Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Momcite koi paradiraa so kostumi kako da ja oslobodija Bitola ke gi gledame uste mnogu cesto vo takvo izdanie arogantno. Bitno e dali ke srabotat nesto ili ke bidat za parada. Uste od 2008 ko se prezede klubot plukavme po site koi se vo nego neznaejki deka site raboti gi brkat samo 4rica. Efto kako pretsedatel Caltonot sekretar Balto bese zadolzen za tehnicki del i Mocarto kako sportski direktor koj gi organizira natprevarite bez nikakva pomos no so muabet abe znajte Cile nejki da vlezi oti e Efto tamu. Posle se priklucija uste 3ca Todor drugar mu i Beni. I sega po niv se plukase so se i sesto i normalno kako i sekoja uprava nisto ne e vecno si zaminaa i dojdoaa novite koi ke bidat za Slikanje za paradiranje a za brkanje na rabotata i pari ke pocekame znaete sega e malku tesko vaka taka. Na ovaj grad mu treba bas ova Arogancija i nikakva pomos za klubovite i site nie da slukame i da vikame deka se e vo red. A ova so fuzijata sigurno nema da uspej poso Efto i Todor ne go davaat klubot :)

Среќа шо некни не падна, ќе беше права трагедија.

Со ова можи и поарно шо падна, дури нека се сруши се, па можи ќе му текни да го убрзат процесот на реновирање на салата.
Двојката не стигна до втората фаза од реновирањет. Ќе видиме шо ќе сработи Натето и Менде лепотанот. Да си советник за спорт во општината, не значи само да се начешлаш со кило гел на косата и да парадираш на паркет. Треба и да се сработи нешто.

Иначе ултиматум поставиле играчите, ако не се исплатат барем пола од платите до крајот на другата недела ќе го напуштат клубот.

Советник за спорт во Општина е уште Гордана :) Ќе има промена сигурно, само не знам кој ќе биди. Менде не ми се верва.

Играчите ако го напрајле то нешто, сосема правилно. Само тешко дека ќе добијат пари дотогаш.

Советник за спорт?Комисија за спорт?
Шо функции се ова бе?
Абе од толку советници,советвања ,од толку заседанија на комисиите како не се најде еден паметен и да му стропа на тие залижаните со костумите шо ни ја решав(а)ат судбината-Бранко,Љубчо,Буч,Грујо,Зоки,чекајте бе,алоо за Битола шо прајме?
Мајтап да си играт сите со нас,греој.
Абе само е ова чарето за ова вукојебина,и така ист менталитет сме ко Украинците,ама тие изгледа имат јајца за пример,ние сме за грев.
Па да видиме после дали ќе се случеше ТАТ,дали ќе бевме последни по инвестиции во Македонија,и дали пола град ќе се иселеше у пичку материну.
То е,во животот никој нема ништо да ти дај на тацна,дури и на тие шо му се сервира кога тогаш ќе го изгубат,оти не ги бива да го задржат.
А ситуацијата во Пелистер денес е таква-то шо сме дробеле 25 години то ќе си сркаме,ни појќе ни помалце,и ова е многу за нас.
Ќе чекаме некој ко Бранче да си напрај ревијална утакмица за да се наполни салата,со триста спонзори,а и да се наполни атмосферата ќе биди толку вештачка и празна шо не вреди ни да се спомни,то е то.
Ние имавме нешто за шо сонват сите големи европски екипи(навивачи,еуфорија,атмосфера каква шо немаше нигде,традиција се) и успеавме све да спичкаме за само 15 години неработа и аматеризам,додека другите работеа и вложваја и сега се таму кај шо се,а ние греојте во 21 век не знајме дали во ноември екипа ќе имаме,абе греој.
Ајде таму нека го распаднат клубо и нека се гонат упм,се виде се.
Ако не се исплатат сите плати до крај на неделата некој треба да биди ТЕПАН ,а богами и :sekcza:.
А после да се најди спонзор,се под ова ќе биди поразително.
Ама како да биди оптимист чоек со вакви луѓе?И да сакаш не можи да се надеваш дека ќе биди поарно .

Мислам дека точниот назив на функцијата е администратор за спорт и спортски објекти :) Небитно скроз. Наводно и 99.9% сигурно, то ќе биди Корлето сега.

Путуј Европо , немој више чекати на нас - Балашевич бил во право
Среќа на опрошталната не падна па ќе му се исполнеше желбата на публиката .... КИРЕ ВРАТИСЕ .... КИРЕ ЌЕ ОСТАНЕШЕ ТУКА

Ќе видиме за то овие дена, во моментот то можи и најнебитно е. Главниот проблем е шо НЕМА ПАРИ за РК Пелистер.

http://24rakomet.mk/пак-турбуленции-во-битола-нов-градона/

Некако имам претчуство дека црно му се пиши на Пелистер...
Можам да сфатам се ама од која причина би го избркале Аљушот па за Борче да биди тренер??
Не е ништо поквалитет Борче ај да станва збор за некој екстра ќе сфатам а засега Аљушот освен киксот во првото коло со Радовиш нема друг неуспех...
Дури се меша директно политиката во спортот во Битола ние бел ден нема да видиме ни сала ќе има ни спортскиот комплекс на политичарите ќе го видиме па ни Пелистер ќе застани на здрави нозе...

Се знаеше дека ќе ги летнат Аљушо и Петко штом се смени локалната власт.
За Петко нека го збркат, ама Аљушо можи да му дат шанса да ја заврши сезоната, па после да одлучат дали да го задржат или не. Незнам колку е паметно на сред сезона да менваме тренер а уште поглупо е да го сменат а клубот е прв на табелата.
Засеа коректно ја води екипата, а има и резултати. Да не заборајме дека 7-8 играчи му избегаја :D и со една нецела постава клубот е прво место засеа.

Тие прво нека обезбедат пари и спонзор, па после нека менват тренери.
Иако не ми е симпатичен Аљушо од порано, мора да признам дека засеа си ја брка работата коректно.
Ако го менват Аљушо, нека го вратат Шундовски.
Да прат вакви егзибиции на сред сезона за да го постават Борче, сварно треба да се шути ептен.

Јас мислам дека поголема е веројатноста сам да си замини Аљушо отколку да го избркат. Ваљда има некој шо мисли од овие „новите“, очигледно е дека нема потреба да се менва тренерот сега. Најпрво да се реши финансискиот статус на клубот, па после се друго.

Плати нема оти буџетот до пред изборите беше донесен на 0 (НУЛА) во општината, а општината е главен финансиер на клубот и зато 3 месец немат плати, се чекаше да се изгласа новиот буџет и кој каде ќе раководи. Јас мислам ќе се среди ситуацијата, ќе му дадат сега некоја плата колку да се смири топката и ќе си продолжи се понатаму, иако играчите дале ултиматум до управата дека до "градското дерби" ако не му се исплати и среди ситуацијата играчите ќе го напуштеле клубот.

Околу тренерот јасно беше како ден, дека со смената на локалната власт, со сигурност ќе го избркат Аљушот, Аљуш од партија присилно го наместија тренер да е не дека тој сакаше....
Е сега колку е ферски оваа постапка незнам, ама беше очекувана и имав спомнато поназад, ако веќе се менва тренер јас сум за Андон Бошковски.

Ако се менва тренер јас сум за Каменица :D Кон средината на месецот Советот ќе има седница за ребаланс на Буџетот, така да најмалку дотогаш нема начин како да се исплатат плати на играчите.

Ако се менва тренер јас сум за Каменица :D Кон средината на месецот Советот ќе има седница за ребаланс на Буџетот, така да најмалку дотогаш нема начин како да се исплатат плати на играчите.

Има брат,и сам знајш дека има.
Само нејќат да го најдат, то е то.
Сеа ќе помини време дури да си ги наместат сите тиe свои "заслужни партиски другари" во управите на клубојте,советници,судии итн.
И пак ќе си се вртиме во круг, само кај нас овде во управи на клубој седат партиски активисти,кој е нивниот придонес околу клубојте сите овие години и сам не знам.
Исто и за тие истакнати спортски работници,шо напрајле досега за било кој од клубојте.
Донесле спонзори,преговарале за некој големи трансфери,освен шо се шиткаја играчи во договори во четири очи и никој ќора банка не виде ништо не се напрај.
Еве нека ме попрај некој ако грешам,а мислам дека не грешам оти бев сведок речиси на сите спортски управи на клубојте во независна Македонија.
Фудбало работеа едно време солидно,ко беше покојниот Кирил Коцевски,иако то време беше со многу матни работи исполнети,ама барем знаеше чоеко да преговара со играчи,школите беа топ,иако условите беа појќе од мизерни.
КК Пелистер од 2008 до кај 2011 беше пример како треба да функционира еден клуб,луѓе успешни во бизнисот и напраја нешто,со мала пара.
Е то му треба сега РК Пелистер,реално во фудбал не можи со мала пара да успејш,ама во ракомет и кошарка можи,со малце среќа,многу работа и посветеност.
Ама ако се одберат правите луѓе,а ако се клава било кој во управите ко досега колку само да се водат на список дека МАТКАТ НЕШТО ВО ЖИВОТОТ ништо не прајме.

П.С.
Изгледа во право е ИГНОРИРАНИОТ, ќе го бараме ние Двојката:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom