Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
IMG_4190.jpegIMG_4189.jpeg
nikolce .. imas eden pozdrav drugarski
postar si ne me lici da ti karam ama izgleda ke moram da ti karam
znaci ko ke jadis lajna za mene da me tagnis barem da vidam so jadis da ti ebam familijata
za se drugo vo pp i ke se rezberime taman da setas keljav govedo skopsko lizacko
@ohrid66

Пре (убо)- почнавме првите 15 минути, изгубени беа жолтите дечиња, после 15 минута МЕЛТАДАУН.:facepalm:
Видоја и Данците дека не можиме кондициски да парираме во одбрана и на нивната техничка супериорност и сменија напад 7 на 6 и толку беше.
Ко шо си кажаја и со изјавите изгледа не беа спремни за 7 на 6 и тука не решија.
Влезе Митун и не уби ОВЦАТА. тој ја напрај разликата.
Шо ти е ко ќе имаш класа среден бек во екипа, ја разигра цела екипа, без да губи без веза топки, имаа активен напад, какви само топки даваше по дијагонали, го разигра и онај кепецо Лике, дечкото со 178 см и желба за растење на бек не уби во секој поим, како ги работеше во одбрана, секоја чест.
Сите се сменија на него и пак џабе.
По мое, не требаше да го трошат Фитило во одбрана, требаше да одмара за напад.
Ние појќе Хосни го одмаравме, а Фитило го прегореа во два правци, а баш можи Хосни ќе беше покорисен во одбрана, да излегва на Митун.
Не ми е јасно оти добар дел од мечот игравме со 5-1 зона, а тие напаѓаа 7 на 6?
Ако не се лажам, со ваква одбрана ништо не одбранивме, само појќе конфузија се праеше.

9 гола Лике од 12 обиди, не уби кепецо, како само си се шеташе, секоја чест, левото крило Бјере 13/13, Митун Овцата 4, то ти се 26/31, то е ТО.
Читам коментари, не сме ротирале, требаше/ло сите да влезат, па и тие не ротираја. па со 3ца играчи не тепаја.
31/41 гол реализација, 78 %. то е страшно добар процент со толку мала ротација.
Никогаш не биле послаби ГОГ на меѓународна сцена, а претходно имаа ведети ко Гидсел, Мадсен, Грендал итн, и со ваков ровит состав не решија ко од мајтап, пред +4000 публика.
Тука е разликата и зато тој дански ракомет не ни одговарал никогаш.
Чувај ја топката и чекај да пукни зоната, и со играч појќе ко имавме не отвораја ко паштети на 1, се изнаигра левото крило.
Штета, уба шанса пропуштивме да добиеме самодоверба и да си напрајме пат за некоја шанса за пролаз во група
На сите 11 утакмици шо следат во ЛШ сме тешки аутсајдери и секој меч без некој пораз од под 4,5 гола, а камоли секој нареден бод би бил сензација, штом со овие дома, на ваква атмосфера се распаѓаме ко бугарска скупштина при прва разлика од 3,4 гола, то е то.

Можеа појќе, во то сум сигурен, не е толку слаба екипата,далеку од то, ама години наназад та домашна атмосфера и притисок од трибините ни е како рачна кочница, наместо да е ветер во грб, како со хендикеп да играме. :facepalm:

Гарабаја потфрли во последните 7 дена. Иста постава ја форсира по 60мин од мечот со псж до вчера.
Резултатот е тој... Првите 20 мин дури беа свежи напрајвме сериозна разчика од +5 за после то та се распадниме скроз.
Немаја спремено никаква одбрана за новната игра 7:6 и то резултираше со дебакл.
Ако продолжи со 5 играчи да игра нансите наредни утакмици до крајот на сезоната, ќе останиме и без нив и и без резултатите.
Зошто држиме 16 играчи ако корисите само 5-7?
Недовербата во Хаџич и Мирче ќе не кошта многу... Не е фер шо ги префрлија во прв тим ако немат доверба да ги стават во игра на вакви утакмици. Во тој случај требаше да си купат среден бек шо ќе дели минутажа со Тајник. Вака ќе му напрат burnout на 3та клучни играчи и сезоната ќе замини во неповрат.
Видомски го чуваме на трибина, Хаџич и Мирче на клупа, Ник само за одбрана. Само на крила ротираме, на бековска линија силовање по 60мин во два правци.

Треба сериозно да се анализираат наредните две недели пошо не чека меч во гости со Вардар и дома со Охрид.
Во ЛШ мислам дека нема шо да бараме со Висла во гости и не треба да се повтори истата грешка како против псж пред клуните натпревари во суперлига.

Trenerot nas kazva posle utakmica deka od koga ja menale taktikata dancite ne sme mozele da se naviknime na taa nivna igra.... znajme, vidovme
Abe za to si ti trener, treba duri traj utakmicata i ti da ja menis taktikata, kako so napraj nivniot trener koga vide so prvicnata formacija deka ne mu odi.

Многу се заприметува дека Фитиљ паднат е во форма(можеби ради тоа што игра цело време напад-одбрана). Многу технички грешки од негова страна имаше, ако не се лажам добри 5-6 топки само тој изгуби, ај на страна тоа, зошто на нивна 7 на 6 игра се играше 5-1 одбрана! Цело време на вишок му го остававме крилото кое сите шанси ги искористи 13/13 гола ни даде!

Site cekat na Fitilit,ako nema so da se praj so topkata mu ja podavat nego I toj mora da zavrsiva.Pak na site utakmici Fitil davat po 10 gola,ili so drugi zboraj ako ne e toj po 20 gola na utakmica ke davame.

• Ми се допаѓа
Reactions: JOE
Najgolem problem na makedonskiot rakomet e nemanjeto strucen kadar, treneri i selektori.
Frustiracki e kako gledame dve izednaceni ekipi i na kraj danskiot trener ni drzi lekcii od rakomet. Da pokazis takva takticko tehnicka podgotovka i timska postavenost vo vakvi uslovi kako sto bea vcera e za sekoe pozdravuvanje, kapa dolu majstore...
Vtoro po ne znam koj pat "bitolskiot pekol" nas ni e problem. Ti idi publika 4000+ vo sala za 2000, imas 110 decibeli buka (sekoja utakmica mi trebat dva dena da mi se vratat glasot i ushite), te tretirat kako da si maradona, metanii ti pravat po sirok sokak kako da si naomi kembl, i na zicer mavas vo golman, 170 cm hobit te vrvi 20 pati, krilo ti klava 14 od 14....
pa odi ubi se, ne igraj rakomet, reci ne e za mene ova....
i treto ne ni e jasno kako mozi pelister vo poslednive 5 godini da svedva ekipa od 20 reprezentativci na tri beka koi igraat 60 minuti i na eden piker? ovie drugite 15 dusi mozat slobodno da si odat doma oti gi nema...
golmanot ako brani i tolku...
arno rekoja na stranicata od klubot, poraz za mnogu pouki, oti sekoj poraz so izvlecena pouka ne e poraz....

Разлика во менталитет, прво полувреме ние добри тие никакви во напад. И одма менват игра и толку од нас. Кога видоја дека Пешевски не можат да го држат зад него едноставне се врти со се нив, ги намести пред него и толку Пешевски поке топка не доби пикерот го одсекоја и се сведе играта меѓу три играчи еден куп ситуации кога крилото моли за топка џабе се врти топката во средина дур Кузмановски или Хосни не пробијат по неколку додавања пасивен и насила ако се дај гол премија. Кај нив ја сменија играта 7 на 6 и не извадија од патики. Кај данците ако не оди менуват систем, менуват играчи дир не погодат кај нас ако не оди туркаме дур не ни тргни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom