Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Војна, присилно играат во втора лига, екипата 99% од домашни играчи, буџетот гарантирано најмалку двојно помал.... И ти држат лекција за ракомет....

Проблем е кај вас што следната година пак ќе следи некој голем ремонт во екипата и не може никаков континуитет да фатите.

Се дојсоа 10+ играчи , а можеше да се реши многу побезболно ... Оние двата дрвата на клупата да летат.
Онај Валтер па и Божо ако знат кај терат ....еве на.
Него ако сакат да спасат сезоната уште утре отказ за двата и нов тренер , не се толку слаби играчите колку што нема хемија во екипата, нема уиграни напади , не се знај во одбрана кој шо да покрива итн.т.е. не се знај кој кога и каде треба да игра и во одбрана и во напад.
Пример Костевски зошто не играше кога се крши резултот ни самите не знат, а не само то уште 10 минимум грешни ротации.
Па за одбрана уште не се знае кој шо да чува , каде да покрива итн.
Поарно шо не се пласиравме оние телината на клупата ќе тераа сигурно до крај на сезоната , сега можи ќе се свестат и ќе напрат промени дури има време , ако ништо друго шок терапија и можи ќе се крени тимот.
п.с. Танконсен искина денес , ама утакмицата ојде во неповрат уште прво полувреме дури телињата на клупа не ги изротираа сите да видат кој на која нога е станат и пак ништо не видоа.

Ептен бевме сигурни во победа, само не знам од каде :D Мотор не е шалабајзерска екипа, иако е во втората германска лига каде настапуват заради одржување форма и се во самиот долен дел на табелата ама покажа машка игра и поарно шо испаднавме, оти никако не можи да му се реваншираме на Нексе и ќе отпадневме одма во 1/8 финале.
Сега нека се спремат за Вардар, имаат 20тина дена, ако и таму изгубат тогаш ова екипа треба сите буквално бркање и јово на ново, за Валтер се ми е кажано чекам денот само ко ќе си замини, послаб тренер амин, да видиме со Стевановиќ како ќе биди, Кисум е топ, Хененберг и Хосни втората полусезона сосема други играчи.
п.с. Која е причината за Хосни шо не го пуштат да замини ? Ако навистина го барат за во Бундеслигата, тогаш греота е да не го пуштат, на секој играч сон му е да заигра таму, шо е проблемот не плаќаат оштета ?
Ако се работи за германци, мислам то не е причината, пушти го играчот земи оштета и готово, вака само бадијала се руши атмосферата во тимот....
п.п.с. Да не остана некој од управата да зборни со Турченко за потпис ? Ете ти вистински бек, кој многу лесно можиш да го донесиш, место тромот Суси, по бадијалџија јас во животот немам сретнато и сигурно е потечен во окото од тротинетот, можи аирбегот му се отвори на тротинетот па го удри :pos:

Овие реков се местачи си прат забава за два во еден арно ама загубивме иако имаше муабети реков да не пишам уште вчера да не се руши атмосверата сепак ова беше најважен натпревар исто пак се надевам дека не сме толку слаби оти ние ќе ги тепавме Мотор си велам само ја наместија да нема трошоци па ќе видиме со алкалоид, 1961 и охрид во гости небитно многу кредити му се дадоја на играчите и тренерот ова вака никогаш не било толку галење само ќотек и бркање не можи еден куп пари да земаат анна терен забава и неодговорност само русинот Василев пак како да не знаеше и Каспер а другите се еби ветер и не гледајте танковски шо дал гол кога на најважното капитенот не реши за да нема многу плукање ние и така не гледавме титула со скопски судии ако не ни да поклон а сега нема ни шо да се надеваме и вака мирна глата на сите страмота

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

ima nekolku fakti sto od avion se gledaat koi se pricina za porazot...
1. totalno go sjebaja formatot na ligata
lani imase 4 derbi jaki rasporedeni niz cela sezona, eve i vardar gubi od partizan, do mart nemame seriozna utakmica vo prvenstvoto...
motor bea drva no niz natprevarite vo vtorata germanska liga sozreaa... nie struga standard pik, posle pocnuva ligata i ekipata omlitavuva...
2.mnogu lesno se otkazavme od lanskiot tim
taa linija sto se vlecese uste od rabotnik, taa osnova sto ja imase timot, naglo ja frlivme
razocarani sto ne zedovme titula sve izbrkavme... greska... klasa podobri igraci imavme
3. ne vi se cini deka se isprazni gradot? bitola dozivuva egzodus. tri iljadi sala ne mozime da napolnime. od prednost domasniot teren ni stanuva hendikep. nikoj ne ni se plasi pojke...
strasno e kolku luge ja napustija bitola...
zaklucok:
edinstveno nesto sto e pozitivno vo celata situacija e sto vardar e uste po zagreoj od nas...
20 dena, nesto treba da se menuva...
treba nov trener motivator, so nas mentalitet...
vsto ke gi kreni psihicki vo ovoj kratok period i ke gi motivira...
sansite za titula se 50/50...
i da stanime prvaci daleku sme od liga na sampioni...
ali glavata gore... napred PELISTER !!!

Во прво полувреме публиката ви навиваше семкарски, многу малце притисок правевте, во второ кога се одлепија веќе касно беше, требаше овие да ги добиете..
А на Танкоски слободно можи да му ги испушите сите шо го пцуевте досега

Во прво полувреме публиката ви навиваше семкарски, многу малце притисок правевте, во второ кога се одлепија веќе касно беше, требаше овие да ги добиете..
А на Танкоски слободно можи да му ги испушите сите шо го пцуевте досега
добро,оди сега легни си

@barak_obama лани се скрши шемата со ракометот дека мораше да се освои македонија , а не се оствари ради глупостите на мандалинич и периќ........па годинава ремонт тотален и свашта, знаеме сите дека вака не оди и трибините остануваат и ќе останат празни и понатаму

вака не се прави спортски тим без никаква кичма од прошлата сезона се експериментира(или пери само пари?!) со играчи и тренери кои нема да се состават со ова поднебје и публиката...........од авион се гледа дека играчите се дојдени само на печалба и како на преоден период , како сосила донесени овде да играат за безпари се однесуваат, никаков жар во играта,никаква визија и креација,никакво подобрување(или мало кај некои колку да поткренат форма за да направат трансфер и да ја здувнат што побрзо)

вториот тим барем игра колку што му се можностите и се поинтересни за гледање и навивање

Ја незнам шо ви е чудно. Вие батиња т.е. клубот ваш незнајт во кој гол терат. Хиерархијата во клубот ви е поставена погрешно да непрам муабет за нешто шо го зборвам од почеток никаков концепт и мешавина од Арапско,Балакнско,Француска школа до скандинавски шмек. Самоубиство во обид. Треба да си ретард да миксаш вака концепти и стилови на ракомет сосема спротивни.

Ако има доблест Ларс треба денес да си ја поднеси оставката, ако не, тогаш Зоран треба да го реши брзопотезно.
Еден и единствен виновник за слабата игра и лошите резултатите е тој.
Едноставно, после вчерашниот натпревар се виде дека не е кадарен да ја донеси титулата во Битола.
До натпреварот со Вардар имаме уште 3-4 натпревари сеха/плејоф и можност Јович уште од денес да ја превземим екипата и да проба да ја спаси сезоната колку толку.

*Бојан/Зоран - Префрлете го Јович во првиот тим уште одма!!! Доста се заебаваме со онај циркузантот од Данска.
Во спротивно трибините ќе зеат празни.

Ларс треба и мора уште денес да биди РАЗРЕШЕН заедно со Боро кој не се научи и научи до 7 да број, арно во еден момент делегатот 5 пати требаше да му кажи дека има 8 играчи втерен па жмиго два да повлечи еден. Валтер сигурно има договор и нема да сака да бега или ќе бара оштета. Нека го клат тренер на младинци и нека биди таму до истекот на договорот. Јовиќ мислам дека нема авторитет за оние играчи и ако некој од двојката некогаш му се враќа на Јовиќ, шо би било ако некој од овие му се врати... дамбетер од сега. Јас стојам на то дека Шундовски со цел својт авторитет, карактер и знаење можи многу да извлечи т.е максимумот од овие играчи и да падни 1961, Шундовски сегде имаше успеси чоекот си ја брка работата ама клубот си има управа нека одлучуваат тие. Мора ИТНО промена оти ќе изгубиме и во Тиквеш, Охрид, а и во Алкалоид со ваква игра и пристап. Костески во СТРАШНА форма едно полувреме го игра, нека ми објасни некој зошто...

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

ako ne go smenat valter prodlzuva crniloto i sigurno gubime od vardar, ako ne se sluci nisto konkretno samo ke prodolzi isto, mora cekor odma sega za da se menva neshto, ne e kadar ova postava trenerska aut treba cela zelimir beshe naucnik za ovie ispagja a sigurno i poke pari vi lapa

Костевски самиот побара замена ,му покажа нешто назад на ногата. Веројатно нешто повреда почуствува и затоа не влезе до крај. Божо е најслабата карика а се влечи години. Танковски даде голови ама па ниедна асистенција немаше.Кисум добар одбрана солиден во напад. Суси одбрана добро напад слабо ,додуше во второто не ни играше напад менуваше со Танковски.Велковски не е ни за двојката.Жаре се послабо. Дејвис незнам зошто второто ни еден напад не изигра. Тренерот не знам не сум сигурен дека толку знај или пехови со повреди или катастрофа со концептот со лигата ,сепак бил во добри клубови и не прочитав нигде да пишат нешто мн лошо напротив мн ракометари покажуваат респект кон него. Хемија нема меѓу играчите најчесто мкд играчите надвор меѓу себе се а странците никогаш со нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom