќе го остаеа Бобан Ристевски за трет голман, Белистојаноски од двојката на десно крило и ги затвораш овие позиции и ослободваш буџет.
Парите за плати на Калифа и Богдан Радивојевиќ сигурно не се мали.
Не знам колку се точни муабетите, наводно Циндриќ барал 35000 евра плата.
Значи штом играч ко Циндриќ, шо сигурно е во ТОП 10 средни бекој, има вакви барања, по некоја логика среден бек од висока класа можиш да земиш за некоја сума од 20 К по месец ( колку шо ќе земат Гебдан и Радивојевиќ ( ако дојди )..

Од првиот ден ко се освои титулата, сите изјави на Јовиќ одеа дека приоритет ќе биди среден и десен бек ( покрај Цехте).
2 месеци поминаа, нема на овие позиции нов абер.
Ко тренер, тој и Звонко најпојќе знат шо му фали.
Зато викам, се надевам дека имат план и пред се имат КЕШ, зошто на опасна патека се движиме со екипата.
Дај боже да грешам и Кисум, Танкосен да се повампират на среден.... ( ама не сум оптмист ).

Или поубо нека кажат, луѓе ова ќе биди екипата и тераме со ова шо го имаме.
Сите рајат ќе бидиме и нема да чекаме на ФБ да има некој нов статус за бомбастчен бек :pos: .
Не можи ти во октомври нови играчи да носиш, ко лани со Хененберг..
Во овај момент Пелистер не треба да размислува за нашата лига, приоритет треба да е како да стигни на ниво да скини бод(ој) со екипи ко Загреб, Пик Сегед и слично ).
А, за да го напрај то, треба да се знај екипата шо ќе игра во ЛШ.
Сериозна екипа не смеј да си дозволи да чека до февруари 2024 година да склопва финаален ростер.
Се губи на ритам, уиграност, квалитет на тренинзи, континуитет.

Појма немам шо прајте муабет мајке ми, ни бомба ни петарда, барем не поврзана со ракометот, друга да можи ќе пукни утре или ова недела, а можи и нема. [emoji28]

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Појма немам шо прајте муабет мајке ми, ни бомба ни петарда, барем не поврзана со ракометот, друга да можи ќе пукни утре или ова недела, а можи и нема. [emoji28]

ova izgleda deka toj ja ima haknato na kosarkata stranata :pos: :pos: :pos: :pos:

Не крши клечки со Бојан 100% разменувате по некој сериозен муабет, кажи барем утре шо позиција ќе објават.
Јас пак си реков се налуте за фушарските дресови ама ништо.

Почина Моцартот бог да го прости ,вистинска легенда во Битола пред се ракометна заедно со Циле беа најзаслужнен двоец за Пелистер шо беше име во СФРЈ а и после на почетокот во независна Македонија ...
За жал малку го познавав но од тоа шо ќе се видивеме порано само ракомето му беше во умот ,прв и последен муабет ...
Почивај во мир легендо во вистинска смисла на зборот !

P.S.Се надевам дека сите од градОт ќе се опростат испратат Ѓорѓи Гроздановски - Моцарто како шо треба и заслужува

Преку Моцарто и неговото дело многу воајери овде но и помлади генерации да научат за величината и историјата на инститицијата РК Пелистер.
Зошто се сака со срце и душа!
Без историја нема ни иднина!
Парите ова не можат нити да го купат нити да го избришат.

Последно уредено:
Бог да го прости и нека му е лесна земјата.
Моцарто ќе остани запаметен како еден од најголемите ракометни работници, можеби и најголемиот, не само во Битола, туку и во Македонија.
Препознатлив знак за ракометот во Битола, учесник во сите важни настани за битолскиот ракомет.
59 години активна каририера како ракометен работник, бројките се кажват. :cuc:
Најголем дел од кариерата во најубајте години на битолскиот, па и на југословенскиот ракомет, зошто до крајот на 80итите Југолаславија беше светска велесила во ракометот.
Чоекот остај преголемо наследство за овај клуб и треба неговото дело да се памти, продолжи и надгради

@sakamestadion Не го зафркавај бе збор има даено да некажва.
@Deksi без гајле ќе дојде ден, само муабето беше ревизија да ти напрајме на сликата, можи имаш нешо згрешено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom