Така е и го нејкиме појке во Пелистер- АБЕ НЕКА ЗЕМИ НА КОЛЕНА НЕКА СЕ МОЛИ НИКОЈ НЕЈКИМЕ ОД ТА ЕКИПА ШО СЕ СЕГА НИ ДИВИ НИ МАКАЛОТ НИ НИКОЈ:nenene::nenene::nenene:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Томас брат то ако тогаш бев помал или не сум бил дел од Чкембари незначи дека не присуствував на дел натпревари каде шо овај даде одлични партии и од сите играчи шо играле во Пелистер Дивиот најпоке го поштовав се до моментот кога прејде во вардар и почна да ги фали нивните навивачи и на крај не му држат муабетите колку тој има напраено за Пелистер да има многу има даено ама во никој случај не можи да се спореди со то шо него му го дадоја Пелистер,Чкембарите и Битолската публика на крај краева секој си има свое мислење за ова шо се напрај во средата а јас то си го подржавЗико бате,ти си мал,ко шо гледам имаш 18 год,не знам дали идеше в сала (тешко дека си идел,како и многу кои сега се во Чкембари)пред 8,9 години кога прв пат дојде Диви да брани во Битола!!!
Значи зборам за сезоната 99/00 кога Пелистер ја освои петтата титула.
Уште тогаш стана миленик на публиката,секогаш го даваше својот максимум,бранеше со СРЦЕ за Пелистер.
Точно е,Пелистер успеа да го прослави Диви,ама и Диви даде многу за Пелистер.
Сезоната во Челинџ купот падна на негов товар,70% од утакмиците ги добивме со негова помош,посебно утакмиците со Килкис и ПСЖ!!!
Да не ги редам и другите утакмици низ годините ги има еден куп,ќе ја спомнам и неговата последна сезона 2004/05-кога имаше еден куп одлични партии.
6 сезони беше дел од Пелистер,беше столб на цел тим,даде многу и то никогаш нема да му биди заборавено од вистинските ракометни навивачи во Битола.
Е ова го има напраено Диви за Пелистер-по легендарниот Ванчо Јовановски најдобар голман кој некогаш бранел во Пелистер,а овде бранеле еден куп ГОЛМАНИШТА Кимевски,Цревото,Петковски,Ходик,Мисовски,ете и Тосето.
Стварно штета е ова шо се случи оваа година!!!
Од херој стана омразена личност,ете и на СП во Задар Диви добиваше најголема подршка од Чкембарите и Битолчаните кои беа таму.ете колку се менуваат работите за само неколку месеци.
Јебига то е спортот и овие се редовни појави не само кај нас туку и во многу понапредни земји во спортот од нас.
Кога по еден Фиго навивачите на Барса фрлаа со се и сешто,дури и со свинска глава:nesvest:,не ме чуди ништо повеќе:kesa:
Работата со Дивиот е комплексна ситуација...
Шо е постаро? кокошката или јајцето?
И пак никој не ве прашва вас (анти диви навивачи), ако некој дојди утре во клубот и дава на играч по 1000 евра плата, го земи Диви и шо? ќе бојкотираат Чкембарите пак? :nesum: Истото беше и со Пепи, Аљушот, Пуринот кои дури и тренираат кога сакаат со клубот...
Вистина, РК Пелистер ги направи дел од историјата на Македонскиот ракомет, но и тие го издигнаа Пелистер за едно ниво кога тие беа во клубот :smir:
Пак ќе речам, прифаќам псуење на играчи, исвиркување ама ова е малку преувеличено... Митревски 15 топки фати на утакмицата, шо треба сега ко ќе дојдат другиот пат во Битола со зоља да го нишаниме ако е така :nesvest:
едноставно не ја сваќаш ти работата со диви...
незнам само како можиш да помислиш дека диви ќе можи да дојди во пелистер... Чкембари ќе бојкотираат? :nesvest: па чкембари се управата...
АЈДЕ СЕГА СИТЕ НА РАКОМЕТ... ДА ПРОСЛАВИМЕ ЕДНА ЛЕСНА ПОБЕДА
тепавме против преспа со многуу... :salut:
Ех можи Аљушо в година ке ја заврши кариерата АМА ГО ЛИЧИ АКО САКА ДА ЈА ЗАВРШИ ДА СИ ДОЈДИ 1 СЕЗОНА ЗА ПОСЛЕДНО ВО ПЕЛИСТЕР ДА СИ ЈА ИЗИГРА:smir:
МУ ГО НАЈДОВ фејсбукот на тој судијата со носот крив колевски и сега се ке му искарам пи**а една
еве му го ако го сака некој (за да му искара се по список)
http://www.facebook.com/gjoko.kolevski?ref=search&sid=1685868115.3341037735..1 ;D ;D ;D
АКО МУ ВРАТИ НА НЕКОЈ СО МУ ИМА ПИШАНО НЕКА ПИШИ!!!