Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Ах ако дојди овај Давитковски, голема работа ќе завршиме. Дечкото ептен ме бендисва како игра.
Го глеав и во Јуниор и во репрезентацијата, одма се забележва дека е талент.
Како и да е не треба нашите да му попуштат во никој случај на Металург. Или нека искешират како шо треба за Фитило или да ни ги пуштат трите играчи шо се договорија.
Жалосно шо му бегат децата, толку време чекаја шанса за да добијат во прв тим и ко дојде време клубот да ги користи, Червар си носи негови деца на сите позиции и си ги форсира за да ги продај преку Металург.

Не знам шо е муабетот толку шо со овие нашите....запнале за овие....
Па пичка му матер,вака можат да се тегнат до крај на август..
Ами ако не ги дават ај у курац,или барај му оштета за Фитило или чувај го нека седи овде,трето нема......
:kuracc: ми,небаре за Јиха се преговара,па се тегнат цел месец..Играчите големи,та и Фитило та и овие отпишаните од Скопје...:facepalm:
А во меѓувреме другите играчи шо беа слободни(тие малкуте)полека си најдоа клубој..
Сега и за странци ќе биди многу тешко...
Почеток на август веќе се почнати припремите..
Па не памтам уште од времето на Богдан Маковеј пред 14 години еднаш да сме почнале сезона комплетни,без дополнителни натегања СО ОВАЈ ЌЕ СЕ ПРЕГОВАРА,СЕ ДОГОВАРА,ЌЕ ОБЈАВИМЕ КО ЌЕ БИДИ ГОТОВО,БЛА,БЛА...:D
Да беа попаметни можеа да скоцкат многу салам екипа,(оди со кешарицата кај Папата,чекаше цело време да види шо ќе биди со Пелистер,Пискало,Чурлето,Оса и компанија понуди добри услови,сигурна минутажа итн)....,ќе се напраеше салам екипа,ама да почнеа со време да ги бркаат играчите,уште од крај на мај,а не да се чека да дојди јули па да кажат срамежливо дека КОНЕЧНО ПО ЦЕЛИ 2 СЕЗОНИ се трансформира клубот,па ај сега ќе се враќаме на старите патеки...

Јас од сите портали спортмедиа ги сметам за најинформирани. Овие четворицата во Металург не земаа(т) огромни плати за разлика од тие хрватите на Лино, ептен се во втор/трет план... Плус им се должи и во Пелистер гледат одлична шанса и за минути и за пари (мада ова... :kuracc: ).
Фитило бил наводно договорен уште пред месец дена, се тегнел само како да добие исписница од тука, и по никоја цена нејќел да прифати да остани.
Шо ќе прај во Металург меѓу 4 леви бека шо ги имаат тоа само тој си знај. Шанса таму да добие ептен ептен ептен тешко, а сега ако не стани од него играч нема никогаш понатаму. Освен силен шут друго не поседува ништо. Ни брзина ни прецизност ни интелигенција на паркетот... Да не одиме на таму едвај ја топка и трча на петици ко Папата :facepalm: За одбрана да не прајме муабет воопшто...

Меѓу Дрогата и Фитило, Дрогата ми е пет пати подобра варијанта. Вака и се отвора позиција за еден поискусен лев бек од кој Дрогата ќе можи да научи нешто плус...

Најбитно од се ми е како ќе се работи во младинските екипи... Ако Кире и Ќани успеаја да напрат од Фитило ракометар во 2 сезони при никакви ама баш никакви услови, тогаш за 3 до максимум 4 сезони треба да имаме комплетна битолска постава со нови деца.
Битно е покрај тренерите, да им се дај надеж дека ќе се обезбеди егзистенција како ракометар во иднина и во Битола. Услови за работа и тренери се исто многу битни, инаку ни играч ќе излези ни бакрач.

Јас од сите портали спортмедиа ги сметам за најинформирани. Овие четворицата во Металург не земаа(т) огромни плати за разлика од тие хрватите на Лино, ептен се во втор/трет план... Плус им се должи и во Пелистер гледат одлична шанса и за минути и за пари (мада ова... :kuracc: ).
Фитило бил наводно договорен уште пред месец дена, се тегнел само како да добие исписница од тука, и по никоја цена нејќел да прифати да остани.
Шо ќе прај во Металург меѓу 4 леви бека шо ги имаат тоа само тој си знај. Шанса таму да добие ептен ептен ептен тешко, а сега ако не стани од него играч нема никогаш понатаму. Освен силен шут друго не поседува ништо. Ни брзина ни прецизност ни интелигенција на паркетот... Да не одиме на таму едвај ја топка и трча на петици ко Папата :facepalm: За одбрана да не прајме муабет воопшто...

Меѓу Дрогата и Фитило, Дрогата ми е пет пати подобра варијанта. Вака и се отвора позиција за еден поискусен лев бек од кој Дрогата ќе можи да научи нешто плус...

Најбитно од се ми е како ќе се работи во младинските екипи... Ако Кире и Ќани успеаја да напрат од Фитило ракометар во 2 сезони при никакви ама баш никакви услови, тогаш за 3 до максимум 4 сезони треба да имаме комплетна битолска постава со нови деца.
Битно е покрај тренерите, да им се дај надеж дека ќе се обезбеди егзистенција како ракометар во иднина и во Битола. Услови за работа и тренери се исто многу битни, инаку ни играч ќе излези ни бакрач.
Ќути бе:cenzura:,таман се најде некој да го земи ти маните му ги кажваш...:pos:
Да не се испишмани Левче па после со таквото в раце да останиме.....

Кој четири години па проектот ќе трај до април до избори, после сите ќе ги снема од спасувачи до кординатори. Клептоманот ќе преќути, ќе остани само онај лижачот за позиција директорот, се друго ќе оди у ПМ.

Кој четири години па проектот ќе трај до април до избори, после сите ќе ги снема од спасувачи до кординатори. Клептоманот ќе преќути, ќе остани само онај лижачот за позиција директорот, се друго ќе оди у ПМ.

Па хронолошки ако гледаме и споредваме, и до ноември ако издржиме ќе биди чудо :misticen:

Последно уредено:
Металург денес почнаја со припреми ама не го глеам Фитилот на слики а го нема ни во составот.
Највероватно ништо не бидна од размената, пошо заминват за Маврово тие за некој ден a овај уште не ни тренира со нив.
Господ знај шо се дешава со размената... Времето си врви а ние уште 5 играчи минимум треба да земиме за да се комплетираме. Ако не ја бива работата , нека земат странци и да почниме со припреми .

Металург денес почнаја со припреми ама не го глеам Фитилот на слики а го нема ни во составот.
Највероватно ништо не бидна од размената, пошо заминват за Маврово тие за некој ден a овај уште не ни тренира со нив.
Господ знај шо се дешава со размената... Времето си врви а ние уште 5 играчи минимум треба да земиме за да се комплетираме. Ако не ја бива работата , нека земат странци и да почниме со припреми .
Реката налета на брана.Или ќе ја пробие бранта или ќе почни пак да се повлеква назад :icon_lol:

uste 5 zasiluvanja ke imase do pocetokot na pripremite ama stama nekako ... a uste eden den ima

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom