Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Финансиските проблеми си го прават своето.
Секоја година ни бегаат играчи за без пари. Е сега, дали е проблемот до играчите или до управата, сами проценете, ама мене ми нема логика да е проблемот само во играчите кога ги има веќе 4ца примери. Не се сите сељаци и продадени души. Има нешто и до финансиските проблеми со кои се соочува управата и принципите кон кои се придржуваат слепо и ирационално.
Неаме пари едноставно, и јас сум горе-доле среќен со прогресот што го имаме како финансиски скроз лимитиран клуб.
Но, не смее слепо и еднострано да се застане зад клубот и да се напаѓаат играчи кои си идат, кога објективно има 2 страни на паричката.

Проблемот кај играчите го гледам што се "правдаат" со нереални побарувања за плата, наместо одма и директно да кажат дека сакаат да напуштат. Не би имал проблем кон некој играч ако сака да си иде, немора пичкарење и бустање на барања за плата само за да си иде негде, а самите се свесни дека никој паметен не би дал кеш за да ги купи + платата да им ја плаќа. Многу клубови за без пари се спремни да понудат она што го бараат, но не би вложиле ни цент за да ги купат истите.

Кеси, Доларума, Турчинот, Ромањоли и уште неколку во најава - Бенасер и Леао. Не се сите ваљда до толку пизди, има нешто и до клубот во секој случај.
Рачунајте еве 120 милиони минимум од овие 4 играчи. Наместо да сме во +, ние сме во тежок минус што мора да ги пополнуваме дупките кои овие ги оставија зад себе. Практично сме во тежок минус ради "испуштена корист". Но тоа е што е.

Ибрахимович можеби е бренд, ама неговата навидум висока плата ствара дисторзии во клубот и тоа треба да се адресира.

Тенденциите на фудбалот, особено поставени од Англија воопшто не ни идат у прилог, секако со ирационалните астрономски вложувања во плати. Ни требаат уште неколку сезони играње ЛШ за да можеме да го кренеме нивото во финансискиот сегмент и да бидеме финансиски стабилни и потентни за просечно вложување. За враќање на стари стази, мислам дека декади се во прашање, без правење грешки секако и правење грешки сведено на минимум.

Се надевам дека ќе имаме стабилни газди кои ќе можат да ја кренат целата приказна на едно повисоко ниво. Меѓутоа толку многу патки имало во изминатава декада што и тоа ми е тотално за не верување. Секоја година истите муабети, веројатно за да се створи слика дека нештата во клубот се ОК и да се држи цена колку толку. Лош пристап во секој случај, наместо тотална и целосна отвореност и транспарентност.

Ми е гајле за купот искрено, освен што не победи Интер со нереален резултат. Титула тешко искрено, освен ако не се случи чудо и се зголеми ефикасноста во реализацијата на офанзивните играчи.

Нормално дека моментално најдобриот фудбалер ќе се повреди.

Управата од старт се задоволи само со учество во ЛШ и тоа им е целта да се игра неколку сезони по ред, ама кога веќе комшиките изгубија двајца главни играчи, па и арамиите останаа без Роналдо нашите не сменија планови.

Друго е и дека Пиоли никако да најде решение за екипи со 3 во одбрана и веќе втора сезона иако обезбедува топ 4 се губат бодови со како Торино, Удинезе, Специја итн
Најмалку 15 бодови се оваа сезона.

Инаку овие преостанати 5 натпревари се и шанса за Диаз да ги повтори последните 5 од минатата сезона, тогаш почна да игра нешто.
Сите се екипи кои играат офанзивен фудбал и доста простор за него.

Без Бенасер срединава ќе видиме како ќе делува, Ќесето е изгубен тотално.
Диаз доби шанса против овакви екипи знае да изигра он добро, незнам зошто не пробува кога немаме десно крило никакво со Ребич таму.

Диаз го ставил :facepalm:
Пушти го Раде бе ало!

Не се потребни штопери ич. Фан клуб експертиза.

Не се потребни штопери ич. Фан клуб експертиза.
Друже на последните 9 натпревари не сметајќи ја оваа имаат само 6 гола постигнато,у реду е нека земат штопер.

Друже на последните 9 натпревари не сметајќи ја оваа имаат само 6 гола постигнато,у реду е нека земат штопер.
Само што сезоната трае 38 натпревари не 9 само.

Cela rabota e deka tojbuget e proektiran za LE. Se e drugo kjar ova morase da se prifati.Kakva titula kakvi bakraci premija e vtoro mesto so ovoj trener

Треба некој од управава сериозно да почне да се буни за ова сексов што ни го удираат судијеве сезонава. Не е нормално више ова

Не може така да влезеш во натпревар.

Не се надевам на титула, па не се замарам толку, но страшно колку не можат да реализираат.

Пиоли сам си пукаше во колено со ставање на Диаз во стартни единаесет,стандард е невидлив со Тонали беа најслаби во прво полувреме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom