Фан клуб - РК Металург

Добро бе,овие тренираат или само се сликаат?:pos:

Ќе има ли некаде пренос од струшкиот турнир?

Распоред на натпреварите:

Среда (13 август):

18.00 часот: Металург јуниор – Струга

19.45 часот: Церемонија на свечено отворање

20.45 часот: Металург – Кретеј

22.30 часот: Металопластика – С. Петербург

Четврток (14 август):

19.00 часот: Азоти Пулави – Кретеј

20.45 часот: Вардар – С. Петербург

Петок (15 август):

19.00 часот: Вардар – Металопластика

20.45 часот: Металург – Азоти Пулави

Сабота (16 август):

17.30 часот: Меч за 5. место

19.15 часот: Меч за 3. место

21.30 часот: Финале[DOUBLEPOST=1407891170][/DOUBLEPOST]EMI_5739.jpg
Ренато изглеа многу ослабен :eek:

Последно уредено:
дека пуштаат муабети дека форсираат "само македонско" - пуштаат,
ама вардар најмалку може во моментов за тоа да им се фати. - пошто во РК Вардар има само 3ца македонци

дека пуштаат муабети дека форсираат "само македонско" - пуштаат,
ама вардар најмалку може во моментов за тоа да им се фати. - пошто во РК Вардар има само 3ца македонци
Рк Вардар не се лупаат во гради како металург бар...не глумат светци ко некој...

Рк Вардар не се лупаат во гради како металург бар...не глумат светци ко некој...
Половина и повеќе од репрезентативците се во Металург така да... :)

12 стандардни македонски репрезентативци се од Металург, 4 од Вардар, еден од Кретеј и еден од Барса. Така да процентуално 66.66% се од Металург. :)
Каков број :D

Чекај малку нели лино скокаше ко мајмун дека на младите шанса ќе им дава? кажи ми зашо после 5-6 трансфери се му се МЛАДИ играчи од Србија, босна, Хрватска и црна гора?

Edno e skokanje i falenje po vesnici,drugo e da spremas ekipa za liga sampioni.
Nema sredina,ili brkas rezultat i pravis ekipa so sirok roster,ili se nasocuvas kon mladi domasni igraci i niv gi delkas celo vreme,kako so pravi Zagreb.
I Lino e svesen za ova,ama mora da js podrzuva"politikata" na upravata.
Bez igraci od stranstvo i samiot e svesen deka nema nisto od silen Metalurg.
Zameni za Georgievski,Vugrinec vo Makedonija nema.
Do nekade se opravdani transferite na Lipovina i Dzukic.
Dosta vetuvaat decata.
Ama Marsenic?
Bas me interesira so igrac e Marsenic,znam deka e dobar vo odbrana,za napad ke vidime,slicen igrac kako Markoski.
Dali vredese tolku cekanjeto za ovaj ugrac.
Koga gi imas Vanco,Nikola Markovski,ete Pesevski.
4ca pikeri ne odi,mnogu e.
Ke dobijat nekoja minuta vo Seha i na nekoja utakmica vo ligata so Zomimak i Pelister i tolku.
Zosto go nosea Kosic?30 i kusur godini ima.slicna uloga kako Mijatovic,instant resenie.
Ete go Mitrevski za vtor golman,proveren mlad.
Mozea da mu dadat sansa na Filip Ivanovski,ama deckoto ukapira kolku e satot i zamina sovreme vo Mrk Vardar.
Mozese Lino da donesi nekoe mlado golmance od Hrvatska,barem od tamu se pokaza igracite so gi donese,posebno Cindric,deckoto e mal tenk,super igrac.(y)
No sepak dolga e sezonata i mora da se imaat 3 salam golmani,vo LS ne se igra na slepo.
Greota e i za Mitrevski,Markoski,Pesevski da se 3ta,4ta opcija,cel zivot da dremat na klupa.
Ama ova e cenata so ja plakaat so se del od vakva ekipa.
Barem da im dadat sansa na Talevski i Neloski da se delkaat vo Seha,i taka javna tajna e deka Lino ne se zamara za Seha barem neka gi igra tamu celo vreme Talevski,Neloski,Pesevski,vredat decata,da ne gi maci Mojso,Renato,Vanco,Atman,Stanic za dzabe,da rizikuva povredi vo liga koja ne e vazna(barem ne za Metalurg).
Kako i da e dosta vetuva ovaa ekipa na Metalurg,ke bidat posilni od lani,ako imaat sreka so povredite na klucnite igraci treba da ja pominat grupata vo LS..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom