Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
абе и ти си во право,ама убо да е полна салата пред се да поможиме на било кој начин и второ за инает на скопјаните!Пелистер во срце те носам!!!
Само ова не ми е јасно зашто за инат на Скопјаните. Еве јас сум од Скопје и мило ке ми биде да ви биде полна салата и да победите над 7 разлика. За каков инат збориш само не ми е јасно.

Само ова не ми е јасно зашто за инат на Скопјаните. Еве јас сум од Скопје и мило ке ми биде да ви биде полна салата и да победите над 7 разлика. За каков инат збориш само не ми е јасно.

оти имам заклучено дека спортистите,медиумите и голем дел од останатите се стално против Пелистер во било кој спорт,го омаловажуваат на секако начин,посебно ракомет кој најмногу си знат вардар и металург дека неможат никогашда победат во Битола секогашпобедват со помош на судиите и делегатот(стално исите си судат,а како можи така)!!!

Нема врска ова со Скопје ова е за Битола ова е за сите нас кој го сакаме ракометот за Пелистер за кој живееме 24/7 !

оти имам заклучено дека спортистите,медиумите и голем дел од останатите се стално против Пелистер во било кој спорт,го омаловажуваат на секако начин,посебно ракомет кој најмногу си знат вардар и металург дека неможат никогашда победат во Битола секогашпобедват со помош на судиите и делегатот(стално исите си судат,а како можи така)!!!
За судиите дека им помагале на Вардар и Металург кога играат во Битола барем последниве 2-3 години неможам да тврдам дека им помагале бидејки не сум ги гледал тие натпревари. Како што знаеш и самиот Мтв дава само Вардар-Металург последниве 2-3 години и не сум во тек со средбите во Битола. Факт е дека Битола е ракометен град и затоа посакувам што побрзо да се врати на старите патеки и да имаме 3 па повеке екипи што ке се борат за титулата. Вака само Металург и Вардар станува монотоно веќе.
И да не знанаеш дали ке има пренос од утакмицата со Мешков и од колку саат е? Поздрав и уште еднаш со среќа да ги поминете/

За судиите дека им помагале на Вардар и Металург кога играат во Битола барем последниве 2-3 години неможам да тврдам дека им помагале бидејки не сум ги гледал тие натпревари. Како што знаеш и самиот Мтв дава само Вардар-Металург последниве 2-3 години и не сум во тек со средбите во Битола. Факт е дека Битола е ракометен град и затоа посакувам што побрзо да се врати на старите патеки и да имаме 3 па повеке екипи што ке се борат за титулата. Вака само Металург и Вардар станува монотоно веќе.
И да не знанаеш дали ке има пренос од утакмицата со Мешков и од колку саат е? Поздрав и уште еднаш со среќа да ги поминете/

е тое ,да знајш дека стално се истите судии на тие натпреаври од ск!утакмицата е од 18 ч,а за пренос сеуште не се знај,можно е мтв 1 порано таа ги пренесуваше евро натправрите па ќе видиме

Прво многу ми е жал што се оствари тоа што го мислев :(
http://forum.kajgana.com/threads/Фан-клуб-РК-Пелистер.24682/page-222#post-4572187

Втора работа гледајќи го извештајот од утакмицата
http://zoran-misevski.blogspot.com/2011/11/fatalni-posledni-dve-minuti-za.html

и изјавите на ракометарите како биле пречекани во белорусија ми дава надеж дека имаме шанси да ги поминеме ;)
Мора да се склопат неколку коцки за тоа и прво треба да имаме среќа да бранат нашите голмани се и сешто да направиме голем притисок за време и пред утакмицата на гостите и се разбира полна сала и наши судии некој од турција или бугарија а не некој од западна европа !Потоа доборо е што рече кирката да се оди на тренинг да му го кренеме моралот на играчите ...Сепак најважно е како ќе изиграат нашите и тоа првото полувреме ако водиме со 4 разлика јас сум сигурен дека ќе ги стигнеме тие 7 односно 8 кој нас ни требаат ако е со 1 или 2 разлика на полувреме немаме шанси и ќе имаме само нервози и казни од ИХФ :D

Разликата според мене не е ни голема ни е ниту мала !!!
Битола 10 000 % сум сигурен дека ќе изгубат, а со колку тоа е прашање !!!
Првото полувреме таму сме биле рамноправни се играло гол за гол, во второто полувреме разликата не била голема се движела околу 3-4 разлика, на 5мин пред крај сме губеле само со 4, ама тогаш на сцена стапиле судиите од Чешка каде на крај ни дадоја двојно исклучување и тука се оддлепија Мешков !! Прочитавте и самите во весници дека со огромна помош од судиите победија !!! Голманите таму ни биле одлични и Мисовски и Тосето, на ниво беа Маретич и Везенко, а другите потфрлија !!! Пинки, Караиванов, Чантурија само по 1 гол постигнале, баш од овие јас очекував најмногу...

Е сега за утакмицата во Битола, предност за нас е тоа шо ќе има 6000 НАВИВАЧИ , а нема да има 6000 семкари...
Ги очекува ПЕКОЛ во БИТОЛА, на атмосфера сигурно ќе паднат ! Ние нашето ќе си го напрајме, другото останува на ракометарите !!!

Има еден интересен податок за Брест Мешков !!!
По се изгледа дека важат само за домашна екипа според ова шо го видов:
1.Лани Металург ги победија дома со 5 разлика, а Скопје изгубија со 9...
2. Пред 2 години исто така дома ги победија еден тим од Данска со 4 гола, а таму изгубија со 8...
3. Во 2008 го победија рускиот тим Астракан со 8 гола, во Русија изгубија со 9...

Сега на нас ни е редот :vozbud:

Белорусите се послужиле со се и сешто само да стигнат до победа....
Настрана помошта од судиите...
НЕРАКОМЕТНИОТ ДЕЛ ОД БЕЛОРУСКАТА ПРИКАЗНА...
Цела вечер пред утакмицата бушеле во хотелот,демек реновирале нешто:eek:
Во хотелот на појадокот,нашите порачват едно јадење,му носат сосема друго и пола порција....
Не им било дозволено да влезат во хотелот на време...
Ова можеби не е толку значајно за резултатот,иако има улога..
Посебно се гледа "ГОСТОПРИМСТВОТО"на клошарите белоруски...
Па уште онај голманот Божиќ ги фалеше.демек класа биле над Пелистер...
Жими Миле се класа....Толку разбира и тој Божиќ,играле брз ракомет,миле мој играле....одвај со судии се одлепија на крај....
Во Битола друга песна ќе се пее бато Божичу:гомце: ....не ќе знајш вратата да ја најдиш за да излезиш од салата
Ќе ги изгориме....ќе се чудат кај се....:icon_lol:
Научени се тие во нивните сали на театарска атмосфера...ни во најцрните соништа не се свесни шо ги чека овде ....:вонзем:
Имаа изјави дека се плашат од балканските екипи,од атмосферата....е па пожежок терен на Балканот од Битола НЕМА....
Ми е страв само нашите да не подлегнат на притисокот и да промашват,само така можиме да испадниме......
Од Белорусите воошто не се плашам....ќе се изгубат во просторот...:гик:

INICIJATIVA ZA POVIK NA CELA BITOLA:
Sabota 12:30h sobir na Ckembari na plostad magnolija ama dobra brojka,13:00 od Vero do VIP celo korzo da bidi prepolno,da se izvadi parola OSTAVETE GO KAFETO,AJDE SITE ZAEDNO ZA PELISTER!!! i 50 DIMNI NIZ KORZO DA NE SE SEDI PO MASITE nisto poke !!! pa da mu tekni deka navistina e popametno da se bodri lokalniot klub po koj ke ne poznavaat site !!! VREME E DA SE SIRI LOKAL PATRIOTIZMOT !

CKEMBARI BITOLA inace tomasino mislam deka kaza se a mislam deka i ke ima topovski udari vo petokot navecer a sabota ke mu padni glata :D

И ние ќе му вратиме со "гостопримство"
Плус то пред утакмица 1 и пол сат ги остајле да чекат да мрзнат в сала
Абе педерчиња едни, ѓупци, ќе го јадат дебело овде
--- надополнето: Nov 28, 2011 5:50 PM ---

Ќе му вратиме за ова !!!
Ќе видиме кај ќе спијат ќе му одиме, СВАДБА ќе напрајме !!! Да му чади глата другио ден, а за јадеже бисквити нека му дават само :D

Да не дознавте нешо пренос да има на некоја тв или рано е... ?

Да не дознавте нешо пренос да има на некоја тв или рано е... ?
Многу е рано а да ти кажам не вервам дека некоја тв од скопје ќе даде пари за да врши пренос до Битола а не посебно оваа владината мтв или по старо-ново ртс за која мора да плаќаме такса во ујп од сто и нешто динари а сега слушам по ново ќе била до 400 денари апа на здравје ебање !
Да живее Независна Битола !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom