Фан клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата Бокица
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Cristiano Ronaldo 36
Karim Benzema 13
Gonzalo Higuain 10
Kaka 7
Mesut Ozil 6
Angel Di Maria 6

тоа за ЛаЛига, а вкупно...

Cristiano Ronaldo 49
Karim Benzema 24
Gonzalo Higuain 13
Angel Di Maria 9
Kaka 7

Вкупно
Роналдо 49 гола, 13 асистенции, 50 настапи
Бензема 24 гола. 9 асистенции, 46 настапи (мн од нив нецелосни)
Игуаин 13 гола, 6 асистенции, 25 настапи (мн од нив нецелосни)
Кака 7 гола , 4 асистенции , 18 настапи
Озил 10 гола, 27 асистенции, 51 настап
Ди Мариа 9 гола, 20 асистенции, 52 настапи
Aдебајор 5 гола, без асистенција , 21 настап
Maрсело 4 гола, 7 асистенции, 49 настапи.
Рамос, 4 гола. 1 асистенција, 44 настапи.
Ласана 4асистенции во неполни 39 настапи
Keдира 3асс 40 настапи

Знјат некој најточно кога му почна серијата голој на Бензема во Лалига...кое коло..? :)

Честито Победа дечки ! Знаев дека Роналдо ќе му плесне 2+ голови на гетафе.... :)

Мехиас ја собра топката по завршување на утакмицата? :)

Значи и повеќе од солиден скор за Бензема. Се извинувам за сите гом*а шо ги имам изедено за него. :) Се надевам ќе остане и следната сезона, и ќе постигне дупло од ова шо го има годинава постигнато.

Karanka: Секогаш постои нешто што те стимулира, и како што кажав претходно нема поголем стимул од тоа да бидеш во Real Madrid. Без никаква опсесија, со единство и поддршка играчите го најдоа Cristiano. Не постои никаков пакт, постои само единство, добар амбиент кој им помага на играчите да ги остварат своите индивидуални предизвици.

Секогаш излегувавме на терен за да ги добиеме натпреварите. И кога губевме бодови, ги губевме кога играа оние кои најчесто се стартери.

Дебито на Mejías е награда за работата во текот на целата сезона. Денес беше важно тој да дебитира со првата екипа.

Villarreal ќе игра максимално во недела, се бори за својата позиција и потоа имаме уште еден натпревар на кој ќе излеземе да победиме. Покажавме дека кој и да игра, секогаш играме на ниво.

Cristiano: Приоритет ни е да ја завршиме добро сезоната во Liga, добивајќи ги последните натпревари. Тоа ни го бара тренерот и тоа го правиме. Се борам за да бидам Pichichi, но тоа не ми е опсесија. Топката отиде публика не сакајќи, му се извинувам на фанот кој беше таму.

Higuaín: Не сакаме да бидат шампиони поради нас, туку поради нив. Важно беше да победиме и потоа они нека си го добијат бодот кој им недостига. Се уште ја немам онаа форма која ја имав претходно, но нормално е, тоа се добива со време. Никој не очекуваше да се вратам толку брзо. Следната сезона ќе бидам стариот Higuaín. Ќе игран и на Copa America и тоа ќе ми помогне многу. Мораме да успееме да го направиме Cristiano најдобар стрелец во Liga.

Tomás: Се изненадив кога ми кажаа да се загревам. Се се случи на брзина, се загревав и веднаш потоа влегов, тоа најмногу ми се допадна. Се сетив на сите, од дедо ми до родителите. Сите се многу среќни, исто како и јас. Многу пати тренирав со првиот тим оваа сезона и со сите добро се согласувам, сите секогаш беа добри со мене. Сега најважно ми е да успееме да ја однесеме Castilla во Segunda A.

Акцијата за првиот гол, т.е. надворешната на Озил и одразот на Роналдо, :drk:

Знјат некој најточно кога му почна серијата голој на Бензема во Лалига...кое коло..? :)

За рок од 3 месеци има некаде 15 гола и повеќе од кои 12 се во Ла Лига од Фебруари па наваму. Дечкото е ѕвер само уште да стане константен и самодоверба на највисоко ниво да е качена, тогаш сите ќе плачат за ваков напаѓач.

Real Madrid's Diarra wants out of Spain as United and Liverpool prepare bids.

Premier League's leading clubs have been alerted to the availability of Real Madrid midfielder Lassana Diarra after reports in Spain suggested the Frenchman wants out of the Bernabeu. The former Chelsea, Arsenal and Portsmouth man has grown disillusioned with life in the Spanish capital, and has seen his role in the side dwindle further with the recent signing of Turkey international Nuri Sahin. The emergence of Pepe as a holding midfielder has also had an impact.

Manchester United and Liverpool, as well as Arsenal, are all interested in securing Diarra's services, with Real seeking a reasonable £12million, some £8m less than they paid Pompey back in January 2009.

Now it seems with Euro 2012 on horizon and Diarra once again on the fringes, the man once touted as the heir to Claude Makalele is seeking regular first-team football elsewhere.

Arsene Wenger would likely baulk at the idea of spending double what he originally sold the player for, but on top of the £6m they made when off-loading Diarra to Portsmouth, the club took a 25 per cent cut of his resale value.

Manchester United's need for a dynamic holding midfielder has been accentuated by the decline of Paul Scholes and Owen Hargreaves' failure to rediscover his fitness.

извор: Daily Mail

Се почести се шпекулациите дека сака да си оди...

Get to know.. Nuri Sahin. Кој е заинтересиран да го запознае подобро, нека прочита.

Иначе жена му Тугба се викала. ElNinho давај слика да ја видиме :) :) :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom