Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
@Пљампач
Тоа е она што зборувам јас, која е целта да потрошиш од 250К до 300К народни пари а да донесеш или недокажани или пак играчи кои 2 години немаат играно ракомет и пак да бидеш 4 место кога истото можеш да гонаправиш со 50К со домашни играчи, кога веќе се нема амбиции за повеќе. Оваа управа се чукаше во гради дека ќе има буџет и тн. а продолжуваат буквално онаму каде застанаја претходните. Бекој освен Кобетич кој сепак е добар само за нашата лига друг и да нема бек ако не го сметаме Зејак кој има 32 години и кариерата му е се на надолна линија од пред две години. Раду е само мавтање со хартија (договор) и голема провизија инаку ни ќе дојди ни ништо (треба да го заврши факултетот, ако не дај боже не му почини уште некој од фамилија). Значи се што е донесено е само за провизија. Ќе потрошат парите (ќе ги поделат по џебови), до нова година и повторно исто распад систем за нова година странците ќе се расодитат кој од кај дошол и пак 5ти на крај.

Не се страми. Нема капацитет тој да му текни збор од типо пљампач. Ова ти е некое гратско дете од управа шо е учено. А корлето не смееше на улица да излези оти ластици јадеше на секој чекор. Али алал да му се подметачите на коленици шо ги носи па дотурка до негде.
Епа шамбата е [emoji1] инаку не важно кој шо донесол на крајот од денот се важни резултатите ако бидеме пак четврти нема шо да се збора иако за оваа сезона ништо не објавија освен дека за наредната ќе сме играле Европа шо е исти курац друго паковање дај барем соблекувалните нека се напрат за другото се виде дека не не бива се продаваат најдобрите се брка тренерот без пораз не се купува голман кој важи за пола екипа во еден тим се е јасно се е исто само двојче го нема!

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Епа шамбата е [emoji1]

Јас типувам на Методија или брат му.

Ме загрижува една работа... Другар ми писето го нема баги време да лупни УПРАВА ОДИ СИ...

Јас типувам на Методија или брат му.

Ме загрижува една работа... Другар ми писето го нема баги време да лупни УПРАВА ОДИ СИ...
Сигурно имаат состаноци во партијата или е на некоја панихида ама важно ќе го одбраниме сите заедно името и патем и јас #бојкотирам

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Нејќам да бидам погрешно сватен... Значи неам никакви интенции овде некој да бранам или да фаќам страна, во никој случај да ги фалам луѓето шо моментално го водат клубот. Напротив, имам мал милион замерки на начинот на кој го водат клубот и во која насока се движи. Ама ете да речиме и тој буџет шо го има сеа клубот да се намали и да тераме без странци и со минимални средства... Шо ќе биди од клубот ? Мислите дека во такви услови можиме да опстојме?
Па нема теорија, ќе бидиме збришани од ракометната карта за мах. две сезони.
То вака со пари и прилично солидни понуди на играчите никој нејќи да слушни за Пелистер, а не камоли во такви услови со минимални средства да треба да прајме екипа.

Дека сакаме сите да го видиме Пелистер во СЕХА лига и со богат сопственик, сите сакаме, ама дека никогаш нема да се деси то и нити еден бизнисмен нема интерес да ги врти валканите пари во Битола и то е факт.
Било кој клуб во Скопје е попримамлива приказна, одколку Пелистер моментално. А ако се земи и фактот дека битолското лоби во централната власт е мизерно, да не речам не постои во последните 15-20 години, тогаш не е ни чудно зошто ниеден бизнисмен досеа не бил приморан да инвестира во спортот кај нас. Единствен загреан за ракомет во Битола беше Циле, ама и тој ја научи лекцијата и поќе не се впушта во авантури со Пелистер, кај шо треба сите локални потрчковци од партијата на власт по дифолт да бидат на платен список во клубот.

Ама покрај се, мислам дека нереално се согледва ситуацијата моментална со играчкиот кадар за наредна сезона.
Поќе од сигурен сум дека се склопи добра екипа, подобра од ланската а то ќе се осети уште во првите кола во суперлигата.
Вук Перович, Милан Попович, Ради и Кобетич се полн погодок. За какви играчи станва збор ќе се уверат сите уште на турнирот за некоја недела. Такви играчи сме немале одамна во екипата. За другите горе долу и неам којзнај какви очекувања, останва да покажи времето дали е напраен добар пазар или не.
Требаше/мораше да се најдат средства за да се донеси уште еден десен бек за да се комплетира екипата, ама пак и со овај состав сигурен сум дека ќе се прошета Томче до плеј оф.
Освен Работник, не глеам друга екипа шо можи да преставува опасност или конкурент за пласман во Европа во плејоф.
Охрид е драстично послаб од лани, Пролет горе/долу истата екипа од минатата сезона а Бутел и Струга сеуште немаат квалитет за да напрат проблеми на некоја екипа доколку се пласират во плејоф.
Единствено Работник со зголемен буџет и големи амбиции влегват во ова сезона и не е чудно ако пак завршиме зад нив. Моментално располагат со буџет од над 350 илјади евра и вака од пријател близок до управата на клубот кога дознав колкави плати се исплаќаат на играчи од типот на Пецакот, Пинки и остала боранија, сварно чоек да се фати за гла. Само тренерот шо го донесоја од Србија бил договорен на 37 000 евра годишна плата ако се точни информациите.
Али да не одам офтопик со нив, тие се тотално небитни моментално. Битно е ние шо ќе напрајме и дали ќе успејме да мрдниме од ова проклетија шо го снајде спортот во Битола во последните 10-15 години.

Најбитно од се е публиката да се врати в сала и клубот да не ги изгуби и така малкуте фаној шо останаја во градот.
Само со поддршка од трибини и добра работа ќе можиме да пркниме малце, иначе џабе е се и пари и тренери и играчи. Ако луѓето не го осеќат Пелистер како нивни клуб и само чекат да глеат сеир од трибини ко ќе дојди дерби, ништо не прајме. Глеам и навивачите полека се дистанцираја и од ракомет и од фудбал, поќе не остана чоек шо има желба да се замара со спорт во овај проклет град.

Ако не се смени тој тренд, ништо не сме напрајле.

Пријател, јас во многу работи би се сложил со тебе ваљда дека и јас како и тебе сакам силен клуб. Ама пак во уште повеќе работи нема да се сложам.

Луѓето шо го водат клубот, сите овде знајме како се клаени на позиција. Нема ниту избори за управа на кои би гласале некои членови на клубот, ниту некој се прашва, ни ништо. Исто е со секоја политичка багра која ќе дојди на власт.

Ако нешто е позитивно то е дека мрднаа со опрема малку, и конечно платија некој шо ќе ги води социјалните мрежи како шо треба. Другото е се на аматерско ниво. Ако можеа ЖРК да обезбедат пари да одат на некој ден до Маврово, можеа и овие истото да го напрат, какви тим билдинзи какви глупости во Молика ќе прат? Потребни се висински припреми едно 10тина дена, кондиционен тренер кој ќе работи со играчите. Нас ни е достигнување шо по двајца играчи секој ден одат на стрес тест в болница... А то не да е основното, туку е далеку под основното. Треба да се вади крв за анализа секој ден, да се провери хематокрит, кислородна сатурација, белодробни капацитети... И уште мал милион други тестирања. После треба да имаш нутриционист кој што ќе треба индивидуални диети на секој играч да му спроведи. Тоа е сериозно работење, овие тренинзи кои со децении наназад се спроведуваат овде се ко за кардиолошки болесници. Затоа дури ние уште играме ракомет со одење на запад трчаат 60 минути ко коњи.

Политиката со носењето играчи...
Пак немаме цел како основно нешто. Томче не знај дали напаѓа СЕХА лига, дали е доволно европа да се обезбеди за наредна сезона. Намерно тоа се прај за да и 5то место во плеј оф да го прикажат како успех.
Никако не ми е оправдано трупањето на играчи беспотребно. Ајде да играме СЕХА и ЛШ па да се носат играчи за да се истурка сезоната со ротација, ама ние за во оваа лига имаме 8 крила 3 пикери и 3 бека. Ситуацијата ќе се согледа на крајот од сезоната, ќе се види како ќе одиграат сите тие странци... Не можи од сега да кажиме дека Перовиќ е играчиште, а уште помалку па Ради. ФАКИНГ Ради од јануари е потпишан а не е појавен. И ние сме сериозен клуб?
Плус тоа, ај да беа млади па да ги врзеа со договори по 3-4 сезони, овие се сите 30+, никаде не се задржале повеќе од една сезона.
Останатите екипи си работат постепено, не им е приоритет нив регуларниот дел... Струга и Бутел сигурно нема да бидат толку лесни, а и сигурно дека ќе се појачаат дополнително таму кај шо ќе им фали играч. Работник не е веќе екипа склопена во две недели, трета сезона им е заедно, работат плански, носат проверени играчи, имаат пари си плаќаат. Ништо чудно да го кутнат Металург оваа сезона и тие да влезат СЕХА.

Ќе се навратам пак и на управата. Зошто секаде фигурира Шамбата како претседател на клубот кога требаше да биди Ковачевски? Зошто сите конци ги трга Корлето кога покрај овие двајцата во управата се и Бени, Златко, Козарев...
А најбитно е кој е тој шо го намести Корлето? Наташа е крајно незаинтересирана за се, неколку пати си дала оставка ама не била прифатена, останва Кирацо ако тој е човекот кој од сенка ја треси Битола. Наместо да му го дадат клубот на Менде, поранешен ракометар, има бизнис релации со повеќе фирми, работи за Пелистерка...
Овие го бапнаја Корлето кој облече костим а до вчера сендвичи носеше кај Дрвото, па уште мафка со документи плачи шо праел Пискачо пред него.

И да те исправам... Пелистер е збришен од мапата уште од 2002ра а тоа сеа полни 16 години. На Пелистер се сеќаваат луѓето колку јас на наставничката по граѓанско шо дојде на замена во 7 одд.
Да, најбитно е публиката да се врати в сала. Ама уште побитно од тоа е да излезат една генерација деца од Битола кои ќе играат 4-5 сезони и ќе направат успех. Ама тоа... Никад.

Нејќам да бидам погрешно сватен... Значи неам никакви интенции овде некој да бранам или да фаќам страна, во никој случај да ги фалам луѓето шо моментално го водат клубот. Напротив, имам мал милион замерки на начинот на кој го водат клубот и во која насока се движи. Ама ете да речиме и тој буџет шо го има сеа клубот да се намали и да тераме без странци и со минимални средства... Шо ќе биди од клубот ? Мислите дека во такви услови можиме да опстојме?
Па нема теорија, ќе бидиме збришани од ракометната карта за мах. две сезони.
То вака со пари и прилично солидни понуди на играчите никој нејќи да слушни за Пелистер, а не камоли во такви услови со минимални средства да треба да прајме екипа.

Дека сакаме сите да го видиме Пелистер во СЕХА лига и со богат сопственик, сите сакаме, ама дека никогаш нема да се деси то и нити еден бизнисмен нема интерес да ги врти валканите пари во Битола и то е факт.
Било кој клуб во Скопје е попримамлива приказна, одколку Пелистер моментално. А ако се земи и фактот дека битолското лоби во централната власт е мизерно, да не речам не постои во последните 15-20 години, тогаш не е ни чудно зошто ниеден бизнисмен досеа не бил приморан да инвестира во спортот кај нас. Единствен загреан за ракомет во Битола беше Циле, ама и тој ја научи лекцијата и поќе не се впушта во авантури со Пелистер, кај шо треба сите локални потрчковци од партијата на власт по дифолт да бидат на платен список во клубот.

Ама покрај се, мислам дека нереално се согледва ситуацијата моментална со играчкиот кадар за наредна сезона.
Поќе од сигурен сум дека се склопи добра екипа, подобра од ланската а то ќе се осети уште во првите кола во суперлигата.
Вук Перович, Милан Попович, Ради и Кобетич се полн погодок. За какви играчи станва збор ќе се уверат сите уште на турнирот за некоја недела. Такви играчи сме немале одамна во екипата. За другите горе долу и неам којзнај какви очекувања, останва да покажи времето дали е напраен добар пазар или не.
Требаше/мораше да се најдат средства за да се донеси уште еден десен бек за да се комплетира екипата, ама пак и со овај состав сигурен сум дека ќе се прошета Томче до плеј оф.
Освен Работник, не глеам друга екипа шо можи да преставува опасност или конкурент за пласман во Европа во плејоф.
Охрид е драстично послаб од лани, Пролет горе/долу истата екипа од минатата сезона а Бутел и Струга сеуште немаат квалитет за да напрат проблеми на некоја екипа доколку се пласират во плејоф.
Единствено Работник со зголемен буџет и големи амбиции влегват во ова сезона и не е чудно ако пак завршиме зад нив. Моментално располагат со буџет од над 350 илјади евра и вака од пријател близок до управата на клубот кога дознав колкави плати се исплаќаат на играчи од типот на Пецакот, Пинки и остала боранија, сварно чоек да се фати за гла. Само тренерот шо го донесоја од Србија бил договорен на 37 000 евра годишна плата ако се точни информациите.
Али да не одам офтопик со нив, тие се тотално небитни моментално. Битно е ние шо ќе напрајме и дали ќе успејме да мрдниме од ова проклетија шо го снајде спортот во Битола во последните 10-15 години.

Најбитно од се е публиката да се врати в сала и клубот да не ги изгуби и така малкуте фаној шо останаја во градот.
Само со поддршка од трибини и добра работа ќе можиме да пркниме малце, иначе џабе е се и пари и тренери и играчи. Ако луѓето не го осеќат Пелистер како нивни клуб и само чекат да глеат сеир од трибини ко ќе дојди дерби, ништо не прајме. Глеам и навивачите полека се дистанцираја и од ракомет и од фудбал, поќе не остана чоек шо има желба да се замара со спорт во овај проклет град.

Ако не се смени тој тренд, ништо не сме напрајле.

prijatel go spomuvash radi kako top transfer a izvesten si deka ne e ushte pristignat i nema ni da stigni vo pelister ili taka samo od pamet si trupash?

@Голубович

Јас пишам то шо читам, а читам дека тој потпишал договор на 2,5 години со Пелистер. Нити имам увид во то шо е потпишано, нити пак сакам да навлегвам во нивните хоштаплерски игри. Тие се фалат дека е наш играч, зато и го рачунаме дека ваљда ќе дојди до почетокот на првенството. Ако не се појави во Битола значи дека ја излажаја јавноста и со то ќе стварат само антагонизам и луѓето уште поќе ќе се намалват на трибини на натпреварите на Пелистер.
Со други зборој ќе треба да го лижат то шо го плукаја цело време дури беа во опозиција и го напаѓаја двојче, пошо ќе испаднат дамбетер од него.

@WilliamTell

Сите работи шо ги спомна се во ред, меѓутоа тие практики не функционираат во 90 % од балканските екипи, а не камоли во ова вукојебина кај нас. Единствено Вардар постави нови стандарди во работењето и највероватно уште долго после приказната со Вардар, нема да се појави клуб од балканот шо ќе ги надмини тие стандарди или во најмала рака да ги следи истите.
Јас за успех ќе ја сметам секоја завршена сезона без да се променат 30 тренери и сите играчи да бидат исплатени до последен денар за почеток. А за тие приказни за СЕХА лига одамна се смешни, за да вервам дека во наредните 5 години Пелистер ќе се среди до то ниво па без никакви турбуленции финнансиски и кадровски да истурка барем 2-3 сезони како шо треба.
Предходните нешто чепнаја, го пререгистрираја клубот во АД и го куртулија од сите предходни долгој. Ама после то ништо позначително не напраја 3 сезони. Овие сеа пробват нешто, ама очигледно не се правите луѓе на правото место и зато неможиме да мрдниме од мртва точка и само ги повторваме истите глупости од сезона во сезона.
А за да извадиме ние нова генерација деца, то е веќе уште помакотрпен и подолг процес. Треба од сеа да почни да се работи како шо треба со пионери, за да по 5-6 години имаме на повидок барем 3-4 деца шо ќе можиме да ги префрлиме во прв тим.
А дека Работник ствара некој кизнај каков проект, то неможи никој да ме убеди. Се гледа еве сеа на турнирот во Струга, со малце покрстени екипи колку му е капацитетот на тие преплатени играчи за наша лига. А допрва ќе биди појасно кога во плејоф Металург во 2 кола ќе ги спушти малце од облаци и ќе сватат дека дури не го одврзи Циле ќесето да го дуплира постоечкиот буџет, нема ни СЕХА лига ни некој позначаен успех во ЕХФ да видат.
Како шо глеам и тие не стојат баш сјајно со спонзорства. И тие како и нас неможат да привлечат барем 2-3 фирми шо ќе одвојат поќе од 10илјади евра за да спонзорират.

@Голубович

Јас пишам то шо читам, а читам дека тој потпишал договор на 2,5 години со Пелистер. Нити имам увид во то шо е потпишано, нити пак сакам да навлегвам во нивните хоштаплерски игри. Тие се фалат дека е наш играч, зато и го рачунаме дека ваљда ќе дојди до почетокот на првенството. Ако не се појави во Битола значи дека ја излажаја јавноста и со то ќе стварат само антагонизам и луѓето уште поќе ќе се намалват на трибини на натпреварите на Пелистер.
Со други зборој ќе треба да го лижат то шо го плукаја цело време дури беа во опозиција и го напаѓаја двојче, пошо ќе испаднат дамбетер од него.

@WilliamTell

Сите работи шо ги спомна се во ред, меѓутоа тие практики не функционираат во 90 % од балканските екипи, а не камоли во ова вукојебина кај нас. Единствено Вардар постави нови стандарди во работењето и највероватно уште долго после приказната со Вардар, нема да се појави клуб од балканот шо ќе ги надмини тие стандарди или во најмала рака да ги следи истите.
Јас за успех ќе ја сметам секоја завршена сезона без да се променат 30 тренери и сите играчи да бидат исплатени до последен денар за почеток. А за тие приказни за СЕХА лига одамна се смешни, за да вервам дека во наредните 5 години Пелистер ќе се среди до то ниво па без никакви турбуленции финнансиски и кадровски да истурка барем 2-3 сезони како шо треба.
Предходните нешто чепнаја, го пререгистрираја клубот во АД и го куртулија од сите предходни долгој. Ама после то ништо позначително не напраја 3 сезони. Овие сеа пробват нешто, ама очигледно не се правите луѓе на правото место и зато неможиме да мрдниме од мртва точка и само ги повторваме истите глупости од сезона во сезона.
А за да извадиме ние нова генерација деца, то е веќе уште помакотрпен и подолг процес. Треба од сеа да почни да се работи како шо треба со пионери, за да по 5-6 години имаме на повидок барем 3-4 деца шо ќе можиме да ги префрлиме во прв тим.
А дека Работник ствара некој кизнај каков проект, то неможи никој да ме убеди. Се гледа еве сеа на турнирот во Струга, со малце покрстени екипи колку му е капацитетот на тие преплатени играчи за наша лига. А допрва ќе биди појасно кога во плејоф Металург во 2 кола ќе ги спушти малце од облаци и ќе сватат дека дури не го одврзи Циле ќесето да го дуплира постоечкиот буџет, нема ни СЕХА лига ни некој позначаен успех во ЕХФ да видат.
Како шо глеам и тие не стојат баш сјајно со спонзорства. И тие како и нас неможат да привлечат барем 2-3 фирми шо ќе одвојат поќе од 10илјади евра за да спонзорират.
E da na cile do bitolskite firmi mue dojdeno
Coeko parite ne si gi znaj firmi ke privlekval :pos:
Inaku denes igrale so kosovarite tepale 42:31
Ako bese nekoj nekoj da gi gled neka kazi nesto pojke :noze:

Лани игравме со истите и тогаш изгубивме со 1 за разлика од денес кога тепавме со 9. Играта беше солидна, многу поќе игра за крила и пикер него за бек, ама така е ко нема кој да шутни. Многу ме бендиса играта во одбрана иако од време на време се забораваш пикеро. Од играч до играч вака одат работите:
Голмани: Бобан беше поќе од солиден, ми се чини дека дури и најмалце голо прими, можи ќе излези нешто од него. Рајчиќ стандарден, а Плех одличен за шутој од блиску и пенали ама месечар за шут од 9. Сите голој од подалеку шо беа тој ги прими.
Крила:Ниџе стандарден, Црногорецо машина, еден не промаши, Реваз поќе од одличен, а детето од Бутел солидно со неколку киксој.
Пикери:Папата и Коки стандардни нема шо да се кажи за нив, овај од Иран не ме бендиса многу. Ќе видиме можи ќе се попај.
Бекој: За киро се знај, исто ко лани, Борјан мн добар дури одличен со некој исклучоци, Зејак една не шутна ќе го видиме на др утакмица, Кобетиќ машина без мн шутој ама со неверојатен осет да проигра. Вук Перовиќ поќе од добар, имаше неколку добри шута од далеку. Лековиќ ист ко Томи, управата да најми нутриционист за него ќе излези 10 играч. Му фали снага. Стефан шо е од школата лани ко играше две чисти немаше за сега да е драстично попраен,последните 10 мин ги изигра преубо, но сепак има уште да се работи со него. Да се задржа некако Темо, Томи, Чуриќ ќе имавме страшна екипа, али шта је ту је.

E da na cile do bitolskite firmi mue dojdeno
Coeko parite ne si gi znaj firmi ke privlekval :pos:
Тој не си ги знај парите, ама има змија во џебот. Клубот го држи само ради тој внукму, пошо моментално му е играчка на малиот. Еве на сликата можи да ти стани јасно за шо ти зборам.
Буквално остаен му е клубот на детето да си прај шо сака. Цел ден со ракометарите оди, го шетат низ град по кафиња му прат забава на малиот.
Ко ќе му се здосади "играчката" на малиот, тогаш и клубот ќе исчезни преку ноќ.
Ако сакаше да вложи ќе го одврзеше ќесето како Минчо или предходно Михајло во Вардар и немаше да се ебават 5 сезони со вакви играчи.
Чекат да се распадни Металург за да можат со овие средства да фатат СЕХА лига.
Од сигурни извори знам дека беа во преговори со газдата на Синпекс за да влези како спонзор ова сезона за да го подигнат буџетот и да донесат позвучни имиња, ама ете изглеа ништо од цел тој муабет пошо и од локалната власт го притискат него за да инвестира во Пелистер и ако не се лажам ова сезона можно е да фрла некоја банка во ЖРК Пелистер.
Да не терам офтопик, тотално се небитни тие, ова е фанклуб на Пелистер.
39319924_2164254510516787_3764947277743915008_n.jpg
[DOUBLEPOST=1534687649][/DOUBLEPOST]Во врска со вчерашниот натпревар, се виде дека одбраната не функционира како шо треба. Ако не успеј Томче да ги наштима до почетокот на првенството, ќе имаме сериозни проблеми дури и со релативно послабите екипи во првенството. Додуша во глобала овие натпревари служат за да се експериментира со составот и да се пробат шо е можно повеќе комбинации, ама сепак се виде дека не е нешто како шо треба.

И да, АПЕЛ до управата на клубот !

Дајте малку поработете на реклама на турнирот шо следи за неколку дена. Поќе од пола луѓе не ни знат дека ќе се игра турнир со толку странски екипи во градот. Штета ќе биди салата да не биди исполнета на ваков настан после толку години мртвило во градот на спортски план.
Земете малце растрчајтесе низ град, залепете некое инфо на повидните места. Има време цела недела за да се напрај уба реклама, дури можи и на некое локално радио или телевизија да се напрај еден форшпан да врти цела недела, вервам дека можат од општина да се издејствуват средства да се покријат такви минимални трошоци.
И на крај еден прес пред турнирот каде ќе се претстават официјално новите играчи, да се кажи збор-два за планојте и амбициите за наредна сезона и да ги разјаснат сите шпекулации околу Ради и спонзорите (ако такви ги има) за наредна сезона.

Не е тешко, само треба луѓето шо се вработени во клубот баш за овие работи, да почнат да си ја работат работата и да не чекат фанојте да ги потсетват зоштосе таму клаени.

Последно уредено:
https://ekipa.mk/mojso-ne-zapira-no...v-kvalitet-vo-avtentichniot-strushki-ambient/

Додека НИЕ овде се замараме дали Перовиќ бил " добар десни вањски" , иако е висок 185:D см..Мојсо си брка спонзори ,а богами и ќе ги најди или веќе ги најде..
Ејј ако стварно му напрат трибина за еднократна употреба за 4 ( четири ) дена годишно, настрана се друго нека се отепат овие нашите.
За Битола еден НУЖНИК не може ( а ) да го напрат 30 години, требаше реклама да се напрај демек "РЕПКАТА СЕ ВРАЌА ДОМА" па да се смилова градската маќеа да фрли некоја банка за да можи да дојди со цела сурија партиски војници и да дреми во ложата, ќе си напрат резервации за централниот дел од трибината, демек ВИП ФАЦИ и ќе мават селфиЈА, со наши пари...:tapp:
ЕЛЕМ мајката ни ја еба со Рек, не отруја овде, и сума сумарум да собериш појќе од 100 ина илјади евра директни спонзорства во ФК, РК немат даено од времето на Невеновски, то ти се за 20 години шо е напраено за Битолскиот спорт.
Ќе не мачкат овде, наместо да се збора за ДИРЕКТНИ ЕЛЕМ-ски спонзорства, минимум 1 милион евра ( не денари ) за ФК Пелистер и најмалку,400 К по сезона и за РК и барем 200 за КК џабе прајме ние овде муабет, ќе не дупат со трошки...
Ех бе, до кое дереџе дојдовНе.:sramezliv:
Е сеа нема пари за десен, е па нема, то е, парите се потрошија, толку се, со 200 К развлечен буџет толку е долга чергата.
З' УБО ДА Е!!!:oeoeoe:

https://ekipa.mk/mojso-ne-zapira-no...v-kvalitet-vo-avtentichniot-strushki-ambient/

Додека НИЕ овде се замараме дали Перовиќ бил " добар десни вањски" , иако е висок 185:D см..Мојсо си брка спонзори ,а богами и ќе ги најди или веќе ги најде..
Ејј ако стварно му напрат трибина за еднократна употреба за 4 ( четири ) дена годишно, настрана се друго нека се отепат овие нашите.
За Битола еден НУЖНИК не може ( а ) да го напрат 30 години, требаше реклама да се напрај демек "РЕПКАТА СЕ ВРАЌА ДОМА" па да се смилова градската маќеа да фрли некоја банка за да можи да дојди со цела сурија партиски војници и да дреми во ложата, ќе си напрат резервации за централниот дел од трибината, демек ВИП ФАЦИ и ќе мават селфиЈА, со наши пари...:tapp:
ЕЛЕМ мајката ни ја еба со Рек, не отруја овде, и сума сумарум да собериш појќе од 100 ина илјади евра директни спонзорства во ФК, РК немат даено од времето на Невеновски, то ти се за 20 години шо е напраено за Битолскиот спорт.
Ќе не мачкат овде, наместо да се збора за ДИРЕКТНИ ЕЛЕМ-ски спонзорства, минимум 1 милион евра ( не денари ) за ФК Пелистер и најмалку,400 К по сезона и за РК и барем 200 за КК џабе прајме ние овде муабет, ќе не дупат со трошки...
Ех бе, до кое дереџе дојдовНе.:sramezliv:
Е сеа нема пари за десен, е па нема, то е, парите се потрошија, толку се, со 200 К развлечен буџет толку е долга чергата.
З' УБО ДА Е!!!:oeoeoe:
e zato sme pi””i najgolemi i zato samo ke lifkame po sport i ke si prajme so umo bajram elem dava vo fk i rk vardar sponzorsrvo elem dava vo struga tribina da se gradat onaj tusniko davam vo mzt pari a nie ostanavme samo po forumi i po fb da karame oti treba krsejne glaj tuka niz bt ama ocigledno ne ostanaja luge za ta rabota i daj zatvorete gi temite za rk i fk pelister i da ne se zamarame poke ke si go gledame real ili barsa sekoja nedela na tv i mirna glata

Шо се однесува до оваа иницијативата да салата се вика Борис Чурлевски...
Стварно сме ненормални и ние и тие на кои ова му текна и тие во општина шо седнаја и шо се потпишаја на тој документот.
Освен ова шо го сменаја паркетот и столиците, 2006та тој Охриѓанецо шо го смена паркетот, во салата не е со прст мрднато од 75та.
Протеква од сегде, дува корни, греење нема (нема ни да има), ходниците се лом паднати тавани, клозетите исто, паркингот го лапна дебелио, ни ламба ни ѓаол, ќор ќутук не се гледа навечер околу салата, асфалт речиси да нема појќе се е дупка до дупка...

И шо толку згрешил Боро бог да го прости, па да салата се вика по него?

Па уште и иницијатива да и стадионот се вика Петар Милошевски... Мислам шта речи.
Со она темпо за 10 години дали ќе ја кренат таа трибината, тие од зад голојте веројатно и никогаш нема да никнат, а оваа ''големата'' ќе остани да зјај онаква со изронат бетон, без столчиња, 200 метра жив кал дури да стигниш до неа... Тоалети се научна фантазија, се мочат луѓето или во канало или под трибини.

Стварно ненормална работа е ова. Општината нема ни луѓе ни пари да ги одржава објектите како шо треба, со децении никој ништо нема напраено освен по една рака боја да фрли инцидентно, и сега од ко мрднаја со прст малку па ајде ќе преименваме ќе се чаталиме.
Земете рушете, кренете некоја функционална сала и стадион некој со 5-6 илјади капацитет ама да биди спремен тип топ, то е капитална инвестиција а не шо мачкат очи со столчиња и со мрсна боја.
Отворете фирма која ќе стопанисува со објектите, вработете 5-60 луѓе кои ќе се грижат за нив да му е на човек мило да оди на утакмица, па после чаталете се и крштевајте како сакате.

Вака навреда е према фамилиите да онакви руини носат имиња на покојни спортисти кои го претставувале овој град некогаш.

36 gola primivme od radovis samo 36 nisto poke odbranata ne bila pomizerna nezz od koga ako igrame vakva odbrana nema so da barame so prolet ne so rabotnik primer a po to so go vidov denes milan popovic borjan madzovski i to deteto od crna gora nezz kako se vika drugite katastrofa
aj mozi nekea taktika da pokazvat oti na komsite trenero vo teftero pisese :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom