Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
sekoja cest za gore napisanoto od Zoran i sega neka mu se pazi posto nie ic nema da bidime "ljubezni" so kritikite ako si misli taka ;)
Pelister na pogonot na Eurofarm prerasnuva vo goelma masinerija za koja doprva ke se slusa...
Dali ke uspee da go dostigne neboto ke zavisi od dve raboti:
Prvo dali ima dovolno "jaglen" za masinata i vtoro najbitno kade ke ìgrame liga na sampioni koga ke go padnime Vardar!
Pelister do izgradbata na Boris Trajkovski imase pogolema sala od skopskite kjumezi...
Duri ne imame sala vo Bitola sto ima makar edno stolce povekje od Jane Sandanski, nie ne mozeme dostojno da go prezentirame Pelister vo ligata na sampioni...
Kako bi se izgradila taa sala za koja trebat mozi 10M ne znam... Luge iskreno nemat leb da jadat, a toa se teski luksuzi... No ro ruinirana Mladost kolku i da ja sminkame ne prajme nisto...
A za forumot sto da recam, uste da dodji Crevoto so nedelni analizi pred utakmica i ke pocnime karti da naplakjame za clenstvo :cool:
Duri imame i skopjani, ohrigjani i od drugi gradovi koi redovno citaat i komentiraat...

poveke bi bil sreken ako igrame uste 10 godini liga evropa no na makedonski pogon
otkolku da blesnime sezona dve vo liga na sampioni na pogon na skapi stranci i posle pak da ne nema sto godini...
i sakam da imame jaka makedonska liga kade ke ima tri cetiri jaki klubovi kako Pelister koi so novoto pravilo za stranci se poveke bi bile makedonski...
samo taka ke imame jaka reprezentacija...

По флегма играч од овај Буторац амин, незнам како го држите во втора екипа.

poveke bi bil sreken ako igrame uste 10 godini liga evropa no na makedonski pogon
otkolku da blesnime sezona dve vo liga na sampioni na pogon na skapi stranci i posle pak da ne nema sto godini...
i sakam da imame jaka makedonska liga kade ke ima tri cetiri jaki klubovi kako Pelister koi so novoto pravilo za stranci se poveke bi bile makedonski...
samo taka ke imame jaka reprezentacija...
Аман бе со тоа да се форсираат домашни играчи за да имаш јака репка. Ене ги Германците и Французите дека во сите екипи половина и повеќе им се странци гледам исчезнаа од ракометната мапа.

По флегма играч од овај Буторац амин, незнам како го држите во втора екипа.
Буторац е најслабиот играч во историјата на македонската Супер лига. Повеќе шанса треба да добиваат Митревски и Блажевски. Потенцијал како Митревски треба да се бруси на вакви утакмици.

Буторац е најслабиот играч во историјата на македонската Супер лига. Повеќе шанса треба да добиваат Митревски и Блажевски. Потенцијал како Митревски треба да се бруси на вакви утакмици.
Блажевски игра десно крило?

Мене лично од тоа што го имам гледано доста интересен ми е Мирчевски, ок е и Митревски иако очекував повеќе од него кога го гледав на кадетското првенство, ама пак рака на срце и нема некоја минутажа.

Аман бе со тоа да се форсираат домашни играчи за да имаш јака репка. Ене ги Германците и Французите дека во сите екипи половина и повеќе им се странци гледам исчезнаа од ракометната мапа.
gresno si me razbral...
go sakam pelister od pocetokot na 90tite
7-8 nasi igraci... 5-6 stranci
no nasite da ne bidat dekor, a strancite da ne bidat prolazni....
germanija i francija imat 50 jaki klubovi
od site po eden da izlezi imas za tri reptezentacii...
nie morame od dva tri tima da izvadime 20 igraci...
reprezentacijata za mene e svetinja...
a lazarov naroden heroj...
posto antic i kompanija bea 4 vo evropa i posle ne igram...
a nie so limitirani moznosti od tri centra: bitola, struga, i avtokomanda koi maka macea so stretstva uspeavme 15 godini da bidime prisutni vo rakometniot krem...

Мене лично од тоа што го имам гледано доста интересен ми е Мирчевски, ок е и Митревски иако очекував повеќе од него кога го гледав на кадетското првенство, ама пак рака на срце и нема некоја минутажа.
Мирчевски има некако побрзо движење и добар е на финта. На Митревски јака страна му се ударите од 9-10 метри. Жално е двајцата да седат на клупа или воопшто да не бидат повикани за вакви натпревари.

gresno si me razbral...
go sakam pelister od pocetokot na 90tite
7-8 nasi igraci... 5-6 stranci
no nasite da ne bidat dekor, a strancite da ne bidat prolazni....
germanija i francija imat 50 jaki klubovi
od site po eden da izlezi imas za tri reptezentacii...
nie morame od dva tri tima da izvadime 20 igraci...
reprezentacijata za mene e svetinja...
a lazarov naroden heroj...
posto antic i kompanija bea 4 vo evropa i posle ne igram...
a nie so limitirani moznosti od tri centra: bitola, struga, i avtokomanda koi maka macea so stretstva uspeavme 15 godini da bidime prisutni vo rakometniot krem...
Не велам дека немаш право, ама ова со странците не ти гарантира дека ќе имаш јака репка. Ако има некој добар да се пробие, во секој случај ќе исплива на површина. Ене ги пример Литванија немаат странци во лигата, па немаат јака репка. Ова со ограничување на број на странци е само за профит и ништо друго. Нема никаков ефект, јасно е како ден. Имаа обиди уште доста други држави со таквиот метод и не донесе ништо ново, само проблем.

Во однос на ограничувањето на странците :
Кога клубот ќе биди ограничен со број на странци, истиот ќе мора да има квалитетни мак играчи, но тие на прсти се бројат во однос на квалитетни странци шо ги имаме, плус и нашите шо вредат сакат надвор, не тука. Ова шо значи? Ова значи дека РФМ ќе ги сакати клубовите кој шо се финансиски потковани за интернационална сцена. Едноставно со скратување на бројот на странци никој не гарантира дека ќе се пробијат македонски играчи, можи само да ги сакатиме најдобрите. Ова нешто со бројот на странски играчи би можело да „функционира“ доколку ги ограничиме клубојте шо нема да имат излез Европа, оти имаме пример од Пелистер до пред 2/3 год дека се носат сомнителни странци место наши деца шо би можеле да вредат. Но, ваквиот начин е хипокризија бидејќи не можиш два клуба да ги остајш со странци, а др да ги примораш со мак играчи. Велам то правило можи да дај резултат за силна репрезентација ама и не мора, иту најверојатно нема да дај резултат. РФМ мора да најди начин да влијае директно врз ракометните школи. Мислам дека го читав Гино негде, на најголем дел од младинските тренерите не им е битно дали ќе изделкат некој играч, битно им е да ја освојат младинската лига. Зато често се случува да се повлекуват веќе готови играчи који тренираат со прва екипа(воедно и исполнуваат услови за младинска /кадетска), се со цел да победат и освојат некој трофеј на сметка на деца шо на пр, поради тоа нема да добијат прилика. И има мн слични мајмунлаци и глупости на кој шо треба да се внимава, пази и работи. Често менаџери и родители вршат притисок врз самите тренери, а да не зборуваме дека некогаш (скоро 70% од случаите) нема услови нормални за тренинг, пр Битола, првата екипа во зима нема услови за нормален тренинг, за децата да не зборам. Па од целото ова тука, доколку РФМ сака да имаме силна репрезентација далеку повеќе треба да обрни внимание на ваквите работи и притоа да вложи во ова, место да го ограничува бројот на странци.

Нема никаков ефект, јасно е како ден. Имаа обиди уште доста други држави со таквиот метод и не донесе ништо ново, само проблем.
Ова со ограничувањето е во ред но ограничувањето на играчи од странство кои се во топ 15 е малку исфорсирано. Да 5-6 странци во тимот е ок. Цело ова ограничување е направено на сметка на 63та кој ја претераа со странските играчи за инстант слава но не вложуваа во продукција на македонски играчи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom