Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Едино енигма ми е Асенсио у составот, лани имаше очајна сезона ако се планира на него треба да си отиде некој од поискусните.

Читам Одегард во Леверкузен. Позајмица или ке биде продаден? Штета ако го продадат беше еден од најдобрите во холандско и едини играч во најдобрите 11 а да не е од ајакс и псв. Треба да му се даде вистинска шанса во првиот тим.

Едино енигма ми е Асенсио у составот, лани имаше очајна сезона ако се планира на него треба да си отиде некој од поискусните.
Па Васкез ко поискусен еве го предлагам...

Па Васкез ко поискусен еве го предлагам...
Асенсио никад нема да биде крило, ако го планираат за таму поарно нека го шитнат да не го гледам како се гуши.

Асенсио никад нема да биде крило, ако го планираат за таму поарно нека го шитнат да не го гледам како се гуши.
Епа нека го игра место Модриќ или Круз

Ustvari ko kje vidish kako edino tipichno krilo spremno za vo prv sostav e samo Vinicius Jr., koj sho hands down beshe edinstveniot igrach izminatava sezona koj moeshe da naprajt razlika/vishok i da biditt konkreten protiv bunker ekipi (iako zavrshniot pas/shut mu beshe ochaen dosta chesto ali dete e ushte to se popravat so iskustvo). I mozhda Brahim koj na poslednite 3-4 utakmici imashe strashni probivi i potezi ama ne vervam deka godinava kje ostanit vo timot, rado bi go videl negde na pozajmica. Za Vasquez iskreno ne znam sho da recham. I posle 5 godini neam oformeno mislenje za ovoj igrach. Da igravme "Konte formacija" bi bil perfekten kako full back/wing...vaka stvarno, vo ovoj pull na igrachi ne mu ja gledam ulogata, a pak sakam da ostanit zsh e eden od retkite koj e prav madridista vo timot.

Sve ostalo sho imame ili rachuname ko "krilo"(Bale,Asensio, pa duri i Isco i Hazard) se nekoja metamorfoza od ofanzivci i se pokorisni kako vtori napagjachi ili polushpicovi nego li krila.
Ili pak ich ne se korisni :D.. I bash radi to mislam deka nemat da ja gledame igrata i formaciskata postavenost sho ja terashe Zidan vo prviot mandat. Mislam deka kje gledame nekoj drug fudbal, ne tolku baziran na kontri i krila, so mnogu pojke podavanja i posed, da ne recham ublazhena verzija na "tiki-taka".

Ako zgresham, neka izgoram kraj kraeva....

На Винициус пас играта и завршницата му е у минус, баш тоа што на Реал му треба. Од овој Родриго имам поголеми очекувања и мислам дека ќе успее повеќе. Зидан кажа јавно дека го сака Брахим за наредна сезона, а клубот мисли дека треба да игра почесто, на крај неговото останување ќе зависи од тоа кој ќе си отиде, а кој ќе дојде, инаку страва играч. Средината не ми се свиѓа воопшто, и ради тоа не можам да се начудам на одењето на Љоренте кој по мене требаше да биде прва опција во конкуренција со Касемиро, кој освен што е копач е тотално нестабилен кога ја има топката во нозе, исто и продолжувањето на договорот на Крос ми е неразбирливо за кој мислам дека прошла година немаше ама баш никаков придонес во играта, дури мислам дека и физички не е спремен да игра за прв тим на Реал, плус и Модрич со 34 и Иско флегмата и практично немаш средина.

↑ Васкез 2.0

млад е Себаљос, може комотно да оди во друг тим да се изнаигра...ако се паметни, ќе му стават бај-бек клаузула...има некои играчи созреваат на 26-27 години..може да биде важен играч во иднина...

за шпанциве секогаш пружа одлични партии, за Реал делува некако многу нервозно и уплашено..

Benfica će uskoro objaviti dolazak Raula De Tomasa, a kako navodi 'As', Real Madrid je s njima napravio jedan vrlo zanimljiv dogovor. Naime, Klub je u sklopu ovog transfera u ugovor njihovog braniča Rubena Diasa (22) ugradio opciju prvokupa. U prijevodu, Los Blancosi će imati prednost nad ostalim klubovima kada je u pitanju dovođenje portugalskog reprezentativca idućeg ljeta.

Chitam sega Odegard vo Sociedad, 2 godini pozajmica. Go gledav nekolku pati godinava, prvo e izvishen edno dobri 5-10 cm, fizichki e stegnat i izgledat dosta zrelo.
Bashka 11 gola i 12 asistencii ne se zaebancija , iako igrat vo Holandska liga za chij kvalitet site sme svesni deka e daleku pod bilo koja od Top 5te ligi.
E sea najmnogu sho me iznenadi e deka e ushte dete ustvari, 20 godini imat a vekje e 5 godini "nash". Mislam deka ova pozajmica kje mu legnit top po sho prvo Sociedad neguvat napagjachki fudbal, vtoro kje se naviknit na ligata vo koja BI trebalo da igrat vo ponatamoshnata kariera, i treto bi imal dosta solidna minutazha i mozhit lesno da se nametnit.

Za razlika od ostanatite "vechni" talenti, mi se chinit negoviot razvoj e pametno isplaniran, so ogled sho pak kje kazham im beshe ubedlivo najdobar igrach na Vitese lani (mi se chinit i deka beshe vo najdobri 11 vo Eredivise sho e stvarno za pofalba), i ako se ojt spored planot, mislam deka kje mu bidit konehcno daena prava shansa da si go pokazhit potencijalot za godina do dve.

Ako pred 10 godini nadezhite i ne bea taka "nadezhni", sea pak kolku gi imat gla da te fatit kogo da zadrzhish a kogo da prodajsh :unsure:

Eriksen family house hunting in Madrid ahead of Real move

Reports in Denmark say plans are being made for the move, with an agreement between Real Madrid and the Spurs midfielder already in place.

Ова од увек ми било смешно со "бара куќа", али ај да видиме дали ќе испадне тачно. [DOUBLEPOST=1561754534][/DOUBLEPOST]Иначе класа од играч, не е накурчен ко Погба, вака делува мирен, ладен има и јака техника, и сигурно дупло поефтин од Погба ќе испадне трансферот.
Се пишуеше за тој од Ајакс Ван Де Беек али за да игра у Реал ќе му треба уште некоја год да се докаже. Составов за догодина ќе биде :roker:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom