Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Најпоке шо ме радва кај Циле е то шо играчот кој вреди 2000 евра игра за 2000 евра, играчо кој вреди 50.000 евра игра за толку, а не како во минатото играч од 3000 евра игра како за 200 ( Мите Караиванов) или играч од 4000 евра игра за 100 ( Деан Унчанин) ако ме разбирате шо сакам да ви кажам !!!

Јас не те разбирам.
Мите и Унчанин (пошто нив ги посочи, мада исто е и за секој друг) прво немаа дефинирана плата, и си заминаја оти не добија денар освен на потпис некоја илјадарка шо добија. А крајно дискутабилно е дека вредеа по толку кога веќе немаја утакмици зад нив последните сезони.

И не ја сфаќам поентата да се трупаат пари... Кај нас доаѓат странци заради то шо не ги бива во нивните земји, ако донесиме засилување во вистинска смисла на зборот пеки... нека зема плата од преку 2К. Странец во екипа оправдувам само на позиција на која нема адекватен домашен играч, и странецот да е плус квалитет од остатокот на екипата и поттик да работат помладите. Ние пред две години се трупавме со играчи кои исклучок на еден-двајца беа невидени промашувања, па треба мнооогу повеќе да се обрни внимание на то кој се носи во иднина.

А и почетокот на постот ми е крајно дискутабилен. Циле е бизнисмен, секогаш ќе се труди да скрати трошок особено сега кога (ваљда треба) тој да плаќа од негов џеб.
Ако клубот изгради стабилна финансиска конструкција и работи на долги патеки тогаш комотно можат да се добиват играчи за поефтина пара.
Принцип ЖРК Вардар, со далеку помал буџет донесоа светски играчи, нешто за шо Трифун можеше да сонва во Кометал иако имаше и тој спектакуларни играчи (Цигица, Будимир, Дину...). Значи буџети се кратат во поголемиот дел од клубови, и многу е понестабилна ситуацијата од пред 15 години, клубови се раѓаат и згаснуваат за 2-3 сезони, па на играчите поисплатливо им е врапче в рака отколку гулаб на гранка ;)

Јас не те разбирам.
Мите и Унчанин (пошто нив ги посочи, мада исто е и за секој друг) прво немаа дефинирана плата, и си заминаја оти не добија денар освен на потпис некоја илјадарка шо добија. А крајно дискутабилно е дека вредеа по толку кога веќе немаја утакмици зад нив последните сезони.

Ме мрзи брат да ги пишам сите еден по еден колку зедоја колку не зедоја само ќе ти кажам дека
Деан Унчанин требаше да зема 3800 евра плата, ама не му даваја аванс и му ја кидна. Од него најпоќе Злате заработи оти кај него во стано спиеше и му платија нашите 3 месеци кирија унапред
Мите Караиванов 2000 евра плата -4000 аванс му дадоја на јуначето и толку поќе банка не виде, ама доста му се да го ебам колку требаше за толкава незналица ...
Најпоќе зеде Петар Жујович 3500 евра требаше да зема и му скина 9000 аванс на нашите ги имам сите точно ме мрзи сеа да ги пишам

Толкај плати за ваква лига...:facepalm:
Јас да бев ко Циле освен за Жујовиќ,Перо Мисовски и Чантурија за другите шо дојдоа тогаш немаше ни по 300 евра плата да давам,камоли аванси....
Мите 2000 евра...:pos: кој беше та легенда шо го договори овај трансфер не знам...секоја чест...:tapp:

Толкај плати за ваква лига...:facepalm:
Јас да бев ко Циле освен за Жујовиќ,Перо Мисовски и Чантурија за другите шо дојдоа тогаш немаше ни по 300 евра плата да давам,камоли аванси....
Мите 2000 евра...:pos: кој беше та легенда шо го договори овај трансфер не знам...секоја чест...:tapp:

Постој голем сомнеж дека платите се пумпани надворешно, дека до играчот стигале само дел од платите, ПР. зема плата 800 евра потпишва за 2000, а за то зема уште 400 и слични варианти, само нема цврсти докази, освен да сака некој од играчите да признај !!! хахахахаха
А истото е можно да се случвало и ланската година со Тосковски Игор, Митревски Васко и Ордев Миле, ама како и да е, да се надеваме дека брзо ќе ги заборавиме деновите под оваа управа !!!

Постој голем сомнеж дека платите се пумпани надворешно, дека до играчот стигале само дел од платите, ПР. зема плата 800 евра потпишва за 2000, а за то зема уште 400 и слични варианти, само нема цврсти докази, освен да сака некој од играчите да признај !!! хахахахаха
А истото е можно да се случвало и ланската година со Тосковски Игор, Митревски Васко и Ордев Миле, ама како и да е, да се надеваме дека брзо ќе ги заборавиме деновите под оваа управа !!!

Да не работиш ти за МВР брат ? :)
Дај види во ФК Пелистер испитај ги матните игри , види шо е како е таму... :D
Мајтапот настрана , дај боже појќе да не се повторат последните 7 години во клубот.
Сигурен сум дека Циле ќе го врати клубот таму кај шо припаѓа (во ракометна Европа)
Треба да се стрпиме и да чекаме полека да се гради тимот , школата да застани на здрави нозе и да вади квалитетни играчи како порано.
Неможи преку ноќ да се врати нешто шо се пустело 15 години .
Полека ама сигурно клубот ќе расти а публиката е тука и ќе го бодри .
Да не ги повторваме грешките од пред неколку години со носење на засилувања кој реално не вредат за парите кои ги добивале овде.
Најбитно е сега да се создадат услови за играње на квалитетен ракомет , пошо реално не исполнуваме ни еден...
Салата е во очајна состојба и мора под итно да се прилагоди на новите стандарди.
Очекувам за 3-4 години работите да бидат средени и околу тимот и салата и да гледаме добар ракомет .

Да не работиш ти за МВР брат ? :)
Дај види во ФК Пелистер испитај ги матните игри , види шо е како е таму... :D
Мајтапот настрана , дај боже појќе да не се повторат последните 7 години во клубот.
Сигурен сум дека Циле ќе го врати клубот таму кај шо припаѓа (во ракометна Европа)
Треба да се стрпиме и да чекаме полека да се гради тимот , школата да застани на здрави нозе и да вади квалитетни играчи како порано.
Неможи преку ноќ да се врати нешто шо се пустело 15 години .
Полека ама сигурно клубот ќе расти а публиката е тука и ќе го бодри .
Да не ги повторваме грешките од пред неколку години со носење на засилувања кој реално не вредат за парите кои ги добивале овде.
Најбитно е сега да се создадат услови за играње на квалитетен ракомет , пошо реално не исполнуваме ни еден...
Салата е во очајна состојба и мора под итно да се прилагоди на новите стандарди.
Очекувам за 3-4 години работите да бидат средени и околу тимот и салата и да гледаме добар ракомет .

Aко работев во МВР немаше сигурно ништо да извадам, ама ете секако тераме овде под псевдоними нека останиме и така. Знам многу работи и не многу туку сите работи се матни, многу ми е криво шо овој закон не се донесе пред добри 15 години и ерата на Пелистер никогаш да не заврши. Ама сега ситуацијата е многу лоша, само среќа шо градот се вика Битола и луѓето какви такви имат спортка надеж поголема од Германците, за 4-5 години ако Циле ја фати сериозно работата, ќе ја вратиме титулата ДОМА !!!

Борислав Љубојевиќ се вика играчот кој е на проба...
http://www.eurohandball.com/ec/ehfc/men/2012-13/player/536620/BorislavLjubojevic
И најверојатно е десно крило....:eek:
Низок ми се виде вчера на тренингот за десен бек....
Останва потребата од еден добар шутер левак(висок по можност):D ,и пикер да се најди,аман веќе,пикер неаме погодено од ко се пензионира Заре..:tapp:

Борислав Љубојевиќ се вика играчот кој е на проба...
http://www.eurohandball.com/ec/ehfc/men/2012-13/player/536620/BorislavLjubojevic
И најверојатно е десно крило....:eek:
Низок ми се виде вчера на тренингот за десен бек....
Останва потребата од еден добар шутер левак(висок по можност):D ,и пикер да се најди,аман веќе,пикер неаме погодено од ко се пензионира Заре..:tapp:

Не сум некој експерт за ракомет ама 190см со 98кила не се премногу за крило?:eek:
Или грешни се информаците на линко :D

Не сум некој експерт за ракомет ама 190см со 98кила не се премногу за крило?:eek:
Или грешни се информаците на линко :D

хахаха Абе брат на еден сајт од ЕХФ имаше податоци за играчите на Пелистер и приметив кај тосето, висина пишеше 192 сантиметри ... И од тогаш си извлеков наравучение дека не треба да му верваме на тие сајтојте, не посебно ко ќе станва збор за играч од Балканските простори ...

хахаха Абе брат на еден сајт од ЕХФ имаше податоци за играчите на Пелистер и приметив кај тосето, висина пишеше 192 сантиметри ... И од тогаш си извлеков наравучение дека не треба да му верваме на тие сајтојте, не посебно ко ќе станва збор за играч од Балканските простори ...

:pos: Гледам,гледам и Тосето и Караиванов по метро 89 ги имат пишано,тука се негде:pos:

Некој што одел в сала на припремниве тренинзи- можи да споделите повеќе информации за голманот од Кичево кој бил на проба во Пелистер ама не потпишал?

Не можи да се речи дека се засилувања...:D
Иначе мислат на Игњов , Печенковски , Оса и тој другиот заборајв како се викаше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom