Фан клуб: Пелистер!

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Денес потпишале и со некој американец.

Не пратам мак баскет... Прашањето ми е дали склопивме солиден тим кој можи да обезбеди плејоф оваа сезона?
Ако се суди по имињата, барем овие шо се познати кај нас, а и тренерот, треба да имаме доста солидна екипа. Дефинитивно мислам дека плејоф е достижен.

Денес потпишале и со некој американец.

Не пратам мак баскет... Прашањето ми е дали склопивме солиден тим кој можи да обезбеди плејоф оваа сезона?
Ova ke bidi najslabata sezona vo makedonskata kosarka. Pagja kvalitetot od godina vo godina. Timot e soliden neuspeh ke bidi ako ne se fati plejof gledajki gi drugite ekipi a za nesto poseriozen uspeh zasega ne.

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Оваа сезона 3 екипи од Битола, КК Пелистер кој игра во суперлигата и во втората лига КК Битола Медика карта, прво ги пишаа КК Пелистер Медика карта, па сеа Битола Медика карта, како и да е, ама тие се втора екипа на КК Пелистер кој игра во суперлигата, играат и со истата гарнитура на дресови зелено/бели.
Незнам од кај испаднаа тие дечки шо се во клубот :D Највероватно собраа некој младинци од останатите градови, сега за сега во втора лига имаат одличен старт 2/2 победи.
Тренер на екипата е легендата Мико Голубовиќ, помошник му е некој тренер од Вардар младинците дојде, на центарската позиција Даниел Захариевски најискусен, другите дечки не ги знаам. Има пари сега клубот и пријавија екипа, шо е за респект, треба да се мисли и за во иднина тоа, ова сега му е добро решение, тоа шо има квалитет потаму можи да се промовира и во првиот тим....
И третата екипа е КК Хераклеа, веќе 2-3 сезони се втора лига, лани беа одлични завршија трети, недоволно финансиски средства, слаб буџет ги прави да не влезат во прва лига. Тренер е Зоки таму и имаат екс играчи шо низ времето не добивале шанса во Пелистер.
Исто и тие имаат 2/2 победи на почетокот од сезоната.

Значи во втора лига, прв пат во историјата на кошарката градско дерби во Битола :duel: :D

Оваа сезона 3 екипи од Битола, КК Пелистер кој игра во суперлигата и во втората лига КК Битола Медика карта, прво ги пишаа КК Пелистер Медика карта, па сеа Битола Медика карта, како и да е, ама тие се втора екипа на КК Пелистер кој игра во суперлигата, играат и со истата гарнитура на дресови зелено/бели.
Незнам од кај испаднаа тие дечки шо се во клубот :D Највероватно собраа некој младинци од останатите градови, сега се сега во втора лига имаат одличен старт 2/2 победи.
Тренер на екипата е легендата Мико Голубовиќ, помошник му е некој тренер од Вардар младинците дојде, на центарската позиција Даниел Захариевски најискусен, другите дечки не ги знаам. Има пари сега клубот и пријавија екипа, шо е за респект, треба да се мисли и за во иднина тоа, ова сега му е добро решение, тоа шо има квалитет потаму можи да се промовира и во првиот тим....
И третата екипа е КК Хераклеа, веќе 2-3 сезони се втора лига, лани беа одлични завршија трети, недоволно финансиски средства, слаб буџет ги прави да не влезат во прва лига. Тренер е Зоки таму и имаат екс играчи шо низ времето не добивале шанса во Пелистер.
Исто и тие имаат 2/2 победи на почетокот од сезоната.

Значи во втора лига, прв пат во историјата на кошарката градско дерби во Битола :duel: :D

Koj ви ги финасира клубовите? Драго ми е дека и вие од Битола почнувате некоја сериозна приказна. Доведовте и добар тренер, наместо оној алкосот кој ве водеше лани. Преку кур од скопските копита више.

За во Пелистер, главен спонзор е Свислион, истиот спонзор кога бевме Свислион Пелистер кога завршивме 3 место во лигата и финалето во купот со АМАК СП во Охрид, кој до сеа беше најдобар успех на клубот.
Исто така спонзори се ЕЛЕМ, Плодност, Цевитана и Медика Карта (аптеки од Битола), и нормално општина Битола која дава спонзорство за сите екипи од Битола, без разлика дали КК, РК, ФК, БК и остали....
За втората екипа, претпоставувам истите, затоа и самиот клуб го носи името Медика карта.
За Хераклеа, до лани и кај нив даваше пари Медика Карта, сега не знам, не сум сигурен, логички да фрлаат пари на две места..., а и можно е, навистина не знам за Медика Карта, ама имаат спонзори од помали битолски фирми како Водовод, Комуналец и др...за да ја завршат сезоната имаат пари :)

За во Пелистер, главен спонзор е Свислион, истиот спонзор кога бевме Свислион Пелистер кога завршивме 3 место во лигата и финалето во купот со АМАК СП во Охрид, кој до сеа беше најдобар успех на клубот.
Исто така спонзори се ЕЛЕМ, Плодност, Цевитана и Медика Карта (аптеки од Битола), и нормално општина Битола која дава спонзорство за сите екипи од Битола, без разлика дали КК, РК, ФК, БК и остали....
За втората екипа, претпоставувам истите, затоа и самиот клуб го носи името Медика карта.
За Хераклеа, до лани и кај нив даваше пари Медика Карта, сега не знам, не сум сигурен, логички да фрлаат пари на две места..., а и можно е, навистина не знам за Медика Карта, ама имаат спонзори од помали битолски фирми како Водовод, Комуналец и др...за да ја завршат сезоната имаат пари :)

Супер спонзори, како што пишав горе се надевам ке одите само нагоре.

Супер спонзори, како што пишав горе се надевам ке одите само нагоре.
Prviot tim godinava 100% ke bidat vo prvite 6 imaat pari, plus mozno e uste da ima finasii od ELEM ako se napravi SD Pelister so znaci godinava nema zima vo kosarkata za rakometot nema so da zboram uste da se sredi fudbalot ke bidi top

Да да, топ екипа, штета шо изигра до сеа екипата само 1 коло затоа што едниот од Американците беше позитивен на Ковид, па мораше екипата да оди на 14 дена самоизолација, кога ќе се врати тој ќе бидиме комплетни, за прво коло двајцата американци беа одлични, ама добро игравме со далеку послаб противник, ама се гледа дека имаат квалитет, не се некој шалабајзери шо продавале банани, напротив проверени играчи, едниот од нив играл и во 4 посилни лиги низ Европа...

Искрено мислам дека во Битола, нема да не победи никој, треба да се сите победи, на гостувањата имаме тешко гостување кај Кожув во Гевгелија и кај скопските екипи МЗТ и Работнички, со останатите ќе имаме 2 од 2.

Uste publika da bese dozvoleno ke bese super za kosarkata i rakometot patem mozi da se otvori i nova tema za noviot klub ne mozi da znajs kolku ke bidat seriozni slednite godini

Prviot tim godinava 100% ke bidat vo prvite 6 imaat pari, plus mozno e uste da ima finasii od ELEM ako se napravi SD Pelister so znaci godinava nema zima vo kosarkata za rakometot nema so da zboram uste da se sredi fudbalot ke bidi top

Ke повторам пак, лани пијаницата ве уништи. Малинков е супер тренер, можда ке доведете и некој домашен ( искрено најмногу зависи од странците каков ке е тимот). За во топ 6 нема дилеми дека ке бидете, слаба е конкуренцијата во однос на вашиот ростер. Инаку Стајиќ на две години ви е потпишан. И Бокица да го следи добро здравје, последниве неколку години е често повреден.
Автоматски споено мислење:

Uste publika da bese dozvoleno ke bese super za kosarkata i rakometot patem mozi da se otvori i nova tema za noviot klub ne mozi da znajs kolku ke bidat seriozni slednite godini

Е ова! И јас го гледав Куманово секој натпревар и криво ми е да ги гледам на ТВ или интернет. :D

Dobro e i toa sto ima prenosi prethodno samo retultat mozese da se gleda super si e samo koronata so zaebava i mnogu se cekase da pocni prvenstvoto Antic mnogu se dumase ama dobro i vaka so pocnaa

Dobro e i toa sto ima prenosi prethodno samo retultat mozese da se gleda super si e samo koronata so zaebava i mnogu se cekase da pocni prvenstvoto Antic mnogu se dumase ama dobro i vaka so pocnaa

Да, да. Плус многу заостанати кола ке има, стварно не знам што ке се случи. Инаку добро е да останат преноси за гостински мечеви, пред неколку години имаше, па кога дојде Пеце немаше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom