Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Сега најубо е Управата да излези со соопштение и да се извади колку шо можи , оти изгледа дека уште не се свесни дека сега влегоа и во барабанот на Алкалоид со свиркачи кај нас дома.
А не се спремни една битка моментално да добијат а не три .

Надвор од муабетот , ама стварно е срамота што никој од вас шанкуриња не му честитавте роденден на нашиот Филип Талески :)
Дечкото ве размонтира на секој меч што досега го играше против вас :)
Pogolemo samozakopvanje od tvoeto dosega nemam videno....ako ne odis v sala na utakmici barem otvori na web gledaj sliki, mozi ke ja pogodis bojata na stolcinjata....Oti igrase toj protiv nas? Jas mislev povreden e, taka izjavija koga ne ojde za reprezentacijata....picka dezerterska

Надвор од муабетот , ама стварно е срамота што никој од вас шанкуриња не му честитавте роденден на нашиот Филип Талески :)
Дечкото ве размонтира на секој меч што досега го играше против вас :)
Elate dvata zaedno ke vi ja dam svekjata da ja duvnite

Точно, не треба да очекуваме РФМ (Алкалоид) да реагира, нив му одговара кога меѓусебе се јадиме. Живко, Киро и шпиуните нивни (а ги има и во нашиот клуб) тријат раце овие 2-3 дена, и на сите страни ќе дотураат масло на огнот со цел газдите да заминат и Пелистер да биди ослабен. Иако многу се надеваат, јас мислам дека не само шо нема да му успеј, туку и многу посилни ќе се вратиме и матер на сите ќе му ебиме.

Иначе почнаа муабетите од луѓе околу клубот (не газдите) дека бројани му биле деновите, ама знаејќи го овај град на предавници и шпиуни ништо чудно то само да е обработување за друга страна.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Соопштението доволно беше. Ќе си излези Стерјев ко ќе треба да излези со одлуката.
Летото и сам потенцираше во некое интервју дека чисто ради децата е останат во клубот. Годинава се фрли на една карта и сред сезона носеше скапи странци и напрај три постави за да не дојди титулата под знак прашалник. И шо се случи, ко магариња изгубивме во Скопје со 7 разлика, со изгубени шанси за титула и се решија да ја префрлат цела кривица на навивачите.
Бегат овие Декси, разочарани се луѓето пред се ради поразот и изгубената титула, а ова со навивачите само му беше капак.

Веќе не е ни битно кој се во управа. После сите случувања ми се чини дека еурофарм е на излезна врата од клубот. Незнам дали се обврзани временски со договорот со општината, ама чинам прва прилика џаде ќе фатат.
To ke se sluci za brzo... mozi i zato se ova so se slucvase i doprva ke si barat samo za da ja izbegat...
PELISTER i CKEMBARI ke se vecni se drugo e prolazno... ;)

Ajde malce seriozno sega.
Za utakmicata.
Prv pat go gledam asalno Pelister ona sto prvo go uvidov e deka nema ekipata SREDEN BEK. Ama bas nikakva igra na dobro postavena odbrana. Mnogu se zalazuvaat I moive I vie deka do prekinot Pelister pojak nz sto.. Pa od 10 napadi 5 bea nad gol ili ko sto znaete da kazete v_pcenki. Nemoze toa taka pogotovo ekipa kandidat za Titula. Prasanje na vreme bese koga nSiov ke go smeni Karapale koj bese ocaen I nikakov impakt nemase vo napad.Se macevme bajagi. Vleze Dutra I odma se smeni se, pa I kapak Borko posle so penalot. Neznam onoj Hosni so go drzevte u ekipa uste I tie Susi musi kompanija. Ja se kladam deka nasi igraci ke odigraa podobro. Utakmicava e na srce na tremerive vasi I @Џони От bese u pravo koga praevme muabet za smenata na trener. Vardar ima poiskusni igraci koi znaat da igraat pod takvi uslovi koi sto bea I imaat mentalitet na sampion.

Za cirkuzot..
Da pocneme od pocetok. Najavite od tipot kw go rusime gradot (town) prvo utnato. Skopje ne e gradce pomalo a kamo li demoliranje I slicno. To pridonese nekoi faci da zabegaat I da predizvikaat nered. Frlanje so paricki segde go ima, go imase I bt vtorata Lanska sezona. Nemase nisto da bide ako ne se frlea bakljite. Policijata ke si dojdese ke si sredese odma se sto treba. Ne e opravduvanje I toa vlaganje u teren ama isprovocirano bese jbg. Za Lesjak da ne zboram ja se iznervirav bajagi!!
Da rezimiram. Baravme gostisnki padnavme na ispit. Ni dadoa sloboda ja zasravme.
I ona so videono Jovic riparian ciganon stapovi zima mislis gi napadnale na teren gotovo zrtvi ima...
Za kraj uste nesto. Mora da se bide samokriticen za rakometot I za incidentite. So ovie sponzori tolku e nz dali mozat poise. Nikoj ne saka da ve unisti dosta so toa utopija e ozbilno nema smisla nikakva. Steta ako nema navivaci naredni godini mnogu ke se izgubi bez razlika na incidentive.
Bidete mi pozdraveni posebno boce ili kako bese deckoto sto samo ako videl nekoj od sk u sala :)
Автоматски споено мислење:

Ajde malce seriozno sega.
Za utakmicata.
Prv pat go gledam asalno Pelister ona sto prvo go uvidov e deka nema ekipata SREDEN BEK. Ama bas nikakva igra na dobro postavena odbrana. Mnogu se zalazuvaat I moive I vie deka do prekinot Pelister pojak nz sto.. Pa od 10 napadi 5 bea nad gol ili ko sto znaete da kazete v_pcenki. Nemoze toa taka pogotovo ekipa kandidat za Titula. Prasanje na vreme bese koga nSiov ke go smeni Karapale koj bese ocaen I nikakov impakt nemase vo napad.Se macevme bajagi. Vleze Dutra I odma se smeni se, pa I kapak Borko posle so penalot. Neznam onoj Hosni so go drzevte u ekipa uste I tie Susi musi kompanija. Ja se kladam deka nasi igraci ke odigraa podobro. Utakmicava e na srce na tremerive vasi I @Џони От bese u pravo koga praevme muabet za smenata na trener. Vardar ima poiskusni igraci koi znaat da igraat pod takvi uslovi koi sto bea I imaat mentalitet na sampion.

Za cirkuzot..
Da pocneme od pocetok. Najavite od tipot kw go rusime gradot (town) prvo utnato. Skopje ne e gradce pomalo a kamo li demoliranje I slicno. To pridonese nekoi faci da zabegaat I da predizvikaat nered. Frlanje so paricki segde go ima, go imase I bt vtorata Lanska sezona. Nemase nisto da bide ako ne se frlea bakljite. Policijata ke si dojdese ke si sredese odma se sto treba. Ne e opravduvanje I toa vlaganje u teren ama isprovocirano bese jbg. Za Lesjak da ne zboram ja se iznervirav bajagi!!
Da rezimiram. Baravme gostisnki padnavme na ispit. Ni dadoa sloboda ja zasravme.
I ona so videono Jovic riparian ciganon stapovi zima mislis gi napadnale na teren gotovo zrtvi ima...
Za kraj uste nesto. Mora da se bide samokriticen za rakometot I za incidentite. So ovie sponzori tolku e nz dali mozat poise. Nikoj ne saka da ve unisti dosta so toa utopija e ozbilno nema smisla nikakva. Steta ako nema navivaci naredni godini mnogu ke se izgubi bez razlika na incidentive.
Bidete mi pozdraveni posebno boce ili kako bese deckoto sto samo ako videl nekoj od sk u sala :)

Сега најубо е Управата да излези со соопштение и да се извади колку шо можи , оти изгледа дека уште не се свесни дека сега влегоа и во барабанот на Алкалоид со свиркачи кај нас дома.
А не се спремни една битка моментално да добијат а не три .
Si kazaja so mislat ne mora nisto poke

To ke se sluci za brzo... mozi i zato se ova so se slucvase i doprva ke si barat samo za da ja izbegat...
PELISTER i CKEMBARI ke se vecni se drugo e prolazno... ;)
Точно, клубот ќе продолжи да си егзистира и понатаму, е сега со каков состав ќе видиме.
Факт е дека адекватна замена на еурофарм нема да се најди, па ќе тераме со општински пари и ќе се радваме ако упецаме да изиграме едно коло во Европа.
Моментално сме во шах мат позиција, со заминување на еурофарм ќе се вратиме на просечноста, а со останување ваљда би останале на слично ниво, а со то и фрустрирачки резултати(и за публиката и за газдите) без поголем успех во Европа и без титула дома.

Точно, клубот ќе продолжи да си егзистира и понатаму, е сега со каков состав ќе видиме.
Факт е дека адекватна замена на еурофарм нема да се најди, па ќе тераме со општински пари и ќе се радваме ако упецаме да изиграме едно коло во Европа.
Моментално сме во шах мат позиција, со заминување на еурофарм ќе се вратиме на просечноста, а со останување ваљда би останале на слично ниво, а со то и фрустрирачки резултати(и за публиката и за газдите) без поголем успех во Европа и без титула дома.
Tocno taka. Sega ke se vidi koj go saka Pelister i zosto i kako... Ako mislat gazdite deka treba da si odat slobodni se i ne se vecni ama mozeja da dokazat obratnoto ama ke vidime doprva koja e vistinata ;)

Факт е дека адекватна замена на еурофарм нема да се најди, па ќе тераме со општински пари
Ништо чудно по трет пат да се фузирате, сега со уште поголемиот фармацевски гигант Алкалоид.

Gi turnavte gakjite site...so vi e be? So e 7 razlika...ne e nevozmozna misija...ajde malce pohrabro, ke se borime do kraj ....mozi ke izlezi nekoe iznenaduvanje, neocekuvano gubenje na bodovi....Frederiksberg vo polufinale vaka go eliminaravme....neka se smirat strastite, nema potreba od razdelba...Nikoj, nikoj nemozi da ni ja zemi ljubovta kon Pelister...ostaj te soopstenija i gluposti.....tie neka se dumat so gi ceka kaj nas

Соопштението доволно беше. Ќе си излези Стерјев ко ќе треба да излези со одлуката.
Летото и сам потенцираше во некое интервју дека чисто ради децата е останат во клубот. Годинава се фрли на една карта и сред сезона носеше скапи странци и напрај три постави за да не дојди титулата под знак прашалник. И шо се случи, ко магариња изгубивме во Скопје со 7 разлика, со изгубени шанси за титула и се решија да ја префрлат цела кривица на навивачите.
Бегат овие Декси, разочарани се луѓето пред се ради поразот и изгубената титула, а ова со навивачите само му беше капак.

8 разлика не се недостижни само да кажам, посебно во нашиот Храм и со добра тактика и игра, сме имале такви утакмици и во Челенџ со скапана постава али со сплотеност до јаја Управа - Чкембари и кога цела сала се претвора во ЧКЕМБАРИ и старо и младо....
Е тогаш паѓале појаки екипи од мрсулковциве.

Значи од Управата зависи(еше) дали ќе одиме нагоре да се мобилизираме или надолу и да се однесува свесно како женска кога сака да му раскини на дечкото па врти сучи....

Тие се на потег секако....Али предавање пред време ниту сме имале досега ниту треба да има!!!!!!

Кога можеше Пелистер 2 зошто да не и Пелистер 1!

Последно уредено:
Последен пат ви пишувам во темава,вие сте ментални што се откажувате спорт е ова има изненадувања и по 9 гола не е сигурна предност.Јас сеуште викам дека титулата не ни е освоена,има уште многу да се игра се е можно некако многу брзо се предадовте.Еве и сами видовте Вардар на 20мин до крај губеше 7 гола од Барселона на Ф4 па ги треснаа на крај со 2 гола разлика.Полекате малку .Навивачки поздрав

Иако на сите ни е тешко изглеа стариот вештер многу лесно успеа со два потези и раздели па владеј да си ја постигни целта....
И ова до негде држи иако реакцијата на Чкембари после несреќното комуњике на управата е апсолутно оправдано...
Еве еден статус од нашиот ФБ.

Можам да го сфатам оти точно постарите го имаме осетено на своја кожа ова злобно човече какви малтретирања и иживувања ни има правено подмолно како и сега, али ќе стигни правдата кога тогаш....
Сите ги паметиме кражбите од Наче, Металари и компанија на чело со Михајло, ама една работа ќе кажам сега иако на многумина нема да ви е верна. Со сигурност тврдам дека Михајло има почит кон Пелистер и е голема невистина дека сака да го растури, пропадни клубот и слично. 2006 или 2007 кога клубот немаше никаков играч, рече дека недозволиво е Пелистер да е на ова ниво и испрати 3-4 играчи на позајмица, 2-3 црногорци и Козла колку што се сеќавам, и инфото е од човек кој е долги години во ракометот со многубројни познанства.

И нашите треба да учат од Михајло како се менаџира клуб, не да се истрчуваат уште невратени да барат кривец, да ги напаѓаат сопствените навивачи. Две години крпи крај со крај стариот, се борџат плати и рутински ја освојува титулата. :toe:

Сите ги паметиме кражбите од Наче, Металари и компанија на чело со Михајло, ама една работа ќе кажам сега иако на многумина нема да ви е верна. Со сигурност тврдам дека Михајло има почит кон Пелистер и е голема невистина дека сака да го растури, пропадни клубот и слично. 2006 или 2007 кога клубот немаше никаков играч, рече дека недозволиво е Пелистер да е на ова ниво и испрати 3-4 играчи на позајмица, 2-3 црногорци и Козла колку што се сеќавам, и инфото е од човек кој е долги години во ракометот со многубројни познанства.

И нашите треба да учат од Михајло како се менаџира клуб, не да се истрчуваат уште невратени да барат кривец, да ги напаѓаат сопствените навивачи. Две години крпи крај со крај стариот, се борџат плати и рутински ја освојува титулата. :toe:
ova e brat mi sea ko jas da recam imam zenska ama od so ja sakam mi e zal da ja ebam

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom