Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Не би ја терал темата оф-топик,го имаме многу пати праено муабетот.
Ваша работа е,ваш проблем,како сметате така...
Во очите на другите не е така едноставно шо Вардар се фузира со Миравци:pipi:,а верувам не и за многумина навивачи на Вардар...
Ама секој со сфаќањата....
Јас на пример ако се случи еве(не дај боже)Пелистер да испадни и да ги лажи :gjavol:да се фузираат со Царев Двор(како шо се шушка) никогаш нема да се појавам на стадион,и за мене Пелистер ќе биди завршена приказна....па ако сака и Бил Гејтс да го купи Пелистер..
Ама ова се мои размислувања и принципи,секој е различен...
Не би ја терал понатаму темата во непосакуван правец....сепак ова е тема за ФК Пелистер,не за некои ривалства,посебно не за Слога Југомагнат...:гик:
Уште Шверцери сега фалат да се нафрлат на темата и циркус ќе биди...:oftopik:

Дискутирано е 100 пати и за ривалства и за фузии, нема потреба по 100 пати да се навраќаме, секој со свои сваќања некој сака да го гледа Вардар со Пелистер, некој со Слога, некој со Звезда, секој си има различен вкус, немам намера да идам :oftopik: дај боже да останете во прва лига и да бидете стабилен клуб, многу квалитетни клубови пропаднаа, затоа нема ни фудбал во државава не па дерби....

Јас на пример ако се случи еве(не дај боже)Пелистер да испадни и да ги лажи :gjavol:да се фузираат со Царев Двор(како шо се шушка) никогаш нема да се појавам на стадион,и за мене Пелистер ќе биди завршена приказна....па ако сака и Бил Гејтс да го купи Пелистер..
Баш пред некој ден праев муабет со еден другар на ова тема.
Потполно се сложвам Томас со горенапишаното. Го имам истиот став околу ова прашање.
Ако недај боже напрат некоја таква гнасна работа со Младост , од тој момент за мене ФК Пелистер нема да постои . Тука за мене ќе престани постоењето на клубот и неговото следење и бодрење.

Не се секирајте сигурно испаѓаме од лигата шо значи нема фузија не дека не сакаат нашите туку никој нема да дозволи тоа да се случи
Подобро чесно втора лига од колку фузија или рокада со царев двор

Се извинувам што реметев со off-topic дискусија... разговорот мислам дека заслужува посебна тема ;) каде секој ќе се искажи свое мислење, а тоа ќе биде во под-форумот за навивачки групи!

Уште еднаш се извинувам и слободно избришете ги моите мислења на оваа тема!

кој беше ЕКСПЕРТОТ кој одлучи дека реба да се промени тревнатиот дел од стадионот ??? подлогата беше ОДЛИЧНА за МКД стандарди,новата случајно да не биде со греење одоздола и специјални канали за одливање на водата,да не се гради по принципот на англиските стадиони !?

ако е само за некој да ИСПЕРИ пари арам да му се и аир да не види,за овој тревник години и во најтешките времиња на клубот теренот се одржаваше максимално добро за наши услови и немаше мана

Ако не ја сменеа тревата немаше да ја лапнат донацијата...
Ама можеа да почекат барем уште еден месец,да се доиграат утакмиците,па после да менват...
Вака чекаа да видат шо ќе бидни со сезоната(видоа дека си еба мајката се)и ајде сега ќе менваме..:mad:
Абе упм е работата....
Ама поарно нека ја менат сега отколку така да остат да помини се,барем нека наместат рефлектори,и тревата да ја средат..
Ако биди како на Ќумурно нема да лоша работа,иако како шо велат нема да е со вештачка трева теренот,туку природна и нова дренажа......
Колку и да чинеше старата подлога,сепак пак теренот беше нерамен,и не беше лесно да се контролира топката,посебно ако имаше врнето пред утакмица,иако имаше добра дренажа теренот,сепак доста вода се береше,а освен шо ја косеа тревата не вложваја многу во теренот..
Оваа донација од Уефа е единствена добра работа за фудбалот во Битола после 15и кусур години(од столчињата шо се кладоја на утакмицата со Селта)..
Поарно нешто да се напрај отколку да се запусти скроз....
Е сега за тревата ќе се напрај,и за рефлекторите,другиот дел од договорот е под знак прашање..
Значи нова мала трибина(иста ко во Прилеп)а за големата не се залажвам дека ќе биди за брзо време...
Ај да видиме шо ќе биди и од ова чудо...
bitola-stadion-615x400.jpg

СЕ ДА МУ ИЗНАЕБАМ
НИ ЕБАВТЕ МАТЕР ЃУБРИЊА СМРДЕНИ БЕЛ ДЕН ДА НЕ ВИДИТЕ

КУРЛЕ ЌЕ ОДИ ПРИЛЕП ДА ГЛЕДА

Немам утакмица пропуштено не памтам од кога, налет шо ни го изебаја клубот да испадни уште и ова сега, сите да испоцркате наеднаш!!!!!!!!!!!

Изгледа жежи под нозе!Почнаја со санација на плочи кај борово,пред то мостојте :facepalm: денес гледам и покрај Драгор кај судот се работи на големо па еве и стадион.Какво сценарио само,алав нека му е на лагата!:tapp: , па уште да се прашваме дали треба да верваме па и дали тревата ќе била вештачка или дали ќе имала дренажа :facepalm::facepalm::facepalm: .Тие плукни-залепи на се прат колку да соберат рејтинг поќе ,та ги боли стапот за тревата или за плочите кај борово...Ете преге ги гледам,прво копат мајче ебааја цела град го ископаја и после ги клават плочите ниту подлога ниту ништо,така....И после ќе попуштат,епа ќе попуштат!Ко никој не се ангажира,се е ради реда,ама важно ќе кажат дека плочи кладоја и дека трева наместија...Столчиња и рефлектори o_O!??!Хаха,па вакво сценарио Спилберг неможи да напрај,темпирана бомба (точно со датум) кога да се почни со зафатите низ град ;).Па тие рефлектори легендарни станаја!Резил и мизерија е све!

Шо е најмизерно со донација од Уефа ќе се фалат ко од џеб пари да дале.

НЕ МОЖАМ ДА СЕ ПОМИРАМ БЕ ЛЕЛЕ ТРЕВАТА ЈА ИСКОПАЛЕ ЌЕ СЕ ФАЛАТ СТАДИОН ПРАТ
ЗА КОЈ????????? ЗА ЦАРЕВ ДВОР?? ЗА НА ГРБЕТО ПИЧИЊАТА ШО НЕ ЗНАТ ДА ОДАТ?? ЗА СЕЛСКА ЛИГА??
ФК ПЕЛСИТЕР ПРИЛЕП ГО ИСПАЃАТ ОКО НЕ МУ ТРЕПНУВА НА НИКОЈ СТАДИОН ЌЕ НИ ГРАДАТ ХОШТАПЛЕРИТЕ
НЕ МОЖАМ СЕ НАПАЛИВ ГОТОВО, КАКО Е МОЖНО ОВА

Ве лажа со тревников, лани истото го напраја во Прилеп на стадион, ја извадоја тревата и посадија нова, ни дренажа напраја ништо, иако имаше бомбастична најва за реновирање на стадионо ништо друго не чепнаја, и џабе нова трева кладоја ко годинава со вас сега че игра 3 екипи(Победа, 11-ти, Пелистер) и пак че се уништи, криво ми е и за Пелистер и за Битолчани ве лажа и вас ко нас а фудбало и клубојте ни тона надолу.

велам јас ПЕРАЛНА НА ПАРИ и овде најдоа, уништија УНИКАТ терен кој беше наш :facepalm:

Појќе зијан од ќар ќе напрат...
Ама најдоја село без кучиња па ќе прат шо ќе му прдни на куро.
Џабе ќе се нервираме сеа ... Не вреди за вакви ѓубриња да се нервира чоек и да троши време.
Замина се во неповрат.
Си ја истуркаја по нивно и на крај пак тие излегоја како победници во цела ситуација.
Ама ко нема никој таму да речи СТОП и да го прекини ова лудило , ние ништо неможиме да смениме.
Нека му служи на чест и дајбоже по затвори сите да завршат и од таму да го гледат Пелистер како реди успеси во иднина.:kuracc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom