Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Колку шо знам јас не е повреден, само не бил повикан за репката.
За в сабота да не му текни на генијалецот да го тргни Радович од составот... Во Радович полагам голема надеж, пошо типот игра со срце и е голем мотиватор на терен.
Ако Сеќељи има ден, ќе се држиме некако во мечот ама ако не се разбрани тогаш шансите за некаков позитивен резучтат се многу мали.

Vaka da se razberime so skopskite sudii nemame nikakva sansa za toa ne si prajte filmoj kako lani pa da vie tesko plus onaj strucnjakot na klupata kaj nas so forma na igracite padni stani i nitu eden so prodolzen dogovor a od druga strana iskusen vardar nema so da barame i ocekuvame osven kupot ovaa sezona daj boze da gresam i da me demnatiraat igracite so strucniot stab no realno nema so da ocekuvame osven da odime skopje i da si naprajme zabava vo Sabota pa da gi cekame Nekse pa ako se dogvorat nesto so opstinata da se oraj sala ke bidime na konj drugoto cekor po cekor da sme zdravi i zivi pa ke vidime so ke bidi ...

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Последно уредено:
бонефон ојде во ним колку само за инфо нека стој тука

Vaka da se razberime so skopskite sudii nemame nikakva sansa za toa ne si prajte filmoj kako lani pa da vie tesko plus onaj strucnjakot na klupata kaj nas so forma na igracite padni stani i nitu eden so prodolzen dogovor a od druga strana iskusen vardar nema so da barame i ocekuvame osven kupot ovaa sezona daj boze da gresam i da me demnatiraat igracite so strucniot stab no realno nema so da ocekuvame osven da odime skopje i da si naprajme zabava vo Sabota pa da gi cekame Nekse pa ako se dogvorat nesto so opstinata da se oraj sala ke bidime na konj drugoto cekor po cekor da sme zdravi i zivi pa ke vidime so ke bidi ...

A fudbalo ke se spasime?

Ај ко е за стоење да пишам и јас Павле Атанасиевич со првенец за репрезентацијата на Македонија но за жал не доби салам шанса од Кире Лазаров кој е легенда како играч ама лајно од човек исто како Петар Наумоски шо беше па Перо Антич па и Горан Пандев, Дарко Панчев итн... Кој гледаа само свој интерес во федерациите и за своите клубови

A fudbalo ke se spasime?
Тешко оти самите нашите кренаа раце а има уште теоретски шанси да му го дајме на ѓорче купот тие првенствената да се договри со шкендија и шкупи се 9 бода после да решаваат меѓусебните со фк Скопје во гости и дома со Тиквеш па на крај да го тепаме Борец но многу тешко не знаат овие со натидајми три за шест следната сезона плус беа против ффм со изјави а не зедоја ни играчи но има шанси и надежта последна умира [emoji16] плус ако се види дека во пет кола зедовме пет бода а есента во 20 кола само пет бода има шанси сега тиквеш не тепа со црвен од 20 минута со гол во 90 минута ренова два пати нерешено а лесно можеше да тепаме Тетово ако не се себичеше мики брегалница по грешка наша не победи ама денес му вративме има напредок многу есента не изгази брегалница сега изгуби и на среќа не тепа си ја бркс работата Мане само фалат играчи и управа да збрка работа оти кај нас се знај не се решава се на терен туку надвор барем сите памтиме од прагот на трета лига влеговме прва последните кола и после игравме европа се е можно само треба работа пари и малку пријатели ваму таму [emoji6]

Последно уредено:
i evropa ne samo so ke se spasime
Абе и лани така велевте и се смеевте на крај 6ти завршивме да не го земиме вистина купот две утакмици се од кај знајш се бива 90 минути и играш финале и таму 90 минути шо се појаки ѓорче струга и силекс од нас?!

Ајде една мала дебата.
Шо сме добиле и каков играч/и би задржале за наредната година.
Засега знаеме.

Голмани: Кизиќ, Лесјак (странец), Ивановски (трет голман можеби ќе се промени)
Лево крило: на двата им истекува договорот, Ојлевски мислам ќе добие нов и Кузманоски ќе биде промовиран во прв тим.
Лев бек: Мандалинич (странец), Сери (странец) Кукоски и Кукуловски (трета сезона и последна од договорот)
Среден бек: Давис (странец) , Танковски (последна сезона), можна промоција на Павле Атанасијевиќ.
Десен бек: Велкоски и Хосни (странец)
Десно крило: Костески, Божиќ-Павлетич (нема договор сеуште и мислам нема да добие), Радович (му истекува договорот)
Пикер: Марковски (му истекува договор но ќе добие нов), Граџан (му истекува договор но добива право да добие МКД државјанство), можна е промоција на Арсеновски

На сите овие кој им истекува договор нема објави за нивно продолжување. Нови странци се 4 плус Стипе, останува уште едно место за во МКД лига шо незначи дека само 6 ќе можеми да имаме.
Според мене ни треба еден пикер во 2 правци.

Ако ги носат Кукуловски и Танковски во 2ка ќе мора уште еден лев и среден бек.
П.С нови потписи на играчи според мене ќе објават на 6ти 7ми Април после двобојот со Нексе.

Последно уредено:
Ајде една мала дебата.
Засега знаеме.

Лево крило: на двата им истекува договорот, Ојлевски мислам ќе добие нов и Кузманоски ќе биде промовиран во прв тим.
Лев бек: Мандалинич (странец), Сери (странец) Кукоски и Кукуловски (трета сезона и последна од договорот)
Среден бек: Давис, Томовски (последна сезона), можна промоција на Павле Атанасијевиќ.
Десен бек: Велкоски и Хосни
Десно крило: Костески, Божиќ-Павлетич (нема договор сеуште и мислам нема да добие), Радович (му истекува договорот)
Пикер: Марковски (му истекува договор но ќе добие нов), Граџан (му истекува договор но добива право да добие МКД државјанство), можна е промоција на Арсеновски

На сите овие кој им истекува договор нема објави за нивно продолжување. Нови странци се 4 плус Стипе, останува уште едно место за во МКД лига шо незначи дека само 6 ќе можеми да имаме.

Ако ги носат Кукуловски и Томовски во 2ка ќе мора уште еден лев и среден бек.
П.С нови потписи на играчи според мене ќе објават на 6ти 7ми Април после двобојот со
Мислиш на Танковски не Томовски

Ајде една мала дебата.
Засега знаеме.

Среден бек: Давис (странец) , Томовски (последна сезона), можна промоција на Павле Атанасијевиќ.
Десен бек: Велкоски и Хосни (странец)

Ако ги носат Кукуловски и Томовски во 2ка ќе мора уште еден лев и среден бек.
П.С нови потписи на играчи според мене ќе објават на 6ти 7ми Април после двобојот со Нексе.
Кој и да донесат од втор тим како трета опција само ќе му направат полошо.
На Стипе исто му завршува договорот. Марковски колку што јас знам нема да продолжи кај нас. Кукуловски и Танковски(валјда не него мислиш а не Томовски) мислам дека еден од нив ке префрлат во втор.
А ова погоре шо имаат пишано да му се продолжеле договори за да биделе мотивирани ми нема логика. Баш напротив сега треба да загризат и покажат зошто би им се пролжиле договорите, а не да му се дадат нови договори и нека кулираат после ова го болело она го болело.
А и треба да се има на ум правилото за странци наредна сезона не можи само да се трупаат играчи.

Мислиш на Танковски не Томовски
Грешка во пишење да...

Кукуловски и Танковски мислам дека еден од нив ке префрлат во втор.

Кукуловски би било ок да остане. Емилијан не е спремен да загризе за прв тим му треба уште малку време да се дооформи како играч пред се во одбрана и малку повеќе на храброст. Со Павле се одличен тандем мн добро се уиграни. Но Танкоски дефинитивно искористе премногу и ако сака да е ракометар треба да оди чекор назад.
Ако бега Марковски мислам добара одлука ќе биде со Арсеновски. Али сепак треба трет пикер. Искрено Пешевски не ми е по ќеиф оти ист тип на играч е ко Граџан но мн добро знаеме дека Граџан гини за клубот но е несериозен кога се тренинзите. Радонич ѕверот, мн луѓе ќе ми се налутат. Чоекот гини на терен, во одбрана знае да покрие квалитетно но на десно крило ни треба некој експлозивен кој ќе знае да загризи. Ненад има шанса за напредок но треба да му посветат време ако сака тој. Најголем проблем е 90% од сите крила (и Манасков) шутираат бековски не работат со телото во скок.

Во преговори биле со пикер и среден бек од Мешков Брест, таков муабет подслушнав денес... Колку се точни информациите незнам.
Ваљда ќе официјализираат во текот на оваа недела доколку постигнат некаков договор.
Од втор тим изглеа само Павле и Цветан ќе бидат прекомандовани во првиот тим.

Во преговори биле со пикер и среден бек од Мешков Брест, таков муабет подслушнав денес... Колку се точни информациите незнам.
Ваљда ќе официјализираат во текот на оваа недела доколку постигнат некаков договор.
Од втор тим изглеа само Павле и Цветан ќе бидат прекомандовани во првиот тим.
Screenshot_20220320_212658_com.android.chrome.jpg

о преговори биле со пикер и среден бек од Мешков Брест
Ако е еден од договорените Касадо/Кукиќ добра работа ќе завршите, инаку немаат Мешков добар среден бек освен Скубе кој потпиша со Киелце.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom