Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам за вас, ама Корлето прдеше од среќа денес дека го тепаја Вардар, со петлиња шо му излегоја и му се држеа цела утакмица.

Инвалидите од Автокоманда, му ја пуштија утакмицата на Бутел (според мене очекувано) и експресно пропаднаја шансите за излез во Европа на Пелистер, кои и така беа сведени на НУЛА, ама после победата над Вардар(цицибани) односно некој редари собрани од сала и 2-3 дечки кадети кои имаат некое познавање од ракомет ни даваат 26 гола, и победваме мизерни 4 разлика.
Џабе се крена фама АУ, демек ги добивме Вардар, џабе само си го извалка името Вардар со овај пораз, џабе дава трошка надеж кај овај народ, кога следниот ден, јасно беше како ден дека инвалидите од Автокоманда нема да играат за Пелистер, туку ќе си пуштат скопска екипа во ЕХФ куп.
Па уште тие селанковците од Автокоманда се силат првото демек играат добро, мават, дават голој, водат 3-4 разлика, второто излегвање девојчиња во розово...
Реално овој Пелистер не заслужва Европа, уште некој ден до крајот на месецот се со договорите и очекувам чистка во клубот, едино кој заслужват да останат се само Кобетиќ, Поповиќ, Маџовски и Табанге барем за циркуз е добар :pos: Има удар и одраз дечкото ама јбг црнец нема мозок :kezec:
Остатокот од екипата слободно можат да си резервират негде летовање на море.....

А Ковачевски и Корлето, нека намалат со честитките за победата над Вардар, далеку е Нова Година уште 6 месеци има, тогаш честитки нека пуштат во јавноста.....

АРАМИИ НАДВОР ОД КЛУБОТ !:bance::bance::bance:

Ne deka e bitno, ama samo cisto da spomnam sezonata so kamenica na kraj alusevski ko dojde imavme isto bodovi so ohrid i podobar meguseben duel, i pak izlegovme petti radi to so ohrid bil podobar vo regularniot del.
Ako go tepame prolet a butel izgubat vo posledno kolo ne treba da vazi istoto ?

Така беше тогаш, незнам дали важи истото, секој месец се менуваат правила, ништо не се знај...
Официјално ги прогласија Бутел 4 место, така да ништо и од подобар пласман во разигрувањето.....

Сменети се пропозициите за оваа сезона.
Бутел е во Куп на ЕХФ, имат подобра меѓусебна гол разлика.
Заслужено, нека си ја чукат глата сеа нашите звезди, уствари ние ќе си ја чукаме, тие се наполнаја со пари на нивните сметки, а резултати нула.
Се заебаваја со Бутел таму, небаре на некој ревијален меч беа присутни, исто и со Пролет таму, а врФ беше утакмицата со Металург дома, то беше ШЛАГОТ НА ТОРТАТА ( со горчлив вкус )...ГРЕОЈ...

http://macedoniahandball.com.mk/wp-content/uploads/2014/10/Superliga-mazi-Propozicii-18-19.pdf

Еве шо вика Член 8

Конечниот пласман на екипите за сезона 2018/2019 се прави по завршувањето на плеј оф и плеј аут натпреварите. Екипите на табелата го заземаат редоследот врз база на збирот на освоени бодови. Доколку две или повеќе екипи имаат освоено ист број на бодови, се употребува следниот систем на одредување на пласманот на табелата: 1. Во случај да 2 (две) екипи имаат ист број на бодови во конечната табела, пласманот се одредува на следниот начин: - Подобро пласирана ќе биде екипата што има освоено повеќе бодови во меѓусебните натпревари. - Доколку во меѓусебните натпревари имаат освоено ист број на бодови, тогаш подобро пласирана е екипата што има подобра гол-разлика во меѓусебните натпревари. - Доколку во меѓусебните натпревари гол-разликата е иста, во тој случај подобро пласирана екипа ќе биде екипата што на гости има постигнато повеќе голови. -

Појќе среќа (во некоја) наредна сезона ...:icon_mrgr:
Како тргнало, дури не го сменат форматот и 6то место да фаќа учество во Челинџ Куп нема да намирисаме Европа уште долго време...
РК Аеродром ќе влези побрзо во Европа од нас.:pos:

Koki potpisha Shpainja, Popovic za brzo Madzarska, Kobetic prviot avion go fakja i pokje ne go gledate, crna arapina razbrav deka negde vo francija ke potpishval taka da... V godina ochekuvajte play out da igrame so Radovish i legendata nivna 50 godishna PAUNKOV.

*во очекување на прес на Корлето кај шо ќе ја оцени сезоната за успешна*

*во очекување на прес на Корлето кај шо ќе ја оцени сезоната за успешна*
Vistina be uste kiracot mu fali vo upravata za da bidat komplet i vgodina seha liga moze pak da gledame na tv

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Vistina be uste kiracot mu fali vo upravata za da bidat komplet i vgodina seha liga moze pak da gledame na tv

Абе тие рекоја дека ќе се игра СЕХА во Битола, ама не кажаја кој тим ќе игра, така да до негде се во право.

Да де исто ете и за Митревски се врати во Битола сега уште Лазаров да го вратат во Битола и да направат спортска сала се ќе остварат шо ветија коренот нивни да се сотри

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom