Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Му требa нa Бoрец зa oпстaнoк oднoснo дa избегнaт бaрaш или немaт шaнсa?
Му требат бодојте ите како... Мислам дека последниот испаѓа директно а предпоследниот игра бараж за опстанок со второпласираниот од втора лига (Вардар 2).
Не вервам дека било која од екипите моментално во плеј-аут можи да испадни од Вардар 2. Кој и да игра бараж ќе избори опстанок според мене,

Му требат бодојте ите како... Мислам дека последниот испаѓа директно а предпоследниот игра бараж за опстанок со второпласираниот од втора лига (Вардар 2).
Не вервам дека било која од екипите моментално во плеј-аут можи да испадни од Вардар 2. Кој и да игра бараж ќе избори опстанок според мене,
Mozi i na Ive klub(ceto)da bidi vo baraz,i niv ne mu e sigurno prvoto mesto.
Izgubile vo Resen,a vikendov igrat so Vardar 2 vo Skopje,prvata HJS tepa 1,ako tepa Vardar i sa ostani vaka do kraj ke igrat na Ive decata baraz

Пa некa му јa пуштaт и тaкa нaс зa ништo не ни требa. Инaку уште aкo дoчекaм вaрдaр дa имa 3 тимa вo првa лигa ќе гo oткaжaм држaвјaнствoтo лице сместa [emoji36]

Пa некa му јa пуштaт и тaкa нaс зa ништo не ни требa. Инaку уште aкo дoчекaм вaрдaр дa имa 3 тимa вo првa лигa ќе гo oткaжaм држaвјaнствoтo лице сместa [emoji36]
Mene otkazano mi e odamna drzavjanstvoto:popce:,iako seuste ne e oficijalizarano:popce:.
Treba da se formalizira izgleda,da se bega negde vo Zanzibar na primer.

Mene otkazano mi e odamna drzavjanstvoto:popce:,iako seuste ne e oficijalizarano:popce:.
Treba da se formalizira izgleda,da se bega negde vo Zanzibar na primer.
Сaмo еден чoек мoжи oвa лудилo дa гo зaпри , a тoј чoек е женa - Кaтицa сo бaндaтa и тoј сo нaoчaрчинaтa oд УСА. Инaку кaкo шo тргнaлa рaбoтaтa вo првa лигa рaкoмет ќе имa вaрдaр 6 тимa зa 2-3 гoдини [emoji50]

Би требало да ги добиеме Велешани денес. Според игрите од последните кола од ко е Петко тренер, доста солидни резултати има а и се појачавме таму кај шо бевме најслаби (на крилните позиции)
Единствена слаба точка ни е голманската позиција.
Ако изгубиме, то ќе биди само ради немањето на барем еден крстен голман моментално во екипата.

РК Борец - РК Пелистер 25-30

Нападот функционираше беспрекорно... Сите расположени за голој денес, и Дрогата и Борјан и Папата и Чантурија.
Мислам дека Дрогата најдобар стрелец е со 7-8 погодоци.

Тепавме во Велес,30-25..
Доста лесно,второто само го ѕирнав,стварно добро делувавме,цело време го контролиравме темпото и играта,рутински.......
Ееее,вака да играја барем во пола од тие мечеви кои ги изгубија сега ќе бевме најмалце 4ти...
Браво за Петко,добро ја води екипата..
Уште стојам на ставот дека освен Металург и Охрид никој не е појјак од нас,и нека му служи на чест на директорот од Катастаро шо не успеа во една ваква лига да избори плеј-оф,секако во соработка со стручниот штаб...
Ум за другата сезона,ако успеат да се одржат догодина....:icon_mrgr:

http://www.gol.mk/rakomet/mitrevski...e-benfika-vo-finaleto-na-kupot-na-portugalija

Ете голман за наредна сезона... Од Никучот моментално подобра прилика нема за нас.
Битолчанец, плус во добра форма е ова сезона стандарден на голот на Бенфика, шо сакаме поќе ?:icon_lol:

Нека оди Петко нека седни со него и нека му понудат исто колку шо земаше Арсич ова сезона, јас гла клавам дека ќе се врати Никучо во Пелистер.
Не вервам да зема поќе од 2-3000 евра месечно, моментално во Бенфика.
По 2К му кеширавме на Арсич ни виден ни чуен.
Ако сакаме да напрајме тим полека полека, мора вака да се реагира. Иначе само ќе фрламе пари на анонимни играчи од Србија и ќе се молиме да се "погодел" играчот на среќа.o_O

Врати го Никучот, земи го Бутинот и Чурлето од Јуниор, два бекој лев и десен од надвор и еве ти екипа за плејоф и излез во европа.

За куро ни е ушлето сеа само за да зема енормни суми а едвај оди на паркет. Да го вратат него треба да му искешират минимум 5К месечно, а за тие пари се носи многу солиден лев бек од регионот. Тој потег е самоубиство за управата, ако воопшто такво нешто се деси.
Нема потреба од такви луксузи...
Доволно да ги задржат моменталните играчи(освен Маркудов и Даниловски) и да се донесат гореспоменатите играчи.
Десно Чантурија и Пецката си се океј, лево Коко,Петко Џуниор и Бутинот, пикерите Папата и Топич исто се ок моментално.
Бековската линија ни е чорба моментално... Таму треба да се поработи.
Дрогата ако остани + уште еден лев бек однадвор, среден бек Чурлето, Маџовски и Николич(или да се збрка и овај оти глуми некое лудило) и десен бек еве Пинки да го вратат од Унгарија и некое србинче младо да се делка тука.
За голманската позиција да се збрка Даниловски(на негово место Ивановски) и Никучот да се донеси по секоја цена.
Тренерот сосема ОК си ја брка работата засеа и треба да му се дај шанса следна сезона да работи со тимот.

za mene vaka mislam idealno daskalovski,ivanovski - boseovski,butino-drogata,osa-nikolic,madzovski,curlevski-pinki,peckata-canturija,piskalo-papata,topic
za daskalovski pred mitrevski e zaradi to so nema dogovor posle ova sezona daskalovski a mitrevski ima kolku so znam
i mislam ako se ima vakov sostav zakana sme i za vtoro mesto

Убо е ние вака шо си мислиме, но кога неможат еден Илиев од Радовиш да го договорат и тој бекот на Тинекс мочај се во останати поквалитетни играчи од типот на Бутин, Оса, Чурле и компанија...
Секоја година иста песна е ракометот, ДЕСЕТ години се напраја (10) со прст не е мрднато, па допрва да чекаме успех ? :neetaka:
Видовме колку пати имаше муви за Циле, видовме шо се случи со случајот на Стевче Стефановски (Црево), откако го зеде Цермат ФК, се шушкаја муабети дека е можно и за РК (но ништо од то) спонзорства од Италијанци, Африканци, Грци, курци и палци се е слушнато но ништо не исполнето...
И не само РК, истата случка е и со ФК, две сезони се прва лига, третата одат курбан во 2 лига, после се враќаат и повторно кружи процесот како по старо, за кошарката не ми се коментира, заковани сме во 2 лига веќе одамна.
Треба од корен промени, пред се со тој педерот така наречен "татко на градот", треба чоек кој барем 30% го сака и цени спортот во градот и да инвестира во него, во упавите стрикно луѓе кои се разбираат од СПОРТ, а не курантари како Шеровски на кои да му извадиш 5 топки од различни спортови, 4 ќе ги промаши со која топка каде се игра и НАЈВАЖНОТО некој кој навистина ќе инвестира, силен спонзор од кој и тој да има добар профит, а не присилено влезен спонзор случајот Цермат во ФК и кур да го боли, дали сме 1 лига, 2 или ќе згасни клубот..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom