МАЛИ КОЈ НЕМА ДА ОДИ БЕ НА УТАКМИЦА АЈ ГИТЛА ОД ТУКА ОВДЕ Е ЗА ПЕЛИСТЕР ОДИ ТАМУ ВО СЕЛО ЧУКАЈ НА КАНТИ ОД МАСЛИНКИ И ПОМАЛКУ НА НЕТ ОТИ НАВИВАЦИТЕ СЕ НА СТАДИОН СИЛНИ А НЕ ТУКА ДА ЈАДИШ БУРЕЦИ

НЕ САКАВ НА ТЕМАТА НА НАВИВАЧКИ ГРУПИ ДА ТИ РЕПЛИЦИРАМ АМА ГЛЕДАМ СИ ОПСЕДНАТ СО НАС И ТОЈ НАШИОТ ЦЕЛО ВРЕМЕ НЕШТО ПРОВОЦИРА И ТРЕСКА ЗЕЛЕНИ АМА ТИ МАЛИ НЕЗНАЕШ КАЈ ТЕРАШ ДЕ ВАРДАР ДЕ ПРЗИНО ДЕ МИЛАН ИЛИ КОЈ БЕШЕ АМА ТОА Е ДЕЦА ПО ЦЕЛ ДЕН НА КОМ ДРУГО НЕ ЗНАЕТЕ НЕШТО ЌЕ КАЗИТЕ НЕШТО СТО СТЕ СЛУШНАЛЕ ИЛИ ВИДЕЛЕ НА YOU TUBE ПА УШТЕ КОРЕОГРАФИИ ЌЕ КАЗВАШ ПА БРОЈКИ ПА ГОСТОВАЊА НИЕ МОЗИ СМЕ ПОМАЛКУ АМА ИМАМЕ ПОВЕЌЕ СРЦЕ АБЕ ЗА ТОА СО ДЕЦА НЕ СЕ ФАЌА РАБОТА АМА ТОА НЕ СИ ТИ КРИВ

И ЈАС НАЈДОВ СО КОЈ ДА СЕ РАСПРАВАМ:uvo:
Nemam namera da se raspravam so tebe. Inace mislev na sverceri koga rekov deka nema da idat ali ti si opsednat pa mislis se sto ke pisam jas se odnesuva na vas. Aj :helou:
Ustvari nemozam a da ne ti repliciram

1. Mali mozes da go izbrises posto ja imam 19 god. a ti 16 god. (popravime ako gresam)
2. Ne mozes da zboris dali idam na utakmici posto ne me znaes. Epa eve jas ke ti objasnam. Veren navivac sum na vardar od 2002 do togas ne idev na utakmici. Pokraj fudbal tuka e rakometot (normalno poslenive godini se ide samo protiv metalurg i u kup) a prethodno koga vardar igrase vo rasadnik (posto mi e blisku salata za razlika od kale koja e 6-7 kilometri od kaj mene) posetuvav i utakmici so poslabi protivnici. Za reprezentacija da ne praime muabet.
3. Gledam vikas te sum teral na vardar te na przino

Epa vaka: JSP e klub koj e na 5 metra od kukjata moja i normalno ko mal trenirav tamu (ali ne me bivase za fudbal

) Mozda znaes mozda ne odamna igravme u ista liga so vas pionerskata i redovno gubevme po 15:0 pa mozes da zaklucis za kakov tim stanuva zbor

Toa ti e isto kako da sledis utakmici na FK Bitola no se znae Pelister ti e u srce isto kako mene sto mi e Vardar! BTW Milan mi e najomrazen tim (agledam si go posocil pogore). I da te prasam sto ima loso da simpatiziras nekoj stranski tim (stranski bez ex-yu timovite bidejki simpatiziranjeto na srpski i hrvatski timovi ostro go osuduvam).
4. Gledam nesto zboris za toj od forumov sto sere gluposti na sekoja tema za vardar pa duri i onaa koja ne e nameneta za vardar. I posle negovoto pisuvano si go sporedil so moeto. Toj vika KOMITI ne bile makedonci ne sme idele na utakmici (so eden zbor zivi gluposti). Dali nekad jas sum vi rekol deka ne idete na utakmici. Zboram deka osven protiv vardar i pobeda ste malku na site drugi utakmici (zboram za ckembari bez ostanatite semkari na tribina). Eve u skopje ima mnogu pomalku fanatici za fudbal. Site zborat go sakaat vardar a na tribina sme sekad stalna ekipa od 250-300 lugje (osven za derbinja) i mnogu pomalku semkari od kaj vas (eve toa go priznavam).Mene mi e cest koga gostuvame vo bitola posto stalno protiv nas tribinata e puna i atmosferata e prekrasna pravo derbi

. Ali mora da priznaes deka nasite koreografii se sekogas dobri za razlika od vasite., Eve na pr. lani koga bevte u skopje na prvata utakmica imavme prekrasna koreografija ognomet 40-tina baklji ovo ono, i vie bevte na nivo imavte dobra brojka baklji i taka. Vtorata od lani iako bevte vo dobar broj bevte so tapa koreografija a za taa kaj vas stvarno odlicna atmosfera steta sto ne dojdovme. No ovaa godina bevte sranje

Na prvoto gostuvanje bevte 0 a nie imavme razni koreografii (od baklji, dimni, pa pola tribina crvena pola crna da ne ja zaboravam i suzana

) a vie napraivte glup incident i dzabe dojdovte. Vo bitola prvata bevte mnogu malku ali stvarno dobro navivavte za razlika od vtorata utakmica kade iako bevte u pogolem broj kako da ve mrzese da navivate

) Za koreografija na prvata gi imavte tie listovite sto vi stoea na stolcinja a nie digavme zname ACAb, sea ne se sekjavam dali imavte baklji ali zatoa nie imavme

Na poslednata ve unistivme. Spored mene bevme dosta glasni (ako se znae deka sme gosti) vie palevte pet baklji plus tie zizicite a kako sto vidov pola od vasiot del na tribinata bea zenski

. Nie imavme tri koreografii plus baklji plus dimni. I sramota od strana na vasite redari koi ni odzemaa mnogu baklji i ne drzea na vrata do vtoro poluvreme. Drugo sto stvarno me zacudi i go osuduvam e toa sto koga nie peevme EDEN E JOHAN, vie vrakjavte so NA JOHAN DA JA EBAM ZENA MU

Sramota od vasa strana, on e pred se covek koj se borel za makedonija a vie taka da mu peete:kesa: Sekako nemoze da se zaboravi deka koga ne tepaa dzandarite u bitola (bez pricina) vie vikavte "begajte pickici", sto sekako uopste ne e dobro ako veke se deklarirate ko ultrasi

I pokeaj se sepak sme dvete najdobri navivacki grupi pa sea sekoj si ima razlicni gledista. Ti si imas svoe razmisluvanje jas svoe i taka!