Фан клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата Бокица
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Читам Де Роси имал влошени односи со Монтела... наводно сакал да замине доколку Монтела остане... кај најде пак баш сеа овој, неможеше лани да се расправа... :)

Намерно, лиги да ни прави. Ма да Сахин е по млад и може да напредува и многу повеке од Де Роси.

--- надополнето ---

Едит 1-1 утакмицава :\

Честито Победа. :)
Иначе Озил вчера повторно да не беше изгубен ??? Супер игра момчево во првава сезона,следната ќе игра уште поубаво. :)

--- надополнето ---

Karanka: Секој натпревар е различен. И не е исто кога играш во Liga и во ЛШ или во Copa del Rey. Освен тоа и секој судија е различен и со овој е задоволство да се игра.
Кога се ќе се смири и разјасни Mourinho ќе се појави на прес конференција, кога? Не знам.
Ако погледнеме назад, точно е дека имавме 5 многу тешки гостувања и изгубивме бодови онаму каде што најмалку очекувавме. Тоа треба да ни биде поука. Во едно толку многу изедначено првенство, секој натпревар е премногу важен и секој изгубен бод е премногу скап.
Со овој дрес имаме обврска да се бориме и кога титулата во la Liga е невозможна. Го почитуваме Real Madrid и мораме да ги почитуваме екипите кои на овие последни натпревари играат за опстанок.
Немаше потреба Alonso да остане на терен повреден. Изгледа дека не е ништо сериозно, но и немаше потреба да се форсира.
Не постои никаков пакт за Cristiano да биде Pichichi. Минатиот пат против Valencia он не даде гол, но екипата даде многу. Овој натпревар беше доста отворен и он тоа го искористи.

Cristiano: После она во ЛШ сакавме добар резултат и успеавме во тоа. Секогаш е важно да дадеш гол. Мораме да ги добиеме и последните натпревари, без разлика на тоа што ќе направи Barcelona. Бевме разочарани од тоа што се случи во ЛШ, но тоа е фудбал. Овој натпревар беше феноменален, дадовме 6 голови што и не е лесно. Сите сме задоволни, мотивирани. Тренерот ни инјектираше позитивен менталитет и можеме добро да ја почнеме следната сезона. Не е лесно да дадеш 4 гола, но тоа е заслуга на моите соиграчи. Не сакам да размислувам за Pichichi, имаме уште три натпревари и сакам да и помогнам на екипата да ги добие.

Pepe: Доаѓаме после пораз на домашен терен и сакавме да покажеме дека имаме квалитет да победиме било кого. Освен тоа со оваа победа и ја одложуваме прославата на Barcelona. Направивме се за да победиме во ЛШ, но не успеавме или не ни дозволија. Следната сезона ќе мораме да бидеме во финале. Лесно е да се зборува од страна. Луѓето погрешно ја интерпретираат мојата агресивност и кажуваат невистини. Јас не го допрев Alves.

Ramos: На денешниов натпревар требаше да ја покажеме нашата гордост и да си заминеме среќни и тоа го направивме. На крајот успеавме и да ја пролонгираме забавата на Barcelona. Жал ми е за Sevilla, затоа што се бори за место кое ќе и даде учество во Европа, но мој клуб е Real Madrid веќе долго време и за него морам да дадам се. Mourinho ја има целата наша безусловна поддршка и се надевам дека случајот со санкцијата ќе се реши на најдобар можен начин.

Marcelo: Оваа сезона изигравме одлични, големи натпревари, но исто така и изгубивме неколку на кои требаше да победиме. Тоа те разбеснува, но тоа е. Ни останува да се избориме на последните натпревари кои ни остануваат поради нас, поради клубот и поради фановите. Ја освоивме Copa del Rey, стигнавме до полуфинале во ЛШ, се уште се бориме за la Liga... билансот од сезоната, прва со Mourinho е многу добар, иако морам да кажам дека сакавме повеќе од ова.

As published today by the newspaper Marca , the Turk Nuri Sahin will become officially in Madrid player on Monday. Borussia Dortmund player and have called a press conference for 12 h. in which they announced the agreement with the club.

Мората е ѕвер, влега и гол. И прошлата утакмица и оваа, ама има една лоша работа.
Kolku fanovi ima Real Madrid vo Makedonija? мислам дека Торил сака д го увежба Joselu... сега читам Sarabia, Morata, Carvajal и Álex нема да играат плеј-оф (зарем не првата елиминација) затоа што се повикани со репрезентација... тоа е многу ЛОШО за нас.... можат да одбијат да играат за репрезентација, али не верувам дека ќе го направат тоа....

Мората е ѕвер, влега и гол. И прошлата утакмица и оваа, ама има една лоша работа.
Kolku fanovi ima Real Madrid vo Makedonija? мислам дека Торил сака д го увежба Joselu... сега читам Sarabia, Morata, Carvajal и Álex нема да играат плеј-оф (зарем не првата елиминација) затоа што се повикани со репрезентација... тоа е многу ЛОШО за нас.... можат да одбијат да играат за репрезентација, али не верувам дека ќе го направат тоа....

Пак циганите замешале прсти во федерација намерно да бидат повикани :) :)

Кој го даде вториот гол за Кастиља?... Касадо го дал сега видов

--- надополнето ---

Фалкао, Хулк и Гуарин јас ѓи барам:D:D:D

Кај сеа Бензема е трет напаѓач со овие 4 ќе биде. :) Биди среќен вака

Кастиља!! :vozbud: Не слушам ваква музика, но моментално со песнава слават момците:

(LaFabricaRM via twitter) OJO: El Real Madrid Castilla podria ganar el campeonato si el CD Lugo pierde sus ultimos dos partidos y que el Castilla gana el ultimo.
Превод: Кастиља може да победи на шампионатот ако Луго ги изгубите последните две утакмици, а Кастиља победи на последната.

Кастиља!! :vozbud: Не слушам ваква музика, но моментално со песнава слават момците:

(LaFabricaRM via twitter) OJO: El Real Madrid Castilla podria ganar el campeonato si el CD Lugo pierde sus ultimos dos partidos y que el Castilla gana el ultimo.
Превод: Кастиља може да победи на шампионатот ако Луго ги изгубите последните две утакмици, а Кастиља победи на последната.
Луго денес игра со претпоследната Екстрамаура така да со победа е сигурно прв:wink:
А и со нерешено е прв бидејќи е подобар во меѓусебен дуел освен ако не се гледа гол разлика :)
Али второ место и добар ждреб во плеј офот ви е загаранбтирано :)

2011-05-06-training-25a.gif

- (фушккк) Остануваш мали !!!
- Фала шефе!

:)

RM Castilla 3 – 1 Rayo Vallecano…. 37 коло..... 70 бодови... бод беше доволен, но дечките не се задоволија со него... 7’ Sarrabia од пенал, 89’ Casado за водство и Morata 90+’ за да се знае кој ќе игра play-off на Bernabéu, ДА, на Bernabéu….
... Mejías; Carvajal, Nacho, Juanan, Casado; Fran Rico, Álex (70’ Merchán), Juanfran (80’ Denis), Juan Carlos; Sarabia, Joselu (64’ Morata)....
... и сега ни останува да видиме на кое место ја завршиме оваа фаза, првите три позиции се во игра, се зависи од Гвадалахара и Луго кои играат вечерва од 17 часот.. првото место дава можност да влеземе во 2А со само една елиминација, во спротивно ќе треба да се играат 3 елиминации.... нешто што не ни оди во прилог за време на плеј-офот се репрезентативните натпревари на играчите до 19 и 21 година, би можеле да останеме без седум играчи, меѓу кои и Sarabia, Morata, Carvajal и Álex, можат да одбијат да играат со репрезентација, но не верувам дека тоа ќе го направат.... во секој случај голема поддршка за дечките, веруваме во нив, веруваме во Торил. ...

Уште колку голови треба да даде Роналдо за да си го надмине личниот рекорд што го постигна сезоната во Манчестер?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom