Фан Клуб: РК Макс Струмица

• Креатор на темата Креатор на темата Xfire
  • Време на започнување Време на започнување
Терзиќ повредан беше и така и така ништо не покажа ама Мики беше најдобар одбранбен...

Нема да освоиме ни бод у ехф.

Слушнам Мики ке ги тренирал децата, поарно Гошев нека биде тренер од колку други фаци шо не разбират ракомет.

Как и да е, тава за Струмица е голем успех, и очекувам на тава ниво да издржат уше 1 година барем, да не се распадне се у вода после плеј-офо у лигата.

Зомимак – М во сабота против Спортинг во трка за првите два бода во ЕХФ Купот
13.03.2014 | 14:06

Како најава за саботниот натпревар кој екипата на Зомимак М ќего одигра против португалски Спортинг, денес во просториите на клубот се одржа прес конференција на која беа присутни Претседателот на Управниот одбор, Славе Гошев, тренерот Марјан Андонов и ракометарот Јовица Младеновски.

Претседателот Гошев направи една ретроспектива на настапите на клубот во ЕХФ лигата и последните три натпревари во кои екипата имаше три порази.

Јас како претседател на управата, а и сите заедно не очекувавме дека ќе бидеме дел од Купот на ЕХФ ни според финансиите ни според кадарот затоа сега не се врши некаков притисок од нас врз ракометарите за резултати кои би биле повеќе од можностите кои ги има екипата, но тоа не значи дека предадени влеговме во фазата, туку напротив во сабота треба да ја оправдаме довербата на публиката и конечно да ја издвојуваме првата историска победа во овој Куп како прва и единствена екипа од Македонија која била дел од неа – изјави Гошев .

Тој ја повика јавноста да биде играч плус на теренот и да даде мотив и сила плус за екипата во сабота како и на наредниот натпревар на 22 март кога ќе се игра против гиганотот Монпеље. Она што како управа го зацртавме го остваривме, да не бидеме сфатени погрешно ние за тоа не бараме алиби, напротив, екипата оди во нагорна линија и ќе го достигне оној врв кој е потребен, тука е и домашното првенство во кое ќе се судриме со гигантите Металург и Вардар и сериозно ќе се вмешаме во борбата за второ место кое е и крајна цел на нас како управа- рече Гошев .

Тренерот Марјан Андонов изјави дека во сабота ја очекуваат првата победа и првите два бода против Спортинг, додека Младеновски ја потврди добрата атмосфера во тимот и подготовките на играчите со кои треба да се исправат грешките од првиот натпревар во Лисабон.

Најмногу внимание ќе се посвети на брза и динамична игра, брзи центри, полуконтри и контри и ако го спречиме тоа натпреварот ке биде рамноправен- изјави Андонов.

http://strumicadenes.mk/zomimak-m-vo-sabota-protiv-sporting-vo-trka-za-prvite-dva-boda-vo-ehf-kupot/

Случајно да не има сабота пренос од Зомимак - Пелистер на некоја локална телевизија ?

Случајно да не има сабота пренос од Зомимак - Пелистер на некоја локална телевизија ?

Пренос нема, снимка има... Најчесто ја даваат истата вечер во 10 часот на ВИС

Jure Dolenec 11

Our transport to training today in Strumica:) Macedonia, simply awesome for me!

10015072_641195045916873_1282279893_n.jpg

poluvreme 13:13 strumica metalurg[DOUBLEPOST=1398189510][/DOUBLEPOST]Пораз на крај 20-25... Судиите расипаа златна утакмица...

Последно уредено:
Не оти ќе тепааме мош али стварно срамотно е на тај начин да се утакмицата реше со судии апла беше и да не се разбираш ќе приметаш арно Зоранчо беше иначе Славето ќе напрааше некоо збрка беше ептен нервозен такво крадење од клуб кој играа 1/4 финале ЛШ е смешно.Не ме аресе тава шо другите у салата многу не се како што беше Струмица 2005 или лани со Вардар и со Макаби и Архус активни у навивање значи да се направе притисок врз другите играчи и судиите во клучните моменти фале тај амбиент малце во салата.Денеска објавуват за утре боже зачувај дека играме со Вардар ај нека е али за купо у Охрид ако влеземе финале на 18 Мај и со Вардар у Парк чекам Струмичане да направаме експанзија :).

Следната сезона буџетот на Струмица се зголемува, ќе се донесат нови играчи, а не се исклучуваат и можностите Пецаковски, Раде да се вратат повторно во тимот.. Буџетот со сигурност се зголемува, а за Пецако и Раде има веројатност да се вратат..

Следната сезона буџетот на Струмица се зголемува, ќе се донесат нови играчи, а не се исклучуваат и можностите Пецаковски, Раде да се вратат повторно во тимот.. Буџетот со сигурност се зголемува, а за Пецако и Раде има веројатност да се вратат..

Шо се однесува до мене Пецако може да си остане у Металург... По тва лани шо го направи ка глумаше повредан мислам оти и управата не би требало да дозволе да се врате... Плус како замена за Раде би го имале Јоцо шо е солиден играч... Фале уше десен бек добар да наат да го растерете на Раде и добро лево крило... Другото е солидно...

Раде иде тава е сигурно заврши у Норвешка а другите засилување ќе се странци.Пецако теоретски шанси нема бидејќи сите знааме колко се мирисат со Митко а поарно Караиванов кој игра со срце и душа него ли тај и така квалитето им е тук негде.

Раде иде тава е сигурно заврши у Норвешка а другите засилување ќе се странци.Пецако теоретски шанси нема бидејќи сите знааме колко се мирисат со Митко а поарно Караиванов кој игра со срце и душа него ли тај и така квалитето им е тук негде.

Za kvaliteto deka se tuka negde ne sum siguren bas :)
Taa sezona Karaivanov ne igre nisto posebno, nogo e tromav i samo u defanziva vrse rabota, dodusa i poveke na klupa sede, ne e dostojno da gi sporeduvas Karaivanov so Pecako..kvaliteto na vtorio igrac e ogromen, plus e mlad, i ima dobro iskustvo za negovi godini. Dodusa i taj prvio ne zivee ni sportski kak so treba, kak so se i golem del od igracite so se momentalno vo Strumica.

Za kvaliteto deka se tuka negde ne sum siguren bas :)
Taa sezona Karaivanov ne igre nisto posebno, nogo e tromav i samo u defanziva vrse rabota, dodusa i poveke na klupa sede, ne e dostojno da gi sporeduvas Karaivanov so Pecako..kvaliteto na vtorio igrac e ogromen, plus e mlad, i ima dobro iskustvo za negovi godini. Dodusa i taj prvio ne zivee ni sportski kak so treba, kak so se i golem del od igracite so se momentalno vo Strumica.
Караиванов точно не е човек шо живее спортски живот али игра од срце и не се праа повреден и договара зад грб на клубо како Пецако.После шо има направено Пецако таа сезона он е значи играч јак али никој пат не покажал нешто на битни утакмици освен со Вардар тука види какви голове даваше Караиванов у ЛШ со просечен Вардар ако праташ подлго време ракомет и тај разлика голема.Караиванов ојде у Грција беше главен играч ка освоија титула грчката лига ако ги тргнаме Вардар и Металург е 2 пати поквалитетна од нашта за жал.Караиванов го викаа и у Грција и Турција ама он сака тука да доо.Иначе ќе се донесе уште еден играч како рагбисто у одбраната рагибсто полн погодок у одбраната руше се пред него такви играче ни фалат на нас борбени.

Абе Митро е рибар бе, дојде тук за да си лова рибички и да тепа у одбраната противниците. А тава шо го викате од срце апсолутно точно е од игра од срце. Душа човек. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom