Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
...ем го гледаш писето :D
Некои работи не се купуваат со пари,за се останато тука е картата шо ја наплаќа РК Пелистер АД...:icon_mrgr:
Има шо да се види за парите..:vozbud:

Дека ја спомна Томасо картата...
Му викам на тој дунката дај фискална, и се смеј ми вика не работи фискалната.
Абе дали се свесни дека ова шо го прат со картите е прекршок на закон и дека се одговара кривично ? Му има кажано некој дека се одговара кривично или свесно го прат ова ?
Како бе не ги пријави некој и да дојдат надлежни органи и да го затворат клубот еднаш засекогаш и да престаниме да се резилиме.
Не ми е проблем да платам, не се ништо 50 денари, ама проблемот е во то шо ме прај мајмун и ми продава карта од пред две години. Абе неспособни се и едни карти да испечатат за да продават. До толку е неспособноста на овие кретените. Еве другото коло на Миле ќе му продајте карта, ќе играте пред празни трибини како шо и заслужвате мизерковци едни.
Тотално разочарана беше денес битолската публика. Скоро сите беа револтирани после натпреварот и тешко дека ќе можи Цревото уште да му ги продава тие бајките на народот. После ова очекувам да си поднесат оставка Ќани и Цревото. Директно се виновни за лошата игра и резултатите. Тие ги бираја овие незналици и треба да си сносат одговорност. А на зима можи и да се пуштат дома 3-4 играчи и да се префрлат младинци да ја доиграт сезоната пошо очигледно е дека плеј аут ќе се игра.
Не му треба на Пелистер координатори и маркетинг директори и незнам ти какви директори. Сите по дома и нека не се бламират поќе. Потфрлија сите од еден до последен.

Леле ко ќе ми текни дека ова телето цепелин ни напрај ми иди да се отрујам. :busi:

MAK-Pelister-Rabotnicki-4168.jpg

Последно уредено од модератор:
Не знам од кај да почнам и јас...
Ќе почнам од оној дел кој никој не го продискутира, како можи оној медицинскиот брат да си зема за право тој да го псуе судијата па уште да го смирват него 10 души треба. Јаде жолт, место да си седни, тој уште дрнда и на крај јаде и 2 минути. Сто насто е внесено то во записникот, сигурно ќе не казнат на некој начин сега... И шо е најлошо ова не му е прв кикс, неколку пати има вакви испади напраено дечкото. Ако од некој треба да се почни со бркање тој е прв на листа.
Второ, Цревото си седи лабав после утакмица си ојде на кафе... Па оди бе царе в соблекувална стреси ги играчите малце, на шо личи она незалагање не ми е јасно. Да не спомнувам дека треба(ше) уште вечерва да свикат состанок и да размислат малце шо како во иднина, пошто вака не ја бива.

Ќани не ми е никако јасен... Абе цела оваа битолска школа на тренери е копија на Цауро, со то шо овој беше успешен пред 15 години, а денес тој ракомет нема врска со денешниот. Исто ко Чатле да е на клупа, само шо Ќани нешто урла појќе... Она е срамота бе, 60 минути игра со 3 бека во напад и уште еден за ротација до одбрана, крилата се отсечени еве веќе 4та утакмица, пикерот денес солидно затворен. За шо ги слеква тие другите деца кога дремат на клупа цело време? Толку се лоши шо не ги бива да застанат на 6 метра и да скокат ко кенгури со рацете кренати?

Маџовски имал гнојна ангина со 40 температура бил, и ние одма имаме само 3 бека за напад плус Кире Митревски кој е изгубен во свемирот. Дрогата 7 гола од 25 шута од кои 5 ги јаде блока... Дечкото си игра за него само, на крај од сезоната можи да си напрај компилација за на јутуб бонбона ќе му излези клипчето. Николиќ индиспониран, ништо и од него вечерва... Чалето комедија, какво движење има овој бетер од гуска е, за жал ништо подобар од Томче факинг Георгиевски. Топиќ го промаши единствениот пенал и како шо е неподвижен овие в џеб си го пикнаја, Папата за овој е Вори. Оној трупот велешки да не го спомнувам, дабл-дабл учинок од промашаи и грешки вечерва.
Каква само екипа можеше да напрај Цревото малце од малце ако беше паметен наместо да се занесва со странците и со дрвата скопски да ги собери сите оние не толку експонирани играчи. Ама не, го чекаја Граб да се повампири еден месец, преговараја со Левов еден месец, се маткаја со Давитковски цело лето :facepalm:

Се на се се гледа до кај ќе оди и овој фамозен проект. За разлика од нас Работнички излегоја во Адидас опрема и Адидас тренерки, ние имаме прилепски адидас или адибас како и да е и секој трет играч има ЈАКО тренерка шо ни остана спомен од дебелио. :X3:
Не знам за вас, ама јас дури радикално не се сменат некогаш работите појќе не стапнувам на ракомет, нека си одат да ги гледат греојте манастирски партиските шерифи, сегашната управа, бившата управа на Сашко од поштата... :pov:

А дали заприметивте дека Папата беше в сала...:icon_lol:
Шо е работата, да не го имат збркано од Унгарија шо се мота тука низ Битола. Не вервам дека сега на сред првенство ќе го пуштат туку така да си дојди, во полн тренажен процес. Можи да се има вратено ради документација, ама ако не е за то тогаш одма нека го земат во екипата а на тој Маркудов одма карта во еден правец за Скопје нека му земат.

Не знам од кај да почнам и јас...
Ќе почнам од оној дел кој никој не го продискутира, како можи оној медицинскиот брат да си зема за право тој да го псуе судијата па уште да го смирват него 10 души треба. Јаде жолт, место да си седни, тој уште дрнда и на крај јаде и 2 минути. Сто насто е внесено то во записникот, сигурно ќе не казнат на некој начин сега... И шо е најлошо ова не му е прв кикс, неколку пати има вакви испади напраено дечкото. Ако од некој треба да се почни со бркање тој е прв на листа.
Второ, Цревото си седи лабав после утакмица си ојде на кафе... Па оди бе царе в соблекувална стреси ги играчите малце, на шо личи она незалагање не ми е јасно. Да не спомнувам дека треба(ше) уште вечерва да свикат состанок и да размислат малце шо како во иднина, пошто вака не ја бива.

Ќани не ми е никако јасен... Абе цела оваа битолска школа на тренери е копија на Цауро, со то шо овој беше успешен пред 15 години, а денес тој ракомет нема врска со денешниот. Исто ко Чатле да е на клупа, само шо Ќани нешто урла појќе... Она е срамота бе, 60 минути игра со 3 бека во напад и уште еден за ротација до одбрана, крилата се отсечени еве веќе 4та утакмица, пикерот денес солидно затворен. За шо ги слеква тие другите деца кога дремат на клупа цело време? Толку се лоши шо не ги бива да застанат на 6 метра и да скокат ко кенгури со рацете кренати?

Маџовски имал гнојна ангина со 40 температура бил, и ние одма имаме само 3 бека за напад плус Кире Митревски кој е изгубен во свемирот. Дрогата 7 гола од 25 шута од кои 5 ги јаде блока... Дечкото си игра за него само, на крај од сезоната можи да си напрај компилација за на јутуб бонбона ќе му излези клипчето. Николиќ индиспониран, ништо и од него вечерва... Чалето комедија, какво движење има овој бетер од гуска е, за жал ништо подобар од Томче факинг Георгиевски. Топиќ го промаши единствениот пенал и како шо е неподвижен овие в џеб си го пикнаја, Папата за овој е Вори. Оној трупот велешки да не го спомнувам, дабл-дабл учинок од промашаи и грешки вечерва.
Каква само екипа можеше да напрај Цревото малце од малце ако беше паметен наместо да се занесва со странците и со дрвата скопски да ги собери сите оние не толку експонирани играчи. Ама не, го чекаја Граб да се повампири еден месец, преговараја со Левов еден месец, се маткаја со Давитковски цело лето :facepalm:

Се на се се гледа до кај ќе оди и овој фамозен проект. За разлика од нас Работнички излегоја во Адидас опрема и Адидас тренерки, ние имаме прилепски адидас или адибас како и да е и секој трет играч има ЈАКО тренерка шо ни остана спомен од дебелио. :X3:
Не знам за вас, ама јас дури радикално не се сменат некогаш работите појќе не стапнувам на ракомет, нека си одат да ги гледат греојте манастирски партиските шерифи, сегашната управа, бившата управа на Сашко од поштата... :pov:
Арно спомна за тој брато,стварно не му е прв пат на дечкото да се глупира,и стварно нема смисла бе,зема да вика од клупа...
Стварно резили невидени...
То покажва уште еднаш дека ни ред има ни ништо на клупата и не се знај ни кој пие ни кој плаќа..
Не дека не е редовна појава ова на нашите терени,Левче дресој му кинеше на судиите,и на други терени иста слика,ама нашиот рејтинг во РФМ во моментот е мизерен..
Кај смееше бе порано судија да ти се заканва вака?
Зеде вчера то Кркачев дебилчето да се кара со нашите,да се заканва,дури и со Дади нешто се расправаше(му викаја Дади од "ложата"на другата трибина)...
Ејј дочекавме ем да не искинат со еден куп пробивања,пенали кои во најмала рака беа дискутабилни,уште и мајмуни да не прат судите..
Па ќе не прат,ко нема кој да застани на клупата таму,да ги стреси малце..
Цревото од трибина си гледа,наместо да застани на клупа до Ќани,и да поможи со некој совет,ко гледа дека не знај кај тера екипата,башка то шо можи д аима некое влијание и врз судиите..
Ама господата со СД од трибина си гледат,па уште која глетка беше ко слезе СД на полувреме да се објаснува:vozbud: со судите,со вентијаџето:pos::sramezliv:..
Еј стигнавме онај Кркачев сурато,дебило да ни изиграва шериф во Битола,и онај Колевски куртоно све да му ебам по список...:facepalm:
Овие ко се играло ракомет овде,и ко не смееле судиите да се погледат само накај нашата клупа,а камоли да ни швркат 2 минути,па уште и да ни карат си играле со ластик пред мала,во некоја скопска вукојебина,и сега овие двајца педерковци ни се силат среде Битола...
То е,ко неаме рејтинг никаков..Ко нема кој да ги фати за тие дресојте со реклами за фер плеј од ЕХФ...
И оние интернационални судии,ах бе,која мајка изгубила дете судија станало..
Па и оние близнаците од Битола,како се презиваја,идат нешто на терен,изиграват демек ги штитат овие педерите скопски,се гушка со колегите,одете еднаш :pusigo:му го бе,се виде и од вас.....:facepalm:
Ко стигнаја секакви фаци да се шетат по терен јасно е колку е сато,башка шо кај стигнат плукат по Пелистер и се влезени во некој ИВЕ МАРКОВСКИ стил,и идат да си гледат сеир со Пелистер,за жал има и шо да видат...:facepalm:
Ќе видиш сега во Прилеп ко ќе играт ко ќе му се испрај Томче на судите како се прај притисок,а не овие нашите се гушкат,се бацват со судите...
Е па убо ви прат....
А за играчите реков јас,наместо да се пуфкаше Цревото да дава мега-интервјуа по сите можни портали за проекто,како бил во контакт со 50 играчи,дрн,дрн..
Ако беше во контакт со 50 играчи немаше цело лето да чекат Левче да се смилува и да му ги пушто оние скопските буљаши шо немат ни Р од ракомет...
Ако беше во контакт со странци немаше да чека од Кирката да му носи играчи.....:pos:Тој му го најде Топиќ..
Е сега Арсиќ не знам кој го напалка,барем за него не можиме да речиме дека љуфнаја...за другите тотален дебакл...
2 месеци не можеа играч да најдат,после Чалето му го најде менаџеро шо му ги дојсе на Прилеп Шаренац и Рајчиќ...
Ете колкај се контактите на координаторо...
И тој покажа дека и излезен скроз од реалноста и дека не знај како се движат работите во мак-ракометот..
Јас клавам на кантар се шо имам дека ако ги дојсеа барем пола од тие играчи за кои трубам толку време уште од сега ќе бевме во плеј оф пласирани-значи:
Чурлето,Везенио,Илиев,од Пролет она детиштето за средни бекој,било кој можеа да го донесат,ако сакаја,па и обештетување да платеа,10 кркачи само за сертификати за странците дадоја,од старт,ами кај се плати,станој,јадење.......:popce:
На лев Ордев,Оса(овај веќе можеа да го земат,ама последен момент Франција замина) ,Павловски пикер...
Стефанов на десен одамна му беше на тацна,уште пред две години,ама кој да го дојси,Сашко Павловски шо го спомна?
Крила ете Пискало,Чантурија и компанија,сите можеа да се договорат лесно,имат врска со Битола,ама немаме појќе рејтинг кај никој и никој не се сфаќа за сериозен клуб,зато му сме последна опција..
Како ги издупи Левов свака част,салам му го напика,па уште го чекаја бе,вирус имал,е па нека ви кисни..
А убо знаеја нашите дека можи да ги издупи,и пак наседнаја...:гик:
За Граб шо да прајме муабет,1 месец да не видиш ти дека не знај кај тера дечкото .шо да се кажи...:popce:
Тотална распашана команда е се,па уште и не биле резултатите во прв план,ами ко не се за кој :kuracc:фрлате пари за 40 години играчи?
Ќе остани наредна сезона?Се смета на него?НЕ....
Сигурно и Скопјаните ќе ги спашкат за брзо..
За децата шо ги спомна,кој ќе влези бе брат?
Нема кој да влези,се крила на клупа,и играчи шо ни на тренинг немат никаква улога...
Рајатоски како единствен левак не е на клупа,едно детиште го седнале на клупа шо нема ни 1 мин изиграно,се заебаваме со Коко и Ничето на десно крило,еден ебан шут цела утакмица немаја од крило,еден влез да се немало....:pos:
Кире Митревски чекаме да ни реши утакмица?Ах бе..
Ама за ова требаше да мислат со време,уште по турнирот во Прилеп се виде на кое дереџе сме,реков јас одма,ама ај си реков има време,можи ќе се корегира нешто,ама овие губеа време со дедо Граб,и флертуваја со Левов тркалото..
Златни играчи на тацна си беа,ете на та турнејата можеа 10 играчи да довлечкат,ама кој да ги дојси?
Е па нормално дека ќе не издупат,и нема да личиме на ништо..
Не можи да се прај клуб на долги патеки ко не можиш да видиш талент кај децата,да одиш да преговараш со играчо,да го натераш да дојди овде,и да ги задржиш во екипа на подолг рок,башка да има некој скаут и да оди по другите екипи да собира таленти...
Е така праеја на времето...и то немаше тогаш ни стримој,ни ју-тјуб,ни интернети ни ништо...
Сега џабе е,најлесно е вака,најди некое странец шо има некое другарче програмерче шо ќе ми измиксова некоја компилација од голој,излажи се да го купиш,и така ќе биди овде само за некој месец,излажи ја јавноста дека се "работи"нешто,избркај пола екипа наредна сезона,па после се одново...
Срамота е овие да се нарекват ракометни работници,резил е,обична ракометна публика ко нас да ги знај појќе играчите од лигата од нив...
Срамота е на луѓе ко Цревото ние да му ги објаснуваме овие работи...
Ама важно кладоја 10 директори за секој сектор посебно...то е најважно...:masa:
Паното(инстант паното поточно) со "спонзори" само за јубилејот го снема,толку беше,го џитнаја в контињер пред зградите Стара Болница...
Не бе не сме салам ние уште шо се замараме со спорт,ајде таму,се е ојдено у курац.

Јас мислам дека Цревото и сите тие околу него се нафатија под притисок од градскио лажов со цел да не застанат спиновањата околу спортот секоја сезона.
Лани се праеше балон околу фудбалот, оваа година ракометот до година ќе му текни на кошарката можи и така во круг, сегде амбиции до плафон а пари курац, пиши 100че дај 10че другото братски да се подели со партиските вештери.
Цела управа си има горе-долу солидни функции, Цревото директор, Мише е професор, СД е даскал, Брато тепачо е главен брат на цела КБ дури и канцеларија има оној бричкото :facepalm:... Така да нив ова му иди како рекреација, и ако е така ќе ги разберам зато шо ако оние вложиле некој си напор и дале максимум а ова се резултатите тогаш фала многу ама доста е, со гла гарантирам ние од тука да се собериме 5-6 души нема да прајме вакви глупости.
Цревото излегва ги кажва соблекувалните, плачи... Па после излегва среќен формирал управа, ќе биди се океј... Зошто не излези Ќани до него на официјален прес на почеток од сезоната да кажи луѓе не очекувајте да растураме, не сме уиграни, ни треба време и ли било шо... Зошто нема прес пред секоја утакмица? Зошто да нигде не можи да се разбери зошто Маџовски го нема во екипата?
На секој оправдување му е абе нема пари... Па шо не дај отчет тој Бавчановски мавчановски зошто нема пари кога тој бил одговорен за то? Шо пари му требат на Шамбата да оди во секоја фирма на состанок и да побара спонзорство па макар и 10 евра да е?
Работа е шо години на назад се работело само на база на лажење овде па никој жив не ги ферма ни газди ни тренери, а најмалце играчи. Сите овие шо Томасо ги наброја, не се враќат овде освен ако немаат ама баш никаква друга опција, па дури и дома би седеле отколку овде да ги лажи некој и на крај со празни раце да си заминат.
Прикаската е јасна, управата е тука за да носи пари, СД е тука за да со тренерот напрај екипа, тренерот е тука за да екипата игра како шо треба...
Кај нас управата носи играчи, СД е тука за да ги зема од аеродром, тренерот е тука за украс, пари не носи никој, екипата игра како шо игра... не ми иди соодветен збор за ваков срамен ракомет. :toe:
Џабе се нервираме само, коваме овде тактики, прајме стратегии ѓаоли врагој... Да си се фрлиме на ремет и то е то :zver:

Денес разбрав дека Калешо се местел за тренер, Ќани највероватно уште со Охрид утакмицата ќе бил на клупа и после то смена. Ако сварно Калешо го донесат, тогаш очекувам уште поотепан ракомет да се игра. Мада не вервам дека Калешо ќе се пикни пошо нонстоп плука по властите и ептен соли памет на фб за клубот... Можно е да се само празни муабети, се надевам дека и на то ќе остани. Ако ја превземи тој екипата, тогаш сериозно опстанокот во лигата ќе се стави во прашање до крај на сезоната.
Абе ко ќе видиш поќе луѓе има клубот во управа од играчи... :pos:
Директор за ова, директор за она, директор за бламажа нека клат еден и комплет. Колку за Иве не ги бива бе... Тој еден куп спонзори најде, оригинал опрема на децата му набави... Е сеа ќе речите шо спонзори се, по 1000 евра давале незнам шо... Колку толку поарно одколку никакви. Барем личат на клуб, а не онај Шамбата му купил лажни дресчиња, па тренерки потаму ќе набавеле :ROFLMAO: Па на келнерите кај него в кафич поубај униформи му има земено од овие дресојте на играчите. И после кој спонзор да ти дојди да се рекламира на лажен дрес ?? Се чудиме оти од сегде клоца јадоја, па и дури плукат по Циле а уште со неговите карти и опрема го водат клубот.:facepalm:
Срамота невидена. Ради Двојче се избламираја сите од еден до последен. Се собраја за да се слика тој клептоманот и после ги остај да се бламират низ јавноста.

Да не се лажиме, со овај состав ништо не прајме, не знам кој тренер да дојди не можи ништо да напрај.
1. БЕЗ крила, ниту една контра, ако не се лажам 0% успешност и на тие шо беа влезови од игра, десното крило верувале или не е десничар, појма немам кој се крилата, не ги знам. Нивните замени исто така статисти.
2. Дрогата и Николиќ, моментални експлозии на некој шут или влез, денес да не се лажиме Велко ги отепа одбрана, вака така слаб работнички во напад ама во одбрана голот не го видовме, не е случајно Велко репрезентативен одбрамбен.
3. Тој десниот бек, ако не се лажам едниствен левичар исто моментални изливи на нешто поконкретно, два добри шута, другите млаки како скоро да му подава.
4. Пикерот Топиќ можи да ги буши другите одбрани во лигата(пример со Тинекс), денес беше тотално затворен и скоро и да не доби топка.
5. Единствена светла точка голманчето, то време шо бевме во игра тој не држеше.
Ќе заклучам со то дека многу многу не ги знам играчите ама после двете домашни изгледани утакмици не сакам и да ги научам, т.е Пелистер нема ниту еден екстра квалитетен или преспективен играч, се е подпросек, освен донекаде дрогата меѓутоа да се спушти на земја малку и да си работи, не за публиката шо го пцуе туку за себе, да не остани како и другарите цел живот во Пелистер.
Kakov droga be pa tolku sebicen igrac vo zivotot ne sum videl 4 ili 5 pati mozese da proigra na krilo no ne go stori toa sutira od kade ke stigne od neizgradeni situacii ke pogodi I nekoja pa bil najdobar strelec . Normalno koga mu e dozvoleno da trosi I najmnogu topki

Kakov droga be pa tolku sebicen igrac vo zivotot ne sum videl 4 ili 5 pati mozese da proigra na krilo no ne go stori toa sutira od kade ke stigne od neizgradeni situacii ke pogodi I nekoja pa bil najdobar strelec . Normalno koga mu e dozvoleno da trosi I najmnogu topki
Па то го велам и јас да се среди тој самиот, потенцијалот го има само дали ќе го искористи ќе видиме. Исто така то шо тој си прај шо сака кажва дека нема авторитет тренерот и не се знај шо прај..

Па то го велам и јас да се среди тој самиот, потенцијалот го има само дали ќе го искористи ќе видиме. Исто така то шо тој си прај шо сака кажва дека нема авторитет тренерот и не се знај шо прај..
Ni potencijal ima ni nisto. Mozok nema, ne deka e tolku sebicen kolku nema preglednost i oset za igra.

Sent from my GT-S6310 using Tapatalk

Ni potencijal ima ni nisto. Mozok nema, ne deka e tolku sebicen kolku nema preglednost i oset za igra.

Јас сепак мислам дека има идеална физичка градба и клуб шо знај шо прај би можел да го изделка. Ние сме распашана банда.

Јас сепак мислам дека има идеална физичка градба и клуб шо знај шо прај би можел да го изделка. Ние сме распашана банда.
Deka ima idealna gradba nema, ama deka mozese da bidi dobar bek ama treba da se raboti a nema koj Kani ke mu kazi 20 god rakomet igrase fopka ne nauci da sutni a kamoli drug da go uci.

Kakva gradba kakov potenical pa pred destina godini da bea ovie vsala nemase da gi pustat a ne prva postava za Pelister da igraat :mad: pa tolku znaeseno dete nemam videno odamna kako gospod za madinja da go fatil od ko mu ja pokacija platata i go kladoa za kapiten ustvari nemame koj da bidi kapiten so znaci se e jasno na koe deredze sme :(
za kraj sve da mu ebam na dvojce i kompanija so go unistija sportot vo gradot !

Глеам Охрид во Радовиш тепал со 10 разлика... Можам да замислам шо ќе ни напрат нас в недела:place:Ако не изгубиме ние со 15 разлика јас гла сечам.
После Металург дома уште една лекција ќе ни одржи и ќе останиме на претпоследното 9то место со 3 бода после 6кола или биланс од 5 порази и 1 ебена победа.:facepalm: Па уште Металург Џуниор ако тепа дотогаш со некој дома и поднив ќе падниме на последното место, шо ќе биди убедливо најкатастрофалната сезона на Пелистер во последните 40 години. :backa:
То е тој проект на клептоманот... Куќа му горела !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom