Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Нема откажвање ајде, Де Геа имаше своја вечер иначе губеа вечерва најмалце 2 разлика. Ништо не е изгубено имаме шанси, иако имаат предност. Мора да се дај гол, по можност прво полувреме и готови се ако дајме еден гол одиме понатаму сигурен сум.

Абе ја сум 100% сигурен дека давамо гол на Олд Трафорд, ама работата е колку ќе примимо...

Абе ја сум 100% сигурен дека давамо гол на Олд Трафорд, ама работата е колку ќе примимо...
Ќе примимо 2-3. Работата е што имаме уште едно полуфинале со ист резултат. Ја сум оптимист...ај на Кампот даваме голови па на Олд Трафорд што ни е омилен стадион во Европа. Само со вакви дрва напред Каљехон и Мората би ги играл па дури и оној Касемиро новиот у Кастиља.

Одбрана: Арбелоа, Варан, Пепе и Коентрао и ич не му ја мислим :D
Ама со оглед на тоа дека тешко дрвоно Рамос да го остае на клупа, ќе попиемо еден гол сигурно.

А и ќе го забраев моментот кога Арбелоа трча по топкава, доаѓа до неа и сака да му ја врати на Диего, а овој пушта нога и му ја избацуе у аут...:tapp::tapp: Незнам стварно што му се дешава, нема ни 5% од сигурноста што ја имаше до пред 2-3 године.

Искрено задоволен сум од мечот. Мурињо не го критикувајте за измените. Ако не ја напраеше измената Пепе - Алонсо, за 50% повеќе ќе беа шансите да примевме гол. И онака таа позиција беше најмалку клучна во тој период, кога се чека све на крилата. А за разигрување го имавме Модрич, со што измената ја прави уште попаметна. Ни малку критики за Мурињо, ниту една. Де Геа им беше извонреден. Би сакал да ја видам конечната статистика од мечов, бидејќи доминиравме сепак. Шанси за пролаз даље се истите како и пред мечов. Реал е Реал без разлика дали е во Мадрид или на кампот или на ОТ.

И како што рекол Мурињо, многу тимови давале голови на ОТ, зошто да не и Реал ?
Edit: Пошо спомнав статистика. Се надевам оваа е точна.
http://www.rezultati.com/utakmica/dfzeo1Fm/#statistika-utakmice;0

Задоволен од играта, но не и од резултат. Можевме да победиме, ма да кога ќе се размислам и да победевме 2-1 пак ќе требаше да дадеме гол на ОТ за да си осигураме место во 1/4 финале, така да исто ни е. Задоволен од играта, на ниту еден играч нема што да му се замери, стварно сите добро изиграа. Рамос не беше толку лош колку што го правите, освен грешката за голот (што искрено не се разбраа добро со Варан) друга грешка и да немаше на натпреварот. Ди Мариа со 2-3 шута, лесни од далеку го разбрани Де Геа и дечкото после во второ полувреме се повампири, за разлика од прво полувреме каде што беше доста несигурен.

Тоа е тоа, на реваншот ќе биде доста интересно. Остана отворен резултат, ќе мора да дадеме гол. Во случај да дадеме 2 гола, они ќе треба да дадат 3 што дополнително им ја отежнува работата. Пред се одбраната ќе треба да изигра утакмица на сезоната, ако сакаме да идеме понатаму. Зашто искрено, имаа доста сериозно шанси Манчестер (пречката на Перси и тоа на Велбек каде што спасуваше Чаби Алонсо).

ElNinho жал ми е брат, а баш очекував твоја анализа за натпреваров. :)

Напаѓачине...денеска 3д утакмица гледаа.

images

Ај бе нека не се заебаваат Дреин и Нињо нека пишат голема работа тука сме да се дружиме :)

Зрното
Сакаш да кажеш дека Алонсо не заслужи критики за денес? Уствари, он веќе 5 месеца има заслужено критики.

И голем курац ако спасил гол, и Албиол да беше на негово место, ќе го стигнеше тоа и ќе го спасеше, бавна беше топката.
Башка, што во моментот, кога Перси ја прими топката, лешперот Алонсо, не тргнува да спаси, него се врти кон помошникот и дига раце.
Тоа неможам да го разберам, и Пепе и Рамос, увек праваат така, првин се расправаат 5-10 секунди со судии, па после одат да спасат гол.

Све супер, уживав у клипов, све до пасот за Роналдо против Баерн....Ми се скрши филмов. Еј никако неможем да ја преболим таа утакмица, уште ме боли кога ќе видим некој дел против Баерн. Утакмица на која можевме да ги прегазиме уште прво полувреме, а Мурињо се реши да се затвори после вториот гол... :unsure:
малце неактуелно ама тоа беше веќе трет меч во кој е потребен максимален напор преку сите 90 минути во една недела во кој играше истиот тим и така грешка како што ја нарекуваш беше принудна зашто факт беше дека немаше шанси да го издржат тоа темпо а резултатот дојде како кец на десетка
а друго е тоа што изгубивме на пенали, а стручњациве на форумов заклучија дека Баерн е две класи над нас, секако ненамерно заборавајќи го фактот дека измеѓу полуфиналињата некој играше класико а некој егзибиционен тренинг со факинг малнц

Зрното
Сакаш да кажеш дека Алонсо не заслужи критики за денес? Уствари, он веќе 5 месеца има заслужено критики.

И голем курац ако спасил гол, и Албиол да беше на негово место, ќе го стигнеше тоа и ќе го спасеше, бавна беше топката.
Башка, што во моментот, кога Перси ја прими топката, лешперот Алонсо, не тргнува да спаси, него се врти кон помошникот и дига раце.
Тоа неможам да го разберам, и Пепе и Рамос, увек праваат така, првин се расправаат 5-10 секунди со судии, па после одат да спасат гол.

Абе паметњакович, барем некој ја изваде од голот. А каде беа твоите Рамос,Пепе,Варан,Коентра,Арбелоа...да ја извадат топката т.е да го сопрат Персија?
Немој да ми мрчиш сеа и ти. И стварно ви се чудам и дајте ми некоја статистика од Чаби баш да видам дали 5 месеци играл тупаво или Негде од НГ го стегна пролив ?

Абе паметњакович, барем некој ја изваде од голот. А каде беа твоите Рамос,Пепе,Варан,Коентра,Арбелоа...да ја извадат топката т.е да го сопрат Персија?
Немој да ми мрчиш сеа и ти. И стварно ви се чудам и дајте ми некоја статистика од Чаби баш да видам дали 5 месеци играл тупаво или Негде од НГ го стегна пролив ?
Фала фала за комплиментот :pipi:

Добро ја извади, и спаси гол, и? До таа ситуација немаше да дојде, ако Алонсо беше попажлив, и не галамеше по помошик судијата, тука одма на време да реагираше. Сам влезе во говна, сам си се извлече ;)

Цела сезона, со исклучок на 2-3 утакмици е просек, далеку е од тој Алонсо што го гледавме претходната сезона.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom