Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Брахим десно крило, па што ти знам, Побега ваму, Круниќ таму... Тоа се решенија инцидентни, ќе се покажат добро на натпревар или два, за некој малку подолг период, нема леб во тоа.

Значи, Де Кетеларе во прв тим! Слободно потсетете се, како беше со него, со сите мани што знае да ги покаже, а како е сега без него. Колку полесно имаме посед, враќаме посед, не играме како муви без глави. Да, нема уште доволно конкретност, знае да се изгуби во голем дел од натпреварот, но најдобра опција е. Само тој и Бенасер имаат добар, смирен пас и контрола на топка. А има и полуциден пас од Бенасер.

Крило нека игра Месијас. Сега Ребиќ играше, немам ништо против, дури би сакал, но нестабилен ми е, а подобар е од Месијас. Има опција за Де Кетеларе десно, но тешко сега да се наметне такво нешто, барем така ми делува.

За одбрана, појма немам, изгледа ќе се крстиме пак во Кјаер, како пред една година.

И Мањан ќе донесе малку мир.

Последно уредено:
Ако почне некој да губи од конкуренцијата и со малку среќа како денес, па можеби ова што го играат ќе биде доволно за ЛШ.

Пиоли гледам многу нервозен, но треба најмногу ма себе да си се лути. Не може вака лош да му биде тимот целиот натпревар.
Пиоли уопште не е крив, едноставно е колку пари толку музика...

Верона супер изиграа и лесно можеа да не тепаат, голот ние втор на контра го дадовме, да им влезеше стативата тешко дека и бод ќе им земевме.

Новите засилувања од летоска не постојат, исто како да немавме трансфер период....

Али тоа е со таков буџет и бодовите што ги имаме се супер. Оваа сезона поред ваков Наполи ништо поише од топ 4 не очекувам.

Ако не го продужат Леао очекувам да го шитнат летоска за 40 миљона и после тоа топ 4 ќе ни биде рамно на титула, типот оваа сезона сам ни има поише од пола бодови донесено.

:icon_lol: :icon_lol: Топ 4 е премногу за Милан. За опстанок ќе се бориме ако тоа се случи.

Овој па Кастиел која греота од човек уместо да ти реплицира на пост да дебатира он како некој мочко од 15 години хехнца реди на секој пост.

Ај тука што се глупира туку влага и у други фан клубови и таму се му е смешно :icon_lol:

Кастиел или Џокер...гарант вака се замишља после секое хехенце

joker-walking-with-cigarette-d8xhlwj3orxlc4lg.gif

Giroud veke stanuva iritanten so taa nonsalantnost so petite,mu se potrosija bateriite neka gi napolni malce na klupa,greota e da trpi Rebic koj sigurno e vo podobra forma vo momentov,pa i Origi odigra solidno deneska.
Adli da igra samo ako site site pred nego se povredeni.

Пиоли вика дека сме почнале добро, па потоа се раскурецала играта.

Воопшто не се сложувам. Уште од првата минута Верона се наметна. Милан имаше само два напади во брз период, еден гол и Жиру кога промаши.

Кога Милан поведе, си помислив, ќути добро е, барем нема со негатива да отидат на полувреме. Толку добри сме биле на почетокот.

Па добро не можи сите натпревари да се добиваат рутински како против Јувентус, мора да има и вакви и тука се покажува менталитетот. Пред 4-5 години со ваква лоша игра губевме 3-0 од Верона, сега победивме. И добро е да се држи приклучок со Наполи и покрај сите повредени, сега следува полесен распоред до светското и со враќање на два тројца од повреди можи полесно да се помини.

Пиоли уопште не е крив, едноставно е колку пари толку музика...

Верона супер изиграа и лесно можеа да не тепаат, голот ние втор на контра го дадовме, да им влезеше стативата тешко дека и бод ќе им земевме.

Новите засилувања од летоска не постојат, исто како да немавме трансфер период....

Али тоа е со таков буџет и бодовите што ги имаме се супер. Оваа сезона поред ваков Наполи ништо поише од топ 4 не очекувам.

Ако не го продужат Леао очекувам да го шитнат летоска за 40 миљона и после тоа топ 4 ќе ни биде рамно на титула, типот оваа сезона сам ни има поише од пола бодови донесено.

Потполно се согласувам околу засилувањата, 0 придонес од Кетелаере до Адли. Исто некако многу приметувам дека фали Кеси, со него во средина и кога имаше лоша утакмица, имаше некоја цврстина во средина, сега многу простор се остава, дупка се прави пречесто.

Мислам дека со моменталнава политика неможе да се наметне доминација, нема теорија, што верувам им е цел Милан да биде доминантен во Италија и да се натпреварува во ЛШ.

Милан мора да вложи 150 милиони во 3ца играчи ако сакаат да бидат сериозен тим, и те како фали играч од типот на Ботман, за десно крило не ми се ни прави муабет, исто мора да се пазари шпиц шо ќе биде несомнено прв избор, неможеме веќе да се вадиме со боранија трансфери.

Giroud veke stanuva iritanten so taa nonsalantnost so petite,mu se potrosija bateriite neka gi napolni malce na klupa,greota e da trpi Rebic koj sigurno e vo podobra forma vo momentov,pa i Origi odigra solidno deneska.
Adli da igra samo ako site site pred nego se povredeni.

Petite i dupli pas se glupira nenormalno..a toa sto promasi zicer za 2-0 vo 20ta minuta da ja resi. Morase da go odmori, podobro bi bilo da vleguva od klupa vo ovoj gust raspored.

Верона доминираа во прво полувреме освен голот на Милан и зицерот на Жиру. Во второ Милан беа подобри иако Верона почнаа подобро, се издишаа и на кондиција ги фатија. Габија ми се допадна многу како изигра, освен автоголот што си го даде, изигра сосема солиден меч. Калулу многу ме фураше, човекот све играше само десен бек не, вон позиција беше ЦЕЛ МЕЧ.. и затоа ги бушеа по таа страна многу често. Леао, Бенасер и Тео ако не се у тим пишете пропало на тимов, кажав што имам да кажам.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Овој Милан баш и така е створен, талентирани играчи по година-две ги чекавме да се вклопат во системот па да почнат да играат и даваат резултати, не знам што ве чуди дека Пиоли не ги става или не им дава преголема шанса.

Доколку им даде и не напраат ништо или не дај боже кикснат, први ќе бидете што ќе го ставите под мач бато, да не се праиме наудрени сега.

Лоши сме и немаме константност веќе некое време, веројатно ова се должи на умор, чести повреди, немање прилика да се изигра барем неколку пати во фул состав во континуитет, се нешто крпиме од почеток на сезона.

За трансфери и тип на трансфери, јас сакам да верувам дека со Кардинале ќе одиме чекор понапред, наредниве 2 преодни рока ќе ни кажат многу за тоа.

Драматизирањево е малце и поише од претерано. Вчера Милан играше практично со средина која прв пат играа воопшто заедно, со дебитант, со изнудено решение на десно крило, со прегорен Жиру, со резервен голман и изнудени решенија и во одбрана и пак некако успеа да победи и тоа не ви одговара. Па било кој друг тим да ги има тие проблеми што Милан ги има моментално ќе помине дури и бетер. Дечките 2103910923109 пати докажаа дека играат со срце до крај до последна свирка и успеваат да победуваат што е за секоја чест ама тука ќе се трескаме од земја зашто не сме победиле лагано 3-0 ко тоа воопшто некад сме го правеле кога и да сме имале посилни состави.

Игравме против Верона која иако е моментално на дно на табела е секад тим кој ни правел проблеми кога играме таму. Плус имаа нов тренер што секад дава дополнителен буст на целиот тим и поголема мотивација. Најтешко е кога играш баш тогаш против таков тим.

Во врска со засилувањата не знам што ве чуди. Освен Томори ниту едно друго засилување не почна јако. Сите почнаа горе доле исто. Така да после два месеци да се драматизира за нив е глупаво. И самиот Пиоли изјави полека сите се спремни и ќе добиваат шанса. Ете вчера имавме 2 дебитанти. Полека повеќе шанса и Побега добива, ќе добиат уште шанси и Вранкс и останата багра. Никој од нив не покажа нешто wow ама пак во сите може се види дека имаат талент и дека ако им се даде шанса со тек на време ќе бидат одлични играчи за тимот.

Еве сега неделава ќе пробаат со Леао да продолжат. 5.5 милиони понуда и плус да платат сумата за Спортинг е одлична понуда за сите. Е сеа ептен Леао ако нејќе да продолжи тоа е веќе до играчот. На лето ќе го продадат за 100че и тоа е тоа нема што во трансови да се паѓа.

Со Кардинале имам одлично чуство дека тимот полека ќе се крева нагоре. За едно 2-3 сезони сигурен сум дека можеме да бидеме сериозна пречка во ЛШ. Само треба уште малце трпение. Немаме и среќа со судиите таму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom