Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ако некој има право од овие 2 години да бара три екипи тоа се деф. Македонските екипи.
Кога ќе ми текне дека сакатине босанци 2 години имаа по 3 екипи. :facepalm:
Незнам зошто ги бараат унгарците,тоа може ќе ја ојача лигата ама страшно ќе им ги намали шансите на мк екипи за влез во ф4.
Ќе има добар ќар ако влезе Пелистер во СЕХА. Тие само нека влезат,па после ќе се среди салата и ќе се донесат играчи.
Сега е друго,има спонзор со пари,се е платено практично цел приход ќе оди на сметка а нема да се дава за хотели,пат,судии. Плус одлична пара ако влезеш во Ф4 5.000 евра само ако си четврт,а 15,25 и 35 ако си од 3-1 место. Тоа е одлична пара ако се земе во предвид дека до сега не се даваше ништо,а можно е да бидат и поголеми премиите зошто ќе има и од уште некоја земја плус екипи.

Ова што пиша Томасино погоре за Голужа би бил одличен потег,камо среќа да е вистина.
За играчи,вака хипотетички ќе спомнам кој би можел да ги земе Пелистер. На Алушовски му истекува договорот,старо лево крило ама уште знае ракомет. На Додер и Батиновиќ не верувам дека ќе им се продолжат договорите,исто Левко Наумовски не е лош со нив тројца и уште едно-две засилувања од страна Пелистер ќе може да се носи со повеќето тимови во СЕХА. Набројав играчи од Металург зошто за нив знам каква е ситуацијата,од Вардар незнам дали би сакале да земат некој и дали има некој што му истекува договор или што е незадоволен. Борко практично го изгуби местото кај германците,можно е да се врати во Македонија.

Дај боже да вложи малку Двојче во ракометот,само ко што кажав мора Михајло да најде начин да го протне Пелистер,после сигурен сум дека ќе се смени на подобро ситуацијата.

"Засилувањата" би биле (според мене) : Везенковски , Чантурија , Пецаковски и уште 2ца пензионери .
Ќе се вратат во Пелистер од немајкаде...
Сигурно е поарно да играт во СЕХА одколку во мизерната наша лига и да бидат незабележителни.
Ама да почекаме , дур не се официјализира ништо не вервам .
Единствено шо ми дава барем мала надеж во цела работа е то шо општината смеша прсти во цела работа и се залага да застани зад клубот .
Шансите за влез , вака како шо стојат работите се 10 % . :coffee:

Чекајте бе малку, прво треба да ни дат право за 3 екипи, па ние да завршиме најмалку трети па после да се прат планој за СЕХА . Моментално Струмица се поквалитетни од нас и тешко ќе биди да бидиме пред нив на крајот.

A vardar i metalurg ke igrat narednata godina vo seha povotrno taka?Drugo,koga se raboti za Mihajlo,neznam uste dali imate lice da go vervate toj coek i cela rfm so go unisti rakometot vo Bitola i mu nametna vestacki rakomet vo skopje :tapp: .Za Goluza nemam zbor,bi bilo odlicen strateg za nasiot tim.Del od igracite kako so gi napomena nekoj pogore,konktretno za Alusevski dobro e ako izigra ova posledna sezona oti veke mislam deka ima 41-42 god,i plus 3-4 drugi zasiluvanja ke se vrati stariot sjaj i ke imame skoro sekoj mec dosta golema posetenost,vo sprotiva vaka ligata e dosta amaterska i nema nekoj pogolem kef :tapp:.Ajde vremeto neka raboti,jas za se ova sum ogromen pesimist,poucen od seto toa so go obekavaa niz godinite taka da ne vervam,samo mu posakuvam se najdobro i vrakanje na stari pateki.Ke kazam zbor i za toa so "ke se nosele igraci" :pos: :pos: segde vo sveto vo bilo koj sport ako se praj transfer ili ako se planira se kazva javno,mediumite vperuvaat oci vo nego,se zbora i rapsrava za nego i tn i tn..ovde samo kaj nas gi drzat vo tajnost da ne mu gi zemi Atletiko i Kil :pos:

Со се однесува до засилувањата тие се истите засилувања кои бе договорени лани и кои ке бидат договорени и до година, нема ништо од тоа. Едноставно градоначалникот заедно со упрата бараа начин како да ги изманипулираат лугето во градот па ако не примат во СЕАХ ке направиме добар тим, за потоа да речат не не примија и затоа нема пари и добар тим а парите од ЕЛЕМ пак во нечии џепови ке завршат.
Тоа ти е исто како ФК ПЕЛИСТЕР да бара да игра во ЛИГАТА НА ШАМПИОНИ и ако му дозволат ке го продадеме РЕК и ке го купиме МЕСИ и РОНАЛДО и компанија.
Најпрво требаше да се изборат да направат добар тим со кој до крајот на сезоната да се проба да се биде втор (бидејки сега сите ке почнао од нула), па ако се успее да се биде втор да се надеваме на СЕХА, а вака никој ни те прима ниту па има зошто да те прими.

Ова според мене е драпај се кај шо не те чеша.
Прво, немам никаква доверба во никој од управата, ниту во градоначалникот и неговото писмо.

Второ... :tapp: Како би се осеќале тие што сега се играчи? Како би се осеќал Кире? Таман создадовме неколку млади играчи, дилетантите договориле 5 играчи, се договарале со уште 4ца... Па и Голужа...
Немам коментар навистина.
Минатиот пат кога Циле беше наводно спонзор, спичија добра сума на пари во 3 месеци, пари со кои ќе опстојуваше оваа екипа 2 години, да не зборам за тоа какви полугиграчи донесоа и какви договори потпишаа со нив.

Ако Двојче стварно решил да го крева ракометот, тогаш нека ги избрка сите кои се моментално управа и нека напрај нова, создадена од бивши играчи и спортски работници, па постепено за 2-3 години да се напрај и екипа и условите во салата... Да созреат сегашните играчи, евентуално со играч два по сезона да се крева квалитетот, и да имаме топ генерација претежно од битолчани, и најбитно самите да се избориме за СЕХА, нема шо да молиме и да се занесваме како минатиот пат.
Тоа е ако се прај да остани и понатаму како што останало од поранешните добри времиња.
Ама ако решат да ја спукаат секоја банка на играчи како Аљушо, тогаш свака им част.

Имам претчуство дека Михајло ќе дозволи влез на Пелистер ов СЕХА лига !
Иако мене многу не ми е ќеф да играме во таја "Селска Лига" ама за Пелистер би било одлично нешто за да се врати публиката и стариот сјај на РК ПЕЛИСТЕР !
Ама прво шо му треба на екипата е да се напрај стабилна, цврста екипа, плус финансиски да застаниме добро на 2 нозе, да не се тресиме секој месец за без пари, друго мора под итно салата да се среди, иако градоначалникот рече дека тоа бил најмал проблем ! Па после публиката сама си иди, Битола е ракометен град и сигурен сум дека на секоја утакмица во Битола ќе има над 5000 публика !
Од играчите најавија дека за следната сезона сигурни се: Тоскоски, Недановски, Везенковски и Чантурија !

Моја прва желба е да имаме ЈАК голман и тоа Никола Митревски да си го вратиме !!! Сигурен сум дека одма ќе дојди, во Металург ја изгуби позицијата веќе 3 голман е, неможи место да фати пред Станиќ и Дивио, а со тоа Никучот ќе се врати во форма и ќе биди од голем ќар за во репрезентација !
После ако можи да го вратиме Петар Зујовиќ шо играше лани кај нас ко се напрај екипата, па сега замина во Партизан, тој и од таму потекнува, ама сега тешко дека ќе дојди, таму си зема уба плата, плус го гледав Партизан ко играше со германците Фленсбург мислам дека беа во Лига на Шампиони ги изгази 7-8 гола му даде, во врвна форма е !
Исто мислам и Стојчевски од Металург можи голема работа да ни заврши (Брдакот мислам прекарот така нешто му беше) многу добар играч, за во Пелистер топ ќе биди !
Пецаковски би бил топ, ако се врати....
Ама сепак тоа се само наши желби прво нека се среди то шо треба па се ќе биди, ама голман 100% ни треба !
И од сегашните играчи Ангеловски, Чурлевски, можи да се напрај стабилна екипа !

Стојчевски стави крај на кариерата лани :)

Не се зафркафај ??? Аууу штета, можеше одличен играч да биди, млад беше, имаше уште калемење во него, стално ко ќе го гледав ми оставаше добар впечаток !

Не се зафркафај ??? Аууу штета, можеше одличен играч да биди, млад беше, имаше уште калемење во него, стално ко ќе го гледав ми оставаше добар впечаток !
Таква гласина се рашири дека ставил крај на кариера, ама сега видов дека во јануари се вратил на терените и потпишал за некој тим од Тунис...
Иначе не е млад баш, има накај 29 години :D

-Се договоривме со Голужа да доведе неколку ракометари по негов вкус, помошен тренер, како и да добие целосна слобода на работа. Со самото доаѓање во Македонија, првенството би било поинтересно и поквалитетнo, ќе им конкурира на Лино Червар и Веселин Вујовиќ, како негов најголем предизвик, изјави денеска Никола Пискачев, секретарот на РК Пелистер.

хахха секоја година истото..а дојди април мај темата рк пелистер повторно се активира...се до септември ко ќе дојдат некој ко папата мапата...

Како не му е срам секоја година исто па исто...барем нешто ново да измислеа "салата, голужа, сеха, 5 засилувања, вардар да го тепаме"...или овај на тешки апој е и сам си верва или си мисли офци се луѓето до септември ќе купам време па после до април ќе се жалиме "ете пак не не примија во сеха шо да прајме не сме ние криви"...МРШ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom