Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
25:21 ako ne se lazham za nas... prvoto poluvreme katastrofa nemozhevme gol da dajme ama nekako kako da ne se trudea.. vtoroto poluvreme beshe druga prikazna.. ke pochnam od pochetok so igrachite.
Golmanite slabi.. ochekuvav pokje od Arsic ama izbrani katastrofalno samo 1-2 fati.. vtoroto braneshe ovaj Danilovski nekako nizok e mnogu ama izbrani pristojno fati 2-3 ziceri 1 na 1. Levite krila koko i igorche solidni, ne ochekuvav deka koko tolku ubo ke izigra na krilo ama ako ne se lazham imashe 100% efekt. Desnite krila ja pochna onaj martin od veles sho go zedoja... pa da mu ebam majkata poslabo neshto nemam videno jas nitu eden vlez ne napraj se plasheshe. Vtoroto Pece vleze ne krilo i imashe 5 od 5 (y) Pikerite solidni.. onaj Topic ogromennnnn lugje OGROMEN 2.10 ako ne e jas ja.. Markudov vtoroto igrashe i mi ostaj super vpechatok dechkoto e nenormalno silen vo odbrana pa choek ne vrvi stvarno... Onaj novio Mario Grab soliden ama nekako kako da ne e 100% spremen.. klade 4-5 gola ima ubav udar ama ne e spremen ushte jas mislam. Drogata ne mu odeshe denes i kako po obichaj 3-4 gi mana 10 mestra na gol. :D Bogdan odlichen, ima oslabeno i e mnogu popodvizhen od lani i poefikasen. BORJAN MADZOVSKI!!!! bravoooo dete bravo bravo!!! ako se raboti so deteto ima potencijal da stani lider na pelister so drogata... vakva odbrana na Pelister so Mitrevski, Markudov, Borjan, i Topic nemam videno vo Pelister do sega.. mislam deka ja imame ubedlivo najjakata odbrana od site makedonski ekipi osvem vardar... pochna da izvira rekata... sega ochekuvajte da izlezi nashio sportski direktor nasmean denes oti izvira rekataaaa :D:D:D:kuracc:

Го фатив само второто полувреме(друг пат во 10 нека почнат барем да не ми е криво и второто ако не го фатам)...:pos:
Слабо игравме,се мачевме....
Не отепа онај голмано нивнио Србино,не сакатија на контри...
Таман го извај него,влезе Менде и одма ја стопивме негативата,и ојдовме на +7,8 цело прво полувреме сме биле во минус:confused:..
После пак се врати Србинот на гол и одма намалија тие..
Значи шо ти е голманот,пола екипа некогаш и повеќе од тоа...(шо би рекол Сер Славчо од Орбис):giggle:..
Овај нашиот топка не фатил првото:tapp:,ваљда е само слаб ден,мислам дека не е толку камен дечкото....
Во напад не бевме лоши второто,имаше проток на топка,иако имаше и некој избрзани удари,ама мораше така...
Добра е бековската линија,силни се...
Босанецо бил многу млад бе,89 генерација бил:eek:,јас мислев дека 45 години има...:pos:
Добар шут има батето,одма се гледа,брзо исфрлање на топка,убо ги перка аглите,убав шут вади.,само бааги време не тренирал и не е спремен,има проблеми со грбот,ама уба понуда е дечкото,оти не е многу скап играч и ќе брка работа..
Детето од Велес на проба беше,денес треба да му кажат шо како...
Не го видов него многу,на крај само влезе некоја минута,пред то Пецката изигра добра партија и даде 5 парчиња...
Како и да е,ко шо неаме леваци нека го земат Велешанчето,па ако се покажи арно,ако не ќе го вратиме со брзиот воз за назад...:D
Борјанчо Факинг Маџоски,која волетина е детето,по,по,со шо го ранеле бе онај?:X3:
Вол,силата не си ја знај,онај да го изделкаш можи со се топка да влези во голот,одамна неам видено толку јако бате на среден бек,уште да се изделка технички ќе биди добар играч..
Богдан имаше грешки,ама сепак реално е најдобар наш играч и речиси цел терет паѓа на него па не треба да чуди шо се греши,сепак прва утакмица беше,тешки се нозете....
Топиќ грамада,по,по:zver:,онај и да не брка работа за напред само за назад да игра во една ваква лига е кец на десетка...:zloo:
Со Кире ќе бидат страв и трепет во одбрана...
Добра е одбраната,ако не беа контрите на Прилеп немаше ни 15 гола да примиме....
Голмано Давидовски скина некој зицер,ама прими неколку гола низ уши,ќе видиме за него шо како...рано е уште да се прогнозира...
Маркудов,има движење детето,добра одбрана игра,да не речам одлична,има градба,можи да се извај нешто од него...
Не е лоша екипата вака генерално гледано,би требало да сме далеку појјаки од лани,би требало да иаме добра сезона,ако се засилиме уште малце ќе биди одлично..
Наредна утакмица на гости со Струмица во вторник,па иди турнирот во Прилеп нареден викенд..
Баш да видиме до кај сме...
Ете во Прилеп откажале тие Грците и Косоварите,на нивно место ќе играле Радовиш и Охрид па ете одлична можност да се измериме на кој му е поголем со сите останати екипи надвор е метрополата(тие ќе ги чуваме за крај):zloo:,шо би рекле скопските буљаши:kuracc: со провинцијалците...:kuracc:
После Прилеп,ќе оделе на некој турнир во Србија и таму ќе се изиграт неколку утакмици,за припреми сосема солидна бројка пријателски утакмици,со оглед дека немаја базични припреми ко шо треба...

Последно уредено:
Не бев на утакмица ама од то шо ми кажаја ни фали во играта искусен бек шутер оти на гостување ќе губиме од сите. Во глобала како за прва утакмица изиграле солидно со слаба многу слаба партија на голманите наши.
Фалат поискусни играчи како Раде или онај Станојевич шо ќе можат на гостување да се кренат на шут да решат утакмица . Оти со овие децата дома ќе победдваш ама на гости еден лакт в заби ќе јадат и толку од нив , не ги барај цела утакмица неупотребливи се . Само ради то треба да има во екипата 1-2 поискусни играчи . Плус сеа сите гостувања ќе бидат тешки ова сезона . Освен Металург Јуниор и Борец на сите останати ќе биди неизвесно, да не речам сегде ќе губиме.
Ќе носеле уште еден десен бек и овај босанецот ќе го чувале за втора опција а Рајатовски на крило.
Се надевам дека и уште еден лев бек ќе донесат до на зима оти само со Дрогата тешко ќе оди цела сезона.
Со уште 3 играчи ќе се комплетира екипата. Десен бек , лев бек и десно крило и таман ќе сме.

А кога почнува лигата?
РК Пелистер АД.
пред 3 часа ·
Сезоната почнува на 19.09.2015
Да посакаме успешна сезона за нашиот рк Пелистер и ги повикуваме сите љубители на ракометот во Битола да го бодрат својот клуб.
САМО ЕДНО ИМЕ ЗНАМ ПЕЛИСТЕР БИТОЛА!!!:oeoeoe:
Двојки за прво коло Супер ВИП лига
Борец – Металург 2
Прилеп – Пелистер
Пролет – Радовиш
Вардар јуниор – Металург
Работнички - Охрид[DOUBLEPOST=1440260148][/DOUBLEPOST]П.С.
Ете почнаја да сликат од утакмиците,не е лошо.....
https://www.facebook.com/rkpelsiter08/posts/839150416191992

Штом имат склучено договор со CUT продукција да сликат на утакмици, највероватно ќе има за брзо и веб страна клубот па зато и му требат професионални фотки. Иначе не глеам логика зошто да ги плаќат само за слики на фб.
Од организациски аспект , ова управа засега работи најдобро од сите предходни. Само така нека продолжат. Рано е да се оценва, али се заприметва дека луѓето се растрчани и прат се шо е во нивнните можности.
Конечно клубот ќе добие и нова опрема . Ја имале порачано и највероватно за турнирот во Србија ќе ја имат играчите.
Уште некој играч да донесат и ќе нема ко нив.:X3:

А вие што правите се враќате во сала? :)

Море ако претечи реката поплава ќе напрајме дури сендвичи и пиво ќе ми даваат за да одиме на ракомет :D плус палети за да се топлиме оти така вети двојче ако не се спишманат и лизгачиште да ја напрат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom