- Член од
- 6 февруари 2011
- Мислења
- 940
- Поени од реакции
- 4.037
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Аууу!!! Секоја чест за постов! Се наежив!! Бравос!!!Кога ќе кажиме дека Битола и Пелистер имат душа не се само реторички зборој кажани , една статија од загребачко списани од пред 35 години, кога го читаш текстот имаш чуство дека читаш за настан од пред некоја недела. Прегледај го приврзокот 453405Прегледај го приврзокот 453406![]()
![]()
Во Пелистер денар дупнат државни пари немаат влезено ни со сдс ни со ВМРО. На времето кога беше ЕЛЕМ спонзор, даваа 60.000 евра годината како некоја репарација шо заради рек во секоја фамилија има по двајца болни од рак. После малку засилија пак благодарение на ГП Пелистер шо одработува некои тендери па преку елем пак влегуваше некоја банка во клубот колку да не одпадниме. Со Платформата клубот се финансира од Еурофарм, Симпекс, ГП Пелистер, Општина Битола, Цермат едно време поќе не, Евро тип страмежливо, ГП БВ Инженеринг и толку... Шо не е јасно?znaci ako e dpmne, togas mu bila nanesena nepravda od SDSM po logikata vasa? ili pa postavi si go obratno prasanjeto koga dojde SDSM na vlast vie krenavte glava, sega drzavni ste ili ne ste ?
Ова го имам пишано пред 4 години и уште стојам на истото! Да не се државен клуб овај вештачки малски клуб нема да постои а биле клубо на народотhttps://ekipa.mk/katarskite-investi...ja-od-50-milioni-evra-za-period-od-10-godini/
Вардар продолжува да биди проект на влада и следните 10 години, шо значи обезбеден опстанок и титули наредните години и уништување на фудбалот во Македонија. Со ова мали се шансите да бидат приватни клубојте и да се охрабри некој да вложи пари и да ги работи клубојте како бизнис, а тука спаѓаме и ние за жал. Да се навратам за Пелистер, освен Беласица која е веќе испадната борбата за опстанок ќе биди најверојатно помеѓу нас, Борец и Силекс и после преку бараж. Ако се обезбеди опстанок пак ништо не добиваме пошто клубот е уште општински и никогаш нема да бидиме клуб како шо заслужваме. Вчера прочитав дека се вратени 400.000 евра од долговите и фала му на господ шо уште постојме како клуб, ама ако сакаме да не' биди, мора да се продај клубот
Pa deka vie as bitolcani zimi stapov. Mariovo I resenski sela popolnija 80% od gradot sto vi zaminaa aStralija usa I evropa. Vie bre sami ne se sakate treskate glupsoti ovde sve I svasta. Malce bidete samokriticni ugledajte se na Kavadarci malce kako se pravi toa-"Чичко Ѓорги, многу пати ти имам кажано не сакаме повеќе да живееме со нив во иста држава, ние сме битолчани, кај нас кога гледале филм на кино и слушале клавир во живо кај нив во Скопје се слушале само кавалите на овчарите од скопска црна гора, затоа ти велам, ДА ЖИВЕЕ НЕЗАВИСНА БИТОЛА".
-А.С.КЕНАН.
И остајте ги плачковците од с.ск.. 70% (ако не и поќе) од тие шо пишат да прашат од кај му е потеклото, косата ќе му се крени од одговорот. Ама ако, ние сме провинцијалците
-Спонзорирано од министерство за спорт влада на Република Северна Македонија.Pa deka vie as bitolcani zimi stapov. Mariovo I resenski sela popolnija 80% od gradot sto vi zaminaa aStralija usa I evropa. Vie bre sami ne se sakate treskate glupsoti ovde sve I svasta. Malce bidete samokriticni ugledajte se na Kavadarci malce kako se pravi toa
Немој другар не зборувај за европа вие сте најголемиот блам и резил, јас не знам друг клуб да е исфрлен за партали како вас од ЛШ а за пичитувањето на ПЕЛИСТЕР во европа говори фактот што две години добиваме покана за ЛШ. И Алонсо не го спомнувај вашата големина се гледа со доаѓањето на вашиот КАРА ви побара плата 4 пати поголе од платата кога беше во најдобрите денови за да оди во Загреб за плата 1/8 од та што ви ја побара.Кој во Европа знае за вас а за Вардар знаат многу повеќе.Секој сака да игра во европски клуб со традиција и титула а не инстант титула .Колку малку значи титулата и играњето ЛШ доволно зборува и одењето на Алонсо,
Треба на дресојте двојазично да му напишат спонзорирано од влада на северна македонија.-Спонзорирано од министерство за спорт влада на Република Северна Македонија.![]()
Абе ти на спремање беше шо напиша толку букви.Читам и не можам да се изначудам место со себе и клубот се бавите со Вардар ,де бил државен клуб , те ова те она да не ги повторувам вашите небулози.Може да бидете шампиони само во Македонија но никогаш не можете да бидете Вардар.Постојано нешто објаснувате и докажувате како од вас да започнал ракометот па може и да сте го измислиле и да ни кажете дека сте биле некаков факторот во бившата СФРЈ но сепак никогаш не сте биле на врвот. Мислите дека титулата ја добивте со подобри играчи,тренер па и тактика, кармата беше клучен фактор како што беше пред две или три години во Битола.Секој клуб може да го почувствува и врвот ама и дното.Навредите од типот кираџии,Миравци,1961 Вардар со мала буква и др.а и навредливите испади на Чкембари се посебно на капитенот испраќа слика на мал клуб кој не може да се носи со титулата шампион.Со такво пренагласување дека сте победиле во Скопје и сте ја зеле титулата.зборува колку голем е Вардар.Кој во Европа знае за вас а за Вардар знаат многу повеќе.Секој сака да игра во европски клуб со традиција и титула а не инстант титула .Колку малку значи титулата и играњето ЛШ доволно зборува и одењето на Алонсо, за кој го фалете кој изгуби со Вардар во Битола а купот не успеа да го освои а ловорови за освоена титула. И на крај го одбра Лајпциг а не ЛШ.Доколку Охрид добие спонзор Битола нема да биде ракометен центар поради инфраструктура,хотели,Аеродром и Охрид ќе биде попримамлив за странските засилувања.Затоа смалите доживљај.Не сте најдобри и ништо не започнува и не завршува со вас.За тоа дали уште стои бината ,дали ми кисни и останатите глупости ако ви причинува задоволство оставам само да замислувате.
Малце врска да имаше за ракометот во Македонија ќе знаеше дека сѐ почна од Битола. Сите го знат Пелистер многу убо не си тепај филмој дека "во Европа не знаеле за нас". Цел живот бевте, сте и ќе останите плачковци. И за то скопје, и ради тој вардар Пелистер беше пред згаснување пошто му беше забрането да инвестират во клубо. А, тие европски титули шо ги кажвате, многу убо знајме како дојдовте до нив, и како дојдовте до парите за да се борите за тој успех.Читам и не можам да се изначудам место со себе и клубот се бавите со Вардар ,де бил државен клуб , те ова те она да не ги повторувам вашите небулози.Може да бидете шампиони само во Македонија но никогаш не можете да бидете Вардар.Постојано нешто објаснувате и докажувате како од вас да започнал ракометот па може и да сте го измислиле и да ни кажете дека сте биле некаков факторот во бившата СФРЈ но сепак никогаш не сте биле на врвот. Мислите дека титулата ја добивте со подобри играчи,тренер па и тактика, кармата беше клучен фактор како што беше пред две или три години во Битола.Секој клуб може да го почувствува и врвот ама и дното.Навредите од типот кираџии,Миравци,1961 Вардар со мала буква и др.а и навредливите испади на Чкембари се посебно на капитенот испраќа слика на мал клуб кој не може да се носи со титулата шампион.Со такво пренагласување дека сте победиле во Скопје и сте ја зеле титулата.зборува колку голем е Вардар.Кој во Европа знае за вас а за Вардар знаат многу повеќе.Секој сака да игра во европски клуб со традиција и титула а не инстант титула .Колку малку значи титулата и играњето ЛШ доволно зборува и одењето на Алонсо, за кој го фалете кој изгуби со Вардар во Битола а купот не успеа да го освои а ловорови за освоена титула. И на крај го одбра Лајпциг а не ЛШ.Доколку Охрид добие спонзор Битола нема да биде ракометен центар поради инфраструктура,хотели,Аеродром и Охрид ќе биде попримамлив за странските засилувања.Затоа смалите доживљај.Не сте најдобри и ништо не започнува и не завршува со вас.За тоа дали уште стои бината ,дали ми кисни и останатите глупости ако ви причинува задоволство оставам само да замислувате.