Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
bravo za deckite izginaa na teren ama tolku mu e silata i da sakat nemozat pokje

Дечките изиграја, 45-6 мин топ, толку ни е силата, после не претицаја... "Големиот Металург"... Господе боже.. Со сериозна помош од трибините газење.... За друго ќе пишам..
Ебење во мозоко другари. Пак 2че и пак и уште. Опаа знаел кај е салата во Битола. Си ги избрка Чкембарите (то е друга дискусија) , си ја нашминка салата и оп си дојде на ракомет. 60 мин си шлукаше иако веројатно не знаеше кој се Пелистер, на секое голче си шлукаше... Салата затка полна ... Добро бе дали не мислите дека 23 мин требаше сам да си замини или 25мин да го извај народо надвор..Не беа Чкембарите ќе речите.. Обичнио граѓанин тој шо е ебан 12 години или нез колку требаше да крени глас... Чат пат некое скандирање од мали групи не се број, требаше да грми салата..

Ете дојдов дома и уште неможам да му допрам до психата,неможам да ги сватам оти толку точката вмозок ги мана,уште ми зујат ушите и ми се врти низ гла скандирањето"Заев педер Пелистер оле" од тројца ваљда провинцијалци,добро бе зошто,шо има врска Заев со Пелистер,крај краева тој е обичен политичар,а политиката е она шо најмалку треба да е застапено на трибина,изгледа илинденците сакаја контра да манат на она гремење од цела сала "Двојче педер Пелистер оле",а незнат дека то грмење не е политички мотив него незадоволство и емпатија на сите оние кој малку од малку се чуствуваат како Битолчани..и да ги пофалам играчите за играта,дадоја се шо можеа ама толку е силата..
PS:Глата ќелава на грдото е посветла од иднината на градот,толку.

Ja gledav utakmicata i beshe odlicna i mnogu me radva to sho go vidov.Na Pelister definitivno mu treba levo krilo golman i sreden.
Vezenkovski e procitana kniga i nema nikakva kontrola vrz ekipata koga e naj pogrebno.Vezenkovski e sreden koj podolgo vreme e niz Makedonskite prosecni ekipi i nema nisto novo.Deckoto zaborajv kako se vikase golmanceto ima odlicna idnina a Kolev mislam deka ne e za ovaja ekipa.Pozicijata levo krilo e mnogu deficilna.Tuka treba iskusno krilo kako Canturija koj ke ja realizira sekoja topka so agol od metar i pol.
Mora da se raboti na odbranata zosto nemozi da se ostavat shuteri da shutirat od 9 metra bez blok.
Pak ke kazam odlicna utakmica golem napredok posle ona sho go vidov so Sporting.
Denes mislam deka pobedi podobrio i pokvalitetnio.
Neznam kakva e idninata na Metalurg i sho planirat i kako ali dokolku Metalurg nema povekje nekoj visoki ambicii togash Pelsiter mora da napraj napor da gi vrati svoite igraci ali samo pod uslov da igraat evropa zosto zalosno takvi deca da se upropastuvat vo Mak.Ligata.

Man of the match Papata

Се на се, супер утакмица беше. Отворивме одлично, цело прво полувреме одигравме супер. Второ полувреме, некако затаи и одбраната и нападот, а некако затаи и еуфоријата во салата на почетокот. Утакмицата во секој случај изгубена ради неможноста да се затвори Обрадовиќ, мислам дека 1-2 шута имаше само нереализирани.

Кај нашите, Даниловски супер меѓу стативите, за Папата да не прајме муабет, одигра натпревар на ниво. Другите, не знам кој би издвоил. Проблемот кај нас пак е истиот како и во регуларниот дел од сезоната, само се надевам дека нема пак бодојте да ги бараме на гости, а дома да играме послабо. И во регуларниот дел доста често беше случај да се игра одлично 45 минути, па после то да има страшен пад. Да се надеваме дека нема да е така во наредните утакмици.

А да, ќе забораев. Мислам дека во секој случај ко ќе се гледа поразот, треба да се земи предвид и судењето, на моменти криминално.

Изиграја топ ѕтакмица нашите,50ина минути,штета шо за само 5 минути лоша игра во второ се расипа впечатокот,последните 10 минути ни напраја 6-2 серија и испрличија.
Да имавме голман со +10 одбрани,и пред се блок ќе беше друга песна.
Очајно е очигледно дека фалат ДВОМЕТРАШИ ВО ОДБРАНА,не можи бе од 11 метра без мака да ти шуткат и еден напад да не блокираш.
А шо е најтрагично,Жаре факинг Пешевски го напраја небаре Баена е,еј Жаре :)
Ајде бе таму немој да ме јебеш,Жаре бе.
То е,штета,да се стегнеше одбраната во второ ко шо не знаеја кај терат Минчовци ќе ги чукневме,ама то е.
Нападот во прво речиси перфектен,во второ до кај 40та мунута,после почнаја маките.
Перверзија беа пасојте до ПАПАТА,искина Папата ,животна текма.
Ама тие технички грешки,Вујачич скроз се изгуби на крај,исто и Борјан и толку беше,+Колев аут.
То е,толку е силата,иако можеше и требаше и мораше да се напрај далеку појќе против овај Металург.
На место си беше паролата денес,иако мора да ги пофалам играчите,дадоја максимум,малце фалеше.

Овај натпревар нека биди мотив кај некој од бизнисмените, конечно да се најди некој шо ќе вложи сериозни суми во клубот. Пелистер ги има сите предуслови пак да прерасни во голем клуб, само е потребен стабилен чоек шо ќе вложи капитал.
Имаме добра основа, имаме легенда од тренер, ете сеа и салата се донесе на некое добро ниво и допрва уште ќе се средва, останва само најмалиот проблем а тое СПОНЗОР!!!

Честитки до играчите, сите срце на терен остаја!
Со ваков пристап ако се продолжи и во наредните натпревари, би требало да завршиме 3ти.

Мaлa е oвa сaлa зa Битoлa . И тaкa немaше местo зa сите сегa сo скрaтени редoј не јa бивa.
Тoј Кичеецoт се дa му еб@м требaше дa јa oтвoри oд стрaните и дa се прoшири. Амa изгледa пaк ќе се чекaт пoдoбри времињa.

А зa текмaтa тoлку му е силaтa. Не дoбијa нa индивидуaлни квaлитети. Зa нештo пoќе тревa нoви дечки , пред се центрaлен и лев бек.

Пaпaтa man of the match Ги уби вo секoј пoим.

Последно уредено:
17795850_10202758486559870_3853978616754242628_n.jpg
Ете го инкеро:pos:
Него шо ќе ни е трето место, ќе јадиме во Куп на Ехф попара уште прво коло. Нека завршат четврти, па дајте Челинџ куп да се играмо.:oleee:

Малку ја гледав утакмицава прво полувреме само.. Можи некој да ми кажи скандирање имало против крадоначалникот ??

Малку ја гледав утакмицава прво полувреме само.. Можи некој да ми кажи скандирање имало против крадоначалникот ??
Секаде има соросоиди чоекот рает не можи ниту на ракомет да оди до душа ова му е втое пат само во цел мандат па можи за то така му се случва [emoji12]
Шо се однесува за ракометот ќе кажам само дека арсич голманот не победи и пак дојде страта приказна дека голманот е пола екипа во ракомет !

Sent from my 6039Y using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom