Нема шанси Ѓорче да изгуби од Еуромилк, клучна му беше минатото коло дома со Влазрими ги добија, оваа му е полесна утакмица ќе ги тепаат...
Мене повеќе ми гледа, а и пореални шанси гледам кај Влазрими да го тепа Тетекс во Кичево отколку Ѓорче да изгуби дома од Еуромилк....
Имаме реални шанси за бараж и тоа како !!!
Но се зависи од нас, каква е мотивацијата и дали сакаат прва лига....
За дирек да влезиме мислам нема шанси, теоретски постојат шанси, но клучно беше минатото коло кога Ѓорче тепа со Влазрими нас најмногу ни одговараше нерешено таа утакмица, вака со победа Ѓорче е вториот патник во прва лига, но се разбира треба ова коло да осигураат влез со победа над Еуромилк инаку последно коло ќе има многу калкулации...
За нас значи МИЛУМ-СИЛУМ МОРАМЕ ДА ГИ ДОБИЕМЕ ДВЕТЕ УТАКМИЦИ ДО КРАЈ ! Значи гости со Љубанци и дома со Скопје, овие пресметки шо ги прајме за бараж важат САМО за две победи од двете утакмици, се друго паѓа во вода, односно не дај боже кикс со Љубанци готово немаме НИКАКВИ шанси за бараж...
Зависи и утакмицата од Влазрими-Тетекс овде само НЕ НИ ОДГОВАРА победа на Тетекс, јас сум ПРЕМНОГУ убеден дека Тетекс нема да тепа во Кичево, само ме плашат тие 3 порази со ред на Влазрими, но се разбира сега мора да се прекини лошата серија

Ни одговара победа на Влазрими или пак нерешено, во тој случај се доближваме на бод доколку изгуби Тетекс или на 2 бода разлика ако е нершено...
Во тој случај ќе решава последното коло за патникот во БАРАЖ ЗА 1 ЛИГА

Последно коло ние играме дома со Скопје, Тетекс игра со Ѓорче, исто така и тука последното коло НЕ ТРЕБА ДА ПОБЕДИ ТЕТЕКС, значи или НЕРЕШЕНО или победа на Ѓорче, а ние се разбира МОРА да победиме...
Ако заврши Тетекс-Ѓорче X на крај ќе имаме исто бодови со Тетекс но ќе бидиме ПРЕД НИВ, затоа што имаме подобар меѓусебен дуел, ако пак тепа Ѓорче го поминваме Тетекс и со бодовите, а не дај боже победа на Тетекс значи чао миа море за нас....
Исто и Влазрими можи да вмеша прсти за бараж, особено ако победи со Тетекс следното коло, тогаш последното коло тие играат со Победа во Прилеп, тука мислам нема шо да бараат, Победа треба да ги добие особено во Прилеп не мислам да се брукаат, ако пак ги тепа двете и Влазрими до крај, дома со Тетекс и гости кај Победа тогаш ќе не заебат и нас и Тетекс, тогаш би имале исто бода со Влазрими, но тие ќе одат бараж затоа што Влазрими е подобар во меѓусебниот дуел против Пелистер, само против овие имаме полош меѓусебен дуел, со Тетекс, Ѓорче и останатите сме подобри....
Јас сум доста убеден дека ќе победиме со Љубанци, преку таквото ако му зависи нив опстанокот, ние бркаме бараж

Значи имаме добри шанси за бараж, само зависат и други утакмици, но реални треба да се исходите освен ако нема местенки, остајте ги скопјаниШЧата шо не отпишаја пред време
П.С. На кој стадион ќе се игра со Љубанци ?