JOE
Пелистер Битола
- Член од
- 31 март 2007
- Мислења
- 3.076
- Поени од реакции
- 809
- Локација
- Bitola
- Веб-сајт
- forum-ckembari.cjb.net
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
cista emocija bese vceraGledam po slikite super bilo se nadevam deka nekoj snimase nesto od tribinata I od salata pa da vidime uste podobro
Cestit ljubilej na Rk Pelister 70 godini a istorijata so pari ne se kupuva !
.

Многу точно напишано, во разговор со пријатели истото мислење го делиме сите. Оваа сегашна гарнитура ни 50 % не користи од брендот Пелистер, се прашувам како уште не стига нешто од ова до нивните уши. или пак не сакаат да стигни!? Се работи само за поправилно работење и менаџираењ - кога веќе вложувашво клуб. Инаку, за меморијален турнир, исто со добар маркетинг за време на летото, кога сите странци се вратени, фан шоп пред ракометно, за година-две ќе стани доста популарен баш во време кога нема натпревари, ноќни утакмици за мерак би било, и сето тоа со малку пари се прави, ама силен маркетинг директор.Ваков настан не се прај на неколку дена прес нова година, кога цел град е на прослави или надвор од државата.
Сигурен сум да беше настанот негде во Октомври за време на репрезентативна пауза и со подобра најава, ќе беше уште поубо и позабележително. Ова му дојде некако изнудено бидејќи имаше реакции од Чкембарите дека нема прослава, па ајде сеа да напрајме нешто да не ни брчат дека ништо не напрајвме.
Можеше многу поубо, можеше многу поорганизирано.
Требаше да организират подобра панел дискусија дводневна и да поканеја покрај легендите на Пелистер и ракометни легенди од екс-ју државите и да се разговараше на повеќе ракометни теми. Нешто слично на она шо го организираја во Нашице газдите на Нексе. Викни го Жика од банкал-хандбал и ќе добиеше настанот и регионална тежина. Сите регионални рскометни портали ќе пренесеја моменти.
Многу пати имам со разни ликој од градот дискутирано за потребата од ракометен турнир во август на ракометно на отворено. Идејата е стара поќе од 15 години ама никој не покажа досега интерес да се нафати да ја спроведи.
Со добра организација и мала помош од локалните фирми, ем ќе си го реновираме и оспособиме ракометно, кое е според мене ракометниот постулат во градот, местото од каде се започна ем градот и клубот ќе добијат уште поголема промоција.
Ете пример Стерјеви можат во чест на Циле да ја превземат идејата и да го напрат како меморијален турнир во негово име и нека се вика Сијлан Мицевски. Покани 1 домашна екип и уште 4 странски познати и имаш 4-5 дена топ настан, вооедно и припрема за сезоната за самиот клуб. Сигурен сум дека ракометно ќе крца секоја вечер од публика. Треба само трибините да се наредат со столчиња и една ракометна подлога и семафор.
Многу идеи има ама реализација слабо. Сето ова е само ради недостаток на маркетинг директор во клубот, чоек шо ќе си ги брка овие работи и клубот ќе го крени левел погоре.
Не треба само кукање и плачање, треба засуквање ракајте и работа на терен. Имам чувство дека сегашните газди не го користат ни 50% потенцијалот на Пелистер како бренд. Освен организација на натпреварите и редовни плати, немат ни чекор мрднато во другите сегменти на работењето.
Ако се работи темелно, сигурен сум дека ќе се приклучи и некој голем бренд со финансирање во Пелистер.
Со кукање нема напредок.
Ова со Ред Бул е нешто ново? Се планира нов спонзор ако не се продолжи со Еурофарм или..?Дај боже да се договорат со Ред Бул да го земат клубот и да постават писмени луѓе, со овие умислените то е максимумот, тие 10 играчи не знат да набројат вие очекувате турнири, не знам шо, ама битно во изјавите велат на највисоко ниво функционирал клубот.
И шо вели Томасино околу публиката, па сегашното водство кога си напрај нивни тим, на нивни утакмици си привлекоја баш таква публика (која претходно одеше Скопје на утакмици на Металург), и се дрецкаја од земја на секоја утакмица против Пелистер, в уста да ги ебам таквите, се до 3 колено да му ебам, сега истите се префрлија и ги има на секоја фенси утакмица од ЛШ или дерби, а доста луѓе кој животот го имат поминато в сала на тренинзи, утакмици на Пелистер не ни одат в сала. А оние лигушите не ги интересира она од вчера, всушност не знат ни 20% од легендите кои се појавија, шо да дојдат.
nitu e vistina nitu pa sponzor ke bidiОва со Ред Бул е нешто ново? Се планира нов спонзор
Pa brat pola so odat sega na LS ne odele na vremeto aber nemaat koj se mirzamamedov,novokmet,nikolic,caurot i drugite se znaj se e za lajk povekje i real na fb i Instagram gi boli kur niv dali ke se prodolzi platformata primer dali ke vlezat mestaci vo fudbalot ili se prat dalaveri vo kosarkata vazno ako ima raja i nesto e hayp da bidis tamu drugoto ne e nisto vazno utre pak ke odat na metalurg ako treba klovnojte za toa ne vredi ovie istite nekni so bea odeja i klubot ko bese pred raspadnuvanje ko bea cezar i piseto za toa nema so da se ocekuva od novopoecenite rakometni navivaci poarno da ne odat oti nekni mozi da mu karaa na nekoj ke misleja so nekoj drugi (plavi) igrameПонесен од утакмиците во лш, се мислев и јас ќе биди преполна салата, искрено очекував полна сала, овие легенди заслужваја полна сала, плус играчи како Мирзамемедов, Николиќ, Новокмет плус нашите битолски легенди + Пепи, па заминав дури 45 мин порано, мислев ќе нема место, одење штама, шо најави сакате? Се знај салата кај е и настанот кој е, пред 10-15 години кои најави ги имаше ? Со 10тина плакати низ град, цела сала беше затка, игла немаше кај да се фрли, сосема ок беше настанот и најавата, плус дополнително известен и преку зимската приказна, сосема солидна организација на настанот, едино потфрли градот со бројка на овај настан, ни 2000 немаше, Зоки стандардно ги пумпа бројките на гол.мк

Pak pokje sme od site drugi zaednoПа тогаш жими патлакот сме ракометен град, ти ја разбирам поентата и истото и мене низ гла ми помина и точно е дека пола сега не ги знат овие играчи, се е то така, ама 70 години БРЕНД како рк ПЕЛИСТЕР вака да ги прослави ќе клам само ... (три точки)