Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Тео е како создаден да биде трениран од Гвардиола.

Брешанини зар ти ли сине Бруте....

П.С. Фурлани барај нов лев бек,бидејќи веќе имаме нов централен.

Chukwueze kolku e slab 1v1 mislam deka i mene ne moze da me pomine, Suso za ovoj e Robben.
Има потези ама премногу сака, сака до гол да се пикне со топката... ме потсеќа на Леао првата сезона кога себичеше, ама ипак подобро решение од Салемакерс, барем не враќа назад мисли само накј гол...

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Тео сам прифатил да игра централен а Пиоли му верува.

Ова е само аргумент контра Пиоли. Кога се повреди Малик, да играше Тео централно против Борусија, можеби ќе го гледавме Милан во 1/8 финале во ЛШ!

Последно уредено:
Малдини после 6 месеци откако не е во клубот помириса крв и со интервјуто сакаше да зададе низок и прљав удар,да го демотивира,дестабилизира и да го дотолчи ранетиот Милан но очигледно не успеа во намерата.
Искрено не очекував вакво нешто од човек кој се истоветува и е синоним со Милан.
Фала легендо.....ајде можеби друг пат ќе ја добиеш твојата одмазда.

Саше како чат гпт да ти ги пишува постовите.

Еве еден од мене

Малдини, кој има висок степен на фудбалско разбирање и клупска лојалност, беше карактеристичен дел од душата на Милан. Неговата клупска мудрост и лидерски квалитети го правеа важен дел од стручниот штаб. Клубот направи грешка во одлуката да го пушти таков експерт.

Со искуството што Малдини го донесуваше, беше незамисливо од страна на Милан да го изгуби како дел од својот тренерски тим. Неговиот фудбалски интелект и способноста да ги мотивира играчите можат да испаднат незаменливи.

Милан се соочува со последици од оваа одлука, како што се загуба на клупскиот идентитет. Се надеваме дека менаџментот ќе ја осознаат грешката и дека ќе најдат начин да вратат Малдини во Милан.

Во крајна линија, отпуштањето на Паоло Малдини може да се опише како сериозен штетен удар за клубот, кој треба да се поправи со брзо враќање на оваа фудбалска легенда на неговото природно место во Милан.

Во крајна линија, ова е повик за менаџментот : Вратете го Малдини и вратете ја радоста и страста во срцата на нашата фудбалска обединетост! ⚫️ #ВратиГоМалдини #ForzaMilan

Filippo Galli comments on Maldini’s words:
"It's just regrettable for the timing, in my opinion. Considering the club and the difficulties it's facing right now, I speak as a Rossoneri fan, we need to try to provide as much tranquility as possible to the team and the environment. Of course, removing some thorns from one's side is undeniable, but in my opinion, it wasn't the right moment for the good of Milan."

Costacurta on Maldini’s interview:
"I was surprised by the timing and also by the words. He aimed high, I'm not sure who he was talking about, but he tried to hit these people quite heavily. Knowing him, I believe they called him to talk at this moment, it seems strange that he initiated the conversation."

Росонерските легенди и фанови се изненадени и потенцираат дека многу погрешен потег беше објавата на интервјуто на Малдини токму во овој момент.

Се надевам дека сеуште има љубов за црвено-црниот дрес во неговото срце и сеуште тече Миланска крв во неговите вени и Малдини како најголема Миланска легенда со сето свое фудбалско разбирање и клупска лојалност ќе успее да го проголта своето его.

Абе како куче го избркаа, сега немој не тежок удар било за педерчињата, Малдини цела кариера и цел живот посветени немал миланска крв, фурлани, курлани и куртонале кои не знаат за ништо друго освен профит имале. Абе малце е ова за нив, уште појако треба да удри по копилињата.

Големиот Кардинале на турнеа у блиски исток да моли за пари...

With a vendor loan of €600m (with an interest rate of 7%) to be repaid in two years to Elliott Management, Cardinale’s search for capital for Milan has not stopped and will not stop in the near future.

Дај боже да му се деси исто ко на Кинезот да му го земат назад клубот Елиот.

Не купи Кретенале со туѓи пари се женско да му ебам.

Само арапи... друго ништо, такво време дојде

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Најверојатно собира пари за стадион.
Автоматски споено мислење:

Кардинале нема да заврши како Кинезот. Прв циклус ќе заврши за две години, а можеби и порано, кога ќе ја врати позајмицата на Елиот (нормален начин при извршување на вакви трансакции, зошто е направена видете во неговото интервју од пред некој месец). И фондот зема позајмица, не Милан! Значи некаде 2026 година, кога ќе биде завршена таа работа, ќе го подобри уште повеќе клубот на комерцијално ниво, плус ќе почне да се гради стадионот.

Во овој циклус ќе го продаде, само ако дојде некоја богата понуда и реши дека не треба веќе да се замара. Може да дојде уште некој инвеститор, како што ги има и сега, можеби токму од арапскиот полуостров. Ова ми е пореално сценарио.

Поверојатно е да чека да заврши вториот циклус, во 2028 година, со готов стадион и нови услови на пазарот.

Како и да е, на крај, најголеми се шансите клубот да заврши во раце на некој фонд од Блискиот Исток. Огромен дел од нивните пари ги насочуваат во спортскиот сектор, но на тоа гледаат како на инвестиции, а не само правење добра слика за лошите владетели, како што често се мисли).

Логично е што клубот (тие што го водат) се вртат на таа страна.

Клучен е стадионот! Тој е централна точка, околу инвестициите, продажбата и се што ќе следи.

Ни во едно сценарио не завршува како Кинезот! Ако сум грешка, ве водам сите во кафана!:cool:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom