Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
па уште поубо финале ама сумљам дека работнички ке биди испаднат во полуфинале и нормално болдираното да се види кој е кој:toe:
па сега муабетов е што би било кој би било. ако паднемо у 1/2 финале вие нема да дојдете у тетово, а војводи ке дојда 50 души у битола и ке ги тепа полиција, така ништо не смо напраел на навивачки план, а ваке финале е друг муабет, една утакмица, + одлучува за европа и сигурно ќе биде многу јако, а и македонско финале ќе биде.

п.с. знам дека тогаш ќе се буните дека и комити дошле со нас, затоа од сега спремајте ги најнунчињата.

па уште поубо финале ама сумљам дека работнички ке биди испаднат во полуфинале и нормално болдираното да се види кој е кој:toe:

Нема сомнение дека ако играа Пелистер и Тетекс ќе биде јако било да е полуфинале или финале и со оглед на тоа дека ако играмо полуфинале више ќе биде пројдена забраната за гостување:toe::vozbud:

п.с. знам дека тогаш ќе се буните дека и комити дошле со нас, затоа од сега спремајте ги најнунчињата.
од шо мака да носиме Мајмуни ко не ни се братска групи ни ги викаме ни тие ке сакат да идат како и да е нема шо да се буниме за комити ако биле со вас(шо е и за очеквање) или вас вие многу поблиску скопје или Битола има 5пати поке Македонци тешки финелето да биди Пелистер-Тетекс вервам ке се соберат и двете групи во голем број и ке се напрај одлична атмосфера

хехе свекако македонско дерби ќе биде свите 4 екипе македонски:)

од шо мака да носиме Мајмуни ко не ни се братска групи ни ги викаме ни тие ке сакат да идат како и да е нема шо да се буниме за комити ако биле со вас(шо е и за очеквање) или вас вие многу поблиску скопје или Битола има 5пати поке Македонци тешки финелето да биди Пелистер-Тетекс вервам ке се соберат и двете групи во голем број и ке се напрај одлична атмосфера
ајде уште малку има до ждрепката па ќе видимо како ќе излезе, вие ќе чекате ЛШ да гледате, а ја цела ноќ нема да спием за да ја гледам ждрепката и после заминав на спиење да го сонувам финалето и дебито у европа :smir::smir:

Братче, јес да претера другаров со коментариве ама биди малку реален. Брацо ни фрлил пари па сме се вратиле на трибина? За разлика од вас, ние го бодревме Тетекс и во втора лига кога немаше скршен денар и кога пред 3 години беше пред испаѓање и од 2ра лига. Со доаѓањето на Брацо само се зголеми малку бројката, што е нормално бидејќи по 17 години конечно се понадевавме дека ќе влеземе у прва лига, што и се случи.
А за ова во Хрватска, незнам до кога ќе се спомиња. Вие бевте тие кои првите денови се курчевте, кога бевте во ДАЛКУЕ ПОГОЛЕМА БРОЈКА! Вреѓавте и не викавте скопски слуги без никаква причина. Па после Војводи и Комити беа криви кога бидна тепачката. Да не беше провоцирањето од ваша страна немаше ни да дојде до тоа. Срамота е што се случи тоа, затоа и незнам зошто се спомиња уште.
Ај поздрав. :smir:

Не велам јас дека нашите не провоцирале,точно е дека тие дадоа главен повод за инцидентот.
Јас се бунам за то шо беше после,за реакциите на "ЈАВНОСТА"-од една обична мала фрка напрајвте инцидент и тепачка од широки размери:nesvest:,демек ги претепавте Чкембари:tapp: и не знам шо,и Комити се фалеа -а од тоа немаше ништо посебно-единствено еден чкембар заврши со удар со шипка,пендрак по главата,и то беше се-и еден куп фрлени камења од страна на Комити и не знам уште кои беа таму присутни.
Имаше поладни глави на двете страни и спречија поголем инцидент.:smir:
Мене ме нервира шо многу Војводи и Комити по овај настан зедоа сила,и го користеа овој мал инцидент како некоја предност над Чкембари.:nesvest:
А не знам зошто викаш дека за разлика од нас вие сте го бодреле Тетекс во Втора Лига,е па тука многу грешиш другар:nenene: а и сите кои мислат како тебе.:tapp:
Пелистер имаше подршка,нормално не голема и масовна ама имаше.
Се одеше и на некои гостувања во поблиските градови како Ресен,утакмиците со Новаци итн.
Не знам само зошто некој нон-стоп потенцира нешто шо не го знае?
Е па тогаш немаше ultras форум,нема можеби некои слики и сл-тоа не значи дека немало Чкембари тогаш на трибините на стадионот под Тумбе Кафе.
Стандардните луѓе,навивачи кои со години наназад,и ден,денес се редовни на трибина(и јас се вбројувам меѓу нив)и тогаш беа редовни како и сега.
Дај не пишете од памет,или нешто шо ќе прочитате на тн НАВИВАЧКИ ФОРУМИ:tapp: не значи дека е вистина само зошто некој шо ги мрази Чкембари напишал дека е така:nenene:
Ај биди ми поздравен,малце отиде во спам темата-ама морав да напишам некои работи:helou:

Не велам јас дека нашите не провоцирале,точно е дека тие дадоа главен повод за инцидентот.
Јас се бунам за то шо беше после,за реакциите на "ЈАВНОСТА"-од една обична мала фрка напрајвте инцидент и тепачка од широки размери:nesvest:,демек ги претепавте Чкембари:tapp: и не знам шо,и Комити се фалеа -а од тоа немаше ништо посебно-единствено еден чкембар заврши со удар со шипка,пендрак по главата,и то беше се-и еден куп фрлени камења од страна на Комити и не знам уште кои беа таму присутни.
Имаше поладни глави на двете страни и спречија поголем инцидент.:smir:
Мене ме нервира шо многу Војводи и Комити по овај настан зедоа сила,и го користеа овој мал инцидент како некоја предност над Чкембари.:nesvest:
А не знам зошто викаш дека за разлика од нас вие сте го бодреле Тетекс во Втора Лига,е па тука многу грешиш другар:nenene: а и сите кои мислат како тебе.:tapp:
Пелистер имаше подршка,нормално не голема и масовна ама имаше.
Се одеше и на некои гостувања во поблиските градови како Ресен,утакмиците со Новаци итн.
Не знам само зошто некој нон-стоп потенцира нешто шо не го знае?
Е па тогаш немаше ultras форум,нема можеби некои слики и сл-тоа не значи дека немало Чкембари тогаш на трибините на стадионот под Тумбе Кафе.
Стандардните луѓе,навивачи кои со години наназад,и ден,денес се редовни на трибина(и јас се вбројувам меѓу нив)и тогаш беа редовни како и сега.
Дај не пишете од памет,или нешто шо ќе прочитате на тн НАВИВАЧКИ ФОРУМИ:tapp: не значи дека е вистина само зошто некој шо ги мрази Чкембари напишал дека е така:nenene:
Ај биди ми поздравен,малце отиде во спам темата-ама морав да напишам некои работи:helou:

Па дечко ти прв спомна дека Војводи ги немало нигде дур не дошол Брацо. Очигледно ти си тој што незнае и збори на памет, не јас :smir:

денес на Канал 5 ке ја дават ждрепката за купот поточно на полувремето од натпреварот кој ке се пренесува во живо се надевам на Тетекс за убо да ги исплескаме за да не јадат по толку лајна за Битолчани
sigurno e denes ?

Па дечко ти прв спомна дека Војводи ги немало нигде дур не дошол Брацо. Очигледно ти си тој што незнае и збори на памет, не јас :smir:
Е па истото шо го кажувате вие за Чкембари,важи за вас.
Оваа година сте далеку подобри-зошто?
Зошто клубот е во Прва Лига,има подобар тим од некогаш и бројката нормално драстично се зголеми.
Исто беше и со Чкембари пред две сезони кога клубот беше на трето место-во просек имаше по 400 Чкембари на трибина,сега бројката е далеку помала зошто клубот е во криза,таков е менталитетот на луѓето во Макединија и не можиме ништо да смениме засега.
Така е секаде,и џабе ќе трубиме ние сега по форуми.
Друга ми беше поентата и целта шо сакав да ја постигнам во постовите,нема врска,ај да не ја упропастуваме темата за џабе.

Баш би сакал финале Пелистер - Работнички

Сепак, во полуфинале паднаа. :toe:
Ја гледавте ждрепката? Катастрофа е овој Филе.

Баш би сакал финале Пелистер - Работнички
Само делумно ти се исполни желбата.:wink:
Ќе има дуел Пелистер-Работнички,ама во полуфинале,пред неколку минути на Канал 5 беше извршена ждрепка за полуфиналните натпревари во купот.
Другата двојка е Тетекс-Скопје.
Првите утакмици се играат на 7 ми април,реваншите на 5 ти мај.
Финалето е на 24 ти мај.

Местено??
Или чиста коинциденција на муабетите шо вртеа?
Разочаран сум од ждрепкава се надевав на друг противник можи ова ке звучи песимистички ама овие ке не јадат уште на прв меч :nerv:

Местено??
Разочаран сум од ждрепкава се надевав на друг противник можи ова ке звучи песимистички ама овие ке не јадат уште на прв меч :nerv:

Ја гледаше ждрепката?
Прашај го претставнкот на Пелистер дали беше местено? Тој го извлече бројот.

Местено??

Има време,скоро на крај на сезона се играат утакмиците.
Мене појќе ме плаши да не си заминат некои од стандардните играчи на Пелистер,кои играат одлично во последно време.
Еве има најава дека бекот Кире Ристевски најверојатно ќе потпиши за Баник ОСТРАВА од Чешка,тој е еден од столбовите на одбраната.
Ако не се најди некој спонзор и да му се дава редовно плата на играчите,најверојатно ќе си заминат и уште некој од играчите.
Е тогаш ќе имаме проблеми.
Ако останат овие играчи,со едно,две засилувања можиме многу да постигниме и во првенстевото а посебно во купот.
Работнички не е екипа која не можи да се помини,иако последните неколку години против нив имаме катастрофален скор.

Местено??
Разочаран сум од ждрепкава се надевав на друг противник можи ова ке звучи песимистички ама овие ке не јадат уште на прв меч нарочито ако се игра Скопје :nerv:
Прво се игра во Битола а за кој ќе јаде ќе почекаме да видеме,се надевам на Пелистер-Тетекс во финале..ќе биде едно од најинтерсените одиграни финалиња за купот на Македонија,со една голема посетеност и ривалитет на трибините едноставно како што доликува на едно финале..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom