Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Турново убедливо загуби шо значи сега сме на -7 бода од нив исто како и брегалница шо значи од нас зависи ако се повамират и победат во гости пример ете Недела играме штип ќе има уште шанси...

Сигурен дека нема да се бориме за опстанок. Битолскиот Мурињо, новата лепотица од стадион што ќе се гради, граѓаните му приоѓале и го поздравувале.
Кај си сега да се јавиш лингур еден посран?!
Дали да се смеј чоек или да плачи...

Море не е тој крив,ние сме криви,арно ни се прај,оти му ја кренавме цената,небаре стварно Мурињо дошол...
Овај заслужва со ластици да го тепаш.цел стадион(онај новиот модерниот на другар му Тројче)да му мава ластици...
Па СЕНТИМЕНТАЛЕН БИЛ ЗА ПЕЛИСТЕР...:kuracc:
Сиктер бе таму,20 и кусур години се немаше свртено околу Битола,сега ко виде дека од сегде го избркаја ко партал ќе го враќал Пелистер на старите патеки...
Со "газдата"се видел 3 пати,и се решил да дојди...:angel:
Му обеќа дека ќе си прај курташак овде,дека ќе лапа плата шо не е реална,и дека ќе си прај бизниси со партал-играчите шо ги довлечкаја со другарчињата....
Сигурен бил дека НЕМА ДА СЕ БОРИМЕ ЗА ВРВОТ-АМА И ДЕКА НЕМА ДА СЕ БОРИМЕ ЗА ОПСТАНОК...:anco:
Барем едното го погоди,за друго љуфна скроз..
Дојде со +5 бода над линија за испаѓање,сега сме -7 зад линија...И то за неполни 2 месеци....Резултат за паметење...:facepalm:
И шо да се кажи за дечкото?:tapp:
Па уште и како дојде накурчен,наќезен првите деној во Битола небаре ортак е со Газето во тендерите,го отепа од фалење ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НАШ,СТАДИОН ЌЕ НИ ПРАЈ...АУ,АУ....:bravobe:
И по неполни 2 месеци,од ко си еба матер се,вината ја префрла кај другите:pos:,и Џоко е школа на Двојче,нема лабаво,печен е за политичар...

Море гитла таму,стварно сме ние несалам народ бе во градот..Сите мајмуни не прат....
Си ги избркавме нашите тренери,нашите деца,и му ги лижиме ташаците на некој вакви ислужени тренери дојдени од пичкематерине и кој се прат дека го сакат Пелистер појќе од Битолчани..:sramezliv:
Истото го напраја и со ракометот лани,го дојдоја Томчета Петрески,и ни еба матер...
Да не прајме муабет шо му го дудлаја години на најголемите предавници на Пелитер како Пепи,Мојсо,Аљушо и компанија,кои седеа овде само зошто имаше пари...
А снема пари сите се разбегаја...а ќе насетеа дека се крчка нешто пак ќе се вратеа да кружат како ајкули околу клубот...
Не се само тие)ете и нашите то го праеја,луѓе како Иве и компанија)....
Самите сме криви,зошто секогаш му ја креваме цената на луѓето,ги креваме во облаци,и на крај секогаш со прстот в уста останваме..
Сите го искористија Пелистер максимално,сите добиле максимална подршка од трибините а не вратија ништо....
А за овај Џоко Мурињо:giggle:,шо да се кажи појќе?,дали вреди да му се крева цената на тренер кој живеј во минатото...
Ми кажва прикаски како сме биле 50на ранг листа на Фифа?Кога бе?Пред 18 години?
Помина то...Плус тогаш имаше играчи,сега шо има?
Ај сега напрај нешто де те видам....
Во една ваква селска лига,да не можиш еден ебан,помочан,скапан бод на домашен терен да извајш...:tapp:
Мрш бе таму,ги довлечка сите партали од сеоски македонски фудбал,и сега бара алиби за дебаклот.....
Ама ако има управа(не знам дали има,ја снема некако)и ако стварно има јаболкарот договор,има да го држам дури не му заврши договорт,нека скапи во втора лига,и да видиме колку го бива,а не за некоја недела ко ќе завршат утакмиците прв да го запали количето и да ја дувни во Катар негде....
П.С.
Од цела емисија само водителката вредеше:цицки:...:drk:
Добра чизма....(y)[DOUBLEPOST=1430256255][/DOUBLEPOST]
10653559_705680759543213_9041743706638222307_n.jpg
:чда::ROFLMAO:

Последно уредено:
Абе има среќа Ѓоле шо во последен момент го преместија клубот во Прилеп , иначе досега ако се играше во Битола зихер ќе влезеше некој в терен да го ишамари.
На последните 2 утакмици намерно ја затвораја малата трибина , за да не седи никој позади и да го пцуе.
Глуп чоек , сељак... Наседна и тој на лагите на ќељајците , убо му го закачија. Му продадоја и него фантазија како и нас.
Само едно не ми е јасно ... Како можеше да си го еби толку угледот и да се нафати со овие играчи да ја почни сезоната. Било кој тренер со такво реноме (кое ѓоле си го изгуби) , прво нешто пред да се нафати да работи , си поднесва списоче со играчи шо бара да му бидат донесени. Седиш еден месец и ако не успеат барем пола од тие шо ги бараш да ти ги донеси управата , си ги паковаш парталите и чао пријатно.
Незнам , неможам никако да сватам како барем тој не ја насети играта на овие клошарите двата .
Сега џабе се лижи кај Чкембарите , демек не бил тој крив , Цермат се повлекол од клубот комплетно , бла бла... ТИе приказни нема да му поможат да си го врати угледот .
После ова не вервам дека некој ќе се нафати со него да работи а и дека ќе земи таква плата поќе кај нас во Македонија.

Каква е ситуацијата со табелата?На 9-то место сме,дали отпаѓаме директно вака?Според http://www.rezultati.com/tablica/negLuBTK/KhPxJSmQ/#table;overall нема веќе натпревари,да не почни плеј оф и плеј аут?Ќе има двете последни директно да испаднат или ќе разигруваме за опстанок?

Каква е ситуацијата со табелата?На 9-то место сме,дали отпаѓаме директно вака?Според http://www.rezultati.com/tablica/negLuBTK/KhPxJSmQ/#table;overall нема веќе натпревари,да не почни плеј оф и плеј аут?Ќе има двете последни директно да испаднат или ќе разигруваме за опстанок?
28. КОЛО
03.05.2015 (НЕДЕЛА) 16 Ч
Брегалница - Тетекс
Хоризонт Т - Пелистер

29. КОЛО
06.05.2015 (СРЕДА) 16 Ч
Тетекс - Пелистер
Брегалница - Хоризонт Т

30. КОЛО
10.05.2015 (НЕДЕЛА) 16:30 Ч
Хоризонт Т - Тетекс
Пелистер - Брегалница

31. КОЛО
17.05.2015 (НЕДЕЛА) 16:30 Ч
Тетекс - Брегалница
Пелистер - Хоризонт Т

32. КОЛО
24.05.2015 (НЕДЕЛА) 16:30 Ч
Пелистер - Тетекс
Хоризонт Т - Брегалница

33. КОЛО
27.05.2015 (СРЕДА) 16:30 Ч
Тетекс - Хоризонт Т
Брегалница - Пелистер

Отпаѓаат 9-то и 10-то, осмо место игра бараж :)

9,10 место отпаѓат директно,8миот игра бараж..
Сега за викенд почнува плеј-аутот,играме уште 6 кола,дома-гости против Турново,Тетекс и Брегалница...

Мане тепал 4-3 и со Ајејуауауауди Јунајтед ошол во осмина финале од азиска ЛШ. :свиркам:
Еве шо значи кога во клубот се знај кој јади кој плаќа, го критикував дури беше овде и уште сум на то дека е демагог ама како ги владеј таму тие азијатите секоја чест. Сеа ко ќе испадниме и Ѓоќица ко ќе си замини преќутно пак Мане ќе ја има шансата по 4ти пат на клупата да седни :ROFLMAO:

Meanwhile... Се е добро во племето на поглавицата Ќељајца Која Лажи :zloo:
10473176_1588626451414341_7023596367487042049_n.jpg

На фејсбук прочитав коментар дека бил поглавицата "се шо можам - ќе уништам" :lolzz:

Мане тепал 4-3 и со Ајејуауауауди Јунајтед ошол во осмина финале од азиска ЛШ. :свиркам:
Еве шо значи кога во клубот се знај кој јади кој плаќа, го критикував дури беше овде и уште сум на то дека е демагог ама како ги владеј таму тие азијатите секоја чест. Сеа ко ќе испадниме и Ѓоќица ко ќе си замини преќутно пак Мане ќе ја има шансата по 4ти пат на клупата да седни :ROFLMAO:

Meanwhile... Се е добро во племето на поглавицата Ќељајца Која Лажи :zloo:
10473176_1588626451414341_7023596367487042049_n.jpg

Јас ко јадев лајна за Мане, мене будала ме праевте, ненормален, дека ништо не разбирам, дека сум бил врзан со него ... а сега истите го барате Мане назад ... Не дека Ѓоко не чини, или дека Мане појќе од Ѓоко чини, за то има кој да одлучва и кој да рангира и такви глупости ... Работата е шо Ѓоко долго време не беше во Македонија и незнај најдобро како функцонират работите со двојче, со зоки цермат, со битолските играчи и општо како треба со навивачите ... Мане ги знаеше сите тие работи, знаеш со кој како шо и единствено тој ги држеше сите конци да не пукни тиквата дури Ќелајцата спортскиот директор правеше НЕВИДЕН раздор во екипата, само за да се напрај лоша атмосфера, да се напрат лоши резултати и да се избрка Мане ... Пак ќе тргнам по една моја теза ... Ѓоко е најмногу ЗАЕБАН од сите ... Двојче сите знајме како му ја кладе чивијата на Зоки, то е сега вејќе и јавна тајна дека се беше на сила, Зоки налет то шо беше заебан од Двојче, за уште 100 работи, онака со смеење ,,Двојче Стајл" го прелажа Зоки за уште 100тина работи минимум, овај понесен од цела еуфорија шо се напрај тогаш и сите околности го ангажира Ѓоко. Пред почетокот на полусезоната се во ред, како шо знам јас од некои извори шо до сега се покажале како точни ... до денот дури да заминат Анталија требало општината да префрли пари (како шо биле договорен со Зоки) и со тие пари дури се на припреми да се земат поквалитетни 5-6 играчи (шо би коштале околу 100.000 евра, колку и шо требаше да префрли Општината) па после Зоки да му дава плата и сите тие работи ... Арно ама заминале на припреми и овај куртонот од Општина пари не му префлил и тука паѓат сите разочарувања ... Од овај сегашен тим, појќе од половина беа планирани за Б тимот да играт, и преку тие утакмици да се наметнуват за прва екипа ... И сега стигнавме до Ѓоко дека ДА тој е најмногу заебан од сите во цела оваа ситуација и си дозволи едно богато реноме шо го има, да го прокоцка ... ама од друга страна и каков таков остана, тој можеше после Анталија бам куферите и да речеше ај пријатно ... ама кој ќе дојдеше место него ? Тогаш сигурно јавно ќе прозбореше дека е заебан за многу работи од сите страни и кој ќе ти седнеше на клупа? - Никој ... е не тој остана и каква таква ќе ја истурка цела ситуација и вети дека ќе остани и втора лига да бидиме, што за мене е сосема фер потег од негова страна, оти пак ќе речам нема кој да седни, зошто сега и врапчињата знаат дека кога успеа Ѓоко да го заебат, тогаш е многу лесно за секој друг, а Мане дека ќе се врати пак за скоро ... не вервам, а друг не гледам никој да се нафати да биди тренер на Пелистер во една ваква каша ... Па ништо чудно и Двојче да го видиме и тренер да биди, како Самсоненко шо беше на Рк Вардар, немаше тренер и кој ај сопственикот ... само незнам дали Двојче и сам по себе се смета за сопственик ... тешко прашање :)

П.С: Сите од некој заебани, а најзаебани на крајот ние битолчаните и навивачите ! Затоа што Битола не е ни Скопје ни Тетово, да имаш во еден град по 3 клуба, па ај да се тешиш некако ... Ние имаме еден клуб и тој еден неможиме стабилен прволигаш да го напрајме ... И ТО Е НЕШТО ! Кој знае, можеби Двојчето и такво некое признание има добиено во Пичка си мајчин во највисока категорија - златна категорија ,,Златен лажго".
lisici.jpg

Се е во ред и делумно сите сте во право но наместо да се насочите на барање и спас на клубот стадионот и градот односно секој нешто да превземи вие само кажувате кој каде згрешил патем сите сега знаеме дека многу работи се згрешија и лесно е после војната сите да бидат генерали
Што значи никој односно многу мал дел од Битолчани уште се ангажираат за спас сите само кажуваат правила и прописи како некој експерти а два пати топка немаат шутнато или сработиле нешто во интерес на клубот, па за тоа ќе ви кажам дека ние најмногу си страдаме од "Нашите" кои години не сакаат да го видат клубот на арно оти биле избркани не платени искомплексирани итн...
Шо се однесува за ѓоко, зоран и останатите нема што да се зборува и оправдува резултатите се најдобро мерило и ништо друго!
Ќе останат сите запишани во историјата на клубот каде за 30 години Чкембари и 70 години постоење Фк.Пелистер го имаат неуспехот и ТРЕТОТО враќање во втора лига а НАЈГОЛЕМ виновник е еден и единствен двојче психопатот и криминалецот!

Јас ко јадев лајна за Мане, мене будала ме праевте, ненормален, дека ништо не разбирам, дека сум бил врзан со него ... а сега истите го барате Мане назад ...

Мане е просечен прволигашки тренер кај нас и тука нема многу шо да се дискутира. Јас разбирам дека форсира дефанзивен фудбал, ама она шо го играше Пелистер со него беше трагедија, ниту имаше некаква уиграна контра, ни прекин... Јас сум уште на ставот дека Мане не ни треба.
Во ред е то шо се нафати лани кога клубот беше пред гасење, сам некако донесе некои играчи склопи некакво си екипче... Го лажеа и него и играчите обеќаваја брда и долини и кога видоја колку е сатот дека ќе летат сите после немаа никаков мотив за да излезат да играт, плус се борџеа пари... Да беше клубот нормална средина, а никогаш не бил можеби Мане ќе имаше некој поголем успех, ама нема и то е то, фала му шо се нафатил да работи и во моменти кога ни за прашок се немаја пари.

То со тие 100 сома кои требало Двојче да ги префрли и то не држи вода... Со тие пари овој мислеше да откупва договори?
Пример овој голманот таму го најдоја го потпишаја ајт со здравје, ако веќе бил спремен Зоки да дава 300-400 колку и да се, тогаш и со нив можевме да истуркаме некако, сигурно не биле пресудни тие пари Двојче шо ги обеќал. А и Зоки си ја има мувата на капата и не можи да излези и да кажи луѓе вака и вака е работата, ме прееба овој, треба само јас пари да фрлам а за ништо да не се прашвам, бегам јас поздрав. Друга работа тој шурата најавуваше овде бразилци, колумбијци, срби од агенцијата негова, играчи од Звезда... На крај не на мала врата, него преку касарната избега од клубот за никој да не разбери шо се случи со него.

За Џокица се е кажано... Него ни реноме му е веќе битно ни ништо. Во 20 години 20 клуба смена кај тие муџахедините, вреќи со пари има натотолено, сигурно има таму некој шо уште вечер можи да му најди работа така да ич не му е проблем него. Ова овде шо го праеше покажва каков човек е. Чим ние овде велевме дека смрди работата уште во декември, прекален стратег од 60 лета како него сигурно ја има сфатено прикаската уште порано. Да имаше грам човечност во него ќе излезеше и ќе речеше и тој дека не ја бива, се повлеквам јас... За тоа шо ќе се случеше ако Ѓоко си заминел уште од Анталија? Ќе си бевме на чисто барем... Ќе го земеа Џате од кафана, Џате ќе ги фрлеше младинците в оган и ќе најдеше неколку постари шо ни дома ги неќат и ќе бевме циркуз пак ама барем со стил ќе испадневме, немаше да ни се шетат сите туку така на домашен терен.
Ѓоко избра да седи и да продава мадиња за бубрези за 5000 евра месечно и плус стан. Не се работи овде за немање среќа, го дупеле судии, овде се работи дека имаме последен по квалитет тим во лигата, и плус ни пола не можи Ѓоко да извади од тоа шо можат играчите, си ги префрла како шо ќе му текни, две додавања не можиме да поврзиме, играчите се неспремни... Toa што Ѓоко реши да седи со нив го прај ист ко Зоки и ко Двојче барем за мене... Ако вие мислите дека некој од овие тројцата е светец ваше право си е...

И на крај, кај се толку очекуваните клубски простории, блиндираниот (:facepalm:) автобус? Кај е битолскиот Лудогорец?

'Сега сум Двојче и баш е лудо, утре ќе направам светско чудо' :kuracc:

како бе најзаебан Ѓоко у пичку матер ем 5 сома да лапаш и стан ем заебан да си. ОТИ НЕ ИЗЛЕЗЕ ДА КАЖИ ШО Е РАБОТАТА ПРЕД ПОЧЕТОКО НА ПОЛУСЕЗОНАТА?? демек тој не знаеше дека со овие багра играчи дирек ќе испадниме. Слатки се парите декси, мочај се во реномето требаше да ни кажи шо е работата порано!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom