Кико Д.
ULTRAS - way of life
Ако беше да гледаш, кажи дали добро игравме ова она.26-20 за нас.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако беше да гледаш, кажи дали добро игравме ова она.26-20 за нас.
Па од ко си замина пола екипа сеа прв пат бев во можност да ги глеам,и генерално не сум задоволен како играт иако со прилично сигурна разлика победивме.Победивме дека Куманово имаше два прилично лоши периоди на стартот и на крајот на утакмицата,и ние имавме осцилации нарочито Иве ко се повреди па ни ја стопија предноста,ама ете накрај изглеа и тие се изморија па ние со неколку контри преку Бутино ја напрајвме разликата.Иначе ко шо кажаја и за претходната утакмица,не сум експерт за ракомет ама факт е дека Заре и Кире драпат мадиња кога станува збор за ротација на играчите,до 45 минута само Ќани и Чурлевски се ротираја во напад одбарана,и после ради сплет на околности влагоја на 2-3 минути по некој од младиве играчи,место сеа дур не почни плеј офот да му дават поголема минутажа тие ова го прат и играт со искусните играчи, иако ни е сигурно првото место.Индивидуално мене Папата ме бендиса како изигра,изглеа ке ни биди гол играч ова полусезонаАко беше да гледаш, кажи дали добро игравме ова она.
Тие останваат бе шо не останаја некој други нив ги боли за клубот колку толку за тие пари можеше да одат негде на др место да играт ама останаја и ако не беа тие сеа ке го држевме курот в рака ке игравме со Преспа и Кавадарци за место за опстанок. Е сеа за децата не оди то така требаше порано да се вложва во нив нема тренинзи а дека има шо можат за 2-3 сезони да играт има , ако не ти чини не иди колку пари толку музика а тие шо останаја треба да им се пушти рака а не да се плука по нив .Шо не одиш ти пример да работиш негде за без пари од љубов и после ке коменитраш овде со правоОва денеска со Куманово беше катастрофа, во екипата имаше 9 тренери, 7 деца и двајца играчи (Чантурија и Бутино) се друго катастрофа. Јас ја гледав емисијата Град на тера кога беа Злате и Кире и зборуваја за некои таленти кои во првата екипа ке ги направат играчи, ама од тие таленти јас не можев да видам ни Т, цела утакмица се играше со Кани, Иве, Папата и тн. И кога влегоја на 57.37 минути ги внесе се виде дека не се деца со некој голем талент кои ке можат да преземат во иднина, сепак повеке се деца за потполнување за број. Дисциплина никака секој си дозволува да вика по судиите да се кара со соиграчите и тн. За прв пат на ракомет зажалив за 50 ден кои ги дадов за карта, првин додека јас чекав да купам карта дел од управниот одбор влезе зад обезбедувањето без карта, второ она што се случува во Пелистер на ништо не личи а камоли на сериозен клуб. Треба што побрзо да заборавиме дака Пелистер има титули има традиција и да не се залажуваме повеке, треба се да се набрка и да се почне буквално од почеток. До кога во екипата ке ги гледаме Кани, Иве, Папата, Тосето и др. со играч повеке ги мрзи да стрчнат за брз центар страмота.
Ајде бе ти куро ми само плукаш нон стоп по играчите?!Ова денеска со Куманово беше катастрофа, во екипата имаше 9 тренери, 7 деца и двајца играчи (Чантурија и Бутино) се друго катастрофа. Јас ја гледав емисијата Град на тера кога беа Злате и Кире и зборуваја за некои таленти кои во првата екипа ке ги направат играчи, ама од тие таленти јас не можев да видам ни Т, цела утакмица се играше со Кани, Иве, Папата и тн. И кога влегоја на 57.37 минути ги внесе се виде дека не се деца со некој голем талент кои ке можат да преземат во иднина, сепак повеке се деца за потполнување за број. Дисциплина никака секој си дозволува да вика по судиите да се кара со соиграчите и тн. За прв пат на ракомет зажалив за 50 ден кои ги дадов за карта, првин додека јас чекав да купам карта дел од управниот одбор влезе зад обезбедувањето без карта, второ она што се случува во Пелистер на ништо не личи а камоли на сериозен клуб. Треба што побрзо да заборавиме дака Пелистер има титули има традиција и да не се залажуваме повеке, треба се да се набрка и да се почне буквално од почеток. До кога во екипата ке ги гледаме Кани, Иве, Папата, Тосето и др. со играч повеке ги мрзи да стрчнат за брз центар страмота.
Шо бара ракометна федерација во Битола ? во Скопје е таа нешто да не измеша ?На кое место се наоѓа ракометната федерација во Битола знај некој ?