Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Сабота во 5,градското OLD FIRM DERBY со на Петко екипата...:)

Сабота во 5,градското OLD FIRM DERBY со на Петко екипата...:)
Налет тоа и битолски судии ќе сме имале на ова градско дерби наводно на баге синот ќе судел кој е тој бе ?

Сер Славчо ќе го дава на Орбис дербито 100%, "ДЕРБИТО НА ПОМАЛИОТ И ПОСТАРИОТ БРАТ" Како што милува да каже легендата на спортското коментирање Сер Славчо Стефановски !!! хааха

Налет тоа и битолски судии ќе сме имале на ова градско дерби наводно на баге синот ќе судел кој е тој бе ?
Ќути,поарно на Багето син му,отколку на Начевски внучето(мрсулчето)....:D
Кој стигна судија стана...

Да не има некој инфо до кај се директорите Моцарто шо ги најави? :giggle:

Па не е можно значи, заради изборите се надевав барем малце од малце да замачкаа, вака не се знај кој е помизерен, клубот или салата (n)

Да не има некој инфо до кај се директорите Моцарто шо ги најави? :giggle:

Па не е можно значи, заради изборите се надевав барем малце од малце да замачкаа, вака не се знај кој е помизерен, клубот или салата (n)
Да завршат со работата кај уредот,па после ќе почнат со поправка на салата . :pos::pos::pos:

Пред некоја недела бев во Општина(за термините за рекреација)..
И ги прашав тие теткиците....ШО ПРАЈМЕ СО САЛАТА ЌЕ ЈА РЕНОВИРАТЕ?
Појма неаме дечко-ми вика тетката...:sleep:
А шо беше уште појјако.....
На времето(не толку далечно минато) 1 сат рекреација беше 900 денари..
Сега овие крлежите од Општина 1 сат го наплаќат 1350 денари(од кај ја ископаја оваа сума не знам)....:нинџ:
И ги прашвам СО ЗАТОПЛУВАЊЕ ШО ПРАЈМЕ ЗА НА ЗИМА?ЌЕ ПУШТИТЕ ПАРНО НЕШТО?
И тетката лаконски ми одговори ДА ПУШТИМЕ,АМА ВАС ЌЕ ВИ НАПЛАТИМЕ....:drk:
Значи нема да плаќаме по 1350 туку по 2000....
И од овие чекаме сала да ни напрат....да сме среќни и со ова шо го имаме.....(а ништо немаме):гомце:
Абе мрш таму,мамето ваше бирократско......
Туку не се криви тие,ние сме криви шо не ги избркаме на клоци....наместо да работат цел ден кафиња пијат и си гледат на филџаните... САМО ЛОПАТА МУ Е МАЈКАТА ЗА ОВИЕ.....не канцеларија....
П.С.
Докторе...:)
Абе какви директори,изгледа Моцарто беше расположен тој ден,и ги дупеше тие платениците од Спорт....
Само не помина вицот....:D

Чурлевски и Митевски главни актери во градското дерби

Со по девет гола двајцата ракометари на Пелистер, главни актери во првата градска пресметка оваа сезона
Битола - Пелистер 24:33 (9:15)
Спортска сала Младост - „Битола„ Гледачи: 500
Судии: Бојан Стефановски и Александар Ангелевски (Битола)
Делегат: Јован Василев (Битола)
Битола:
Н. Ѓорѓиевски, Б. Петковски, Мојановски, Јаневски, Т.Георгиевски 7 , Бојчевски 4, Босеовски 2, Талевски, Х. Митревски, Најдовски, А. Петковски, С. Димитровски, Наумовски 5, Трајковски 4, Мојсов 2
Исклучувања: 16 минути
Седмерци: 5/4
Пелистер:
Тоскоски, Божиновски, Ангелковски, Ордев 6 , Стојановски, Јосифовски, В. Димитровски 3 , Чурлевски 9 , Митевски 9, Вешовски 5, Дрогришки, К. Митревски , Петровски, Мемиќ 1
Исклучувања: 16 минути
Седмерци: 4/3
Близу 500 љубители на ракометот видоа нервозно и на моменти грубо градско дерби во кое разликата во квалитет беше видлива. Кога во 11 минута гостите на 5:6 „нагазија„ многу брзо избегаа на поднослива предност која до крајот ја контролираа. 21 годишниот Филип Чурлевски ги влечеше сите конци во таборот на Поповски. Неговите голови и аситенции донесоа +6 на полувреме. Видливата физичка подготвеност на страна на Пелистер направи на стартот на вториот дел, предноста да порасне до 9 разлика (20:29). Во оваа фаза Васко Митевски се изнадава голови од контанапади, а и Васко Димитровски со неколку голови од линијата ја донесоа убедливата победа. Невообичаено нервозни ракометарите на двете екипи често претеруваа во стартовите и протестите и затоа мечот мина со дури 30 минути исклучувања.
http://zoran-misevski.blogspot.com/2012/10/blog-post_13.html
ps.bas mie e krivo sto ne bev vo moznost da ja gledam utakmicata no sepak mislam deka treba sledniot atrevar da mu go dadat Pelisterci na Bitola za da opstanat i ako krenime gla nekogas so Pelister da si imame i vtort tim na Pelister vo imeto na rk.Bitola pa da pustame deca mora da se smeirat dvata kluba za dobroto na rakometot vo Bitola

ps.bas mie e krivo sto ne bev vo moznost da ja gledam utakmicata no sepak mislam deka treba sledniot atrevar da mu go dadat Pelisterci na Bitola za da opstanat i ako krenime gla nekogas so Pelister da si imame i vtort tim na Pelister vo imeto na rk.Bitola pa da pustame deca mora da se smeirat dvata kluba za dobroto na rakometot vo Bitola

Само шо РК Битола не е формирана за да биди втор тим, него од неколку исфрустрирани луѓе кои неможеа ни во ваков Пелистер да се пробијат.
Не бев на оваа утакмица, ама според извештајот се гледа дека и како претходните меѓусебни така и оваа била циркуз. Разбирам мотивација, спортска дрскост, желба да се победи ама сите граници ги имат поминато.
Океј е да има втор тим, ама не како што беше РК Пелагонија и како шо е Битола. Ако не победат Битола фер и поштено тогаш океј, ама никако да му оставаме бодој или незнам шо. :)

Утре во 6 со Борец,по третпат....:D

hahaha Шо прат тие бе топло ладно,
АНКЕТА: ШТО МИСЛИТЕ ДАЛИ ГОСТИТЕ ОД ВЕЛЕС ЌЕ ДОПАТУВААТ ?

НЕ : ДА: ДА ама другио вторник :
hahahahahahahahahaha

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom