Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Sezonskite se skapi za nasi uslovi vo ovaa kriza poke od 50 ne vervam da prodadat (daj boze 5000 da se dadat) tesko vo ova vreme koj ke daj 4500 denari na ednas toptan za rakomet plus 1900 ako sakas dres se mislam deka trebase da gi podelat sezonskite edna cena za prviot tim druga za vtoriot tim ili trebase nesto da izvadat edna clenska sezonska za site natprevari vaka samo od domasboto prvenstvo kaj so ke igrame so tikves i prolet tesko deka nekoj ke zemi koj e sloboden ke si kupi za eden natprevar oti ligata ja sjebaa podelijaKupete sezonski karti, na toj nacin ke mu se pomogni doplnitelno na klubot, a ne posle da se kuka oti se pusteni vo prodazba kartite vo tobakata ili oti odi prodazbata online vo 12h koga sme na rabota.....
Site klubovi ziveat od prodazbata na dresovi, karti, suveniro so logoto na klubot...pa mora poleka i nie da pridonesuvame i na nekoj nacin da ucestvuvame vo formiraneto na budzetot preku kupuvane vo slucajot na sezonski karti.
fakt e deka nie od 3-4 iljadi ne mozime pokje da napolnime za nashite kluboj za rakomet i fudbal megjutoa muabeto e ko vekje se gradi zosto da ne izgradime prer sala za 6-7 iljadi so site mozni uslovi za da organizirash prvenstva vo site kategorii rakomet kosharka odbojka, zosto da se propusti shansata za naredni 50 godini isto kako sho zgreshija so stadionot bagrara nesposobnaПрво коло РК ПЕЛИСТЕР : рк Скопје
Гледачи 500, Чкембари 10
Сигурни сте дека мора сала со МИНИМУМ 7000 столчиња?? Шо е до мене нека има и 15 000 ( на државата му фали репрезентативна сала од тој калибар за организација на ЕП и сл...) ама да си ги пуштиме нозете до кај шо ни е чергата. Најважно да се напрај НОВА и МОДЕРНА со 4 трибини, и се шо е над 5000 капацитет за мене е во ред. Сала се прај, се проширва, менталитетот многу потешко се менува.
djabe gubam nervi na temava, da si priznajme ne e mentalitetot na konzulski grad prisuten megu mladite vo Bitola...За да организираш првенство во било кој спорт не е доволно да имаш само сала/стадион. Потребни се хотели со 5 ѕвезди, Битола го има Епинал со 3, за дополнителни сместувачки капацитети да не збораме. Кога идат Турците тука во Македонија, Битола му е најзначајна, а врти сучи Охрид спијат, тука само ги шетат. Понатаму потребна е патна инфраструктура, а ние немаме аеродром, нешто шо е најбитно. Железницата ни е трагикомедија, а за магистралите да не прајме муабет. Трето ко град не сме организирани, каде ќе носиме ние натпреварувачи и екипи, дополнително гледачи и туристи ко сме заглавени во 90' година. Ќе се чудат кај дошле, видете ги влезовите на градо, па едно Новаци има поасолен влез, ѓубре на сегде, низ град дупки, за автобусите( премн. битно нешто за организација на турнири) да не прајме муабет. Од сето ова можи да се извлечи заклучок дека Битола и да има сала од 7000 гледачи повторно не можи да организира меѓународни натпреварувања и турнири. За ова се да се среди потребни ќе ни бидат едно 50 год, односно предвиденио рок за колку шо ја планираат новата да трај. Не сум песимист, туку реалист. Поарно е една од 5000 да ја скоцкат тип топ ко шо треба, место некоја огромна. Не е само напрај го, после треба да се одржава, а рековме, една Младост шо бери 3000 души не можиме да ја одржавме не па дупло или тројно поголема.
Ne mozi da se odrzava oti e stara , oti duvase od segde ,nema centralno greenje , kapese do lani , a so to propustas da se organizira koncert itn , a ako e nova bi bila mn isplatliva so moznost za rekreacija vo malata sala , izdavanje na dukjani, nastani itnЗа да организираш првенство во било кој спорт не е доволно да имаш само сала/стадион. Потребни се хотели со 5 ѕвезди, Битола го има Епинал со 3, за дополнителни сместувачки капацитети да не збораме. Кога идат Турците тука во Македонија, Битола му е најзначајна, а врти сучи Охрид спијат, тука само ги шетат. Понатаму потребна е патна инфраструктура, а ние немаме аеродром, нешто шо е најбитно. Железницата ни е трагикомедија, а за магистралите да не прајме муабет. Трето ко град не сме организирани, каде ќе носиме ние натпреварувачи и екипи, дополнително гледачи и туристи ко сме заглавени во 90' година. Ќе се чудат кај дошле, видете ги влезовите на градо, па едно Новаци има поасолен влез, ѓубре на сегде, низ град дупки, за автобусите( премн. битно нешто за организација на турнири) да не прајме муабет. Од сето ова можи да се извлечи заклучок дека Битола и да има сала од 7000 гледачи повторно не можи да организира меѓународни натпреварувања и турнири. За ова се да се среди потребни ќе ни бидат едно 50 год, односно предвиденио рок за колку шо ја планираат новата да трај. Не сум песимист, туку реалист. Поарно е една од 5000 да ја скоцкат тип топ ко шо треба, место некоја огромна. Не е само напрај го, после треба да се одржава, а рековме, една Младост шо бери 3000 души не можиме да ја одржавме не па дупло или тројно поголема.
Оти за инает збораш абе брат хотел ало еден хотел немаме шо исполнува услови за ЕП 50км мислам беше правилото за да имаш Аеродром а кај нас да напрат само од Труците ќе рабпти аеродромот, абе еден помошен терен немаме за фудбал цел град е на ќумурно за ракомет само медицинско еј 21 век од училиште сала збораме или пак дакинг балон немаме еј села имаат балон за играње кај нас нема ниту еден ако имаше два готови проекти за обичен балон не даваат десет години да се напрај и не дека некој неќи сала и од 10 000 оти еднаш се прај за век и веков (плус пак сама ќе ја прај општината оти не сме ние од оваа држава само да плаќаме данок) ама како шо оди иселувањето и таа предвидената од 5000 ќе нема да се полни пиша погоре ни пат ни бутур а во римско имало патишта по сите пропзиции со Виа Иганција ние сме слепо црево во државата и систаматски уништувани еден век па во Турско повеќе го ценеле и вложувале во градот од колку во тн независна Македонија со ебани Белградски и Скопски политичари ама народ ги гласа и очи нека вадат!djabe gubam nervi na temava, da si priznajme ne e mentalitetot na konzulski grad prisuten megu mladite vo Bitola...
Pa nema be bratce nisto izgradeno oti istite 100 200 luge ja kradat bitola 50 godini, i te ubedile deka taka treba, deka tolku ti se moznostite...
i se shto e pismeno si ojde od gradot, i ostanaa luge so mentalitet na provincija...
porano vtori, so konkurencija na prvite, na ovoj popis treti a za brzo sesti sedmi....
samo 700 prvacinja imase bitola ovaa godina...
i posle ke ti reci 5000 sala ke prajme vo tetovo,
a ti ke si sedis vo starata sala i ke vikas ubo mi e...neka se sredat prvo kruzni tekoj asvalti pa ke vidime za potamu..