Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Слабо,слабо и пак СЛАБО.
Аман бре луѓе ќе не умрите онде на трибина готово...
Повторно слаба игра без некоја посебна идеа , без разноврсност во нападите и со слаба одбрана и очајни голмани.
Јошко ме разочара шо си дозволи едно маже од 1.75 како Горан Печенковски да му одржи лекција во ракомет и да ги истури од голој срамота...Пушти му таму фластер бе ко гледаш дека не оди со 6-0 одбрана поќе.
Судите премногу слаби големи грешки и на двете страни стрташна работа...
Сега го чекаме Горанче од Охрид да се јави со статус и да плачи и да кука ама кој го мати и него :P

Имам сознанија дека на полусезона ќе си змаинат Перовиќ и Лековиќ па дајте со нивните плати донесете еден асолен десен бек.Исто така соберетего Филип Ивановски од кај комшите и така не добива минутажа таму со две раце ќе потпиши кај нас.

П.С. КОТЕВСКИ ИГОР :cujte::cool:

Леле, греој.
Не изрешета бековската линија на Бутел, просек 1.80, лекција по ракомет од Печенко, и тој 11ката,не отепаја другарчињата, свеста ни ја зедоја.
Јошко ја еба скроз овде одбраната, со 6-0 килава одбрана против доста подвижна игра во напад на Бутел, каде бе со Папата и Петров на 3 и 4?:eek:
Не бушеа по лева страна, или левиот бек се креваше на шут, Ивица, во Охрид шо беше, шутерски тренинг, или на Мајиќ и на то глувчето му праеја вишоци, не изреметија, на крај малце ја затворија дупката со Стоилевски како лажен фластер, успеаа некако овде да ги изреметат, иначе ќе не бушеа до крај.
Скроз статична одбрана.
Клај го Ѓупако, изремети ги малце
Голманите муви бркаја, додуша појќето шутој од дистанца и тешко се бранеа, дијагонали в ќош, ама барем 3,4 шутој низ раце му поминаја.
Ништо не прајме со овие, скроз нестабилни се, ама не е само кај нив вината, одбраната попара.
Судењето, на наша страна.
Не заебавајте, 10 исклучвања за нив, за нас ниедно.
Во второ најмалку 2,3 топки ни дадоја, еден пенал чист не му свирна, Петров во прво чист престап напрај му го призна голот.
И со домаќинско судење да се тресиш, греој.:facepalm:
3 пенали промашени, 5 чисти зицери, еден куп технички грешки.
На крај се изгубија нашите звезди, рачињата му се секоја,
Борјанчо аматерски му ја поклони топката, без веза шут, Кобетиќ глуми глобротер, наместо мирен финиш тресење до крај, среќа шо Печенко статива мана, ги извај од патики нашите, џабе две глај се над него, ги отепа во последниот напад.
Многу слабо, попара екипата е.
Без десен бек, без голман, без централен блок, без пикер,
Ако не дојдеше Дрогата од последните 4 кола ќе имавме НУЛА БОДОЈ, и ќе се спремавме за плејаут,
Маџоски го отепа Јошко, по 60 минути, одмори го бе, умре детето.
Пола екипа треба бркање овде.
Ништо не прајме вака.
Со Пролет не можиме, со Бутел дома пред 1500 публика се тресиш до крај.

Мене најголем впечаток ми остај Игор.
Каков човек е оној, то е за секоја почит. Покрај се она што му се случи во животот, уште е во ракометот иако како хоби му доаѓа ова пошто си работи друга работа... И доаѓа во Битола со екипче некое скрпено и ќе ги тепаше за малку нашите мегаѕвезди. Уште ако успеј да ги пикни Бутел во плеј оф, тогаш треба да турнат тој крстот во општината и да му напрат биста него.
Успеа и со Драчево да напрај некоја екипа и да влези во лигата, исто и со Бутел... Печенко кога е главен играч тогаш јасна е работата, мада и тој или баѓи напреднал или голманите наши абер немат.

Во секој случај, жалосно е да луѓе како Ико, Гоксо и компанија се возвишуват дека биле ракометни работници бла бла... Игор е господин човек кој го има ракометот во малиот прст за нив. Се надевам дека еден ден ќе му дадат и некоја репрезентација да води, или барем Пелистер ќе се одважи некогаш па ќе му дај доверба да ја превземи екипата...

П.С Пред неколку недели поминував низ хирургија во Скопје и гледам низ ходниците еден со бела мајца HC PELISTER, Игор Котевски :cool:

Чиста среќа шо последниот напад манаа статива инаку пак нерешено многу слабо арно голманот фати две и на контра кладе голови крилото ама лошо и во напад и во одбрана како мислат понатаму со ваква игра вистина не знам а за сеха ихф купој ќе чекаме да се врати двојче

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Ако и ова ќикснеше Јошко, богами ќе требаше да се спакова заедно со Злате и Шамбата и полека да се простеа од Пелистер. Малце фалеше за уште еден дебакл.
Каков ракомет изиграја денес Бутел, алал вера.:cuc:
На моменти делуваја како некоја бундеслигашка екипа... Какви само акции уиграни имаја во напад, секоја чест. Се глеа дека Игор напрајл од ништо нешто. Можат вода да му носат 90% од тренерите во суперлигата. Затоа и беше на крај испратен од публиката со аплауз и овации.
Ако овај мустакот случајно му текни да го бркат, ич да не се двоумат кој да го контактират. Уште истиот момент нека го носат Игор во Пелистер.
Со оние пари шо ги спичкаја оние нашите телетабиси,чоекот ќе напрај екипа за респект.

За нас шо да се кажи... Самиот резултати кажват се, немора да се коментира веќе за нив. Арно шо го собраја Дрогата, та иначе греојте немаше да ни се глеат.
Туку нека бркат се и ако треба и плејоф нека се ризиква, ама оние играчи не заслужват ни цент да се потроши поќе на нив а не да му се плаќа стан и огромни суми на пари.
Освен онај Црнецот, Кобетич, Попович и детето од Бутел, се останато шо донесе Томе треба да се испрати назад во еден правец.
Лекович, Мекович, Курович и компанија, сите по една клоца во газо и сиктер.
А на онај талибанецот шо глуми менаџер, шо му ги ували овие незналиците на Злате и му ги зеде парињата, треба чоек да му честита со две раце и да му дај признаница. Какви овци си најде за стрижење во Пелистер, секоја чест.
Абе 15 странци му ги тупна како од шала а овие со цел ум зедоја ги регистрираја и еден куп пари фрлија по сертификати за оние телетабисите.:facepalm:

Следно коло мислам дека играме со Вардар Јуниор дома ако не се лажам. Би требало да бидат лесни 3 бода, па да се оди на пауза.
А шо ќе напрајме на паузата, дали ќе се стабилизираме или ќе се до-изрезилиме, ќе кажи времето.:eek:

Goran so zeleni denes igraja
Да видов убај се овие нема збор уствари се исти како белите со црни ракај се пак ама зелени да тие мерак да ги гледаш вака [emoji6]

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Dali ima potreba od komentar mozebi i nema, na 15 novi igraci na izjavi kako SEHA liga e predizvik zedovme so Butel malski klub koj dojde so 9 igraci od koj Mladenovski vtoro poluvreme se povredi i Majic da igra na lev bek ne znam sho da kazam. Bitola go znae rakometot i na krajot Butel bese ispraten so Aplauz a Kote na 1 do krajot mu vika na golmanot da se trgni da ne brani za da ne ostaj vo play off. Dukanot narcen rk. Pelister prodolzuva so novi zasiluvanja i uste 150 000 vo bunar pa cekaj mozi ke se pokazat ovie novite pa ke go tepame Butel i Ohrid doma gosti. Prenajadeniot Sportskiot i Josko DH napravija slika deka klubot e nivni privaten. Se dodeka e opstinski ke se pisi kritikuva ili ke ima pofalbi koga ke bidi privatna igracka na nekoj togas ke si kutime. Ah da prasam za Radi sho mavtaja so dokumenti deka e platen sertifikatot od 3500 eu kaj ojdoa tie pari posto igrac ne vidovme. Mozebi J.O po dopren glas ke ispita.

Abe bato ako vistinata te boli togas tvoja rabota jas samo kazvam ona sto go slusav na pres ni pomalku ni povejke. Ama eden gore dobro napisa dobro e da ti davaat po nekoja banka od narodnite pari na tolku branenje na ovaa uprava sramota ako ne zemis nekoj kes sekako dukanot ima za site.

Abe bato ako vistinata te boli togas tvoja rabota jas samo kazvam ona sto go slusav na pres ni pomalku ni povejke. Ama eden gore dobro napisa dobro e da ti davaat po nekoja banka od narodnite pari na tolku branenje na ovaa uprava sramota ako ne zemis nekoj kes sekako dukanot ima za site.
Ти колку пати најави враќање на старите патеки? Па реки ќе течеле па не знам шо. Истите муабети се 15 години, ама сега од ко не лапаш ти поќе проценти, не шиткаш гратиси немаш играчи за во 4та лига некако многу тешко ти паѓа па цела година верглаш едно исто, дур не го земи приватник клубо ќе лапат проценти или ти или пренајаденио или некој после вас сега шо лижи газој.

Najverovatno razgovaras so zamislen protivnik koj to jas? Vas ve plajka ova uprava pa sega sekoj koj misli razlicno treba da se vrejga? Vie ste najgolemi lizaci na GAZ cim branite nesto sho se desava pred oci, ako zemale predhodno treba i ovie da zemat? Ili vi odgovara partijata taka vi vika sekoj sho ke govori protiv ovaa uprava zbora i protiv ovaa partija. Mizerija ste sama vaka treba na oci da se lazi da se cukaat PROCENTITE da se mavta so Dokument deka se plateni 3500 evra a ni traga od igrac ni nisto e toa e dobro taka treba da se raboti. I slukaj na se sho pravi ovaa najdobra uprava

Najverovatno razgovaras so zamislen protivnik koj to jas? Vas ve plajka ova uprava pa sega sekoj koj misli razlicno treba da se vrejga? Vie ste najgolemi lizaci na GAZ cim branite nesto sho se desava pred oci, ako zemale predhodno treba i ovie da zemat? Ili vi odgovara partijata taka vi vika sekoj sho ke govori protiv ovaa uprava zbora i protiv ovaa partija. Mizerija ste sama vaka treba na oci da se lazi da se cukaat PROCENTITE da se mavta so Dokument deka se plateni 3500 evra a ni traga od igrac ni nisto e toa e dobro taka treba da se raboti. I slukaj na se sho pravi ovaa najdobra uprava
Никој не ја брани ова управа ама ти не дупиш на здрав памет дека овие крадат а пискачо не крадел, зато олабај малце со тие процентите

https://republika.mk/54118
Исто така, до СЕХА-лигата доставивме писмена гаранција дека ќе ги исполниме сите потребни услови за РК Пелистер да настапи во таа ракометна лига – истакна Талески.
Uste so vas pocnaja site lazni vetuvanja

Jas do do e...m Piskacot ama toj od 2015 ne e vo klubot a vie sekogas koga i da pisam me sporedvate so nego lujge 2 godini e ovaa uprava da vidime sega tie e se kova bea predhodnite pisevme karavme se sho trebase. Sega ste stiseni nekako a Mice likot e top da ja brani ovaa uprava sigurno ima benefit samo neka ne ostaj da ne ne zamara na onie koi mislime poinaku. Lizaci na gaz ste i toa golemi so dvojni arsini.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom