Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Gledam po slikite super bilo se nadevam deka nekoj snimase nesto od tribinata I od salata pa da vidime uste podobro
Cestit ljubilej na Rk Pelister 70 godini a istorijata so pari ne se kupuva !
cista emocija bese vcera
so mnogu slaba najava na nastanot i pak imase 2000-2500 sala i po koj znaj koj pat golem procent na iskreni luge so go znat rakometo a golem del gi nema na utakmici
jas samo denta so 10 dusi zbornav pojma nemaja deka ima takov nastan
nastanot organiziran super( osvem slabata najava ko so rekov pogore)
17 trofej na tereno video poraki od site video za ckembari i video za tie so ne se poke megju nas
naj emotivna poraka na dragan marinkovic solzi mi nemat poteceno od 2003 kakov govor odrza uste se ezam
dzabe se kontris ti so fudbalo :icon_mrgr:
nikogas so ni eden sport vo bt nema da imame vakvi uspesi

Attachments

• IMG_5034.jpeg
    IMG_5034.jpeg
    168,1 KB · Прегледи: 51
Последно уредено:
(пре)Заслужија оние ЛЕГЕНДИ, играчишта, спортски работници вчера полна сала.
И ЈАЗ'К нека му е на та "верна ракометна публика" вчера шо "немаше" време да дојди" :tapp: .
По таа бројка вчера се гледа која е таа "лагер верна публика " во овај град, шо стварно и искрено иди само за Пелистер,а не за тој шо е спротивната страна.
А во реалноста, за шо иди уствари рајата?
За некое си "државно напумпано дерби со клубој шо до блиско минато мислеа дека ракометот е игра слична на шахот" и секако, за селфи, стори парти ЛШ.
Цуци, MWA, LIKE, KISS-че.:backa:
Ко на времето шо одеа во Скопје, цела сурија шминкери и камелеони, да го гледат Металург, двократниот, оти ""МАКЕДОНЦИ БИЛЕ СИТЕ, ЗАВЕТНА БАТЕ".:shook:
Вчера, сите имаа "работа, ЗИМСКА ПРИКАЗНА, КАФЕ НА ШИРОК СОКАК, КАФАНИ СО КОЛЕГИТЕ.
Селските кафичи и кафани полни до даска, по цени небаре во Виена сме, а клубот кој го :kuracc:
Треба Дика Мем, Гисли, Пранди, Мелвин и слично да дојдат за да му текни на рајата дека има некој настан.
Е па, не барајте после европски клуб, овај да дојдел тој да дојдел, ко немате време да одвојте неполни 2 сати од слободното време за легендите шо го напрајле овај клуб да биди најголем на овие простори, немате право да барате европски клуб ( со секоја чест на то јадро прави ракометни вљубеници).

Последно уредено:
Prajte razlika so istorija I partiski samonenko uspeh to se dve razlicni raboti I ne znam so se mavate vo gradi so toa namesto mihajlo da go slavite so ve odrza site godini
No rece Tamasino slabo polna sala na vakov ljubilej steta so nemase pogolema promocija na nastanot no koj sakase mozese da nauci i znaj deka imase odbelezuvanje isto vo manaki mozi bese povazno so se kaza vo seloj slucaj uba rabota e ova so ljubilejot

Ваков настан не се прај на неколку дена прес нова година, кога цел град е на прослави или надвор од државата.
Сигурен сум да беше настанот негде во Октомври за време на репрезентативна пауза и со подобра најава, ќе беше уште поубо и позабележително. Ова му дојде некако изнудено бидејќи имаше реакции од Чкембарите дека нема прослава, па ајде сеа да напрајме нешто да не ни брчат дека ништо не напрајвме.

Можеше многу поубо, можеше многу поорганизирано.

Требаше да организират подобра панел дискусија дводневна и да поканеја покрај легендите на Пелистер и ракометни легенди од екс-ју државите и да се разговараше на повеќе ракометни теми. Нешто слично на она шо го организираја во Нашице газдите на Нексе. Викни го Жика од банкал-хандбал и ќе добиеше настанот и регионална тежина. Сите регионални рскометни портали ќе пренесеја моменти.
Многу пати имам со разни ликој од градот дискутирано за потребата од ракометен турнир во август на ракометно на отворено. Идејата е стара поќе од 15 години ама никој не покажа досега интерес да се нафати да ја спроведи.
Со добра организација и мала помош од локалните фирми, ем ќе си го реновираме и оспособиме ракометно, кое е според мене ракометниот постулат во градот, местото од каде се започна ем градот и клубот ќе добијат уште поголема промоција.

Ете пример Стерјеви можат во чест на Циле да ја превземат идејата и да го напрат како меморијален турнир во негово име и нека се вика Сијлан Мицевски. Покани 1 домашна екип и уште 4 странски познати и имаш 4-5 дена топ настан, вооедно и припрема за сезоната за самиот клуб. Сигурен сум дека ракометно ќе крца секоја вечер од публика. Треба само трибините да се наредат со столчиња и една ракометна подлога и семафор.
Многу идеи има ама реализација слабо. Сето ова е само ради недостаток на маркетинг директор во клубот, чоек шо ќе си ги брка овие работи и клубот ќе го крени левел погоре.

Не треба само кукање и плачање, треба засуквање ракајте и работа на терен. Имам чувство дека сегашните газди не го користат ни 50% потенцијалот на Пелистер како бренд. Освен организација на натпреварите и редовни плати, немат ни чекор мрднато во другите сегменти на работењето.

Ако се работи темелно, сигурен сум дека ќе се приклучи и некој голем бренд со финансирање во Пелистер.
Со кукање нема напредок.

Дај боже да се договорат со Ред Бул да го земат клубот и да постават писмени луѓе, со овие умислените то е максимумот, тие 10 играчи не знат да набројат вие очекувате турнири, не знам шо, ама битно во изјавите велат на највисоко ниво функционирал клубот.

И шо вели Томасино околу публиката, па сегашното водство кога си напрај нивни тим, на нивни утакмици си привлекоја баш таква публика (која претходно одеше Скопје на утакмици на Металург), и се дрецкаја од земја на секоја утакмица против Пелистер, в уста да ги ебам таквите, се до 3 колено да му ебам, сега истите се префрлија и ги има на секоја фенси утакмица од ЛШ или дерби, а доста луѓе кој животот го имат поминато в сала на тренинзи, утакмици на Пелистер не ни одат в сала. А оние лигушите не ги интересира она од вчера, всушност не знат ни 20% од легендите кои се појавија, шо да дојдат.

Незнам шо очекувавте колку луѓе да има со онаква најава и промоција!? Бојан пиша ќе има изненадување 7 дена пред настанот и уште два постој на фб и инста :tapp:
Па пред 30 години се правело повеќе хајп и маркетинг него ли денес, од насловни на весници, радио реклами, итн…
Со овај пристап добро е шо привлекле и 2000 луѓе шо е реаслно е успех…
Не го користат нажалост ни 20% потенцијалот на името Пелистер, аматерски маркетинг ако можи и да се наречи маркетинг тоа шо се работи во клубот.

Ваков настан не се прај на неколку дена прес нова година, кога цел град е на прослави или надвор од државата.
Сигурен сум да беше настанот негде во Октомври за време на репрезентативна пауза и со подобра најава, ќе беше уште поубо и позабележително. Ова му дојде некако изнудено бидејќи имаше реакции од Чкембарите дека нема прослава, па ајде сеа да напрајме нешто да не ни брчат дека ништо не напрајвме.

Можеше многу поубо, можеше многу поорганизирано.

Требаше да организират подобра панел дискусија дводневна и да поканеја покрај легендите на Пелистер и ракометни легенди од екс-ју државите и да се разговараше на повеќе ракометни теми. Нешто слично на она шо го организираја во Нашице газдите на Нексе. Викни го Жика од банкал-хандбал и ќе добиеше настанот и регионална тежина. Сите регионални рскометни портали ќе пренесеја моменти.
Многу пати имам со разни ликој од градот дискутирано за потребата од ракометен турнир во август на ракометно на отворено. Идејата е стара поќе од 15 години ама никој не покажа досега интерес да се нафати да ја спроведи.
Со добра организација и мала помош од локалните фирми, ем ќе си го реновираме и оспособиме ракометно, кое е според мене ракометниот постулат во градот, местото од каде се започна ем градот и клубот ќе добијат уште поголема промоција.

Ете пример Стерјеви можат во чест на Циле да ја превземат идејата и да го напрат како меморијален турнир во негово име и нека се вика Сијлан Мицевски. Покани 1 домашна екип и уште 4 странски познати и имаш 4-5 дена топ настан, вооедно и припрема за сезоната за самиот клуб. Сигурен сум дека ракометно ќе крца секоја вечер од публика. Треба само трибините да се наредат со столчиња и една ракометна подлога и семафор.
Многу идеи има ама реализација слабо. Сето ова е само ради недостаток на маркетинг директор во клубот, чоек шо ќе си ги брка овие работи и клубот ќе го крени левел погоре.

Не треба само кукање и плачање, треба засуквање ракајте и работа на терен. Имам чувство дека сегашните газди не го користат ни 50% потенцијалот на Пелистер како бренд. Освен организација на натпреварите и редовни плати, немат ни чекор мрднато во другите сегменти на работењето.

Ако се работи темелно, сигурен сум дека ќе се приклучи и некој голем бренд со финансирање во Пелистер.
Со кукање нема напредок.
Многу точно напишано, во разговор со пријатели истото мислење го делиме сите. Оваа сегашна гарнитура ни 50 % не користи од брендот Пелистер, се прашувам како уште не стига нешто од ова до нивните уши. или пак не сакаат да стигни!? Се работи само за поправилно работење и менаџираењ - кога веќе вложувашво клуб. Инаку, за меморијален турнир, исто со добар маркетинг за време на летото, кога сите странци се вратени, фан шоп пред ракометно, за година-две ќе стани доста популарен баш во време кога нема натпревари, ноќни утакмици за мерак би било, и сето тоа со малку пари се прави, ама силен маркетинг директор.
Автоматски споено мислење:

Дај боже да се договорат со Ред Бул да го земат клубот и да постават писмени луѓе, со овие умислените то е максимумот, тие 10 играчи не знат да набројат вие очекувате турнири, не знам шо, ама битно во изјавите велат на највисоко ниво функционирал клубот.

И шо вели Томасино околу публиката, па сегашното водство кога си напрај нивни тим, на нивни утакмици си привлекоја баш таква публика (која претходно одеше Скопје на утакмици на Металург), и се дрецкаја од земја на секоја утакмица против Пелистер, в уста да ги ебам таквите, се до 3 колено да му ебам, сега истите се префрлија и ги има на секоја фенси утакмица од ЛШ или дерби, а доста луѓе кој животот го имат поминато в сала на тренинзи, утакмици на Пелистер не ни одат в сала. А оние лигушите не ги интересира она од вчера, всушност не знат ни 20% од легендите кои се појавија, шо да дојдат.
Ова со Ред Бул е нешто ново? Се планира нов спонзор ако не се продолжи со Еурофарм или..?

Последно уредено:
Понесен од утакмиците во лш, се мислев и јас ќе биди преполна салата, искрено очекував полна сала, овие легенди заслужваја полна сала, плус играчи како Мирзамемедов, Николиќ, Новокмет плус нашите битолски легенди + Пепи, па заминав дури 45 мин порано, мислев ќе нема место, одење штама, шо најави сакате? Се знај салата кај е и настанот кој е, пред 10-15 години кои најави ги имаше ? Со 10тина плакати низ град, цела сала беше затка, игла немаше кај да се фрли, сосема ок беше настанот и најавата, плус дополнително известен и преку зимската приказна, сосема солидна организација на настанот, едино потфрли градот со бројка на овај настан, ни 2000 немаше, Зоки стандардно ги пумпа бројките на гол.мк

Понесен од утакмиците во лш, се мислев и јас ќе биди преполна салата, искрено очекував полна сала, овие легенди заслужваја полна сала, плус играчи како Мирзамемедов, Николиќ, Новокмет плус нашите битолски легенди + Пепи, па заминав дури 45 мин порано, мислев ќе нема место, одење штама, шо најави сакате? Се знај салата кај е и настанот кој е, пред 10-15 години кои најави ги имаше ? Со 10тина плакати низ град, цела сала беше затка, игла немаше кај да се фрли, сосема ок беше настанот и најавата, плус дополнително известен и преку зимската приказна, сосема солидна организација на настанот, едино потфрли градот со бројка на овај настан, ни 2000 немаше, Зоки стандардно ги пумпа бројките на гол.мк
Pa brat pola so odat sega na LS ne odele na vremeto aber nemaat koj se mirzamamedov,novokmet,nikolic,caurot i drugite se znaj se e za lajk povekje i real na fb i Instagram gi boli kur niv dali ke se prodolzi platformata primer dali ke vlezat mestaci vo fudbalot ili se prat dalaveri vo kosarkata vazno ako ima raja i nesto e hayp da bidis tamu drugoto ne e nisto vazno utre pak ke odat na metalurg ako treba klovnojte za toa ne vredi ovie istite nekni so bea odeja i klubot ko bese pred raspadnuvanje ko bea cezar i piseto za toa nema so da se ocekuva od novopoecenite rakometni navivaci poarno da ne odat oti nekni mozi da mu karaa na nekoj ke misleja so nekoj drugi (plavi) igrame :pos:

Па тогаш жими патлакот сме ракометен град, ти ја разбирам поентата и истото и мене низ гла ми помина и точно е дека пола сега не ги знат овие играчи, се е то така, ама 70 години БРЕНД како рк ПЕЛИСТЕР вака да ги прослави ќе клам само ... (три точки)

Па тогаш жими патлакот сме ракометен град, ти ја разбирам поентата и истото и мене низ гла ми помина и точно е дека пола сега не ги знат овие играчи, се е то така, ама 70 години БРЕНД како рк ПЕЛИСТЕР вака да ги прослави ќе клам само ... (три точки)
Pak pokje sme od site drugi zaedno

Џабе тепате муабет, секој на свој начин го сака и поддржива клубот. Не мора да се биде хардкор навивач да бидеш и на младинци, кадети на двојката на првенствена утакмица и на ЛШ утакмица (иако мене тоа ми прави задоволство али кога можам). Пред 20-25 години имаше тотално др вредности и забава. Во овој безвезен свет кој сега го имаме таа морална вредност е на најниска точка и мн мн не се замараат шо значи да си локал патриот до коска.
Сулудо е да се збора и кажува јас сум верен фан јас ова прам она правам и да очекувам тој до мене да е истомисленик, или пак онај од др страна од она групата сега почна да гледа ракомет и си земаат права да прават екцеси. Порано се знаеше кодекс за однесување и се др. Ако не се подржуваш имаше кој да каже независно дали е воспитна или совет од некој др кој ги поштова тие морални вредности. Не зборам општо само за спортот туку и за др раб. Имаме оддамна излезено од шините и бараме инстант забава.

Важно е да се негува традицијата и дава поддршка на било кој начин. Хардкор или инстаграм.
Убо ме знаеш Горан дали на ФБ или Инстаграм сум објавил слики од утакмица или сум се пофалил со некое присуство, мене тоа не ми прај задоволство но некој др тоа го мислат дека им е обавеза да кажат ЈАС СУМ ЛОКАЛ ПАТРИОТ на тој начин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom