Mourinho: Демантирам дека имам лоша соработка со Valdano. Но во секој случај, никогаш не се грижев за тоа што ќе кажат за мене, туку за тоа моите екипи да видат професионални, среќни, дисциплинирани, посветени. Не сакам фановите да не критикуваат за лошо однесување на играчите, и покрај било каков пораз. Но сум личност која критикува, која не кажува да за се.
Во Chelsea бев среќен, но во мојата четврта сезона дојдоа личности со кои бев некомпатибилен и си заминав два месеца порано. Овде ќе останам четири години затоа што се чувствувам добро. Немам лични проблеми со никого. Но како и во секоја фирма со многу вработени, може да има различни мислења. Кога проблемите се решаваат на позитивен начин, ние созреваме. Со Valdano имаме само мали разлики во филозофијата кои можат да се надминат.
Имавме натпревар во кој луѓето уживаа. Жал ми е за ривалот, затоа што е тешко да изгубиш со толкава разлика. Среќен сум како ја завршивме 2010, фантастична година за мене. Можеме да зборуваме за Benzema, Graneo, Albiol, кои не играат многу… за сите. Денес изиграа сериозен натпревар. Важно е дека игравме добро, и секогаш го гледам само последниот натпревар. Од првата минута имавме длабоки движења, притисок... кога почнуваш така, со топка или без неа нормално е да имаш добар натпревар. Можев да го оставам Benzema 90 минути, но сакав Morata да ужива.
Изигравме 25 официјални натпревари, победивме на 20 од нив, изигравме 4 нерешени и еден изгубивме. Убав рекорд.
Извор:
Kolku fanovi ima Real Madrid vo Makedonija?