Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Абе брат ај кажи како ќе се турнат sидовите позади головите ?
Ќе падни салата не заебавај ако се реновираше и кошташе толку малку тие ќе се фатеја неа да ја прават ама кога видоа дека џабе ќе се реновира ја оставија само со малата сала
Нема никава можност да исполнува стандарди салата за тоа така ќе скапи како музеј може да биде или да пренаменат за хокеј во зима :D
Ако добро загледаш зад головите има ѕидови од тула, над нив некаде во висина на трибината има појас од бетон со железо е тао е важно да не се турни како и стубовите на кој се крепи тој појас а ѕидот ништо не носи. Малата сала што се реновира кошташе не повеке до 3000 евра, се извади дел од паркетот и се премести истиот се истружи и излакира и се постави нова врата за влез во малата сала се на се 3000 евра, кој уште можи и да не се платени.
Дур е двојче пари за спортски објекти и спорт во градот нема да видиме.[DOUBLEPOST=1434927440][/DOUBLEPOST]На фејсбук гледам сега, му честитаат на Стефче, па дури се огласија Калешот и Абдула нудејки помош. Се додека истите тие луге не се одалечат од ракометот нема да има ракомет, како лугето да не памтат кој е Калешот и што се ималошо направено за РК Пелистер. Легендите да се врателе во клубот, фала не благодарам само нека стојат подалеку од РК Пелистер.

Поарно брат тие да се во клубот одколку клубот да го водат ликој од партијата како пискуле.
За дел од пехарите на тие полиците шо ги мачкаше пискуле со мрсна боја , се заслужни тие самите со нивниот придонес како играчи во РК Пелистер .
Какви и да биле се спортисти и поранешни играчи на клубот.
Истото мислење го иам и за Кире и Ќани ... Да не беа тие од љубов онде да работат , досега се ќе беше па-па . Каква генерација Кире изваја без пари и никакви услови со Ефто на чело на клубот. :cuc:
Младински прваци беа децата и се сите од та генерација во младинската репрезентација сега и дел од младинските екипи на Металург и Вардар и сегашните носители на Пелистер .
Треба за то цел живот да му бидиме благодарни на Кире .
Само со поранешни спортисти во управата на клубот можи да се спаси Пелистер а никако партиски луѓе таму шо немат допирна точка со клубот.
Истото треба и во фудбалот да биди . Мора да ги вратат фудбалските легенди од Битола назад во ФК Пелистер ако сакат да напрат нешто а не да се ебаваме онде со клошари како Шеровски и компанија.

Истото мислење го иам и за Кире и Ќани ... Да не беа тие од љубов онде да работат , досега се ќе беше па-па . Каква генерација Кире изваја без пари и никакви услови со Ефто на чело на клубот. :cuc:
Младински прваци беа децата и се сите од та генерација во младинската репрезентација сега и дел од младинските екипи на Металург и Вардар и сегашните носители на Пелистер .
Треба за то цел живот да му бидиме благодарни на Кире .
Само со поранешни спортисти во управата на клубот можи да се спаси Пелистер а никако партиски луѓе таму шо немат допирна точка со клубот.
Истото треба и во фудбалот да биди . Мора да ги вратат фудбалските легенди од Битола назад во ФК Пелистер ако сакат да напрат нешто а не да се ебаваме онде со клошари како Шеровски и компанија.

Па реално и немаа некоја друга опција Кире и Ќани отколку да фрлат в оган 3-4 деца. Дури Ефто можеше да прај далавери овде играја само некои +38 години и тука изгубивме исто уште неколку деца. Општо земено кај нас 20 години уназад се работи неплански.
Порано се знаеше, таа е екипата... немаме пример десен бек, ќе донесиме десен бек. Ние пред неколку сезони имавме 4 пикери и 2 бека само, па после то имавме 5 леви крила за да дојдиме по 2 години на ниедно лево крило.
Плус то од цела таа 'генерација' на Кире, потенцијал е само Дрогата кој во Пелистер дојде како продукт на школата на Мише, така да освен тоа шо беа приморани да играат со него не гледам друга заслуга на овие. Фитиљот иако има 18 години е ракометно неписмен, ако оваа сезона не напредни тогаш ќе биди само за во нашата лига вечен талент. Останатите имаа цела сезона за да се докажат, ако не можат да успеат во оваа боранија лига тогаш шо да се очекува од нив?

Поранешни спортисти во управата да. Ама кои? Цревото е тука само кога има пари, прв исчезнува кога тие ги снемва. Аљушо си живеј во Скопје си тера негова политика, со Иве многу се усреќивме, Заре се фати со Иве, мада немам лошо мислење за него. Златко проба да работи со младинците и то кратко траеше... Kaлешо не смеј да се доближи ни до камен мост.
Не велам дека ние сме клуб кој знај да се однесува добро према поранешните играчи, ама и никој па не рекол еве јас сум маж и се нафаќам да го водам клубот како знам и умеам.
Не сум никако ни за тие од калибарот на Шеро. Такви олоши треба да скапат во Црн Мост а не клубој да водат.
Не гледам јас моментално никој шо ќе дојди и ќе работи транспарентно и во корист на клубот, било која група на луѓе да ја соберат, нема да трат заедно повеќе од 6 месеци, ако нема пари уште помалце.

Абе џабе прајме муабет , ко пари нема.
Кој сака нека дојди , како шо кажа и ти самиот ќе си оди за 6 месеци .
Клубот е осуден на пропаст , му нема спас дури е овај расипникот на власт .
Цела работа е платениот текст на з.м. 100% ден после трансформацијата од ко се крена прашина околу цела работа , па по дифолт зоки излезе и пласира уште една бајка колку да се сврти вниманието од вистинскиот проблем .
И самите ја видовме седницата и шо збораја самите советници од ве-ме-рото ... Како курој скиснати во фаците се правдаја и самите признаја дека е ова само уште една мерка колку да не е збришан клубот од картата во време на нивно владеење.
Колку да се потсетиме , ова година беше изгласан буџетот на општината во кој за спорт се издвоени фантастични 130 илјади евра. Да да , дами и господа , точну толку за цел спорт во градот , вклучително и учулишен спорт , европски РК и ФК и дел за боксерите и Кико со моторчето .
Епа сеа делете множете , ќе видите колку ќе останат.
А за битфест (битолско културно лето ) се издвоени 350 илјади евра , за Манаки се спомнуваат бројки од приближно 400 илјади евра. :facepalm:

Не ми се прај муабет појќе за спорт . Ми се одмили се после сите глупости.
Него Томасино имаше добар предлог напишано погоре...
ДАјте да не коментираме ние битолчаните на темите на ФК и РК Пелистер па полека да ги снема од почетната страна да паднат долу на форумот и ич да не ги глеаме и да коментираме.
Ете ако се сите сложни ги молам после мојот коментар никој појќе нека не коментира на ова тема и на темата на ФК Пелистер .
За некое време ќе паднат долу на страната .

Поздрав од мене до сите на форумот , малце ќе апстинирам од темите на Пелистер. :D

11415520_10206004318806038_8624563833864087680_o.jpg

11141722_10206004317886015_206091241689928079_o.jpg

Па уште и онај Иве предавникот се пикнал во кампот:tapp:,ај Мишевски знајме дека со Лазаров се побратими,ама овај бе,шо ќе ги научи децата овај?Како да играт комар?:tapp:...
Изгледа гледа да собери некое дете за во неговиот хоштаплерски клуб...:kuracc:
Па и Томче се сликал,не знам шо бара тој таму?Да не има некој Молдавец за шиткање...:pos:
1% да имаа грижа за Пелистер колку шо гледат да се накалапат со пари ќе беше друга приказна во Македонија...
Не мора да напрат нешто(а реално и не можат),ама барем да се собереа пред спортската сала,или да изиграт една ревијална утакмица,колку толку да се излези од мртвилото...
Да речеа,чекајте бе луѓе,ние од тука излеговме,дајте барем на ТВ да кажиме збор два за клубот шо не промовирал...
Или му имат речено од ПАРТИЈАТА,да не го спомнуват Пелистер,оти ќе му ги скинат субвенциите...:D(чувствителна тема е)....
Па уште имало и "екстра таленти"...:pos:
Од оние 200 деца, макар и 1 ако стани (некој просечен)ракометар да дотурка макар до МРК Вардар јас во Ферхан Хасани ќе се прекрстам...:)
Море сиктер таму,се е превара во спортот кај нас...Нека прат ќеф децата...

Пурино си се држи до стилот клабер и на стари години :kezec:

Не чини управата а?
Кај сте сега да брчите а?:icon_mrgr:
Бел бумбар за управата....
Изгледа стварно "најдоа спонзор",како шо се шушкаше...:zloo:

Помина први Април шо му е на Z.M.
Од сто пати шо ме лажеја со B.P. па лукоил и триста спонзори дури ме видам резултати ме вервам
Кинезите влегоја...:pijani:

Ако се будали Дрогата и Фитиљо да не заминат....:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom