Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
И сеа иде а после тоа Што мерак ми е што ги отворивме.3та и 4та четвртина ги згазивме,на навивачки план цела утакмица боље,алал да им е на момците у сала глас и душа оставија:cuc:
Чековски Ѓорѓи алеа Чековски Ѓорѓи....

Уште не ми се верува што направија аматерска телевизија, не сакам името да им го напишам. 3-та и 4-та четвртина газење, баш сакав да видам ситуацја на терен и на трибини. Фемили цело време погласни, можам да замислам што се случувало за време на "газењето"

ИГОР МИЈАЈЛОВИЧ ! Man of the match :vozbud:
Мајсториште невидено еј, лелеле само така нека продолжи, не знам со кој дебатирав тука кога ме убедуваа дека Кочов бил боље од него. (y) ;)
Како и да е добра игра и од Кочов ( добро е кога се има конкуренција), само нека продолжат така мајсторите, мислам дека после оваа победа има да ги мелат сите екипи со +15.
ГО ЕБАМ ЈАС РАБОТНИЧКИИИИИИИИИИИИИИИ !!!!!!!!!!!!!!

ИГОР МИЈАЈЛОВИЧ ! Man of the match :vozbud:
Мајсториште невидено еј, лелеле само така нека продолжи, не знам со кој дебатирав тука кога ме убедуваа дека Кочов бил боље од него. (y) ;)
Како и да е добра игра и од Кочов ( добро е кога се има конкуренција), само нека продолжат така мајсторите, мислам дека после оваа победа има да ги мелат сите екипи со +15.
ГО ЕБАМ ЈАС РАБОТНИЧКИИИИИИИИИИИИИИИ !!!!!!!!!!!!!!

Јас бев од едните што мислев и се уште мислам дека Кочов заслужува повеќе време на паркет. Денес дури беше во стартната петторка и добро се покажа, дефинитивно подобар од Грне. Инаку Мијајловиќ се гледа дека влегува во форма, асистира, поентира, секоја чест се гледа дека има напредок, во однос на првиот дел од сезоната кога беше изгубен. Не можам да коментирам за натпреваров денес со оглед на тоа додека гледав МЗТ се покажа во слабо светло, после тоа следувало бришење на паркет.

Јас бев од едните што мислев и се уште мислам дека Кочов заслужува повеќе време на паркет. Денес дури беше во стартната петторка и добро се покажа, дефинитивно подобар од Грне. Инаку Мијајловиќ се гледа дека влегува во форма, асистира, поентира, секоја чест се гледа дека има напредок, во однос на првиот дел од сезоната кога беше изгубен. Не можам да коментирам за натпреваров денес со оглед на тоа додека гледав МЗТ се покажа во слабо светло, после тоа следувало бришење на паркет.
Кочов пред Грне во СЕКОЈ МОМЕНТ. Не заслужува да дреме на клупа 40 мин. а Грне да игра 25 минути... во ова мислам дека секој би се согласил и нема што да оспоруваме тука бидејќи Грне игра само одбрана а знаеме дека Кочов е експерт у одбрана а исто така би бил корисен и во напад. :)
На Мијајлович оваа му е 4 или 5 утакмица како игра на врвно ниво ( по поразот од Работнички тргна работава), само нека продолжи така. :cuc:

Кога веќе збориме за играчите на утакмицава според статистиката(а и во прво полувреме)под очекувањата изиграл дејвис.Ја од него многу очекував,ама не се прикажува во светлото во кое јас очекував да го видам.Сепак очекувам да блесне во плејоф.Иначе другите се топ,овој тим може да се бори за титула па ако треба и до 7 утакмица,имаме играчи во ротација,одлична прва постава,Мијајловиќ(еден од најголемите засилувања)влага во форма....Само вака и ќе бидат карневали во мај :icon_lol:

Од Дејвис сум преразочаран, он дур влезе во форма отиде сезоната.
Али ај пак си викам веќе не играат маливе па ќе има поголема минутажа за да блесне.

Вечното дерби за МЗТ

Ако до пред неколку години Работнички беше оној кој беше финансиски и играчки посилен, работите се сменија во оваа сезона. Без Кол, Тасовски и Калањ кои си заминаа од Градски Парк, повредениот Мираковски и недоопоравениот Богоев, Работнички е потпросечен тим. Во Градски парк, немаа сила да им се спротивстават на момците од Аеродром во текот на сите 40 минути.

Сепак тие почнаа солидно. Во првата четвртина се играше кош за кош, а Работнички влезе во втората со 4 позитива. МЗТ се враќаше, но Работнички се одлепи и на +10, за на полувреме да отидат со 8 поени предност. Во првото полувреме домашните ја добија играта под кошовите, Јелесијевиќ и Павловиќ ги надиграа Чековски и Гечевски.

Но, во второто полувреме, работите си дојдоа на своето, ако може да се каже. Гостите во третата четвртина буквално беа надмоќни и ја добија истата со 29-12. Разликата понатаму се повеќе се зголемуваше за да на крајот таа застане на 19 поени, односно Работнички-МЗТ 69:88.

Најефикасен кај победникот беше Игор Мијаиловиќ со 23 поени, при што додаде и 7 асистенции и дури 5 украдени топки. Гечевски забележа дабл-дабл учинок од 14 поени и 11 скокови. Чековски имаше голем учинок во победата со 19 поени, а во играчите со двоцифрен број на поени влезе и Американецот Ноа Далман со 11. Кај поразените се истакнаа високите играчи, Јелесијевиќ со 20 поени и 10 скокови, Павловиќ забележа 18 поени, но без подршката од останатите играчи тоа беше недоволно за да се избегне поразот.

Инаку, мора да се пофалат двете навивачки екипи кои прикажаа што е фер навивање. Тензија секогаш има во ова дерби, но овој пат тоа беше проследено без инциденти, нешто што многупати сме го гледале на паркетот во Градски Парк или Јане Сандански.

http://www.primetime.mk/вечното-дерби-за-мзт/

Инаку...честитки на победата. Првото полувреме нешто послабо беше, Работнички нешто помоќни под кош. За второ полувреме не можам да кажам зашто Канал 5 ни го ускратија правото да го догледаме мечот...дегени тешки!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom